Sor 6 Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Tudod a FEKETE MONZA mellett ez a szép fekete hajú csaj jobban mutatott volna. Akár a háttérben is... :D .. Nem haragszom, nem szeretitek a cupékat, :) ez van... :lol: De szombaton nem hagyom annyiban. :lol: Frissen "restaurált" tört fehér színű Monza mellett is gyönyörű lenne. Nehezen tudnék választani. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Ma nekiálltam rendbeszedni a motort. Megkapta az eredeti felújított hengerfejét, új tömítés, szimeringek. Ha van egy kis szerencsém, akkor egy elég pöpec motorom lesz, belenézve a hengerek nem voltak elkopva, szépen lászik a hónolás is, még lehet hogy újra is van hónolva. Ez egyébként az a motor, amit Pistától vettem, injektoros volt, és automata váltós. Mást nem tudni róla. elmondtam amit arról tudtam....öreg tulaj aki képes volt megvenni a gyári új önindítót a verdára.........ennyi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Én meg még semmit nem tudok a motorról. Azon kívül,hogy az összes gyertya gyönyörű,egészséges szürke volt (persze amilyen "szerencsém van",már azt is el tudom képzelni,hogy csak ezeket belerakták eladásra) és mértem kompressziót,mielőtt kiemeltük a szívét. Sajnos 1-es,3-as henger 9.5 és 10. Többi jobb. :lol: Hát az szép. Én mondjuk eredetileg alkatrésznek vettem ezt a motort, csak így alakult hogy mégis beraktam. Szürke? Nekem még azt tanították hogy a gyertyának őzbarnának kell lenni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Hát az szép. Én mondjuk eredetileg alkatrésznek vettem ezt a motort, csak így alakult hogy mégis beraktam. Szürke? Nekem még azt tanították hogy a gyertyának őzbarnának kell lenni. :lol: nekem fehérek.......lpg...... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Hát az szép. Én mondjuk eredetileg alkatrésznek vettem ezt a motort, csak így alakult hogy mégis beraktam. Szürke? Nekem még azt tanították hogy a gyertyának őzbarnának kell lenni. :lol: Színtévesztő vagyok. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Színtévesztő vagyok. :lol: zöldre-barnára én is..... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 nekem fehérek.......lpg...... :lol: Áááá. :lol: Mennyit eszik gázból? Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 hogy a gyertyának őzbarnának kell lenni. :lol: ja ja ,de ez benzinre igaz csak ! Nekem nagyon halovány sárga , miota kapni a környéken ethanol-t én azzal tolom! Én meg még semmit nem tudok a motorról. Azon kívül,hogy az összes gyertya gyönyörű,egészséges szürke volt (persze amilyen "szerencsém van",már azt is el tudom képzelni,hogy csak ezeket belerakták eladásra) és mértem kompressziót,mielőtt kiemeltük a szívét. Sajnos 1-es,3-as henger 9.5 és 10. Többi jobb. :) Szerintem nem kell bexarni, rendben van az a 9.5 -10 Bar ! nekem fehérek.......lpg...... :lol: Injektoros vagy keverő fejes gáz van benne? Használsz nagyobb hőértékű gyertyát meg jobb hőtűrésű olajat is ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Ha össze lesz végre rakva, én is át akarok állni etanolra. Neked mik a tapasztalatok? Többet eszik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 A multkorában kezembe akadt egy kezelési/javítási könyv egy zastaváról. Benne volt minden, az összes gumikéder metszett profilja, szintúgy a kaszni több pontjának a rajza metszetben, rajzok hova milyen tömítőanyagok kellenek, és minden egyéb. Nem tudja valaki véletlenül hogy ilyen nincs e a rekihez is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Ha össze lesz végre rakva, én is át akarok állni etanolra. Neked mik a tapasztalatok? Többet eszik? Nekem az a tapasztalatom hogy nagy kompressio kell hozzá (kb 13bar kéne) és nagy előgyujtás (mondjuk egy előgyujtás vezérlő,roxracing) + nagyobb hőértékű gyertya + egy uzemanyag nyomás növlő vagy nagyobb injektorok! Ugy vettem észre hogy országúton pályán majdnem ugyanaz ,de dinamikus terhelésen és sokat városozva rendesen megugrik ! De mondom,meg kell adni am neki jár (amit fent irtam) és akkor faxa ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 A multkorában kezembe akadt egy kezelési/javítási könyv egy zastaváról. Benne volt minden, az összes gumikéder metszett profilja, szintúgy a kaszni több pontjának a rajza metszetben, rajzok hova milyen tömítőanyagok kellenek, és minden egyéb. Nem tudja valaki véletlenül hogy ilyen nincs e a rekihez is? Biztos van,haynes manualra keress rá pl (torrent Ebook- letöltés)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Nekem az a tapasztalatom hogy nagy kompressio kell hozzá (kb 13bar kéne) és nagy előgyujtás (mondjuk egy előgyujtás vezérlő,roxracing) + nagyobb hőértékű gyertya + egy uzemanyag nyomás növlő vagy nagyobb injektorok! Ugy vettem észre hogy országúton pályán majdnem ugyanaz ,de dinamikus terhelésen és sokat városozva rendesen megugrik ! De mondom,meg kell adni am neki jár (amit fent irtam) és akkor faxa ! Na, én is hasonlóan gondolom. Azt mondják kisebb az energiája mint a benziné, ezért kér többet. Viszont jobban bírja a kompressziót, ezáltal nagyobb teljesítmény kihozható belőle. Majd egy motort direkt etanolhoz akarok összerakni. Egyébként én karbizok. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 gázból 10-25ig eszik.........változó. keverőfejes van benne semmi komplikálás...... gyári gyertya és olaj amit 5000-renként cserélek. etanollal is elment tisztán....6-7 bar-os nyomással és némi légtömegmérő tunyinggggggal... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Érdekes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Nekem tetszik. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 ja ja ,de ez benzinre igaz csak ! Nekem nagyon halovány sárga , miota kapni a környéken ethanol-t én azzal tolom! Szerintem nem kell bexarni, rendben van az a 9.5 -10 Bar ! Injektoros vagy keverő fejes gáz van benne? Használsz nagyobb hőértékű gyertyát meg jobb hőtűrésű olajat is ? "Szerintem nem kell bexarni, rendben van az a 9.5 -10 Bar !" Úgy legyen! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Érdekes: http://benzelj.de/Youngtimer/rekord.jpg Tetszik,mint amúgy is 1-2 kombi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sor 6 Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Tetszik,mint amúgy is 1-2 kombi. :lol: Ahhh,de most látom mi áll a háttérben! Nem leszólni! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Lehet hogy megint fárasztó kérdésem lesz. :lol: Melyiknek van jobb futóműve? (jobb értsd: stabilabb, jobb útfekvés, ill erősebb, nagyobb csapágyak, strapabíróbb felépítés) A senatornak, vagy az omegának? (az mind1 h a vagy b, majdnem ugyanaz) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MoCSoK Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Lehet hogy megint fárasztó kérdésem lesz. :lol: Melyiknek van jobb futóműve? (jobb értsd: stabilabb, jobb útfekvés, ill erősebb, nagyobb csapágyak, strapabíróbb felépítés) A senatornak, vagy az omegának? (az mind1 h a vagy b, majdnem ugyanaz) Te most a SENATOR A-t akarod hasonlítani az OMEGA A/B hez ? Vagy a SENATOR B-t az OMEGA A/B hez ? Mert ez esetben minden ugyanaz ,az összes alkatrésze ugyanaz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Te most a SENATOR A-t akarod hasonlítani az OMEGA A/B hez ? Vagy a SENATOR B-t az OMEGA A/B hez ? Mert ez esetben minden ugyanaz ,az összes alkatrésze ugyanaz... A senator a-t az omega a-b-hez. :lol: Utóbbival tisztában vagyok. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Vajh az okozhat é problémát, hogy a gyári előírás a hengerfej lehúzásra 4 lépcsőben 30-60-80-100nm, én meg 30-60-90-120-al húztam le? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Vajh az okozhat é problémát, hogy a gyári előírás a hengerfej lehúzásra 4 lépcsőben 30-60-80-100nm, én meg 30-60-90-120-al húztam le? IUndítsd be és meglátod. :lol: Szerintem nem bár,ha 100 volt a gyári előírás akkor 20%-kal több az sok lehet. Persze,ha nem jött ki a menet akkor teljesen OK. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 IUndítsd be és meglátod. :) Szerintem nem bár,ha 100 volt a gyári előírás akkor 20%-kal több az sok lehet. Persze,ha nem jött ki a menet akkor teljesen OK. :lol: A menettől nem félek, ezek eléggé túl vannak még méretezve, csak a tömítés nem sínylette e meg. De úgyis majd indításkor derül ki. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts