dsteel Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sziasztok! Digit klímánál, ha bekapcsolom az ECO-t, akkor fog vmivel csökkenni a fogyasztás? Vagy ez nem befolyásolja a fogyasztást? Most írta vki - nekem is digit van - hogy nekem télire nem kell havonta 1x klímát kapcsolni, mert alapból ez MINDIG klímázik. Ha ECO-t kapcsolsz, akkor nem klímázik, csak fűt a beállított hőmérsékletre. Ha jól tévedek, ezek szerint az ECO fogyasztáscsökkentő tényező. De hát ezt a neve is mutatja, ugyi. Más: Én anno az F-fel országúton képes voltam 5.2-es fogyival menni. Nem látom be, Nektek a mostani benzines, azért valamelyest hasonló motorokkal, miért ne lehetne reális az országúti 6 lityó (ugye ebből elég parázs vita volt előbb). Más: ma elkeztem vezetni freeze cartárs táblázatát, meglátom mi sül ki belőle, remélem, még évekig vezetgethetem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Megígértem, hogy közzéteszem a fogyasztásomat, ha újból teletankolom a gépet... Szóval egyesek ha hiszik, ha nem a következő érték jött ki: A januári mínuszokban a mai napig : 600 km (280 km országút, 320 km város - kb 2700-3000 váltásokkal) 38.36 l benzin ha ezt leosztom: 6.4 l-es átlag. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Megígértem, hogy közzéteszem a fogyasztásomat, ha újból teletankolom a gépet... Szóval egyesek ha hiszik, ha nem a következő érték jött ki: A januári mínuszokban a mai napig : 600 km (280 km országút, 320 km város - kb 2700-3000 váltásokkal) 38.36 l benzin ha ezt leosztom: 6.4 l-es átlag. :lol: Fúúú,lecserélem a 47-es 37-esre. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Fúúú,lecserélem a 47-es 37-esre. :lol: öööööö,mivan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 öööööö,mivan? a lábam méretét :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 a lábam méretét :lol: 47........?olyan nincs is,vagy te vagy a jeti(bár nem ,az meg Boborján) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 47........?olyan nincs is,vagy te vagy a jeti(bár nem ,az meg Boborján) Ó de ,egy élmény cipőt venni,inkább találni :lol: Inkább ez: http://www.gamekapocs.hu/jatekok/hirek/csubakka_sandor.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Megígértem, hogy közzéteszem a fogyasztásomat, ha újból teletankolom a gépet... Szóval egyesek ha hiszik, ha nem a következő érték jött ki: A januári mínuszokban a mai napig : 600 km (280 km országút, 320 km város - kb 2700-3000 váltásokkal) 38.36 l benzin ha ezt leosztom: 6.4 l-es átlag. :D Én elhiszem :D Fúúú,lecserélem a 47-es 37-esre. :lol: :lol: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Én elhiszem :D :lol: :( Köszönöm, tudtam Benned bízhatok... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bavaria44 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Sziasztok! Szeretném megtudni a nálamnál tapasztaltabb kollégáktól, hogy szerintetek a fullra tankolt autóm ha 550 km megtétele után úgy villog mint éjjel a sárga jelzőlámpa akkor az ok-e? Tény, hogy pörgettem ,3000 felett váltottam, meg hogy hideg is van.. De nem sok az egy kicsit? Szerintetek? Köszi a válaszokat,sziasztok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Sziasztok! Szeretném megtudni a nálamnál tapasztaltabb kollégáktól, hogy szerintetek a fullra tankolt autóm ha 550 km megtétele után úgy villog mint éjjel a sárga jelzőlámpa akkor az ok-e? Tény, hogy pörgettem ,3000 felett váltottam, meg hogy hideg is van.. De nem sok az egy kicsit? Szerintetek? Köszi a válaszokat,sziasztok! De ez milyen közlekedés? Város? Hosszútáv? Hideg motoros rövidtávok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bavaria44 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 De ez milyen közlekedés? Város? Hosszútáv? Hideg motoros rövidtávok? Jellemzően hideg és rövidtávú, talán összesen 100 km volt az amit városon kívül "töltöttem". Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Jellemzően hideg és rövidtávú, talán összesen 100 km volt az amit városon kívül "töltöttem". Hát ha abból a tapasztaltból indulunk ki, hogy villosáskor több eseben is csak olyan 43-45 liter tudunk tankolni, akkor az 550 km-re számolva 45 / 5,5 = 8,1 liter / 100km Ez szerintem teljesen reális az elmondottak alapján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bavaria44 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Hát ha abból a tapasztaltból indulunk ki, hogy villosáskor több eseben is csak olyan 43-45 liter tudunk tankolni, akkor az 550 km-re számolva 45 / 5,5 = 8,1 liter / 100km Ez szerintem teljesen reális az elmondottak alapján. Szia Freeze! Legutóbb sikerült "nyakig" tankolva belelocsolni 50 litert akkor már szépen villogott egy napja,direkt azért csináltam hogy megtapasztaljam mennyi megy bele. Gondolom már nem sok volt benne..Mondjuk így akkor a 9 lityit közelíti, gondolom ez nyáron és hosszabb utakra használva azért lejjebb megy..? Bár akkor meg klíma lesz... Ok , akkor no para és előre , igaz? Köszi szia Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Szia Freeze! Legutóbb sikerült "nyakig" tankolva belelocsolni 50 litert akkor már szépen villogott egy napja,direkt azért csináltam hogy megtapasztaljam mennyi megy bele. Gondolom már nem sok volt benne..Mondjuk így akkor a 9 lityit közelíti, gondolom ez nyáron és hosszabb utakra használva azért lejjebb megy..? Bár akkor meg klíma lesz... Ok , akkor no para és előre , igaz? Köszi szia Figy, egy 1.6-os caravan esetén a városbeli hideg rövidtávnál a 10 liter sem ritka. Tegyük fel, hogy 100-t mentél hosszútávon ahogy mondod. Mondjuk legyen ott 6.5 literes átlagfogyasztás, és számoljunk 50 literrel. Akkor a 100km-en elmegy 6,5 liter. 50 - 6,5 = 43,5 l. Ez jut 450km-nyi hideg rövidtávozásra. Ekkor a tiszta rövidtávozás 43,5/4,5 = 9,66 l/100 km Ez soknak tűnhet de nekem az 1.6 TWINPORT is megeszik ennyit ilyen körülmények közt, pedig az elvileg jobban fogyaszt mint a tiéd. Szerintem nincs azzal gond. Az 1.6 -os motort nem városba tervezték, ott megugrik a fogyasztása nagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 itt vannak az én adataim: Vezetési stílus: Asszony : Átlagos (25% használat) Én :Sportosabb (75%használat) 1.Általános adatok: Vizsgálati időszak hossza: 1 év 1 hónap Megtett km: 15.564 km Elfogyasztott benzin: 1112 liter Átlag fogyasztás: 7.1 liter 2. részletezés: Használat megoszlása: 53% vegyes 2% város (üzemmeleg motor, városi forgalom) 9% városközpont (város, hideg motor, rövid távok) 26% hosszútáv 10% hosszútáv+autópálya Fenti adatok tükrében értékelendő a 7.1 literes átlagfogyasztás Részletes fogyasztási adatok: Városközpont: 9,5 liter Város: 8,8 liter Vegyes: 7,2 liter Hosszútáv: 6,2 liter (normál közút, max 90, 100-as tempó) Hosszútáv+pálya : 6,9 liter (pályán általában 140-150 a tempó) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Az 1.6 -os motort nem városba tervezték, ott megugrik a fogyasztása nagyon. Mondjuk ez minden motorra igaz lehet! :lol: Ne bántsuk az 1,6-ot! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Mondjuk ez minden motorra igaz lehet! :( Ne bántsuk az 1,6-ot! :lol: Egyet értek és igen, bizony ne bántsuk, az enyém is az! :lol: ALapvetően úgy értettem, hoyg a 900 cm3-es Daewoo tico-nál már majdnem mindegy, hogy városban vagy hosszútávon használom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Egyet értek és igen, bizony ne bántsuk, az enyém is az! :lol: ALapvetően úgy értettem, hoyg a 900 cm3-es Daewoo tico-nál már majdnem mindegy, hogy városban vagy hosszútávon használom. Esetleg a mind1 kategória a OFF Népautó Lupo Háromell ON. Igaz asszem az 1.2 TD. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Szia Freeze! Legutóbb sikerült "nyakig" tankolva belelocsolni 50 litert akkor már szépen villogott egy napja,direkt azért csináltam hogy megtapasztaljam mennyi megy bele. Gondolom már nem sok volt benne..Mondjuk így akkor a 9 lityit közelíti, gondolom ez nyáron és hosszabb utakra használva azért lejjebb megy..? Bár akkor meg klíma lesz... Ok , akkor no para és előre , igaz? Köszi szia Nekem ment már 52.3L is bele!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Nekem ment már 52.3L is bele!! Ammá érdekes, mivel hivatalosan 52 literes a tank és állítólag a legvégét nem lehet kifogyasztani belőle, nehogy levegőre szaladjon az AC. Félre ne érts, nem azt mondtam, hogy nem hiszem el, csak hogy érdekes. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Vagy a kút mért "bővebben :lol: " kicsit vagy a benzintúrista módszerrel csinálta! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Ammá érdekes, mivel hivatalosan 52 literes a tank és állítólag a legvégét nem lehet kifogyasztani belőle, nehogy levegőre szaladjon az AC. Félre ne érts, nem azt mondtam, hogy nem hiszem el, csak hogy érdekes. :lol: Az űrtartalmát nem a tanksapkáig számolják. Ismert okok miatt nem ajánlott addig tölteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Az űrtartalmát nem a tanksapkáig számolják. Ismert okok miatt nem ajánlott addig tölteni. Ukránba járok tankolni... Az lehet,h többet is mér a kinti kút. Tanksapkáig tankolok igen,43L sec-perc belemegy a következő 9L viszont 10perc! :lol: Nekem megéri és problémám se volt még a csordultig lévő tank miatt,mert ha televágom,onnan azonnal 55km-t megyek haza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Ukránba járok tankolni... Az lehet,h többet is mér a kinti kút. Tanksapkáig tankolok igen,43L sec-perc belemegy a következő 9L viszont 10perc! :lol: Nekem megéri és problémám se volt még a csordultig lévő tank miatt,mert ha televágom,onnan azonnal 55km-t megyek haza. Mennyi ott benzin? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts