Gelko Elküldve Június28, 2006 Megoszt Elküldve Június28, 2006 2 x volt olyan h a klíma az összes szellőzőn párát ( füstöt ) fúj ki...fehér és szagtalan.... erre tud vki vmi okosat mondani ? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június29, 2006 Megoszt Elküldve Június29, 2006 2 x volt olyan h a klíma az összes szellőzőn párát ( füstöt ) fúj ki...fehér és szagtalan.... erre tud vki vmi okosat mondani ? :huh: Tán egy kis antraxxx? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Június29, 2006 Megoszt Elküldve Június29, 2006 Tán egy kis antraxxx? :huh: bíztam benned Gabi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Június29, 2006 Megoszt Elküldve Június29, 2006 bíztam benned Gabi :) Gondolom nem csalodtál nagyot. :huh: Mondjuk ilyet én még nem tapasztaltam. Gondolom nem jeges minusz 10 fokos levegő volt, mert az lehet fehéres párafelhő. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Június29, 2006 Megoszt Elküldve Június29, 2006 Gondolom nem jeges minusz 10 fokos levegő volt, mert az lehet fehéres párafelhő. :huh: esetleg vmi lecsapódott pára ? ugyanúgy hűt egyébként.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Július8, 2006 Megoszt Elküldve Július8, 2006 esetleg vmi lecsapódott pára ? ugyanúgy hűt egyébként.... ha a klíma párát fúj be akkor le van vizesedve. Ami azt jelenti, hogy a belső radiátoránál a páraelvezetés nem jó. A Vectraban van egy kis gumi cső a motortér felé amin elfolyik az a kevéske víz. Ez képes eltömődni porral, homokkal ilyenkor nem tud kifolyni a víz és az utastér felé távozik. ettől még hűt csak párás kicsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve November29, 2007 Megoszt Elküldve November29, 2007 Hali Nekem olyan gondom van , hogy hiába kapcsolgatom a eco gombot nem kapcsol ki. A kapcsolon a világitás elalszik , meg bekapcsol de a klimakompresszor nem ál le. Kivettem a 33. biztit ami a klima meg a venti biztije. De az csak a belső venti ált le meg max a hütő venti. Hol van a klimakompresszor biztije ?? Vagy hogy álitsam le . :( Köszi a segitséget . Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve November29, 2007 Szerző Megoszt Elküldve November29, 2007 A klíma főreléje a bizti tábla mögött van az alsó sorban a jobb szélső, de ott még van 2 relé a klímához. De a motortérben a dobozban is van egy klíma relé elvileg egy zöld színű, elölről az 5. helyen. Biztosítékot nem ír a 33-ason kívül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Lehet nem elektromos a probléma, hanem a kompresszor kuplungja szar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Hali Köszi a segitséget . De a kuplung szart be szerintem . Minden jel arra mutat. Valaki szedett már szét ilyet? Van értelme nekifogni javítani , vagy valami részegységét kell cserélni? Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Legjobb ha beadod egy klímaszervizeshez, mert azok olcsón tudják ezt javítani. Kb 4 éve egy astráét csináltatta haver, neki 11-ért felújították a kuplungot. Azt már nemtom ő hol csináltatta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve November30, 2007 Szerző Megoszt Elküldve November30, 2007 Én a szíjkerék csapágyát cseréltem, amihez le kellett huzni a tengelyről, és ott volt alatta a kupplung is. De sztem is jobban jársz egy klímással. Igaz öcsém autójánál nem tűnt fel a parasztnak, hogy egy biztosíték kiment a motortérben lévő dobozban. Bár az a ventillátorokhoz tartozik, de akkor is ha nekiállok javítani vmit először a biztikkel kezdem.Sztem :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve December15, 2007 Megoszt Elküldve December15, 2007 Hali Mondtad, hogy cseréltél csapágyat a klima komp. Van egy 13-as anya a komp közepén. Kitekertem az anyát a tengely végéből, de meg se moccan a kuplung. Hogy lehet azt onnan lecsalogatni . Merröl üssem huzzam ? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December15, 2007 Szerző Megoszt Elküldve December15, 2007 Elvileg agylehúzóval előre le kell jönnie. Én pájszerral alányúltam, és közben óvatosan ütögettem a tengelyét és rengeteg csavarlazító sprét nyomtam rá. De nagyon nehezen jött le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve December16, 2007 Megoszt Elküldve December16, 2007 Elvileg agylehúzóval előre le kell jönnie. Én pájszerral alányúltam, és közben óvatosan ütögettem a tengelyét és rengeteg csavarlazító sprét nyomtam rá. De nagyon nehezen jött le. hali Köszi a tanácsot . Megprobálom Én megcsinálni. hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December19, 2007 Megoszt Elküldve December19, 2007 hali Köszi a tanácsot . Megprobálom Én megcsinálni. hali Sziasztok! Új vagyok ugyan a fórumon, de már rögtön belepofázok a témába. Ha a kompresszort akarod szétszedni, tényleg javasolt egy lehúzó, mert ha megfeszegeted, a komp. másik felében lévő csapágy, illetve maga a tengely is bánhatja. Egyébként hogy ha a kompresszor működik, nem fogja a motort, akkor valszeg hogy tényleg annyi a probléma, hogy össze van szorulva a kuplung a szíjtárcsával. Esetleg Érdemes megpróbálni azt, hogy megszakítani a kuplung gerjesztőfeszültségét, úgy hogy lehúzod a 12V-ot a kompresszorról. Gáb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve December19, 2007 Megoszt Elküldve December19, 2007 Sziasztok! Új vagyok ugyan a fórumon, de már rögtön belepofázok a témába. Ha a kompresszort akarod szétszedni, tényleg javasolt egy lehúzó, mert ha megfeszegeted, a komp. másik felében lévő csapágy, illetve maga a tengely is bánhatja. Egyébként hogy ha a kompresszor működik, nem fogja a motort, akkor valszeg hogy tényleg annyi a probléma, hogy össze van szorulva a kuplung a szíjtárcsával. Esetleg Érdemes megpróbálni azt, hogy megszakítani a kuplung gerjesztőfeszültségét, úgy hogy lehúzod a 12V-ot a kompresszorról. Gáb. hali megprobálom. hátha köszi a tippet ,nyugodtan beleszólhatsz . Ez a lényeg . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomyboy22 Elküldve December21, 2007 Megoszt Elküldve December21, 2007 sziasztok olyan problémám van hogy van egy digit klimás omegám és nem világitanak a kis kijelzök de viszont a gombok meg igen és olyat szertnék kérdezni hogy a stekker melyik lába feleős a világitásért vagy hol tudnám áthidalni ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve December31, 2007 Megoszt Elküldve December31, 2007 Lányok Srácok! Boldog Új évet! B2 Omiban digit klíma esetén anno ha ECO felirat nem világított akkor magasbb volt a fordulatszámom ami leesett ECO funkció bekapcsoláskor...ugye klíma kompresszor ki-be. Most nincs változás....ugye nem a klíma kompresszor vagy egyéb klíma cucc krepált be? :huh: Hogyan tudok megbizonyosodni arról hogy klímam oké.../egyenlőre házilag/, ja hideget fúj, de kinn is -7C van....Van erre valami recept? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December31, 2007 Megoszt Elküldve December31, 2007 Biztosítékokat nem árt átnézni. De nemtom hogy ennél a klímánál nem-e méri a külső hőmérsékletet, lehet azért nem kapcsol ám be. Az egyébként látható, ha a kompresszor kuplungja bekapcsol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január1, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Január1, 2008 Én úgy tudom, hogy +4 fok alatt nem kapcsol be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január1, 2008 Megoszt Elküldve Január1, 2008 Nekem sem változik a fordulat, sem a pill fogyasztás a BC-n. Itt Kori kolléga véleményét osztom, szerintem sem kapcsol ba +4 alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Január1, 2008 Megoszt Elküldve Január1, 2008 Nekem sem változik a fordulat, sem a pill fogyasztás a BC-n. Itt Kori kolléga véleményét osztom, szerintem sem kapcsol ba +4 alatt. ez zsírul hangzik....ja és kori kollega és tomi023 kollegának 1-1 sör +4 felett :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január1, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Január1, 2008 Akkor velem jól jársz, mert nem szeretem a sört. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január2, 2008 Megoszt Elküldve Január2, 2008 Off: A sör folyik 4 fok alatt is :huh: meg tudjuk inni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts