Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rekord-Senator-Monza

kori

Recommended Posts

Izé, jut eszembe, a kardánban lévő csuklónak, (ami a felfogatás/csapágyazás után van) annak hogy kéne kinéznie?

Mert nekem kicsapta a zsírt.

Na meg mondjuk a támcsapágyam sincs a helyzet magaslatán.

ha kiverte a zsírt akkor rossz,gumit nem kapsz hozzá pedíg valszeg az szakadt ki......... :o

a csapágy meg elég hangos tud lenni......

Megosztás:

valakit érdekel aprópénzért néhány homokfújt-alapozott futóműalkatrész?

-első lengőkarok

-hátsó lengőkarok

-elektromos a/c tartók

-első rugó alátétek

-hátsó kanyarstabilizátor

-meg még mit tom mik vannak.......

a lengőkarokba tudok új szilenteket is rakatni eléggé baráti áron.....

és van commo dobfékes hídam féltengelyek nélkül igény szerint speer-el és ha kell 3.15-ös átételel.......

Megosztás:

ha kiverte a zsírt akkor rossz,gumit nem kapsz hozzá pedíg valszeg az szakadt ki......... :o

a csapágy meg elég hangos tud lenni......

Igen, az szakadt ki.

Há az anyukáját neki hogy itt szivat már megint ilyen aprósággal....

Asszem jön a sufni mcgyver megoldás, húzok rá egy zacsit vagy féltengely gumiharangot, vagy nem tom.

Megosztás:

Sztem jó. De termosztát nélkül ne várj sokat tőle :o

Az enyémben 2 éve szar a termosztát, mindig nyitva van. Fűtéssel nincs gond, van 3 féle papírom, takarom a hűtőt. 100 km nél kevesebbet nem megyek vele, így nincs vele gond, rövid távokra biztos nem lenne jó ez a gányolás. Megvettem a termosztátot, most má csak rá kéne szánnom magam...

Megosztás:

Az enyémben 2 éve szar a termosztát, mindig nyitva van. Fűtéssel nincs gond, van 3 féle papírom, takarom a hűtőt. 100 km nél kevesebbet nem megyek vele, így nincs vele gond, rövid távokra biztos nem lenne jó ez a gányolás. Megvettem a termosztátot, most má csak rá kéne szánnom magam...

Én is ilyen 100asokat megyek vele, ha megyek. 1 harmada nekem is le volt takarva. :o

Megosztás:

Én is ilyen 100asokat megyek vele, ha megyek. 1 harmada nekem is le volt takarva. :o

Termosztát az is egy fontos egy alkatrésze a kocsinak. (motornak) Nyáron elmegy az biztos a nagy melegben, De könnyen túl is melegítheti a motort. Hüvösben meg ügye nincs fűtés.

-Előbb írta valaki,hogy nem jó a fűtés a rekibe. Szerintem, legalábbis az enyimbe hőgutát lehetett kapni olyan volt. Mindegyik. lehet kifogtam őket,fűtés terén.

Megosztás:

Termosztát az is egy fontos egy alkatrésze a kocsinak. (motornak) Nyáron elmegy az biztos a nagy melegben, De könnyen túl is melegítheti a motort. Hüvösben meg ügye nincs fűtés.

-Előbb írta valaki,hogy nem jó a fűtés a rekibe. Szerintem, legalábbis az enyimbe hőgutát lehetett kapni olyan volt. Mindegyik. lehet kifogtam őket,fűtés terén.

Azért nem volt benne, mert az főzte meg nekem a motort, pedig hibátlan állapotú volt, garantálta 145ezrett futott. :o

Utángyártottat meg nem mertem bele tenni, mert az jóeséllyel meg alapból szar.

Utána végülis került bele egy, de folyton kijött a helyéről, nem értem hogyan.

Megosztás:

Egy normális kuplungszett mennyi a rekire?

Van olyan ami felmegy a 2.0-ra, és jó a 2.4hez is, meg az overdriveos váltóhoz?

a 2.4-hez már nagyobb kuplung kell,230 mm-es.a kicsi csúszni fog.a nyelestengely meg a kis getragnak(240)14 fogas,ilyen az overdrive is.a 265-ösnek 10 fogas a nyelese.

ha újat veszel akkor drága,bontottan lehet szerezni elfogadható árban is,de kell hozzá cserélned lenkereket is.

Megosztás:

ha cih motor akkor egész 5 perc a dolog.... :o

Megosztás:

a 2.4-hez már nagyobb kuplung kell,230 mm-es.a kicsi csúszni fog.a nyelestengely meg a kis getragnak(240)14 fogas,ilyen az overdrive is.a 265-ösnek 10 fogas a nyelese.

ha újat veszel akkor drága,bontottan lehet szerezni elfogadható árban is,de kell hozzá cserélned lenkereket is.

Szóval akkor lendkerékcserével együtt a 230as kupplung felmegy a 2.0-ra is, és ha olyan a tárcsa akkor jó a váltómhoz is?

Csak mert a kupplungom a halálán van, de az új egy vagyon, bár ebayen találtam 80 euróért valami nónémet, de ha meg már cserélek, úgy szeretném hogy ha netán meg lesz a 2.4, akkor már ne kelljen megint.

Megosztás:

Szóval akkor lendkerékcserével együtt a 230as kupplung felmegy a 2.0-ra is, és ha olyan a tárcsa akkor jó a váltómhoz is?

Csak mert a kupplungom a halálán van, de az új egy vagyon, bár ebayen találtam 80 euróért valami nónémet, de ha meg már cserélek, úgy szeretném hogy ha netán meg lesz a 2.4, akkor már ne kelljen megint.

igy van........228 mm asszem a pontos méret.........

Megosztás:

--- :o --- Tényleg jó benneteket olvasni. Tisssssszzta szerelői oktatás folyik itt. Én már össze raktam egy autót.

Wooki é meg kitudja mikor lesz kész? :D ...

Hát remélem hogy mihamarabb. :)

A szereléssel nincs gond, csak ti már kicsit több ilyennel találkoztatok, tudjátok mit hogy mihez. :)

nekem csak egy mintám van, abból nehéz kiindulni. :(

Am ma egész sokat haladtam,

A tető kb 1/3a-fele le van csiszolva, meg a jobb hátsó sárvédő/oszlop, plusz a bal hátsó ajtó.

Lekentem az első sárvédőket is ahol kellett.

De hogy mééé kellett rücskösre fújni az alját a kocsinak... Ááááá

image-596D_4CD2E123.jpg

image-5A40_4CD2E123.jpg

Holnapra elvileg kész a fék, azt összerakom, meg ha az idő engedi, ki kellene mostmár gittelni sárvédőt, meg még ahol lejött.

Megosztás:

WOOKI

A Rücsi az gyári volt anó. Szerintem ha kihagyod semmi nem történik. A Lényega sz volt ,hogy az a felület kicsit rugalmasabb és le veri a köveket. Nekem is a lanciámon így van megcsinálva , :D De a közeljövőben készülő autómat biztos nem rondítom el. Úgyis észre veszik ,hogy hozzá nyúltak. Mondjuk ahogy látom tényleg lelki ismeretesen csinálod a kocsit.

Kitartás és óvatosan csiszolgass.mert nehogy sok glett kelljen hozzá majd... :o ...

Megosztás:

WOOKI

A Rücsi az gyári volt anó. Szerintem ha kihagyod semmi nem történik. A Lényega sz volt ,hogy az a felület kicsit rugalmasabb és le veri a köveket. Nekem is a lanciámon így van megcsinálva , :D De a közeljövőben készülő autómat biztos nem rondítom el. Úgyis észre veszik ,hogy hozzá nyúltak. Mondjuk ahogy látom tényleg lelki ismeretesen csinálod a kocsit.

Kitartás és óvatosan csiszolgass.mert nehogy sok glett kelljen hozzá majd... :o ...

Az előző tulajnál volt ez már kasznizva, taposólemez, hátsó ívek, csomitartó alja/oldala, két komplett első sárvédő elem, ezek mind cserélve voltak. Utána kapott komplett fényezést is.

A rücsit már simára csiszoltam. :) Engem zavar, hülyén néz ki.

Igyekszem a lehetőségeimhez mérten mindent rendesen megcsinálni, főleg mivel magamnak dolgozok,és még jópár évig szeretném használni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.