isi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Ja nekem a 90 alatti vonalig megy fel a vízhőfok ami 80 akkor, pedig 92 foknál nyitó termosztátot vettem bele elvileg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Üdv, az enyém a motortérben van nem akartam azzal babrálni hogy belülre kerüljön. itt egy kis segítség a bekötéshez remélem érhetően vázoltam fel. :devlish: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Így, ezzel a bekötéssel tudod emelni a nyomást? Az a T-elosztó mit csinál, gondolom nem csak egy mezei T-elosztó, nem? En eddig csak ezt a bekötést ismertem: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 a T elosztó azért van, hogy elég távol lehessen vinni magát az "állítót" (pl.beltérbe). és ilyenkor a kimenetre, ahonnét a levegő kijön, is lehet csövet rakni amit visszavezetsz motortérbe v. szabadba hogy ne sziszegjen ott neked. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 a T elosztó azért van, hogy elég távol lehessen vinni magát az "állítót" (pl.beltérbe). és ilyenkor a kimenetre, ahonnét a levegő kijön, is lehet csövet rakni amit visszavezetsz motortérbe v. szabadba hogy ne sziszegjen ott neked. :lol: Igazából nem értem, hogy ez a verzió hogy működhet. Ugyanis, ha 0,6-nál nyit a gyári wastegate és a szabályzó 1 baron nyitna, akkor a wastegate már kinyit 0,6-on, mert a szabályzó még mindig zárva van. A szabályzó akkor nyitna, ha kisebb nyomásra lenne álltva, mint a wastegate. Lehet én gondolom rosszul, hagyom magam meggyőzni, de ezt a verziót tényleg nem értem... :devlish: Találtam még egy ilyen bekötést, ebben van T-elosztó, de lényegében ugyanaz a verzió, amit mutattam az előbb. Ebben azért van T-elosztó, mert itt olyan Wastegate van, amire be van kötve a kompresszoroldalról a referencia is. De neked és nekem se olyan a Wastegatem, hanem ilyesmi: Szerintem próbáld meg átkötni, mert valamit rosszul gondoltál bekötésnél, szerintem az úgy nem működhet, ahogy bekötötted... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Igazából nem értem, hogy ez a verzió hogy működhet. Ugyanis, ha 0,6-nál nyit a gyári wastegate és a szabályzó 1 baron nyitna, akkor a wastegate már kinyit 0,6-on, mert a szabályzó még mindig zárva van. A szabályzó akkor nyitna, ha kisebb nyomásra lenne álltva, mint a wastegate. Lehet én gondolom rosszul, hagyom magam meggyőzni, de ezt a verziót tényleg nem értem... :devlish: Találtam még egy ilyen bekötést, ebben van T-elosztó, de lényegében ugyanaz a verzió, amit mutattam az előbb. http://www.neurometrics.net/files/images/wstgate.gif Ebben azért van T-elosztó, mert itt olyan Wastegate van, amire be van kötve a kompresszoroldalról a referencia is. De neked és nekem se oylan a Wastegatem, hanem ilyesmi: http://www.scoobytuner.com/Images/TXSStand...Controller2.jpg Szerintem próbáld meg átkötni, mert valamit rosszul gondoltál bekötésnél... :lol: Van egy angol beszerelési útmutatóm pdf-ben onnan lestem ki. Amúgy a T osztóban is van belül vmi, mert nem lehet szájjal átfújni rajta. biztos vmi rugós-golyós cucc ez is. Mindenesetre működik ha teljesen le tekerem a nyomás ~0.7bar ami gyári, most fél fordulatot van állítva rajt és így kereken 1bar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Van egy angol beszerelési útmutatóm pdf-ben onnan lestem ki. Amúgy a T osztóban is van belül vmi, mert nem lehet szájjal átfújni rajta. biztos vmi rugós-golyós cucc ez is. Mindenesetre működik ha teljesen le tekerem a nyomás ~0.7bar ami gyári, most fél fordulatot van állítva rajt és így kereken 1bar. Ha működik, akkor jó. Én igazából eddig csak sorbakötve láttam ilyent és nem is értem, hogy hogy működhet másképp. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 rossz bekötés? :devlish: jó lenne most már kideríteni a tényleg helyes bekötést, nehogy vmi baj legyen! bár már fent van így kb. 1 hónapja, és elég sokat használtam így minden gond nélkül! Demó nem pillantanál rá arra a pdf-re? e-mailban átküldeném. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 rossz bekötés? :devlish: jó lenne most már kideríteni a tényleg helyes bekötést, nehogy vmi baj legyen! bár már fent van így kb. 1 hónapja, és elég sokat használtam így minden gond nélkül! Demó nem pillantanál rá arra a pdf-re? e-mailban átküldeném. köszi Persze, küldd át, megnézem. Priviben ment az emailcím. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 ha jól értelmezem amit Demó ír, hogy a gyári wg az 0,6 v. 0,7 nél kitolja a szabadba, ha így bekötöd ahogy tc_4ee1 mondja, akkor is kitolja 0,6nál, nem engedi feljebb? ezt nem értettem eddig sem. nekem is jöhetne az a pdf:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Szerintem próbáld meg átkötni, mert valamit rosszul gondoltál bekötésnél, szerintem az úgy nem működhet, ahogy bekötötted... :devlish: De szerintem tc_4ee1 is így kötötte be csak bent van egy elosztó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 De szerintem tc_4ee1 is így kötötte be csak bent van egy elosztó! írd meg pü. ben a címedet neked is átküldöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 írd meg pü. ben a címedet neked is átküldöm. küldve.! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Lefényképeztem a turbónkat, ezen lehet magyarázni:D: Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 bocsi kétszer ment ugyanaz :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 bocsi kétszer ment ugyanaz :lol: Kitöröltem az egyiket :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Mondjatok egy ötletet, hogy hogyan tudnám leeszkábálni a turbó előtt lévő hővédő lemezt? mert a csavarok oda vannak rohadva, a fejüket egyből elnyalja a csillagvillás! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Tehát, úgy kell bekötni, ahogy a képemen van. Megnéztem a PDF-et, de a képek alapján nem volt egyértelmű semmi. Megmutattam havernak, aki vágja az angolt és az ilyen dolgokat is és azt mondta, hogy úgy kell bekötni, ahogy én is mondtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Tehát, úgy kell bekötni, ahogy a képemen van. Megnéztem a PDF-et, de a képek alapján nem volt egyértelmű semmi. Megmutattam havernak, aki vágja az angolt és az ilyen dolgokat is és azt mondta, hogy úgy kell bekötni, ahogy én is mondtam. De, akkor az a T elosztó minek van? elvileg h messzebb is vihesd az állítót, de azt hogy kötöd be ha úgy kell ahogy te mondod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 EZT akkor érdemes megvenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 De, akkor az a T elosztó minek van? elvileg h messzebb is vihesd az állítót, de azt hogy kötöd be ha úgy kell ahogy te mondod? Nem kell T-elosztó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Akkor így?: vagy így kell? mert gondolom nem mind1:ezen a nyilak nem jók szerintem:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Amit Tc 4ee1 írt átalakítottam, szerintem így kellene: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Igen, de az a T-elosztó nem kell oda. Próbáljátok ki úgy, ahogy mondtam, ha most az enyém elkészül, akkor abban is valószínűleg így lesz megoldva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Na jó, de így egy zárt rendszer! olyan mint ha nem csináltunk volna a gyárihoz képest semmit! esetleg elzárod teljesen és akkor soha nem fog nyitni a wg és a turbó a halálba pörgeti magát.. :devlish: És akkor hol fog távozni az a nyomás amivel ugye be szeretnénk "csapni' a wg-t? Tegyük fel hogy a wastegate ~0.8bar-nál nyit, de mi ~1bar nyomást szeretnénk, akkor 0.8-as turbónyomásnál a wg-hez menő csőben csak 0.6 bar-nak szabad lennie, így növekedhet tovább a nyomásunk, majd wg csöve is eléri a nyitási pontot (0.8), de ekkor már a mi kis turbónk 1barral süvít. Majd itt meg is áll, mert a wg is nyitva. Ezt a nyomáskülönbséget úgy érhetjük el, ha ezt a 2 tizedet egyszerűen a szabadba engedjük. Hozzáteszem hogy az állítón nincs semmilyen lyuk/furat erre a célra mint a t-elosztó nélküli szabályozókban (pl. amit fentebb mutattál az az L -alakú annak a hátoldalán van furat). De ha kihagyod a T-t akkor is ez a helyzet. Ha meg a "bedugózótt" részt hagyod szabadon az se jó,mert ugyan ott ki fog jönni a levegő, de nem annyi amennyit szeretnénk. Gondolkodtam hogy kössem át, de mostaninál logikusabb nem jutott eszembe és újra tekergettem, próbálgattam és nálam ezzel a bekötéssel totál műxik.:lol: jobbat nem tok mondani. ha van vkinek plusz infója ne fogja vissza magát :lol: Turbo-sokk témában sztem van 1-2 guru aki vágja a témát :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts