isi Elküldve Március11, 2010 Megoszt Elküldve Március11, 2010 Ugyanez :lol: Elvileg kétutas termosztát van benne, a főág 86 fokon, a mellékág 83 fokon kezd nyitni. Az én B Vekimben F18WR-es váltó van, 3,74-es végáttétellel. Így 2500-at forog 100nál. A km óta GPS szerint pontosnak nevezhető (1 km/h-val többet mutat) Biztos vagy az F16 os váltóban? Az opel-infos szerint az A Vekiket is F18 WR-es váltóval szerelték, és ugyanezzel a végáttétellel. Ha így van, akkor a 100nál a 2100 nem tűnik jónak. Valamennyit csal a mechanikus km órád is. Biztos, hogy F16 van az enyémben, ja tényleg kb. 6-7 km/h-val többet mutat gps szerint! szóval így 100 nál 2300-4et forog! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Március11, 2010 Megoszt Elküldve Március11, 2010 Ugyanez :lol: Elvileg kétutas termosztát van benne, a főág 86 fokon, a mellékág 83 fokon kezd nyitni. Az én B Vekimben F18WR-es váltó van, 3,74-es végáttétellel. Így 2500-at forog 100nál. A km óta GPS szerint pontosnak nevezhető (1 km/h-val többet mutat) Biztos vagy az F16 os váltóban? Az opel-infos szerint az A Vekiket is F18 WR-es váltóval szerelték, és ugyanezzel a végáttétellel. Ha így van, akkor a 100nál a 2100 nem tűnik jónak. Valamennyit csal a mechanikus km órád is. sziasztok, azóta én is lemértem és nekem is 2480, ha nagyon pontos akarok lenni. 1 kérdés: ha a az Angolon leírtakat megcsinálnám, turbonyomást emelném max.1 barra + adagoló beállítás ( max. üzemanyag csavaron kb. felet tekernék) szerintetek menyivel nőne meg a fogyasztásom? van vkinek tapasztalata? nem agyonkergetve, hanem normál használatban (90-100kmh). a mostani kb.6l/100km. köszi,üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március11, 2010 Megoszt Elküldve Március11, 2010 sziasztok, azóta én is lemértem és nekem is 2480, ha nagyon pontos akarok lenni. 1 kérdés: ha a az Angolon leírtakat megcsinálnám, turbonyomást emelném max.1 barra + adagoló beállítás ( max. üzemanyag csavaron kb. felet tekernék) szerintetek menyivel nőne meg a fogyasztásom? van vkinek tapasztalata? nem agyonkergetve, hanem normál használatban (90-100kmh). a mostani kb.6l/100km. köszi,üdv Ha így használod az autót, akkor mi a fenének akarod tuningolni? :lol: Mivel plusz energia nem lesz a semmiből, amennyivel növeled a turbonyomást, kb annyival kell több anyag is a hengerekbe, hogy érjen is valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március11, 2010 Megoszt Elküldve Március11, 2010 szerintem 1-1,5 lityivel több lenne max. 2, de ha nem küldöd mindig akkor lehet annyi sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Március11, 2010 Megoszt Elküldve Március11, 2010 Ha így használod az autót, akkor mi a fenének akarod tuningolni? :lol: Mivel plusz energia nem lesz a semmiből, amennyivel növeled a turbonyomást, kb annyival kell több anyag is a hengerekbe, hogy érjen is valamit. csak arra lennék kíváncsi hogy épeszű keretek között marad-e a fogyi? max. 2-2.5liter + még elviselhető nekem ( ha cserébe a teljesítmény is érezhetően nő) mert ha 9-10liter közelébe emelkedik akkor sztem nem éri meg.. és dinamikusan szeretek vezetni,de normál tempónál sztem könnyebb kiszámolni/viszonyítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KertAce Elküldve Március11, 2010 Megoszt Elküldve Március11, 2010 Sziasztok. A max üzemagyag csavaron befelé vagyis az óramutató járásával megegyező irányba kell tekerni, de utána hozzá kell állítani az alapjáratot is mert az meg fog emelkedni kb 1000-re. A fogyasztást szerintem max 1 literrel emelik ezek aminimális beavatkozások ha normálisan használod. Nekem az 1bar-t kb 2200nál már tudja 5-ben padlógáznál. Nekem amúgy szintén 2500-at forog 100-nál bár nekem ehez ki kellett cserélnem az 5. sebesség fogaskerékpárját mivel gyárilag 2800körül ment 100at. Lehet hogy termosztátot ki kellene cserélnem mert nekem az alap hőfok 90fok. Egyedül -10-ben produkált olyat hogy visszahült.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 havernak volt egy 1.5 isuzuja nem tudom, hogy volt megpöccintve, de volt egy csap beépítve neki (sima vízcsap:S:)muhahaha) azt ha elzárta, akkor felengedte neki a nyomást 1 bar fölé, de csak 4500nál töltött de akkor mint az állat, igaz a turbója hamar megfeküdt, mintha nem dieselre való turbó lett volna rajt. 4ben 120nál padlón szinte semmit nem ment még, de utána ihaj:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 Sziasztok. A max üzemagyag csavaron befelé vagyis az óramutató járásával megegyező irányba kell tekerni, de utána hozzá kell állítani az alapjáratot is mert az meg fog emelkedni kb 1000-re. A fogyasztást szerintem max 1 literrel emelik ezek aminimális beavatkozások ha normálisan használod. Nekem az 1bar-t kb 2200nál már tudja 5-ben padlógáznál. Ez azt jelenti, hogy egy kis tuninggal már 2400-2500 körül meglesz a nyomatéka 200 Nm környékén? Nekem amúgy szintén 2500-at forog 100-nál bár nekem ehez ki kellett cserélnem az 5. sebesség fogaskerékpárját mivel gyárilag 2800körül ment 100at. Lehet hogy termosztátot ki kellene cserélnem mert nekem az alap hőfok 90fok. Egyedül -10-ben produkált olyat hogy visszahült.... 1.5 TD-s Corsád van, ha jól látom, azoknál úgy tűnik, picit más a váltóáttételezés... Én még a 2500/100-at is soknak tartom, nem a 2800/100-at. Így is 120nál már 3000-et forog a motor, ahol már nem érzi túl jól magát. 3000 felett meg már elég hangos. Nagyon kellene bele egy 6. fokozat, amivel 2000 körül vinné a 100-at. Igaz, hogy itt nem sok ereje lenne már, de egyenes úton elbírná. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 Ez azt jelenti, hogy egy kis tuninggal már 2400-2500 körül meglesz a nyomatéka 200 Nm környékén? 1.5 TD-s Corsád van, ha jól látom, azoknál úgy tűnik, picit más a váltóáttételezés... Én még a 2500/100-at is soknak tartom, nem a 2800/100-at. Így is 120nál már 3000-et forog a motor, ahol már nem érzi túl jól magát. 3000 felett meg már elég hangos. Nagyon kellene bele egy 6. fokozat, amivel 2000 körül vinné a 100-at. Igaz, hogy itt nem sok ereje lenne már, de egyenes úton elbírná. pl. egy F20as váltó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 pl. egy F20as váltó? 6. fokozatban 3,09-es végáttétellel :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 honnan tudhatnám meg hogy mennyi kell legyen a gyári turbónyomásom? isuzu 1.7td ( asszem ihi rhb4). bekötöttem a szívócsonk és az adagoló közé egy barométert :lol: és üresben gázfröccsözve 0,5 bar mutatott, ami max. fordulaton visszaesett kicsit. szerintetek ez jó érték? ha ezt 1barra emelném ami kb. a duplája, bírná tartósan a motor szerintetek? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 honnan tudhatnám meg hogy mennyi kell legyen a gyári turbónyomásom? isuzu 1.7td ( asszem ihi rhb4). bekötöttem a szívócsonk és az adagoló közé egy barométert :lol: és üresben gázfröccsözve 0,5 bar mutatott, ami max. fordulaton visszaesett kicsit. szerintetek ez jó érték? ha ezt 1barra emelném ami kb. a duplája, bírná tartósan a motor szerintetek? köszi én úgy tudom 0,72nek kellene lennie a gyárinak, 1 bar szerintem vinnie kell simán túlzott károsodás nélkül, azért kicsivel túl méreteztek minden autót gyárilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 hogy a nyomásod 0,5 az lehet hibás mérés v. a westgate eddig engedi fel fene tudja (én sem értek annyira hozzá méggg:D) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 a westgaten is lehet mérni nyomást ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 hogy a nyomásod 0,5 az lehet hibás mérés v. a westgate eddig engedi fel fene tudja (én sem értek annyira hozzá méggg:D) de pl. ha a coolered el van dugulva esetleg a nyomás lehet kevesebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 de pl. ha a coolered el van dugulva esetleg a nyomás lehet kevesebb. ha lessz időm bütykölni kitisztítom a coolert, azt biztos nem árt. és sztem a wg és a turbó közti csövön is lehet mérni valós nyomást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 ha lessz időm bütykölni kitisztítom a coolert, azt biztos nem árt. és sztem a wg és a turbó közti csövön is lehet mérni valós nyomást. az biztos nem árt én is meg akarom ejteni valamikor. hétvégén ki iktattam a légszűrőt olyan szép hangja volt a turbónak, hogy ihajj:D meg hamarabb is vette kicsit a fordulatot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 az biztos nem árt én is meg akarom ejteni valamikor. hétvégén ki iktattam a légszűrőt olyan szép hangja volt a turbónak, hogy ihajj:D meg hamarabb is vette kicsit a fordulatot. hát igen, ha már az ember tuningol nem árt egy sport vagy direkt szűrő sem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 hát igen, ha már az ember tuningol nem árt egy sport vagy direkt szűrő sem! jaja csak olyan helyre kellene berakni ahonnan lehetőleg nem meleg levegőt szív, olyat meg csak a cooler előtt találtam a motor felé lent, de onnan meg a víz, sár felverődik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KertAce Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 A turbónyomást terhelés mellett kell mérni. Mondjuk 3.-ban full gázt nyomva.....Üresben mindig kevesebbet fog mutatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 A turbónyomást terhelés mellett kell mérni. Mondjuk 3.-ban full gázt nyomva.....Üresben mindig kevesebbet fog mutatni. ez nagy segítség volt köszönöm! :lol: és lenne pár kérdés ha nem gond.. ez az eltérés szerinted elérheti a 0,2 bar-t? vagyis ha menet közben mérek 0,7 bar körül, ami a kb. gyári érték akkor abból lehet következtetni hogy a turbóm jó állapotban van? a műszeren lévő tömlő mindegy milyen hosszú csak ne eresszen sehol ugye? ahhoz hogy hozzáférjek az adagoló membránhoz le kell szednem a szívocsonkot. ezt ti hogy csináltad? milyen szerszám kell hozzá? köszi előreis Link to comment Megosztás: More sharing options...
KertAce Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 ez nagy segítség volt köszönöm! :lol: és lenne pár kérdés ha nem gond.. ez az eltérés szerinted elérheti a 0,2 bar-t? vagyis ha menet közben mérek 0,7 bar körül, ami a kb. gyári érték akkor abból lehet következtetni hogy a turbóm jó állapotban van? a műszeren lévő tömlő mindegy milyen hosszú csak ne eresszen sehol ugye? ahhoz hogy hozzáférjek az adagoló membránhoz le kell szednem a szívocsonkot. ezt ti hogy csináltad? milyen szerszám kell hozzá? köszi előreis Lehet eltérés üresben és terhelés mellett. A cső hossz szerintem nem számít mert nagyon kicsi a keresztmettszete. Nekem nem kellett leszedni mert éppen elfér a szívócsonk alatt. Nekem alu szívócsonk van nem az a műanyag tetejű. De ha valamit szétszedsz mindig jegyezd fel hogy állt eredetileg hogy vissza tudd alakítani ha valami nem sikerül. A legfontosabb hogy ha kiveszed a membránt és a tüskét ami hozzá kapcsolódik akkor semmiképp ne nyomj gázt mert egy kis pöcök amit mozgat a membrán kieshet a helyéről. Ja és a membránt ill a tüskét ne forgasd el. Ugyanabban a pozícióban szereld vissza mert excentrikusra van köszörülve a vége..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Lehet eltérés üresben és terhelés mellett. A cső hossz szerintem nem számít mert nagyon kicsi a keresztmettszete. Nekem nem kellett leszedni mert éppen elfér a szívócsonk alatt. Nekem alu szívócsonk van nem az a műanyag tetejű. De ha valamit szétszedsz mindig jegyezd fel hogy állt eredetileg hogy vissza tudd alakítani ha valami nem sikerül. A legfontosabb hogy ha kiveszed a membránt és a tüskét ami hozzá kapcsolódik akkor semmiképp ne nyomj gázt mert egy kis pöcök amit mozgat a membrán kieshet a helyéről. Ja és a membránt ill a tüskét ne forgasd el. Ugyanabban a pozícióban szereld vissza mert excentrikusra van köszörülve a vége..... nekem sajna a műanyagtetejű ami teljesen lefedi a membrántetőt. muszáj lesz levennem az egészet.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tc_4ee1 Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Üdv! ha csak a max.üzemanyag csavaron állítanék + turbónyomást emelnék és membrán fehér gyűrűjét nem szedném le akkor mi van? lenne valamilyen káros hatása? ha fenn marad a gyűrű a motor akkor is hozzá tud jutni a többletgázolajhoz? ma elnézegettem mit hogyan is fogok majd csinálni és rá kellet jönnöm, hogy nem fogom tudni leszedni a szívócsonkot :) elérhetetlenek csavarok, főleg a 2. hengeré, amit maga az adagoló takar el :D. sztem ide valami speckó célszerszám kellene.. szerelőre meg inkább nem is gondolok... szóval szerintetek muszáj lenne kivenni a gyűrűt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts