Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Ma egész nap a Rekordon túráztam. Kivettem az injektorhidat, rákötöttem az AC-t amivel felnyomtam a rendszernyomást. Majd minden egyes injektorra kötöttem testet és a pozitívat hozzáérintettem. 3 injektor szépen porlasztotta a benyát, egy pedig hegyesen nyomta. Azt az egyet kicseréltem, ráadásul megint benzincsövet kellett cserélnem. Csináltam új tömítéseket az injektortalp alá, és a hidegindító injektor alá. Utána féktisztító spray-vel kipucoltam a légmennyiségmérőt, a pillangószelepet. Kikötöttem a kipufogógáz visszavezetést is. Sajnos még mindig dadogva jár, de legalább elindul. Lassan el kellene vinnem egy hozzáértőhöz :lol:

Elküldve
Ma egész nap a Rekordon túráztam. Kivettem az injektorhidat, rákötöttem az AC-t amivel felnyomtam a rendszernyomást. Majd minden egyes injektorra kötöttem testet és a pozitívat hozzáérintettem. 3 injektor szépen porlasztotta a benyát, egy pedig hegyesen nyomta. Azt az egyet kicseréltem, ráadásul megint benzincsövet kellett cserélnem. Csináltam új tömítéseket az injektortalp alá, és a hidegindító injektor alá. Utána féktisztító spray-vel kipucoltam a légmennyiségmérőt, a pillangószelepet. Kikötöttem a kipufogógáz visszavezetést is. Sajnos még mindig dadogva jár, de legalább elindul. Lassan el kellene vinnem egy hozzáértőhöz :lol:

nem lehet hogy a benycső elhasználódásának köze van a fecsik tönkremeneteléhez?

kipróbáltam az etanolt szegény kékvillámban,de még abban sem volt annyi kosz,hogy gondot okozzon.

kicsi az esélye(de azért van)hogy mindíg vacak csövet veszel.

Elküldve

Mar en is gondoltam arra,hogy a tankban vmi trutyi,ami kinyirja a csoveket es az injektorokat.Bar most az injektorok jok, megis szarakodik.Mgprobalok tankot mosni es rakok bele injektor tisztitot.

Elküldve
Mar en is gondoltam arra,hogy a tankban vmi trutyi,ami kinyirja a csoveket es az injektorokat.Bar most az injektorok jok, megis szarakodik.Mgprobalok tankot mosni es rakok bele injektor tisztitot.

már jártam más autóval,hogy a benyaszűrő esett szét.a bele szépen feloldodott a benzintől.

sztem rakj 1 szűrőt a fecszik elé a bejövő csőbe,nem drága.az unixos vmi 400 ft.

megyek haza 4.-én és ha lessz időm nézek injektorokat neked.

Elküldve

Én az Omegával jártam így, hogy a szűrőbetét leesett a helyéről. Az a müa szűrő bírja a 3 Bar nyomást? Köszi előre is :lol:

Elküldve
Én az Omegával jártam így, hogy a szűrőbetét leesett a helyéről. Az a müa szűrő bírja a 3 Bar nyomást? Köszi előre is :lol:

nekem nem bírta........ :D

az nem arra van kitalálva.mekkora neked alapjáraton és fordulaton a nyomás???most b@szogatom az enyémet,már ha épp van rá időm,és nekem alapon 1 bar fordulaton 1.5 bar.

Elküldve
Nem tudom, nincs nyomásmérőm.

aha....én 1xüen bekötöttem 1 5 bar-ig mérö nyomásmérőt.

azért kérdeztem,mert nekem most vmi japó szivattyú van fent.megy vele csak kivi lennék mennyi a gyári nyomás.

Elküldve
ez biztos????

nekem 1 alapon és 1.5 fordulaton.igaz vmi japó pumpa van fent.

ja és tökéletesen megy ezzel is csak hidegen nincs rendesen alapjárat bár az alapjáratszbályzót nem tudtam bekötni,mert nem akar funkciónálni.pedíg eddíg működödtt.

Elküldve
néztem az oldaladat és látom elhoztad azt a senator elejü rekit amit én is néztem???

Igen még tavaj tavasszal, motor és váltó nélkül.

A nyomás pedig biztos mert L és LE Jetronic-hoz mindenhol ennyit írnak. A Kadett GTE-m ben is ennyi volt.

Elküldve
Helló Doki! Hej, de régen hallottam rólad! Nem tudtam, ki vagy, míg meg nem néztem az oldaladon a képeket. Jól haladsz a szekérrel?

Szia Sanyi!

Most már azért alakulgat. A kasznizást két héten belül szeretném befejezni, aztán mehet alá a futómű.

Már csak 1-2 apróság hiányzik mint pl.: 1db féknyereg, 4db féktárcsa, 1db motor, 1db váltó :lol: :D :lol:

A többi úgy néz ki megvan.

Elküldve
Igen még tavaj tavasszal, motor és váltó nélkül.

A nyomás pedig biztos mert L és LE Jetronic-hoz mindenhol ennyit írnak. A Kadett GTE-m ben is ennyi volt.

és a kaszni kukában van már?

akkor pedíg X-akta mitől megy a paripám.nekem nem megy 1.5 fölé a nyomás soha.legalább keveset fogyaszt,elvileg.

kukázok rá 1 új szivattyút.bár menni meg tök jól megy.

Elküldve
és a kaszni kukában van már?

Igen... a futóműveket, és a padlólemezt használtam fel belőle

akkor pedíg X-akta mitől megy a paripám.nekem nem megy 1.5 fölé a nyomás soha.legalább keveset fogyaszt,elvileg.

kukázok rá 1 új szivattyút.bár menni meg tök jól megy.

1,5bar-al mennie kell, csak az alapjárat alacsonyabb, és a teljesítmény kisebb

Elküldve
1,5bar-al mennie kell, csak az alapjárat alacsonyabb, és a teljesítmény kisebb

megnézem majd,hogy a szivattyú a rossz vagy a nyomásszabályzó..... :lol:

igaz a gyertyák benzinnel is szinte fehérek.

• 2 weeks later...
Elküldve

Tegnapelőtt megállt a jobb hátsó el.ablak fél útan. Kb 5 centit mozgot le-föl. Mivel bowdenes, mindjárt a ladás korszakomból visszamaradt rémálmok jöttek elő kiszálasodott, felcsavarodott, elszakadt bowdenről. De szerencsére csak az egyik fogaskerék tengelynek volt erős zsírhiánya. Kis csavarlazító spré, és zsírspré megoldotta a problémát. Az összarkás csak másodikra sikerült, mert először sok bowdent csavartam fel a dobra. Ezután a többi ajtót is szétkaptam, és befújtam az ablakemelők mechanikáját és a zárszerkezeteket zsírsprével. Most pöpecül megy mindegyik ablak :lol:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.