Mc-elek Elküldve Szeptember2, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2012 Sziasztok! A Vectra C 1.8-as 122le-s városba (miskolc) normál vezetési körülmények között mennyit fogyaszt? 10 literrel megelégszik? Milyenek ezek a motorok megbízhatóság szempontjából? Segítségeteket előre is köszönöm! szerintem tud az kevesebb is lenni mint 10l ;) nekem Miskolcon kevesebbet fogyaszt a kocsi mint pesten :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Szeptember2, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2012 Sziasztok! A Vectra C 1.8-as 122le-s városba (miskolc) normál vezetési körülmények között mennyit fogyaszt? 10 literrel megelégszik? Milyenek ezek a motorok megbízhatóság szempontjából? Segítségeteket előre is köszönöm! Szerintem gyakorlatilag a legmegbízhatóbb motor, és kevesebbet fog fogyasztani 10 liternél! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember2, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2012 Te miért dumálsz bele, neked Signumod van! (meg amúgyis nagypapisan vezetsz, különben még mindig turbód lenne :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember3, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2012 Olvastam itt a szívósori pillangó szelepekről is. az 1.8-asba is vannak ilyenek? Más márkákba azokat ki szokták szedni és ledugózzák. És melyik motorok közvetlen befecskendezésesek? Meg az autónavigátoron panaszkodnak az olajfogyasztásra is, valós panaszok, vagy túloznak? 4-5 dl-t írnak 1000km-re. Jól látom hogy az első lengőkar egybe van a talpassal? Azok mennyire tartósak? Bocs ha sokat kérdezek, főleg ha hülyeségeket, picit szeretnék tisztába lenni az autóval, mert tervezzük a cserét, és ez a tipus is szóba jöhet. Gondolom ez az F astra után menyország lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Szeptember3, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2012 Olvastam itt a szívósori pillangó szelepekről is. az 1.8-asba is vannak ilyenek? Más márkákba azokat ki szokták szedni és ledugózzák. És melyik motorok közvetlen befecskendezésesek? Meg az autónavigátoron panaszkodnak az olajfogyasztásra is, valós panaszok, vagy túloznak? 4-5 dl-t írnak 1000km-re. Jól látom hogy az első lengőkar egybe van a talpassal? Azok mennyire tartósak? Bocs ha sokat kérdezek, főleg ha hülyeségeket, picit szeretnék tisztába lenni az autóval, mert tervezzük a cserét, és ez a tipus is szóba jöhet. Gondolom ez az F astra után menyország lenne. Nekem 190 ezer van a motorban, és egyáltalán nem fogyaszt olajat, legalábbis olyan minimálisat, hogy utántölteni nem kellett még! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Szeptember3, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2012 Te miért dumálsz bele, neked Signumod van! (meg amúgyis nagypapisan vezetsz, különben még mindig turbód lenne :D ) Elnézést kérek! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Szeptember3, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2012 Olvastam itt a szívósori pillangó szelepekről is. az 1.8-asba is vannak ilyenek? Más márkákba azokat ki szokták szedni és ledugózzák. És melyik motorok közvetlen befecskendezésesek? Meg az autónavigátoron panaszkodnak az olajfogyasztásra is, valós panaszok, vagy túloznak? 4-5 dl-t írnak 1000km-re. Jól látom hogy az első lengőkar egybe van a talpassal? Azok mennyire tartósak? Bocs ha sokat kérdezek, főleg ha hülyeségeket, picit szeretnék tisztába lenni az autóval, mert tervezzük a cserét, és ez a tipus is szóba jöhet. Gondolom ez az F astra után menyország lenne. direkt befecskendezéssel csak a 2,2-est szerelték. az a 4-5 deci/1000km az igen sok olaj, ott valami kánya van. az már majdnem 2ütemű olajfogyasztás! :D igen, egyben van a gömbfej a lengőkarral, tehát nem szegecselt, cserélni nem lehet (max új gömbfejet rakatni bele). a szívósorban pillangósor (leszámítva a fojtószelepet) meg az 1,8 benzinben nincs (tudtommal csak a 150lovas dízelben van, de ha nem így van, valaki majd megcáfolja) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 2,2-es Directbe is van szívósor, még itt írta valaki a fórumba, ha jól emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thoomy Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 Üdv mindenkinek! Haver Vecije olyat csinál mostanában, hogy kopog az eleje! Na de nem akkor, amikor például kátyúba mész, hanem amikor úri kedve úgy kívánja! Ahogy hallgattam szerintem olyan a hangja, mintha a valami fémes hozzáverődne a műanyaghoz! Szerintem! Kérném azokat, akiknek hasonló problémájuk van/volt és rájöttek/megoldódott osszák meg velem! Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tpetya1 Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 Segítséget kérek!!! Probléma: vectra c (2007, 1,9 Tdi, 120 Le) gyorsításkor intenzíven jobbra húz. gáz elvételekor egyenesen megy. Ami eddig volt: szerelő, futóműves, gumis mind ok volt, nincs hiba. Bevittem márkaszervízbe is: szilentek ok, rázópad ok, de a hiba továbbra is fenn áll. Szervízben azt mondták hogy talán difi, vagy váltócsere megoldaná a problémát. Mivel nem akarnám otthagyni fele vagyonom náluk, kérek segítséget, hátha valakinek volt már ilen problémája. Előre is köszönöm!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember5, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2012 Sziasztok! A vectra c-hez nincs javítási kézikönyv magyarul? Mert csak orosz és német nyelvűt találtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve Szeptember5, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2012 Üdv! Német nyelvűt hol találtad? Engem az is érdekelne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember5, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2012 Üdv! Német nyelvűt hol találtad? Engem az is érdekelne. http://bookline.hu/product/home.action?id=209075&type=200&_v=So%20wird's%20gemacht.%20Opel%20Vectra%20C%20ab%203/02%20,%20Opel%20Signum%20ab%205/03 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Szeptember12, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2012 Kezd meghülyülni az autóm: ha megy a klíma, ha nem, jobb oldalon meleget fúj be! A kijelző állandó "DAY"-re van állítva, de néha besötétedik, ha lámpát kapcsolok, mint éjszakai módban. Ha leállítom és ki van kapcsolva a klíma, következő indításkor érdekes módon be van kapcsolódva vagy fordítva. Elöl a lámpába vibrál a xenon és néha el is alszik, ilyenkor kijelzi, hogy kiégett az izzó. Következő indításkor azonban újra világít. Valaki valami okosat? Ja és nem tudná Valaki megszerezni opel szervízből az autóm biztonsági kódját? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thoomy Elküldve Szeptember15, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2012 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ki milyen szerrel ápolja a műszerfalat?! Eléggé makacs egy anyagból van a Vectra belső tere, legalább is a műszerfal alsó része, a küszöbök és váltó körüli rész! Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve Szeptember15, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2012 Mit jelent az, hogy makacs anyagból van? Rengeteg ápolószert lehet venni műanyag műszerfalhoz. Én semmivel se szoktam ápolni, évente egyszer elviszem egy teljese takarításra, ott polírozzák, vaxolják, vizestakarítják, mindent megcsinálnak vele. Ennyit megérdemel, évente egyszer bevállalható. Rivax termékekkel dolgoznak, ami a legjobb, de ne is akarj tőlük 1 litert venni, sok termékükből még 5L-es kiszerelés sincs, csak mondjuk 20. Szóval a legjob elvinni, és megcsináltatni profikkal évente egyszer szerintem, különben meg elég nedves nem szöszölő ruhával esetleg lúgos vízzel áttörölni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thoomy Elküldve Szeptember15, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2012 Mit jelent az, hogy makacs anyagból van? Rengeteg ápolószert lehet venni műanyag műszerfalhoz. Én semmivel se szoktam ápolni, évente egyszer elviszem egy teljese takarításra, ott polírozzák, vaxolják, vizestakarítják, mindent megcsinálnak vele. Ennyit megérdemel, évente egyszer bevállalható. Rivax termékekkel dolgoznak, ami a legjobb, de ne is akarj tőlük 1 litert venni, sok termékükből még 5L-es kiszerelés sincs, csak mondjuk 20. Szóval a legjob elvinni, és megcsináltatni profikkal évente egyszer szerintem, különben meg elég nedves nem szöszölő ruhával esetleg lúgos vízzel áttörölni. Úgy értem a makacs anyagot, hogy eléggé nehéz takarítani! Én nem csak egyszer takarítom egy évben, hanem inkább egy hónapban legalább egyszer! Szeretem ha tiszta az autó, és gondoltam megkérdezem van e valaki, aki valamilyen bevált szert használ takarításhoz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember16, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2012 Sziasztok! Ugye jól látom, hogy a vectra c 1.8-as 122 le-s, az szíjas és nem kettős tömegű lendkerék van benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember16, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2012 Sziasztok! Ugye jól látom, hogy a vectra c 1.8-as 122 le-s, az szíjas és nem kettős tömegű lendkerék van benne? jól látod :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Szeptember17, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2012 Úgy értem a makacs anyagot, hogy eléggé nehéz takarítani! Én nem csak egyszer takarítom egy évben, hanem inkább egy hónapban legalább egyszer! Szeretem ha tiszta az autó, és gondoltam megkérdezem van e valaki, aki valamilyen bevált szert használ takarításhoz! én Sonax matt autóbelső tisztítót használok rá. tökéletesen bevált cucc, nem fényesedik tőle semmi, a kosz is szépen lejön és az illata is ok. bőrre nem jó, úgyhogy a kormányra bőrtisztító kendőt használok. mondjuk általánosságban mindenből Sonax-ot használok a kocsira, eddig semmiben se csalódtam. ellenben pl a TurtleWax-al... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ghostface83 Elküldve Szeptember23, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2012 Sziasztok. CD 70 es navimhoz szeretnék Magyarország,Ausztria és Németország friss térképet és magyarositást.Esetleg ha valaki tudna ebben segíteni az dobhatna egy privát üzenetet. És van olyan oldal ahol ezeket le lehetne tölteni?? Előre is köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember23, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2012 Sziasztok. CD 70 es navimhoz szeretnék Magyarország,Ausztria és Németország friss térképet és magyarositást.Esetleg ha valaki tudna ebben segíteni az dobhatna egy privát üzenetet. És van olyan oldal ahol ezeket le lehetne tölteni?? Előre is köszi a segítséget! http://www.autonavi.fw.hu/ itt érdeklődj ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ghostface83 Elküldve Szeptember23, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2012 http://www.autonavi.fw.hu/ itt érdeklődj ;) köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember25, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2012 Sziasztok! Azt tudja valaki hogy miből adódik az a 3 lóerő különbség ami az Astra g Z18XE és a Vectra c Z18XE motor között van? Mert mind a két autót szerelték ugyan ezzel a motorral, csak az astrába 125le-s, a vectrába pedig 122le-s. Válaszotokat előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember25, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2012 Nekem az Astrában Siemens Simtec 71 a motorvetérlő ehhez a motorhoz, a Vectra C-nem meg Siemens Simtec 71.5 van. Ez például lehet oka a dolognak ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts