Korzika Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Nagyon ügyes vagy... Ez az ÖKO ,biztos hogy hening ötlete volt? :) Utána kerestem télleg te írtad,már javítottam is a hibát,bocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Utána kerestem télleg te írtad,már javítottam is a hibát,bocsi. Hát nem is tudom.... :) Egy sör egy fél :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 corsIKa: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 mára megvan a jókedv. :) corsIKa kész vagy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Ismerősöm Z14XEP-je egy tank benzinnel(52L)950km-t ment. Ezt lehet irigyelni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Ismerősöm Z14XEP-je egy tank benzinnel(52L)950km-t ment. Ezt lehet irigyelni :) És aztán betolta a kútra a kocsit? :) Vagy a vége csak becslés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Ismerősöm Z14XEP-je egy tank benzinnel(52L)950km-t ment. Ezt lehet irigyelni :) Ennyit én is tudok menni, egy fővel, 90-et betartva, klíma nélkül. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Annyira megtettszett az uhuhu Hondájában a virág,hogy elhatároztam ,én is nevelek az Astrában. A motort átkereszteltem(hening-nem hening hanem Mc-elek- ötlete alapján) Ecotec-ről ÖKOTEC-re,150 km-t mentem kizárólag repce és búzaföldek mellett földúton,amit csak lovak és tehenek húzta járművek használnak 90 éve,igazi szőlőből készült bort ittam a kísérlet alatt,szilvapálinkával és csak zöldségeket ettem. Ennek hatására a fogyasztása drasztikusan csökkent a kocsinak és a virágszirmok és a levelek is hiánytalanul megjelentek a műszerfalon,íme: Bocs, hogy idepofátlankodtam a szomszéd topicból, ez a dolog működne F Astránál is? Mostanában sok a fogyim. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Ismerősöm Z14XEP-je egy tank benzinnel(52L)950km-t ment. Ezt lehet irigyelni :) egy tanknak jó nagy a tartálya :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Bocs, hogy idepofátlankodtam a szomszéd topicból, ez a dolog működne F Astránál is? Mostanában sok a fogyim. :) mennyi a sok ,és hogyan használod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 mennyi a sok ,és hogyan használod? Bocs , akkor rosszul ment át, mert csak poén akart lenni az ÖKOTEC-re :) , amúgy felesben etanollal csak város nem kímélve 7-8 liter. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Bocs , akkor rosszul ment át, mert csak poén akart lenni az ÖKOTEC-re :) , amúgy felesben etanollal csak város nem kímélve 7-8 liter. :) jól van na én meg komolyra vettem :D Az teljesen jó fogyi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Bocs, hogy idepofátlankodtam a szomszéd topicból, ez a dolog működne F Astránál is? Mostanában sok a fogyim. :) Igen,persze működik ott is.De mivel az régebbi konstrukció azzal 100 km-el többet kell a földúton menni a lentebb megnevezett feltételek mellett kikapcsolt klímával és az utasoknak vegáknak kell lenniük, csak valódi magyar szőlőből készült bort szabad inniuk a vadaspörkölthöz. Egyébként most dolgozom éppen,hogy a fogyasztást is odavarázsoljam a műszerfalra,mivel az előző tulaja a kocsinak volt olyan gondatlan,hogy BC-t nem kért a vásárláskor.Ezért most kénytelen vagyok papíralapú(újrafelhasznált) fedélzeti számítógépet készíteni,holnap ha otthon leszek be is építem.A további hír a fogyasztáscsökkentő projektről az ,hogy annyira öko lett a gép,hogy a kis ibolya kinőtte az autót és sajnos tetőablakom sincs,hogy azon tovább terjeszkedhetne,ezért valszeg másik kisebb növénnyel kell pótoljam. Hamarosan elindítom blogomat is a témával kapcsolatban:ectecbőlökotecetvarázsoltambioetanollal címmel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Igen,persze működik ott is.De mivel az régebbi konstrukció azzal 100 km-el többet kell a földúton menni a lentebb megnevezett feltételek mellett kikapcsolt klímával és az utasoknak vegáknak kell lenniük, csak valódi magyar szőlőből készült bort szabad inniuk a vadaspörkölthöz. Egyébként most dolgozom éppen,hogy a fogyasztást is odavarázsoljam a műszerfalra,mivel az előző tulaja a kocsinak volt olyan gondatlan,hogy BC-t nem kért a vásárláskor.Ezért most kénytelen vagyok papíralapú(újrafelhasznált) fedélzeti számítógépet készíteni,holnap ha otthon leszek be is építem.A további hír a fogyasztáscsökkentő projektről az ,hogy annyira öko lett a gép,hogy a kis ibolya kinőtte az autót és sajnos tetőablakom sincs,hogy azon tovább terjeszkedhetne,ezért valszeg másik kisebb növénnyel kell pótoljam. Hamarosan elindítom blogomat is a témával kapcsolatban:ectecbőlökotecetvarázsoltambioetanollal címmel. Fórumozni is azért fórumozol ritkábban, hogy ne fogyjon az áram. Az is öcó tevékenység ám. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Na fogyasszanak kérem záróra! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Fórumozni is azért fórumozol ritkábban, hogy ne fogyjon az áram. Az is öcó tevékenység ám. :) Méghogy én ritkábban fórumozok,minden nap itt vagyok! Egyébként most is takarékoskodom otthon az árammal,mert nem vagyok ott,hanem máshol... Tényleg írígylem azokat akik 7 liter körül eljárnak a kocsival,az enyém azt soha sem fogja tudni. Amúgy tegnap is takarékoskodtam(pénzel)mert rájöttem,hogy nekem is van EDC kártyám amire az AGIP kúton kedvezményt adnak - 10 ft./litert. Ezt is a fórumnak köszönhetem,mert itt írta valaki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 És aztán betolta a kútra a kocsit? :) Vagy a vége csak becslés? Nem becslés..telitank előtte csordultig.950km-t ment és utána megint teli ami 52L volt(ja...és ukrán benzinnel-210Ft/L) Csak azért írtam ki,h irigykedjetek. Nekem a Z14XE 8.5-9.5-öt zabál rövidtávokkal. Haver napi 20km-t megy "dinamikus stílusban"90-130-as átlaggal,szal...szerintem irigyelni való. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Méghogy én ritkábban fórumozok,minden nap itt vagyok! Egyébként most is takarékoskodom otthon az árammal,mert nem vagyok ott,hanem máshol... Tényleg írígylem azokat akik 7 liter körül eljárnak a kocsival,az enyém azt soha sem fogja tudni. Amúgy tegnap is takarékoskodtam(pénzel)mert rájöttem,hogy nekem is van EDC kártyám amire az AGIP kúton kedvezményt adnak - 10 ft./litert. Ezt is a fórumnak köszönhetem,mert itt írta valaki. EDC kártya - 10.000.-ért megvetted, vagy a honlapjukon írt egyéb módon jutottál hozzá? Ha így, akkor leírnád, hogy hogyan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
G á b o r Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Nem becslés..telitank előtte csordultig.950km-t ment és utána megint teli ami 52L volt(ja...és ukrán benzinnel-210Ft/L) Csak azért írtam ki,h irigykedjetek. Nekem a Z14XE 8.5-9.5-öt zabál rövidtávokkal. Haver napi 20km-t megy "dinamikus stílusban"90-130-as átlaggal,szal...szerintem irigyelni való. Szerintem kamuzik. :) 5,47-re jön ki a fogyasztás, amit nehezen hiszek el, ha 100-zal megy átlagban. Valami itt nem stimmel. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Szerintem kamuzik. :) 5,47-re jön ki a fogyasztás, amit nehezen hiszek el, ha 100-zal megy átlagban. Valami itt nem stimmel. :) Ideális körülmények között, sík úton, ha soha nem kapcsolgat, csak megy stabilan 5-ben 100-al akkor lehetséges, de közúton.....hát... :rolleyes Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Ideális körülmények között, sík úton, ha soha nem kapcsolgat, csak megy stabilan 5-ben 100-al akkor lehetséges, de közúton.....hát... :rolleyes Nekem volt az 1.6-os F Astrával 5.3 is. Úgy számoltam, ahogy mindig, telitank 1. kattanás, de ebben benne lehet az eltérő kutakból adódó okosság... + a jobb lábam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Nekem volt az 1.6-os F Astrával 5.3 is. Úgy számoltam, ahogy mindig, telitank 1. kattanás, de ebben benne lehet az eltérő kutakból adódó okosság... + a jobb lábam :) Nekem a legjobb még az elején tanulóvezető koromban nagypapis stílusban volt 6.3L/100Km 1.4-el. Azért hihetetlenek ezek a kicsi számok, mert nem sokan laknak pálya mellett, hogy felhajt, megy 2 órát meg lehajt. Ha már város van dugó, kapcsolgatás az már dob a fogyin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Nekem a legjobb még az elején tanulóvezető koromban nagypapis stílusban volt 6.3L/100Km 1.4-el. Azért hihetetlenek ezek a kicsi számok, mert nem sokan laknak pálya mellett, hogy felhajt, megy 2 órát meg lehajt. Ha már város van dugó, kapcsolgatás az már dob a fogyin. 2 személlyel, klíma nem volt, pont olyan idő volt, h az ablakok is mind fel voltak húzva, csak a levegőrostélyon jött be levegő, bp-kolozsvár pálya nélkül, konstans 90 (már amennyire emléxem). Ez 2002-ben volt. Amúgy én jól fogyasztok mindig :) 1.1-es fiestával bp-gdansk 4,6L. Amúgy vegyesben 6,5 L volt az F-fel, persze nem télen. De most már kicsit jobban pörgetem a dízelt (is), mióta tudok erről az eltaknyosodós dologról. Szal én hiszek neki, sztem elvileg lehetséges és 1ébként is miért kamuzna? Itt mi mindannyian tök jó fejek vagyunk :) és igazmondók, nemde?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 2 személlyel, klíma nem volt, pont olyan idő volt, h az ablakok is mind fel voltak húzva, csak a levegőrostélyon jött be levegő, bp-kolozsvár pálya nélkül, konstans 90 (már amennyire emléxem). Ez 2002-ben volt. Amúgy én jól fogyasztok mindig :) 1.1-es fiestával bp-gdansk 4,6L. Amúgy vegyesben 6,5 L volt az F-fel, persze nem télen. De most már kicsit jobban pörgetem a dízelt (is), mióta tudok erről az eltaknyosodós dologról. Szal én hiszek neki, sztem elvileg lehetséges és 1ébként is miért kamuzna? Itt mi mindannyian tök jó fejek vagyunk :) és igazmondók, nemde?! De végülis lehet, csak én nem nagyon tudok alacsony fogyasztáshoz ideális körülményeket produkálni, felesben etanolozok, szinte csak város rövidtávok, 2-5-10 kilóméterek, meg pörgetem is a kocsit. Az igazmondást nem is vitatom, de úgy vettem észre hogy(nem csak a fórumon) általában hajlamosak a gazdik lefele szépíteni a fogyin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 EDC kártya - 10.000.-ért megvetted, vagy a honlapjukon írt egyéb módon jutottál hozzá? Ha így, akkor leírnád, hogy hogyan? Lépj be a club-ba! :) pü.ment! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts