Gelko Elküldve Június28, 2006 Elküldve Június28, 2006 2 x volt olyan h a klíma az összes szellőzőn párát ( füstöt ) fúj ki...fehér és szagtalan.... erre tud vki vmi okosat mondani ? :huh:
opel16v Elküldve Június29, 2006 Elküldve Június29, 2006 2 x volt olyan h a klíma az összes szellőzőn párát ( füstöt ) fúj ki...fehér és szagtalan.... erre tud vki vmi okosat mondani ? :huh: Tán egy kis antraxxx? :lol:
Gelko Elküldve Június29, 2006 Elküldve Június29, 2006 Tán egy kis antraxxx? :huh: bíztam benned Gabi :lol:
Tiv. Elküldve Június29, 2006 Elküldve Június29, 2006 bíztam benned Gabi :) Gondolom nem csalodtál nagyot. :huh: Mondjuk ilyet én még nem tapasztaltam. Gondolom nem jeges minusz 10 fokos levegő volt, mert az lehet fehéres párafelhő. :lol:
Gelko Elküldve Június29, 2006 Elküldve Június29, 2006 Gondolom nem jeges minusz 10 fokos levegő volt, mert az lehet fehéres párafelhő. :huh: esetleg vmi lecsapódott pára ? ugyanúgy hűt egyébként....
tomi023 Elküldve Július8, 2006 Elküldve Július8, 2006 esetleg vmi lecsapódott pára ? ugyanúgy hűt egyébként.... ha a klíma párát fúj be akkor le van vizesedve. Ami azt jelenti, hogy a belső radiátoránál a páraelvezetés nem jó. A Vectraban van egy kis gumi cső a motortér felé amin elfolyik az a kevéske víz. Ez képes eltömődni porral, homokkal ilyenkor nem tud kifolyni a víz és az utastér felé távozik. ettől még hűt csak párás kicsit.
feribo Elküldve November29, 2007 Elküldve November29, 2007 Hali Nekem olyan gondom van , hogy hiába kapcsolgatom a eco gombot nem kapcsol ki. A kapcsolon a világitás elalszik , meg bekapcsol de a klimakompresszor nem ál le. Kivettem a 33. biztit ami a klima meg a venti biztije. De az csak a belső venti ált le meg max a hütő venti. Hol van a klimakompresszor biztije ?? Vagy hogy álitsam le . :( Köszi a segitséget . Hali
kori Elküldve November29, 2007 Szerző Elküldve November29, 2007 A klíma főreléje a bizti tábla mögött van az alsó sorban a jobb szélső, de ott még van 2 relé a klímához. De a motortérben a dobozban is van egy klíma relé elvileg egy zöld színű, elölről az 5. helyen. Biztosítékot nem ír a 33-ason kívül.
opel16v Elküldve November30, 2007 Elküldve November30, 2007 Lehet nem elektromos a probléma, hanem a kompresszor kuplungja szar.
feribo Elküldve November30, 2007 Elküldve November30, 2007 Hali Köszi a segitséget . De a kuplung szart be szerintem . Minden jel arra mutat. Valaki szedett már szét ilyet? Van értelme nekifogni javítani , vagy valami részegységét kell cserélni? Hali
opel16v Elküldve November30, 2007 Elküldve November30, 2007 Legjobb ha beadod egy klímaszervizeshez, mert azok olcsón tudják ezt javítani. Kb 4 éve egy astráét csináltatta haver, neki 11-ért felújították a kuplungot. Azt már nemtom ő hol csináltatta.
kori Elküldve November30, 2007 Szerző Elküldve November30, 2007 Én a szíjkerék csapágyát cseréltem, amihez le kellett huzni a tengelyről, és ott volt alatta a kupplung is. De sztem is jobban jársz egy klímással. Igaz öcsém autójánál nem tűnt fel a parasztnak, hogy egy biztosíték kiment a motortérben lévő dobozban. Bár az a ventillátorokhoz tartozik, de akkor is ha nekiállok javítani vmit először a biztikkel kezdem.Sztem :(
feribo Elküldve December15, 2007 Elküldve December15, 2007 Hali Mondtad, hogy cseréltél csapágyat a klima komp. Van egy 13-as anya a komp közepén. Kitekertem az anyát a tengely végéből, de meg se moccan a kuplung. Hogy lehet azt onnan lecsalogatni . Merröl üssem huzzam ? :(
kori Elküldve December15, 2007 Szerző Elküldve December15, 2007 Elvileg agylehúzóval előre le kell jönnie. Én pájszerral alányúltam, és közben óvatosan ütögettem a tengelyét és rengeteg csavarlazító sprét nyomtam rá. De nagyon nehezen jött le.
feribo Elküldve December16, 2007 Elküldve December16, 2007 Elvileg agylehúzóval előre le kell jönnie. Én pájszerral alányúltam, és közben óvatosan ütögettem a tengelyét és rengeteg csavarlazító sprét nyomtam rá. De nagyon nehezen jött le. hali Köszi a tanácsot . Megprobálom Én megcsinálni. hali
skyrangr Elküldve December19, 2007 Elküldve December19, 2007 hali Köszi a tanácsot . Megprobálom Én megcsinálni. hali Sziasztok! Új vagyok ugyan a fórumon, de már rögtön belepofázok a témába. Ha a kompresszort akarod szétszedni, tényleg javasolt egy lehúzó, mert ha megfeszegeted, a komp. másik felében lévő csapágy, illetve maga a tengely is bánhatja. Egyébként hogy ha a kompresszor működik, nem fogja a motort, akkor valszeg hogy tényleg annyi a probléma, hogy össze van szorulva a kuplung a szíjtárcsával. Esetleg Érdemes megpróbálni azt, hogy megszakítani a kuplung gerjesztőfeszültségét, úgy hogy lehúzod a 12V-ot a kompresszorról. Gáb.
feribo Elküldve December19, 2007 Elküldve December19, 2007 Sziasztok! Új vagyok ugyan a fórumon, de már rögtön belepofázok a témába. Ha a kompresszort akarod szétszedni, tényleg javasolt egy lehúzó, mert ha megfeszegeted, a komp. másik felében lévő csapágy, illetve maga a tengely is bánhatja. Egyébként hogy ha a kompresszor működik, nem fogja a motort, akkor valszeg hogy tényleg annyi a probléma, hogy össze van szorulva a kuplung a szíjtárcsával. Esetleg Érdemes megpróbálni azt, hogy megszakítani a kuplung gerjesztőfeszültségét, úgy hogy lehúzod a 12V-ot a kompresszorról. Gáb. hali megprobálom. hátha köszi a tippet ,nyugodtan beleszólhatsz . Ez a lényeg .
Tomyboy22 Elküldve December21, 2007 Elküldve December21, 2007 sziasztok olyan problémám van hogy van egy digit klimás omegám és nem világitanak a kis kijelzök de viszont a gombok meg igen és olyat szertnék kérdezni hogy a stekker melyik lába feleős a világitásért vagy hol tudnám áthidalni ??
gsizoli Elküldve December31, 2007 Elküldve December31, 2007 Lányok Srácok! Boldog Új évet! B2 Omiban digit klíma esetén anno ha ECO felirat nem világított akkor magasbb volt a fordulatszámom ami leesett ECO funkció bekapcsoláskor...ugye klíma kompresszor ki-be. Most nincs változás....ugye nem a klíma kompresszor vagy egyéb klíma cucc krepált be? :huh: Hogyan tudok megbizonyosodni arról hogy klímam oké.../egyenlőre házilag/, ja hideget fúj, de kinn is -7C van....Van erre valami recept?
opel16v Elküldve December31, 2007 Elküldve December31, 2007 Biztosítékokat nem árt átnézni. De nemtom hogy ennél a klímánál nem-e méri a külső hőmérsékletet, lehet azért nem kapcsol ám be. Az egyébként látható, ha a kompresszor kuplungja bekapcsol.
kori Elküldve Január1, 2008 Szerző Elküldve Január1, 2008 Én úgy tudom, hogy +4 fok alatt nem kapcsol be.
tomi023 Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Nekem sem változik a fordulat, sem a pill fogyasztás a BC-n. Itt Kori kolléga véleményét osztom, szerintem sem kapcsol ba +4 alatt.
gsizoli Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Nekem sem változik a fordulat, sem a pill fogyasztás a BC-n. Itt Kori kolléga véleményét osztom, szerintem sem kapcsol ba +4 alatt. ez zsírul hangzik....ja és kori kollega és tomi023 kollegának 1-1 sör +4 felett :huh:
kori Elküldve Január1, 2008 Szerző Elküldve Január1, 2008 Akkor velem jól jársz, mert nem szeretem a sört.
tomi023 Elküldve Január2, 2008 Elküldve Január2, 2008 Off: A sör folyik 4 fok alatt is :huh: meg tudjuk inni
Recommended Posts