Cuccos Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Sziasztok Segítségre szorúlnék egy kicsit ! Volna egy 1.6 os vectra c autóm 2002/12 havi . Sajnos télen elkezdtek a mutatók ugrálni,együtt ugrál a fordulatszám mérő a km óra mutatóval,közbe pár másodpercenként leállítja a fütést,de az ujra felpörög,villog a kormányon a hangosító gomb,és az övnek a bekötésére figyelmeztető hang folyamatosan csilingel :D De csak reggelenként csinálja kb fél órát! Most az utóbbi időben már a mutatók is elfekszenek olyan szinten,hogy se benzin szintet,se fordulatot ,se sebességet nem mutat,és a coputernél egy F betű jeleneik meg! és nem mutat semmit se! egy adatot se :D ha bekötöm elhalgat,de amikor jó az autó egyszer figyelmeztet! Elvittem már az egyik opel szervízbe ,de sajna nem tudták mi van vele,megvártuk a telefont a németektől hátha ők már találkoztak ilyen furcsasággal,azt tanácsolták meg kell mozgatni az ABS nek a vezetékeit és csatlakozóit! De sajna nem lett jó. Utánna pedig még azt mondták le kell cserélni az ABS csatlakozóját. Nem segített ez se :D De rajta volt a TECH2 es mérő is és eddig nem jelzett semmit,most előző héten rátették megint és azt mondták: a kormány mögött levő vezérlő egység ,modul,panel nem tom pontosan a nevét az a baj,mert amikor ugrál a mutató akkor ez jelenik meg + hibaként ! Valakinek nincsen valami ötlete? mi miatt van ez ? tényleg ez a gond ? találkoztatok hasonlóval? Mert majdnem 200e forint ez a micsoda :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 az az ... én találkoztam hasonló hibával, és akkor is ez a modul volt a hibás... sajnos a 2002 es autóknál szinte mindbe megdöglött ez a vezérlőegység. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Sziasztok! Egy nem mindennapi problémával fordulok hozzátok. Van egy 2004 évjáratú vectrám 1.9 cdti 120 lovas. A probléma az vele,hogy valahol hézag van a hajtásláncba. Motortartó bakok rendbe lendkerék kicserélve futómű szilentek éppek és még is gázadásnál ránt motorféknél szintén. új lendkerék lett belerakva, vagy bontott? a lendkerék hiba még a félig benyomott kuplungnál hallható zaj, zörgés alapján is felismerhető... van ilyen neked? Link to comment Megosztás: More sharing options...
medveolo Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 új lendkerék lett belerakva, vagy bontott? a lendkerék hiba még a félig benyomott kuplungnál hallható zaj, zörgés alapján is felismerhető... van ilyen neked? Igen volt ilyen hang de uj lendkereket raktunk be és ezzel meg is szünt. De a hajtásláncba továbbra is megmaradt a hézag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cuccos Elküldve Április5, 2008 Megoszt Elküldve Április5, 2008 az az ... én találkoztam hasonló hibával, és akkor is ez a modul volt a hibás... sajnos a 2002 es autóknál szinte mindbe megdöglött ez a vezérlőegység. köszike a választ,akkor cumi van :D és ezt valahonnan olcsóbban megszerezni nem lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április5, 2008 Megoszt Elküldve Április5, 2008 köszike a választ,akkor cumi van :D és ezt valahonnan olcsóbban megszerezni nem lehet? bontottat ebbő venni nem érdemes... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Sziasztok Segítségre szorúlnék egy kicsit ! Volna egy 1.6 os vectra c autóm 2002/12 havi . Sajnos télen elkezdtek a mutatók ugrálni,együtt ugrál a fordulatszám mérő a km óra mutatóval,közbe pár másodpercenként leállítja a fütést,de az ujra felpörög,villog a kormányon a hangosító gomb,és az övnek a bekötésére figyelmeztető hang folyamatosan csilingel :sowwy: De csak reggelenként csinálja kb fél órát! Most az utóbbi időben már a mutatók is elfekszenek olyan szinten,hogy se benzin szintet,se fordulatot ,se sebességet nem mutat,és a coputernél egy F betű jeleneik meg! és nem mutat semmit se! egy adatot se :lol: ha bekötöm elhalgat,de amikor jó az autó egyszer figyelmeztet! Elvittem már az egyik opel szervízbe ,de sajna nem tudták mi van vele,megvártuk a telefont a németektől hátha ők már találkoztak ilyen furcsasággal,azt tanácsolták meg kell mozgatni az ABS nek a vezetékeit és csatlakozóit! De sajna nem lett jó. Utánna pedig még azt mondták le kell cserélni az ABS csatlakozóját. Nem segített ez se :lol: De rajta volt a TECH2 es mérő is és eddig nem jelzett semmit,most előző héten rátették megint és azt mondták: a kormány mögött levő vezérlő egység ,modul,panel nem tom pontosan a nevét az a baj,mert amikor ugrál a mutató akkor ez jelenik meg + hibaként ! Valakinek nincsen valami ötlete? mi miatt van ez ? tényleg ez a gond ? találkoztatok hasonlóval? Mert majdnem 200e forint ez a micsoda :lol: cim modul hiba de tudom javítani ha kell.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csuhás Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 Szisztok! Nekem van egy C vectrám kintről behozott cd70 navi van benne nemtudom lenne e még valakinek ez a tipus szeretnék egy telepitő lemez másolatot mert az enyémben nincs magyar az opelnál meg nem kapok + egy kérdés van hozzá 100%-os magyr térkép??? az enyém olyan 50 %os itthol vetterm Előre is köszönöm csuhas Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április23, 2008 Megoszt Elküldve Április23, 2008 tudomásom szerint nincs... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április24, 2008 Megoszt Elküldve Április24, 2008 Hát sajnos igen... Így majd 10 év múlva, mire már csak zöldsészállításra használják...talán képbe kerülünk mi is... Most nemtom miért mondjátok, 2004-es FULL extrás 1.9 CDTI Caravan már 3.5 millától van, nem is egy... újonnan amúgy se vennék már autót, mert ennél többért vettem anno, de csak a pénzt bukja rajta az ember erősen. Persze a 3.5 se kevés, tudom én, de mégse 10-12..... Ez ránézésre nem rossz.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csuhás Elküldve Április24, 2008 Megoszt Elküldve Április24, 2008 Nekem egy telepítő program kell amin van magyar nyelv Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április24, 2008 Megoszt Elküldve Április24, 2008 Most nemtom miért mondjátok, 2004-es FULL extrás 1.9 CDTI Caravan már 3.5 millától van, nem is egy... újonnan amúgy se vennék már autót, mert ennél többért vettem anno, de csak a pénzt bukja rajta az ember erősen. Persze a 3.5 se kevés, tudom én, de mégse 10-12..... Ez ránézésre nem rossz.... hidd el, hogy a magyarországon árult 3,5 millás Vectra C nek nem örülnél... nekem is ezért nincs. hulladék , törött, 300.000 km-rel... az összes. nézzél körbe a mobile.de-n, hogy 2,5-3 milláért miket árulnak. azért eddig keress, mert erre még rájön a hazaszállitás költsége, regadó, forgalomba helyezés, és a kereskedő haszna. siralmas autók ezek ennyiért Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 hidd el, hogy a magyarországon árult 3,5 millás Vectra C nek nem örülnél... nekem is ezért nincs. hulladék , törött, 300.000 km-rel... az összes. nézzél körbe a mobile.de-n, hogy 2,5-3 milláért miket árulnak. azért eddig keress, mert erre még rájön a hazaszállitás költsége, regadó, forgalomba helyezés, és a kereskedő haszna. siralmas autók ezek ennyiért Ebben lehet, hogy igazad van, sok a gazember ebben a bizniszben. Eleve nem nagyon bízom a használtautó kereskedőkben. Az tuti, hogy a km nem annyi, amennyi. Viszont annyi előnye van az itthoni vásárlásnak, hogy vihetem a kasztnis meg szerelő barátaimat is, hogy megnézzék.... Mindegy, én úgyis Németországban vennék, el is hozom lábon, ha kell. 100 valamennyi EUR volt a Van-re is a biztosítás, vizsga, ideiglenes rendszám a hazahozatalhoz. De ebben benne van az átírás díja is, tehát már a saját nevemen hozom be, itt csak a forgalomba helyezést kell fizetni. Nyelv nem probléma, van ismerősöm is, ahol alhatok, rá tudok szánni pár napot, hogy megnézzek pár autót. Egyébként a használtautó kereskedők ott is csibészek - csak olyat érdemes nézni, ami nem "nur für Export" mert azoknak sajna szintén véres lehet a torka.... A regadó elég sok sajnos, de úgyis csak 1.8-as, vagy 1.9 CDTI érdekelne.... talán 300 és 500 ezer között lehet valahol, ki kéne számolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 http://www.euvonal.hu/regado.php Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 Többek között ezért nem vettem c Vekit... :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 http://www.euvonal.hu/regado.php Fú, azt a k...a, itt röpködnek a százezrek, mi? .... :lol: :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 Nem véletlenül ami már itthon kerül eladásra, ahhoz, hogy megérje a kereskedőnek, igencsak letrottyant, törött darabot kell behoznia és talpraállítani... :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Október16, 2008 Megoszt Elküldve Október16, 2008 Hello! Él még ez a fórum? :lol: Ha igen olyan kérdésem volna, hogy melyik tipust válasszam a dízel C-s Vectrából? Többfajta motorral láttam már, elsősorban a megbízhatóság és a fogyasztás lenne a szempont. Láttam 6 sebességes 1.9-es 150 lovas motorral is, nekem eddig az a legszimpatikusabb, valamint ha jól olvastam valahol a sima 1.9-es motor 120, a 2.2-es pedig csak 100 lóerős, igaz ez? Valaki homályosítson fel erről a motortipusokról ha nem gond, előre is köszi! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október16, 2008 Megoszt Elküldve Október16, 2008 dieselből volt a 2.0 Y20DTH 100 LE Y22DTR 125 LE, ezek Euro3 motorok adagolóval. Z19DT 120 LE, de figyelni, mert kint árulták 100 LE s változatban is!!! CR motor 6 seb. Z19DTH 150 LE és a 3.0 D 177 EU3 vagy a 184 EU4 motorral.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Október16, 2008 Megoszt Elküldve Október16, 2008 Köszönöm a kimerítő választ! És Te melyiket javasolnád, ha neked kellene választani és a megbízhatóság és fogyasztás a legfontosabb szempont? dieselből volt a 2.0 Y20DTH 100 LE Y22DTR 125 LE, ezek Euro3 motorok adagolóval. Z19DT 120 LE, de figyelni, mert kint árulták 100 LE s változatban is!!! CR motor 6 seb. Z19DTH 150 LE és a 3.0 D 177 EU3 vagy a 184 EU4 motorral.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október16, 2008 Megoszt Elküldve Október16, 2008 igazából én a 2.0D n kivül mindegyikbe beleülnék, ha találnék olyat ami megvehető.... de magyarországon olyan nincs, vagy megfizethetetlen. mindegyiknek van előnye és hátránya. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október17, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Október17, 2008 Egy opelszerelő ismerősöm a 2.2 dieselre esküszik. Én egy 150 lovas 1.9-est próbáltam 6-os váltóval, limo kasznival. A futóműve nem volt meggyőző, állítólag a GTS fényévekkel jobb. Végre a 200-at nem érte el, de iszonyatosn gyorsult, volna, ha kiismertem volna mikor kell váltani, hogy a turbólyukat kiiktassam. A váltó kicsit akadós volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Október18, 2008 Megoszt Elküldve Október18, 2008 Köszönöm a segítségeteket, akkor a kétliteres verziót kihagyom :lol: Még egy kérdés: láttam kétféle tipust kijelző ügyileg (amelyikben középen van) van a nagyobb meg a kisebb. Amelyikbe a kisebb van abban nincs is fedélzeti computer? Engem csak a fogyasztás kijelzés érdekel az egészből, vagy azt mindkettő tudja, csak a nagyobb kijelzős az a navigációt is tudja ez a különbség? Remélem nem túl zavarosan fogalmaztam meg a kérdést :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 És még egy kérdés, ha majd valaki erre jár: Mi a lényegi különbség a Vectra és a Signum között, mert azonkívül, hogy a csomagtérajtó más én nem sok difit vettem észre rajta ( legalábbis képeken nem amiket néztem )? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október28, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Október28, 2008 Kijelzőt passzolom, de sztem a kissebb kijelzőhöz nem jár a fedélzeti computer, tehát nincs fogysztás mérés. A signumnak nagyobb a tengelytávja, ha jól eml, akkor a caravannal Vectrával egyenlő. Talán a hátsó üléssor mozgatható. Más az első lökös is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts