Legoember Elküldve Május8, 2014 Megoszt Elküldve Május8, 2014 Szia Somi! Köszönöm a választ! Lenne pár kérdésem ha lehet: Mit kell megnézni Signum vételkor? Sokan azt irják kicsi a csomagtartója egy 4fős családnak, te mit gondolsz erről? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Május9, 2014 Megoszt Elküldve Május9, 2014 Szia Somi! Köszönöm a választ! Lenne pár kérdésem ha lehet: Mit kell megnézni Signum vételkor? Sokan azt irják kicsi a csomagtartója egy 4fős családnak, te mit gondolsz erről? Mi egyelőre hárman vagyunk, nekünk még nyaraláskor is elég volt, de valóban nem kifejezetten nagy a csomagtartója! Vagyis nagy tud lenni ha lehajtod az üléseket, de ugye akkor a család nem fér el! 4 embernek is elég talán, de nem lehet mondani, hogy marad hely bőségesen a csomitartóban! Az utastér hatalmas, azzal nincs gond! Nagyjából ugyanazokat kell megnézni mint bármilyen autó vásárlásakor, nem árt ha egy diagnosztikai műszer van nálad, a hibakódok és a valós km miatt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Legoember Elküldve Május10, 2014 Megoszt Elküldve Május10, 2014 Mi is 3an vagyunk! Akkor jó lesz az :)))) Köszi a válaszokat Holnap megyek megnézni:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Legoember Elküldve Május11, 2014 Megoszt Elküldve Május11, 2014 Szia Somi! Voltam megnézni az autót Holnap elviszem állapot felmérésre és kiderül:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Május12, 2014 Megoszt Elküldve Május12, 2014 Szia Somi! Voltam megnézni az autót Holnap elviszem állapot felmérésre és kiderül:) Sok sikert hozzá! Diagnosztikai műszerrel mindenképp nézzétek meg ,a valós km is! de egyébként messze ez a motor a legmegbízhatóbb! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Május22, 2014 Megoszt Elküldve Május22, 2014 Gratulálok hozzá, akkor azt az autót láthttam a facebook Vectra Klubban? Szürke belsős? Szia! Bocsánat a késői válaszért! Azt láttad, igen! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
muszakimanager Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 (edited) Sziasztok! Rég volt már poszt ide, gondoltam felujítom a Signum topicot. Nekem 5 éve van meg a vas, a menetdinamikáját és a kényelmét imádom, de sajnos a 6sebességes AISIN automata váltóval nagyon megszivtam. Bár nézőpont kérdése...most derült ki, hogy a vezérlés talán megmarad, viszont kuplungszerkezet, tömítés, szelepek, stb. cseréje lesz. Össz-vissz így nem 390.000, "csak" 250.000 lesz a javítás. És a motorikus hibáról még nem is szóltam...P1125 hibakód, szívósor/szelep hiba. Erre az OPEL szervíz adott egy 300.000 ajánlatot, cserélnének mindent a gázolajon kívül....Ezt is inkább Pesten, egy ismerős szerelőnél javíttatom, remélem ez is kevesebbe fog fájni. Ha beválik, akkor megosztom veletek a részleteket. Módosítva December5, 2014 : muszakimanager Link to comment Megosztás: More sharing options...
zangelos Elküldve Január8, 2015 Megoszt Elküldve Január8, 2015 Sziasztok! Mi a véleményetek erről ?....http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo_m.o-i.1tul.szervizkonyv-8560478 Kicsit félek, több mint 200 ezer km van benne...képek alapján szép, megkíméltnek tűnik. Hétvégén lehet megnézném, nagyon teccik. Mire figyeljek?? Nem szeretnék ráfaragni, gyanusnak találom. Mennyivel lenne drágáb a szervizelése mint pl. : Astra H ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
muszakimanager Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 Sziasztok! Mi a véleményetek erről ?....http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo_m.o-i.1tul.szervizkonyv-8560478 Kicsit félek, több mint 200 ezer km van benne...képek alapján szép, megkíméltnek tűnik. Hétvégén lehet megnézném, nagyon teccik. Mire figyeljek?? Nem szeretnék ráfaragni, gyanusnak találom. Mennyivel lenne drágáb a szervizelése mint pl. : Astra H ??? Szia! Már nem él a hirdetés, úgyhogy nem tudtam megnézni, hogy milyen gépet néztél ki magadnak. Én az Z19DTH-t ajánlom, kell a legalább 150LE ehhez a kasznihoz, ami már üresen is majdnem 1700kg. A benzinesek közül dicsérik a 2.0T-t, de abból kevés van nagyon. A sok kilométer ne riasszon el, a többiben is annyi van, csak vissza van tekerve....Az enyémben óra szerint 126000 van, 5 éve én használom, az előző tulaj tekert vissza 20000 km-t, de az automata váltó szerelő azt mondta, hogy megeszi a kalapját, ha ebben csak 146000km van... Szóval semmiben sem lehetsz biztos. Mivel elég sok közös alkatrésze van az Astrákkal, ezért szerintem kb. annyi lehet a szervizelés, mint egy hasonló korú (azaz nem "G", inkább "H") Astrának. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zangelos Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 (edited) Szia! Már nem él a hirdetés, úgyhogy nem tudtam megnézni, hogy milyen gépet néztél ki magadnak. Én az Z19DTH-t ajánlom, kell a legalább 150LE ehhez a kasznihoz, ami már üresen is majdnem 1700kg. A benzinesek közül dicsérik a 2.0T-t, de abból kevés van nagyon. A sok kilométer ne riasszon el, a többiben is annyi van, csak vissza van tekerve....Az enyémben óra szerint 126000 van, 5 éve én használom, az előző tulaj tekert vissza 20000 km-t, de az automata váltó szerelő azt mondta, hogy megeszi a kalapját, ha ebben csak 146000km van... Szóval semmiben sem lehetsz biztos. Mivel elég sok közös alkatrésze van az Astrákkal, ezért szerintem kb. annyi lehet a szervizelés, mint egy hasonló korú (azaz nem "G", inkább "H") Astrának. Köszönöm szépen az infót! Fent van még csak változott a hirdetés kódjahttp://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo_m.o-i.1tul.szervizkonyv-8582875 viszont ha újra változna akkor itt, ha csak nem viszik el fent van. : http://om-auto.hu/ Azért vacilálok ennyit, mert sokan le akarnak a signum-ról beszélni, vegyek inkább astra-t . Előre is köszi mindent! Módosítva Január10, 2015 : hening Link to comment Megosztás: More sharing options...
muszakimanager Elküldve Január12, 2015 Megoszt Elküldve Január12, 2015 (edited) Köszönöm szépen az infót! Fent van még csak változott a hirdetés kódjahttp://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo_m.o-i.1tul.szervizkonyv-8582875 viszont ha újra változna akkor itt, ha csak nem viszik el fent van. : http://om-auto.hu/ Azért vacilálok ennyit, mert sokan le akarnak a signum-ról beszélni, vegyek inkább astra-t . Előre is köszi mindent! Ha kényelmes utazó autót akarsz, akkor a Signum utolérhetetlen. Viszont tényleg csak 4 üléses, az 5. ülés csak kényszermegoldás, én nem ültetnék oda senkit... Volt Astrám is jónéhány, nem egy kategória a Signummal. A hirdetésben lévő autó a legjobb motorral van felszerelve, viszont nem volt az eleje törve? Túl újak a motortér frontlemezei, bár lehet, hogy csak ki lett "glancolva". :) Módosítva Január13, 2015 : muszakimanager 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zangelos Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Ha kényelmes utazó autót akarsz, akkor a Signum utolérhetetlen. Viszont tényleg csak 4 üléses, az 5. ülés csak kényszermegoldás, én nem ültetnék oda senkit... Volt Astrám is jónéhány, nem egy kategória a Signummal. A hirdetésben lévő autó a legjobb motorral van felszerelve, viszont nem volt az eleje törve? Túl újak a motortér frontlemezei, bár lehet, hogy csak ki lett "glancolva". :) Köszönöm válaszod! Végül nem vettem meg, helyette egy Astra H-t vettem 1.9 cdti 120Le :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
muszakimanager Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Köszönöm válaszod! Végül nem vettem meg, helyette egy Astra H-t vettem 1.9 cdti 120Le :) Jó választás a 120LE-s motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Jó választás a 120LE-s motor. Annál már csak a 150LE-s lenne jobb :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zocsi Elküldve Augusztus5, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2015 (edited) Sziasztok, nem tudom hogy jó helyre írok-e, de egy próba :) Egy 2005-ös Signumom van, május végén vettem. Facelift előtti. Nagyon szeretem, tetszik, imádom, viszont a hátulja nem annyira. És az lenne a kérdés, hogy jelenleg kb így néz ki az autó hátulja: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Opel_Signum_rear_20090919.jpg Itt a lökhárító alatt lévő /alján levő gumi/műanyag részre gondolok. Viszont nekem nagyon tetszik ez a két megoldás: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDgwMA%253D%253D/z/h~QAAOSwr81UPkDe/%2524_35.JPG&imgrefurl=http://www.ebay.co.uk/itm/ROOF-SPOILER-OPEL-VAUXHALL-SIGNUM-OPC-LOOK-/321552593297&h=225&w=300&tbnid=kq3MDGpbV7ZiTM:&docid=UO3EqpHLaR5tkM&ei=Ly3CVdnQPMnaU9PJgsgO&tbm=isch&client=opera&ved=0CDAQMygSMBJqFQoTCJmkhrCikscCFUntFAod06QA6Q http://preview.netcarshow.com/Opel-Signum_3.2_V6-2003-1600-06.jpg Na az lenne a kérdés, hogy a két képen szereplő lökhárító alatt levő rész, az csak egy ilyen "dísz" elem, vagy a kipufogó végződése megy bele, tehát hogy az enyémre ezeket ha lehet kapni akkor csak simán le és felrak, vagy valami nagyobb akadálya is lenne neki ? Itt találtam olyat amire gondolok, ezek szerint ez csak sima csere és jó is ? http://www.rs-shop.hu/OUTLET-STORE-50-80/TUNING-SHOP/KULSŐ-OPTIKAI-TUNING/SPOILER/OPEL/SIGNUM/CSR-HA011_rs12-CSR-Tuning-Hatso-Toldat-Spoiler-Opel-Signum.html Módosítva Augusztus5, 2015 : Zocsi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Augusztus9, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2015 Szia! Cserélhető az az alsó elem, kipuff véget neked kell rá rakatnod, gyárilag nincs krómvég ugye! Az első képen Irmscher toldat van a téglalap alakú kipuff végekkel, illetve ahhoz dob is tartozik! Az ilyen jellegű hátsó toldathoz a küszöböt is érdemes fényeztetni, hogy az összhatás szebb legyen! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zocsi Elküldve Augusztus13, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2015 (edited) Szia! Cserélhető az az alsó elem, kipuff véget neked kell rá rakatnod, gyárilag nincs krómvég ugye! Az első képen Irmscher toldat van a téglalap alakú kipuff végekkel, illetve ahhoz dob is tartozik! Az ilyen jellegű hátsó toldathoz a küszöböt is érdemes fényeztetni, hogy az összhatás szebb legyen! Szia ! Köszi a választ! Néztem a Te autódat, az első kép amit linkeltem , az olyan elvileg mint a Tied. Tehát ahhoz hogy meglehessen csinálni az enyémet is kb ilyesmire, akkor alsó toldat + hátsó dob kellene ? Jól értem hgy akkor abban benn van a kipuff. vég is ? Króm véget lehet venni, vagy az egy kicsit kacifántosabb? Módosítva Augusztus13, 2015 : Zocsi Link to comment Megosztás: More sharing options...
magnetone Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 Sziasztok! SOS! nem rég vettem első autómat Opel Signum 1.9 cdti 150 le. A Spirál ikon villog kb kettő napja. Ez azután történt hogy miután egy út után megáltam és üresben a motorordulat megnőt aztán vissza le és ezt csinálta amig ujra nem inditottam a motrot eközben büdös fust jött a kipufogóbol. Ez már háromszor történt eddig. Láttam a neten hogyan lehet ellenörizni egy lámpával hogy jók e a gyertyák. De uj vagyok én az autó szerelésben. Ezért szeretném ha valaki aki letudná irni nekem hogy a motor felso reszen van vannak az izzitó gyertyák? mert alul is vannak hasonló gyertyák (bocs ha hulyeséget irtam). Persze nem biztos hogy ez a baja de igy kizárnám ezt a lehetöséget. De ha valaki jártas ebben akkor megköszönném segitségét. Udv Magnetone Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sztaricsnaja Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 5 órája, magnetone írta: Sziasztok! SOS! nem rég vettem első autómat Opel Signum 1.9 cdti 150 le. A Spirál ikon villog kb kettő napja. Ez azután történt hogy miután egy út után megáltam és üresben a motorordulat megnőt aztán vissza le és ezt csinálta amig ujra nem inditottam a motrot eközben büdös fust jött a kipufogóbol. Ez már háromszor történt eddig. Láttam a neten hogyan lehet ellenörizni egy lámpával hogy jók e a gyertyák. De uj vagyok én az autó szerelésben. Ezért szeretném ha valaki aki letudná irni nekem hogy a motor felso reszen van vannak az izzitó gyertyák? mert alul is vannak hasonló gyertyák (bocs ha hulyeséget irtam). Persze nem biztos hogy ez a baja de igy kizárnám ezt a lehetöséget. De ha valaki jártas ebben akkor megköszönném segitségét. Udv Magnetone Ha a kocsi gond nélkül indul, akkor az izzítógyertyák jók. Az ingadozó alapjárat + büdös füst általában EGR szelep gond. Próbáld meg kipucolni. Google megmutatja hol találod pontosan. 4+2 csavar fogja. Viszont a "A Spirál ikon villog" az részecskeszűrő túltelítődés. idézet a használati utasításból: "Bizonyos menetkörülmények között a rendszer nem tudja automatikusan elvégezni a tisztítást, mint például rövid távokon való használat esetén. Ha szükségessé vált a szűrő tisztítása, de a forgalmi helyzet nem tette lehetővé az automatikus tisztítást, a "spirál ikon" ellenőrzőlámpa villogni kezd. Vezessen tovább úgy, hogy a motor fordulatszáma lehetőleg ne essen 2000 fordulat/perc alá. Ehhez kapcsoljon alacsonyabb sebességfokozatba, ha szükséges. A dízel részecskeszűrő tisztítása megkezdődik. A tisztítási folyamat során nem ajánlatos megszakítani az utazást, illetve leállítani a motort. FIGYELEM! Ha a tisztítási folyamat egynél többször megszakad, fennáll a jelentős motorkárosodás előidézésének komoly veszélye. " 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
magnetone Elküldve Március19, 2016 Megoszt Elküldve Március19, 2016 On 2016. 03. 16. at 4:34, Sztaricsnaja írta: Az EGR seleep javitást talán szakemberre bizom szerintem ( kulfoldon vagyok 0 szerszsammal a kezemben) De a reszecske szuro t azt megprobalom kitisztitani a fentebb leirtakkat kovetve. Akkor ha jol ertelmezem sztem ez a ket hiba osszefugg egymassal Nagyon szepen koszonom a segitseget Akkor ha jol ertelmezem sztem ez a ket hiba osszefugg egymassalv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Signum sport Elküldve Április9, 2016 Megoszt Elküldve Április9, 2016 Üdv Mindenkinek....csatlakoztam a fórumhoz 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Április11, 2016 Megoszt Elküldve Április11, 2016 On 2016. 04. 09. at 12:27, Signum sport írta: Üdv Mindenkinek....csatlakoztam a fórumhoz Üdv.Itt! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
magnetone Elküldve Május1, 2016 Megoszt Elküldve Május1, 2016 Sziasztok! Egyszer màr kisegitett ez a fòrum. Most egy landkerèket remdeltem de a cèg miutàn elküldtem az autò adatait (opel signum 1.9 cdti 120kw, 2006 ...) visszairt hogy nem jò az èn autòmba. Pedig a neten adat begèpelès utàn minden sorban zöld pipàt làttam. Nemèrtem. Tud valaki segiteni hogy hogyan rendeljek egy megfelelő landkerèket? Mi az alvàz ès a motorszàmon kivűl mèg amire figyelnem kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyupi87 Elküldve Június24, 2016 Megoszt Elküldve Június24, 2016 Szevasztok! OPEL SIGNUM SPORT 3.0 V6 CDTI 2004 es 5,5L fogyasztást írnak rolla szerintetek valós? Nem ismerem ezt a tipust egy Astrám van. Bevált a Signum? Tobb a hiba mint pl. az astránál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csaby555 Elküldve Július8, 2016 Megoszt Elküldve Július8, 2016 (edited) Sziasztok Üdvözlök Mindenkit! Örülök hogy tagja lehetek a csoportnak. Szeretném tovább erősíteni a Signumosok táborát! A minap lettem Boldog Tulajdonosa egy Signum 2.0-nak. Módosítva Július8, 2016 : Csaby555 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts