Zachi Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Még egy kérdés: 195/60 R15-ös gumi van rajta, van vkinek tapasztalata, hogy mennyi lehet a különbség ha kisebb a felni/gumiméret? Ugye most váltóméretre gondolsz? Önmagában nem jelentős. Komplett rendszer részeként (ECOFLEX) a fogyasztásra gyakorolt összhatás kimutatható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
abaib Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 3. napja vagyok (remélem továbbra is) boldog tulaja egy Astrának. X14XE, 98-as, 100-at futott, elvileg nagyon kímélték, stb. Szóval, amikor átvettem a tank mutatója a 25 és az 50 közötti jelzés előtt volt, most a 25 és a piros jelzés közöttin van... 180km, több apró szakasz városban, hideg motorral, egy kevés városon kívül. Ez bárhogy is számolom elég rossz átlag. Próbáltam keresni vmi infót a tank mutatójáról, de nem találtam, mennyi lehet az annyi? Tudom meg kéne várjak egy full tankot és utána számolgatni. Vmi ötlet addig is? Szia! Én mostanába mindíg tele tankolok 440-et mentem el és a mutató kicsivel a negyed felett volt és mégis csak 28l-t tudtam tankolni. Szerintem az órában ne bízz! Nekem z14xe-m van de szerintem a tank ugyan az mint a tiéd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Ezt azért kétlem, hogy az INA MOL benzint árulna. Voltak az INA-nak saját finomítói... Úgy bizony voltak,de a mol a többségi tulajdonosa az INA-nak Tifon-nak .Persze a termelést nem állították le,hanem minden megy a régiben.De viszont az is igaz,hogy tőlünk is megy ki vasúton nem kevés üzemanyag.A magyarországi forgalmazók a moltól viszik a cuccot,valaki saját kamionnal valaki a klacskával,west bridge-vel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Szia! Én mostanába mindíg tele tankolok 440-et mentem el és a mutató kicsivel a negyed felett volt és mégis csak 28l-t tudtam tankolni. Szerintem az órában ne bízz! Nekem z14xe-m van de szerintem a tank ugyan az mint a tiéd. Tájékoztató jellegű :rolleyes: Ugye teletank 52L Tartalék,amikor elkezd világítani a csórósági jelző az 10L Akkor hogyan is van a féltank 26L,és negyed 13L??? Nem szabad foglalkozni vele,teletank mensz 500at majd megint teletank ,aztán lehet számolni,az a tuti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
JKL Janos Elküldve Február3, 2010 Megoszt Elküldve Február3, 2010 Szia! Én mostanába mindíg tele tankolok 440-et mentem el és a mutató kicsivel a negyed felett volt és mégis csak 28l-t tudtam tankolni. Szerintem az órában ne bízz! Nekem z14xe-m van de szerintem a tank ugyan az mint a tiéd. Szia, amikor megvettem a gépet én is csak félig töltöttem. Majd amikor az első negyed kifogyott belőle (ami a teletankhoz képesti 3. nagyed) akkor állt a mutartó kb. 180 km.-nél. Megörültem neki, majd amikor láttam, hogy az utsó "negyeddel" nem mentem csak 100-at, akkor bizony néztem egyet... Valóban az a legbiztosabb, ha teletöltöd, majd a következő tankolásnál számolgatsz. J. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február4, 2010 Megoszt Elküldve Február4, 2010 Ma megint tele itattam,mert nem csak világított,hanem villogott a csorósági jelző. De így is csak kb42liter ment bele. Most 7.2 lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Február4, 2010 Megoszt Elküldve Február4, 2010 Ma megint tele itattam,mert nem csak világított,hanem villogott a csorósági jelző. De így is csak kb42liter ment bele. Most 7.2 lett. Te tényleg telitappal nyomod...Nekem még 6.8 felett sohasem volt a mutató... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 Te tényleg telitappal nyomod...Nekem még 6.8 felett sohasem volt a mutató... nekem most 7.7 lett a z14xep-el :rolleyes: eddig 7.4 volt a legdurvább, mondjuk én 100% városban nyomom napi 2x13km nagyon hideg van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 nekem most 7.7 lett a z14xep-el :rolleyes: eddig 7.4 volt a legdurvább, mondjuk én 100% városban nyomom napi 2x13km nagyon hideg van... Szerintem nincs semmi baj a fogyasztásoddal! 100% város ilyen hidegben ez tök normális, amúgy nekem koppra ennyit eszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 Szerintem nincs semmi baj a fogyasztásoddal! 100% város ilyen hidegben ez tök normális, amúgy nekem koppra ennyit eszik. tudomén hogy nem rossz ez :rolleyes: csak ilyen benya árak mellett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 most 2 hónapja 9.5 körül van a fogyasztás. csak városban és pont olyan távokra hogy a motor éppen felmelegszik. és nem szúrom neki nyélen. remélem nyáron jobb lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 tudomén hogy nem rossz ez :rolleyes: csak ilyen benya árak mellett... áhh ne is mond. nekem 2 és fél tank megy el havonta..... már nagyon elegem van Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 most 2 hónapja 9.5 körül van a fogyasztás. csak városban és pont olyan távokra hogy a motor éppen felmelegszik. és nem szúrom neki nyélen. remélem nyáron jobb lesz. Nekem is itt körül van a fogyi! :rolleyes: Ez még automata is ráadásul. Most öntöttem meg 99-es benzinnel és mostantol meleg motornál sportautomata módban hajtom,hogy tisztuljon. Aztán majd meglátjuk hogy reagál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február5, 2010 Megoszt Elküldve Február5, 2010 Te tényleg telitappal nyomod...Nekem még 6.8 felett sohasem volt a mutató... Hát nem óvatoskodok :rolleyes: 4.-et csak ritkán használok,inkább 3. és 3000 pörög. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 nekünk és 8-9 körül van városban most 1.4 16V astra... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 nekünk és 8-9 körül van városban most 1.4 16V astra... :lol: ilyen időben ez a normális! nem kell hinni a 6 meg 6,5 literes történeteknek! az mese habbal :lol: vagy nem tudják hogy kell kiszámolni és ez jön ki nekik :( ha ennyit enne ki lenne az a hülye aki drágábban vesz dízel autót? :D több kis dízel autó tulaj ismerősöm van és nekik is simán megeszi a 7 - 8 litert ilyenkor! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuri1985 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 jó reggelt mindenkinek! Nekem is 8-9 körül van 1.6 16v, nyáron viszont ha pályázok vele akkor lemegy 7-re. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 ilyen időben ez a normális! nem kell hinni a 6 meg 6,5 literes történeteknek! az mese habbal :lol: vagy nem tudják hogy kell kiszámolni és ez jön ki nekik :lol: ha ennyit enne ki lenne az a hülye aki drágábban vesz dízel autót? :( több kis dízel autó tulaj ismerősöm van és nekik is simán megeszi a 7 - 8 litert ilyenkor! ...hát ezzel kissé vitatkoznék... Decemberben a nagy hidegek idején zömében városban 70-30 % 400 km-es távon 7 l-t evett, amit már sokallottam. A számítás minden esetben telitank utántöltéssel megy, tehát pontos. Január elejétől mentem vegyesben 50-50 % város-országút, a nagy hidegben, és hozzávetőleges számításom szerint (még nem tankoltam azóta) 6,5 körül fog kijönni, ugyanis mentem eddig 550 km-t és a mutató alig van lejjebb, mint 1/4. Ha meglesz a pontos érték leírom... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 ilyen időben ez a normális! nem kell hinni a 6 meg 6,5 literes történeteknek! az mese habbal :lol: vagy nem tudják hogy kell kiszámolni és ez jön ki nekik :lol: ha ennyit enne ki lenne az a hülye aki drágábban vesz dízel autót? :( több kis dízel autó tulaj ismerősöm van és nekik is simán megeszi a 7 - 8 litert ilyenkor! Akkor én már aggódnék! A 6.5 l/100km városit odafigyelés nélkül (sőt! :D ) hozza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Én a 7-nek is örülnék mint majom a f.....nak! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuri1985 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Én a 7-nek is örülnék mint majom a f.....nak! :lol: :lol: :( Sztem sem rossz a 7-es, főleg hogy nem ritkán hallom, hogy az 1,4-esek is megeszik bőven a 7-8-at! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 ...hát ezzel kissé vitatkoznék... Decemberben a nagy hidegek idején zömében városban 70-30 % 400 km-es távon 7 l-t evett, amit már sokallottam. A számítás minden esetben telitank utántöltéssel megy, tehát pontos. Január elejétől mentem vegyesben 50-50 % város-országút, a nagy hidegben, és hozzávetőleges számításom szerint (még nem tankoltam azóta) 6,5 körül fog kijönni, ugyanis mentem eddig 550 km-t és a mutató alig van lejjebb, mint 1/4. Ha meglesz a pontos érték leírom... :D 7 - 8 lityiről volt szó de teljesen mind1 de gyerekek legyen úgy ahogy mondjátok :lol: ha télen városban GH nektek hozza a 6-6,5 litert akkor soha ne add el! és továbbá sokalljátok a 7 litert akkor őszinte részvétem :lol: szerintem 2 féle g astrát gyártottak az egyik szegmens ami szinte nem is fogyaszt, mert téli zömében városi hozza a 6,5-7 litert akkor nyáron pályán mennyit eszik 3-4-et? :( :D a másik szegmens jelentős cartársaimal együtt használt autók amik nyáron több pályán haladásnál esznek annyit mint nektek télen vároban :D :D :D Adjon az isten szebb jövőt! :lol: amúgy woody a teli tank az hány liter nálad? mert mondjuk én max 40-43 litert tudok tankolni ha villog. nah már most számoljunk akkor kerek számokkal mondjuk 45 literrel ha most negyed alatt van és a km óra 550-et mutat, akkor hogy a 6,5 fogyi kijöjjön még kell menned 250 km, így 700km egy tank. majd írd a fejleményeket Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuri1985 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 7 - 8 lityiről volt szó de teljesen mind1 de gyerekek legyen úgy ahogy mondjátok :lol: ha télen városban GH nektek hozza a 6-6,5 litert akkor soha ne add el! és továbbá sokalljátok a 7 litert akkor őszinte részvétem :lol: szerintem 2 féle g astrát gyártottak az egyik szegmens ami szinte nem is fogyaszt, mert téli zömében városi hozza a 6,5-7 litert akkor nyáron pályán mennyit eszik 3-4-et? :( :D a másik szegmens jelentős cartársaimal együtt használt autók amik nyáron több pályán haladásnál esznek annyit mint nektek télen vároban :D :D :D Adjon az isten szebb jövőt! :lol: Bárcsak 6-6,5 lityi lenne! Csak akkor mondjuk egy 6-700 köbcis talicskában ülnék :D amúgy woody a teli tank az hány liter nálad? mert mondjuk én max 40-43 litert tudok tankolni ha villog. nah már most számoljunk akkor kerek számokkal mondjuk 45 literrel ha most negyed alatt van és a km óra 550-et mutat, akkor hogy a 6,5 fogyi kijöjjön még kell menned 250 km, így 700km egy tank. majd írd a fejleményeket Nekem vegyes járattal teli tankkal, nyáron ami szint úgy 40-45 liter sajna nem tudom pontosan, bk 600km-t megy el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuri1985 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 uhh ezt a válasz kicsit elcsesztem, rossz helyre irtam a talicskásat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Nekem vegyes járattal teli tankkal, nyáron ami szint úgy 40-45 liter sajna nem tudom pontosan, bk 600km-t megy el. igen szerintem ez is a normális :lol: régebben volt szó hogy amikor le esett a hó tiszta latyakos havas az út lépésben haladva -10 - 15 fokban volt olyan cartárs akinek akkor is 6 liternél megállt :lol: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts