Malicsekgsi Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Átkerültem ide a tuning részbe, (nem tudtam hogy van...) Kérdésem pedig a következő lenne. Láttam pár videót 1.5 Isu Corsákról amik elég jól fel vannak huzva. Hogyan lehet 1 bar fölé vinni a nyoimást. Nekem 1 barnal elenged egy szelep ugy tudom ez a Wast gate szelep az. És ilyenkor rendesen érezni hogy elmegy a kraft. Érdekelne hogy HOGYAN tudnám 1bar fölé vinni. Mit és hogyan kéne cseréljek. Egy másik Wast gate szeleppel müködne csak? vagy másik turbó?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Átkerültem ide a tuning részbe, (nem tudtam hogy van...) Kérdésem pedig a következő lenne. Láttam pár videót 1.5 Isu Corsákról amik elég jól fel vannak huzva. Hogyan lehet 1 bar fölé vinni a nyoimást. Nekem 1 barnal elenged egy szelep ugy tudom ez a Wast gate szelep az. És ilyenkor rendesen érezni hogy elmegy a kraft. Érdekelne hogy HOGYAN tudnám 1bar fölé vinni. Mit és hogyan kéne cseréljek. Egy másik Wast gate szeleppel müködne csak? vagy másik turbó?? az a turbó a képen az enyém:D (tartalék), ezt most nem értem, az előbb leírtad, hogy neked úgy van megcsinálva, akkor amíg állítod a szabályzó rugóelőfeszítését, addig emelkedig a nyomás, azaz a turbó-kipufgáz kapacitásáig. A WG a turbón van épp azt iktattad ki a szabályzóval, szóval innentől kezdve a nyomás mértékét az szabályozza nem a wg. Mondjuk belövöd 1,2 bar-ra, akkor mikor eléri a szabályzó ráengedi a nyomást a wg-re ami ugye gyárilag 0,8 körül nyit, így biztos kinyit és a kipufba távozik a fölösleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Malicsekgsi Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 az a turbó a képen az enyém:D (tartalék), ezt most nem értem, az előbb leírtad, hogy neked úgy van megcsinálva, akkor amíg állítod a szabályzó rugóelőfeszítését, addig emelkedig a nyomás, azaz a turbó-kipufgáz kapacitásáig. A WG a turbón van épp azt iktattad ki a szabályzóval, szóval innentől kezdve a nyomás mértékét az szabályozza nem a wg. Mondjuk belövöd 1,2 bar-ra, akkor mikor eléri a szabályzó ráengedi a nyomást a wg-re ami ugye gyárilag 0,8 körül nyit, így biztos kinyit és a kipufba távozik a fölösleg. A gyári érték 0,7 ha jol tudom. Nekem fel van huzva 1bar-ra, de fölé nem megy, mert ... leirom hogy viselkedik. Caravan Astra Isuzu. turbónyomás és füstcsavar tekerve van. Katalizátor nincs. Ennyi a változtatás. Tolom neki mondjuk 1padló, majd 2 padló. Amikor eléri a nyomásom az 1 bart, vagy egy hajszálnyival fölé, akkor érezni hogy elenged a nyomás, visszavesz a teljesitmény. (közben taposom a gázt) eltelik kb 1, max 2 másodperc gondolom adddig zár a WG majd ujra tol és megint elenged. Egy az egyben olyan mint a benzines 1.8 GSI Kadettom tiltása volt, csak ez lassabb, lustább "tiltás". Ezért kérdeztem hogyan lehetne tartósan 1 bar főlé menni. Nem akarok én az egekben járni nyomással.. de ha már lehet egy kicsivel több, akkor miért ne?. Nekem meg pont csak az a kicsi több kéne amikor elvész a teljesitmény... Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 A gyári érték 0,7 ha jol tudom. Nekem fel van huzva 1bar-ra, de fölé nem megy, mert ... leirom hogy viselkedik. Caravan Astra Isuzu. turbónyomás és füstcsavar tekerve van. Katalizátor nincs. Ennyi a változtatás. Tolom neki mondjuk 1padló, majd 2 padló. Amikor eléri a nyomásom az 1 bart, vagy egy hajszálnyival fölé, akkor érezni hogy elenged a nyomás, visszavesz a teljesitmény. (közben taposom a gázt) eltelik kb 1, max 2 másodperc gondolom adddig zár a WG majd ujra tol és megint elenged. Egy az egyben olyan mint a benzines 1.8 GSI Kadettom tiltása volt, csak ez lassabb, lustább "tiltás". Ezért kérdeztem hogyan lehetne tartósan 1 bar főlé menni. Nem akarok én az egekben járni nyomással.. de ha már lehet egy kicsivel több, akkor miért ne?. Nekem meg pont csak az a kicsi több kéne amikor elvész a teljesitmény... régi hf-emnél 0,7 volt, ez 0,8 alapban, lehet mert sikolva volt ez a hf ;) ;) ha van szabályzód akkor simán feljebb tudod húzni a nyomást persze ha adsz neki anyagot is, mert a turbó 1,5-t is simán előállít, tapasztalat:) nem tudom nekem is bent a szabályzó, de ilyet nem tapasztaltam, persze 4000-4500 rpm körül már elfogy a kraft, mivel 2400 körül adja le a max nyomatékot ha jól emlékszem. De óra szerint amíg nyomom rendesen a gázpedált, addig meg van az 1 bár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bee Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Sziasztok! Úgy néz ki sikerült tisztáznom ezt a manuális turbo controlleres rajzot,ez csak a T-elosztós controllerre vonatkozik: Szóval. A T-elosztóban levő rugós golyó kb. +1bar-nál kezd átereszteni,ahogy kipróbáltam kompresszorral. De be lehet építeni úgy is,ahogy a neten lévő rajz is mutatja,meg ahogy az enyém is,miszerint a turbo és a wastegate közé rakom be a T-elosztót,majd az elosztó "fölé" rakom be az állítót,ahogy azon a nyíl mutatja. Az állító semmi mást nem csinál,minthogy az elosztóból felfelé áramló nyomást "visszatartja" úgy ahogy mi beállítjuk a tekerőn. Ekkor koppig be kell tekerni ez belefújással le tudjuk tesztelni,ekkor zár teljesen,majd szépen csavargatva visszafele,szépen ereszti el a levegőt,vagyis kevesebb nyomás megy a wastegate felé,tehát később nyit. Mivel a gyári turbó kb. 0,7bar-t tud az X17DTL-nél (Garrett GT1544) a wastegate-je kb. 1 bar-nál nyit ahogy próbáltam. az alábbi táblázat szerint 2,7 bara az abszolút nyomása ennek a turbónak. Tehát minél jobban betekered,annál több levegőt enged el az állító,tehát annál kevesebb nyomás éri a wastegate-t,így később fog nyitni. Magyarán a tekerőnél kicsit "szelelni" fog a plusz nyomás,olyan mintha lyukas volna a gyári összekötő cső a turbo és a wastegate között,de mi mondjuk meg mekkora legyen a "lyuk" Viszont elég szűk az állítható tartományunk ugyanis kb. 1,7bar-ral gazdálkodhatunk összesen(elég pici a turbónk gyárilag),ha azt akarjuk hogy pl. 1 bar-nál nyisson a wastegate,akkor csak egészen picit kell nyitnunk az állítón,hogy a kívánt nyomás meglegyen,ugyanis a turbónak annyival többet kell dolgoznia,amennyit elengedünk a szabadba. Szóval,az a controller-tipus annyira nem jó nekünk, inkább ez a sima átmenó golyószelepes volna a legjobb,ez nem enged el felesleges levegőt sehova. Remélem érthető volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bee Elküldve November18, 2011 Megoszt Elküldve November18, 2011 Egyébként az X17DTL-nél nem lehet sehogyse feljebb tornászni a turbónyomást 1 barig? akármit állítok csak 0.7bar (10psi) a maximum amit ki tudok hozni,még a wastegate 1bar nyitónyomását se éri el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Viktor01 Elküldve Január5, 2012 Megoszt Elküldve Január5, 2012 Valaki tud valami ötletett arra mondani hogy miért jobb a diesel dob a a disel kocsin ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Slapi Elküldve Január5, 2012 Megoszt Elküldve Január5, 2012 nekem is sajna:S:D elrepedt a hf-je ennek a sz...nak, de nem valszínű, hogy a nyomás emeléstől, 1 barig emeltem gyárilag 0,7en ment nekem, elöregedett ennyi a történet. Halli! én is átestem egy hf repedésen, nekem a termosztát elromlása ill. felfort a víz és így jött ki nekem Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 régi hf-emnél 0,7 volt, ez 0,8 alapban, lehet mert sikolva volt ez a hf :huh: :lol: ha van szabályzód akkor simán feljebb tudod húzni a nyomást persze ha adsz neki anyagot is, mert a turbó 1,5-t is simán előállít, tapasztalat:) nem tudom nekem is bent a szabályzó, de ilyet nem tapasztaltam, persze 4000-4500 rpm körül már elfogy a kraft, mivel 2400 körül adja le a max nyomatékot ha jól emlékszem. De óra szerint amíg nyomom rendesen a gázpedált, addig meg van az 1 bár. nekem X17dtl van, a turbo nyomsásom "valahog" nekem is 1.5 bar :lol: és ugyanaz a probléma, hogy eltűnik az erő egy pillanatra majd visszajön....de ez mért van???:rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 nekem X17dtl van, a turbo nyomsásom "valahog" nekem is 1.5 bar :huh: és ugyanaz a probléma, hogy eltűnik az erő egy pillanatra majd visszajön....de ez mért van???:rolleyes: Akkor van mérő órád beszerelve gondolom!? Látszik is az órán, hogy vissza esik a nyomás mikor eltűnik az erő, mekkora fordulaton csinálja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Valaki tud valami ötletett arra mondani hogy miért jobb a diesel dob a a disel kocsin ? szebb hangja lesz maxXD Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Egyébként az X17DTL-nél nem lehet sehogyse feljebb tornászni a turbónyomást 1 barig? akármit állítok csak 0.7bar (10psi) a maximum amit ki tudok hozni,még a wastegate 1bar nyitónyomását se éri el. Én EZT vettem, tökéletesen teszi a dolgát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 Akkor van mérő órád beszerelve gondolom!? Látszik is az órán, hogy vissza esik a nyomás mikor eltűnik az erő, mekkora fordulaton csinálja? Akkor van mérő órád beszerelve gondolom!? Látszik is az órán, hogy vissza esik a nyomás mikor eltűnik az erő, mekkora fordulaton csinálja? Van óra ige, és érdekes módon, nem esik vissza a rohadt uttó, ugyanugy mutatja folyamatosan az 1.5 bar-t... Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Január24, 2012 Megoszt Elküldve Január24, 2012 Van óra ige, és érdekes módon, nem esik vissza a rohadt uttó, ugyanugy mutatja folyamatosan az 1.5 bar-t... Akkor passz, bár az még kérdéses, hogy az órád hova van bekötve, nem e a szívósor környékén elengedi a nyomást, amit mondjuk az óra nem érzékel mert az előtte van??! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve Január25, 2012 Megoszt Elküldve Január25, 2012 Akkor passz, bár az még kérdéses, hogy az órád hova van bekötve, nem e a szívósor környékén elengedi a nyomást, amit mondjuk az óra nem érzékel mert az előtte van??! hát őőő intercoolerből ahogy megy vissza az a műanyag csőn keresztül a motorba, oda arra a csőre van bekötve! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Január25, 2012 Megoszt Elküldve Január25, 2012 hát őőő intercoolerből ahogy megy vissza az a műanyag csőn keresztül a motorba, oda arra a csőre van bekötve! Esetleg az adagolónál történik valami, az isuzunál legalábbis a szívócsonkból megy egy kicsi cső az adagoló tetejére, ami némileg szabályozza a mennyiséget, ha nagyobb a nyomás több üzit adagol elvileg. Én oda kötöttem be az órát, meg sem kellett fúrni a csövet sem, csak egy "T" elosztó kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pet Elküldve Január25, 2012 Megoszt Elküldve Január25, 2012 Sziasztok. Motorcsere előtt vagyok.Egy b combóm van és sajnos megállt benne a gyári motor.Ha már cserélni kell akkor legyen kicsit erősebb így egy 1.5TD motort vettem bele.Olvasgattam a fórumot és láttam hogy az adagolón van egy fekete elektromos doboz ami állítólag egy imobilizer.Ezt hogy lehet ki iktatni?Itt egy kép róla.http://www.migweb.co.uk/forums/engines-transmission/291769-isuzu-turbo-diesel-tuning-guide-19.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Esetleg az adagolónál történik valami, az isuzunál legalábbis a szívócsonkból megy egy kicsi cső az adagoló tetejére, ami némileg szabályozza a mennyiséget, ha nagyobb a nyomás több üzit adagol elvileg. Én oda kötöttem be az órát, meg sem kellett fúrni a csövet sem, csak egy "T" elosztó kell. hát mostmár megfúrtam ott van, szal az ottis marad:D csak kérdés, mért tűnik el egy pillanatra az erő?:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Egy kis érdekesség: ITT azt veszem ki az írásból, hogy továbbfejlesztették a régi kis isuzut:D Löket, furat egy az egyben ugyanaz, csak 16 szelep:) Hf-csere+dugó+hajtókar, aztán had szoljon a régi isuzum:D Ez csak egy kis álmodozás, nem kell komolyan venni:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Augusztus1, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2012 Fejlemény kicsi isuzu tuning témában: a család egyik tagjának birtokába került egy b veki isuzu, meglepődtem rajt, hogy olyan 1700 rpm körül kezd már megjönni az ereje, nem úgy mint az enyémen inkább 2000től. Hirtelen felindulásból a turbóra gyanakszom mert az egy újabb ihi turbó, gyorsan be is szereztem egyet most lesz olajcserés rá is próbálom, majd írok a tapasztalatomról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus26, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2012 Egy kis érdekesség: ITT azt veszem ki az írásból, hogy továbbfejlesztették a régi kis isuzut:D Löket, furat egy az egyben ugyanaz, csak 16 szelep:) Hf-csere+dugó+hajtókar, aztán had szoljon a régi isuzum:D Ez csak egy kis álmodozás, nem kell komolyan venni:D Ez a 8 szelepes Isuzu motonak kábé a "huszonhatodik" továbbfejlesztése. Már vagy 12 éve 16 szelepes, először lett belőle a G Astrákból ismert 75 LE-s DTI, aztán CDTI, annak is van vagy féltucatnyi veriója. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus26, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2012 Valaki piszkálta már meg az előtöltést az Isuzu blokkban? (Akár 1,5, akár 1,7). Csak az adagoló forgatásával lehet, vagy van rá egyszerűbb megoldás is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember7, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2012 Fejlemény kicsi isuzu tuning témában: a család egyik tagjának birtokába került egy b veki isuzu, meglepődtem rajt, hogy olyan 1700 rpm körül kezd már megjönni az ereje, nem úgy mint az enyémen inkább 2000től. Hirtelen felindulásból a turbóra gyanakszom mert az egy újabb ihi turbó, gyorsan be is szereztem egyet most lesz olajcserés rá is próbálom, majd írok a tapasztalatomról. Megtörtént a turbó csere, másnap már vissza is. Nem hozta a várva várt eredményt, még rosszabb volt az ihi-rhf4, így a b veki valószínű az előtöltés miatt indul meg alacsonyabbról, lehetséges, hogy buherálták már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NorbyAstraG Elküldve December10, 2012 Megoszt Elküldve December10, 2012 Üdv mindenkinek. Szert tettem egy 98-as 2.0 16V X20DTH B Veki caravan-ra. Eddig a G astra topikot tapostam,de mostmár írhatok ide is. A kérdésem az lenne,hogy szeretnék egy lefújószelepet belerakni, tudom,tudom,nincs értelme,de nekem jó ha cicccc-eg :-) Valaki esetleg tudna ajánlani valami jófélét? A másik kérdés pedig a cooler.Méretileg mekkora fért el,esetleg típus,ár. Valaki rakott e már be B vekibe nagyobb coolert-amihez pl a gyári lököst nem kell lecserélnem.Max egy két vágást még be vállalok,de nem akarom agyon spoilerezni :-) Előre is köszönöm az ötleteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mester.p Elküldve Január27, 2013 Megoszt Elküldve Január27, 2013 üdv. végig olvastam kb a 10edik oldaltól ezt a témát és ez a turbónyomás emelés, + füstcsavar állítás beindította a fantáziám. nem gyorsulási versenyre akarok menni nem akarom hogy hamar szétmennyen a turbó vagy hengerfej. ahogy olvastam 0.6 0.7 BAR a gyári nyomás ha ilyen 0.9 1.0 ra fel emelem lessz olyan érezhető változás hogy megérje megvenni a nyomásmérő órát és a boost controllert? ja és ha már itt tartunk, ha valakinek lenne elfekvőbe ilyesmi cucc, szívesen átvenném :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts