Pootj Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Az eddig megtett több mint 210e km alatt csak olyan problémák voltak, melyekre nem mondhatnám, hogy tipikusan dízelre jellemző vagy vagyonokba került volna (diódahíd, felső h.p. jeladó). Szóval ezt az "amit megspórolsz az üzemanyagon, azt nyugodtan szervizre költheted majd" szöveget a dízelt soha nem üzemeltetők közhelyes és alaptalan szövegének tudom be. Én is tapasztalatból mondom, ha nem figyelsz a turbo megfelelő bemelegítésére és lehűtésére könnyen lehet közel 300ezer HUF-os számla. (Igaz, az 1.9 PDTDI Passat volt...). Az meg jó sok benzin... Aztán sok függ attól is, hogy ki mire használja. Az tény, hogy a megtérülési ideje a dízeleknek CSALÁDI (10-15ezer km/év) használatban nagyon sok év... Ezért nem értettem a pár évvel ezelőtti dízelmániát Németországban sem... De ha a dízel tetszik, használd egészséggel. :D Peace :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Én is tapasztalatból mondom, ha nem figyelsz a turbo megfelelő bemelegítésére és lehűtésére könnyen lehet közel 300ezer HUF-os számla. (Igaz, az 1.9 PDTDI Passat volt...). Az meg jó sok benzin... Aztán sok függ attól is, hogy ki mire használja. Az tény, hogy a megtérülési ideje a dízeleknek CSALÁDI (10-15ezer km/év) használatban nagyon sok év... Ezért nem értettem a pár évvel ezelőtti dízelmániát Németországban sem... De ha a dízel tetszik, használd egészséggel. :D Peace :D Gyakran el sem éri azt a fordulatszámot, amin a turbó beindulna. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolinho Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Üdv. Melyik benzint szereti legjobban a Z14XEP ? V-Power 95, V-Power100, Carrera95, Carrera100? Ki mit tankol? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Üdv. Melyik benzint szereti legjobban a Z14XEP ? V-Power 95, V-Power100, Carrera95, Carrera100? Ki mit tankol? Köszi. én sosem tankoltam bele ilyeneket :D normál 95 és ennyi... de ha valaki meggyőz hogy tudok annyit spórolni vele távolságban hogy visszajöjjön az árkülönség, akkor áttérek valamelyikre addig meg inkább gyakrabban cserélem az olajat abból a pénzbül :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Üdv. Melyik benzint szereti legjobban a Z14XEP ? V-Power 95, V-Power100, Carrera95, Carrera100? Ki mit tankol? Köszi. Szerintem egy ilyen kategóriájú motorba felesleges a prémium benzin. Sima 95-ös oszt jóvan. Én mindig azt tankolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Az attól függ. Chiphez például már kifejezetten kell. Nekem a Z18XE fázis1-el szereti a 100-as oktánszámú V-Power Racinget. Nem mondom hogy jobban megy tőle mert összehasonlítási alapom nincsen, normál 95-öst nem tankolhatok bele mert becsörög a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve Október25, 2009 Megoszt Elküldve Október25, 2009 Az attól függ. Chiphez például már kifejezetten kell. Nekem a Z18XE fázis1-el szereti a 100-as oktánszámú V-Power Racinget. Nem mondom hogy jobban megy tőle mert összehasonlítási alapom nincsen, normál 95-öst nem tankolhatok bele mert becsörög a motor. Na ja, de a kérdésben nem volt szó tuningról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Üdv Mindenkinek! Nagy örömünkre 3 éves (1.4-es twinport XEP-s, ferdehátú) Astra Classic II-essel gazdagodott a Család. Azt szeretném megtudni, hogy a benzintartály hány literes? Sokat kerestem már a műszaki adatok között, de nem találtam hiteles pontos adatot. Most én úgy gondolom, hogy 52 literes, de jó lenne, ha valaki megerősítené, vagy megcáfolná, ha biztosan tudja. Előre is köszi, Üdv Minden Opel Tulajnak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Üdv Mindenkinek! Nagy örömünkre 3 éves (1.4-es twinport XEP-s, ferdehátú) Astra Classic II-essel gazdagodott a Család. Azt szeretném megtudni, hogy a benzintartály hány literes? Sokat kerestem már a műszaki adatok között, de nem találtam hiteles pontos adatot. Most én úgy gondolom, hogy 52 literes, de jó lenne, ha valaki megerősítené, vagy megcáfolná, ha biztosan tudja. Előre is köszi, Üdv Minden Opel Tulajnak! Ez az? Klikk ide! Ha nem akkor itt megkeresheted! Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve November1, 2009 Megoszt Elküldve November1, 2009 Ez az? Klikk ide! Ha nem akkor itt megkeresheted! Köszi Zotya. Nem pontosan, mert az enyém 1364 cm3-s, de nagyon sokat segítettél, mert találtam ilyen cm3-set, csak 3 ajtós változatban. Egyébként megnéztem a többit is, és mindegyik 52 literest ír. Mégegyszer köszönöm a segítséget. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Köszi Zotya. Nem pontosan, mert az enyém 1364 cm3-s, de nagyon sokat segítettél, mert találtam ilyen cm3-set, csak 3 ajtós változatban. Egyébként megnéztem a többit is, és mindegyik 52 literest ír. Mégegyszer köszönöm a segítséget. Üdv. Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Üdv! Megvolt az első tisztán városi közlekedés utáni tankolás :) Egészen frenetikus, 8,5 l/100 km az átlag! Igaz, ez Veszprém, ahol nagy dugók nincsenek. De azért elégedett vagyok :) Ja, 2004-es Classic II Caravan, Z14XE moci :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 freeze xls-ét vezetve nekem is ilyen fogyi jött ki legutóbb. én azért annyira nem örültem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 freeze xls-ét vezetve nekem is ilyen fogyi jött ki legutóbb. én azért annyira nem örültem. Az abszolútértéknek én sem örülök, de rosszabbra számítottam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve November4, 2009 Megoszt Elküldve November4, 2009 606km 41,3L, ebből 220 km Bp.-Parád-Bp. a 3-as úton + 24-es, a többi Bp. rövid távok. 6,8L/100km Link to comment Megosztás: More sharing options...
JKL Janos Elküldve November23, 2009 Megoszt Elküldve November23, 2009 Sziasztok, nemrég találtam ezt a fórumot, néha olvasgattam is, nagyon jónak találom, ezért regisztráltam is... 2006-os G Astra Caravan 1.4 Twinport tulaj vagyok, eddig a vagyes fogyasztás 6,5 körül alakul... (630- 740km, 42-47 l-bők, ahogy sikerül.) Az utóbbi időkben elkezdtem gondolkodni az E85 etanol használatán, álalakítás nélkül . A következőt találtam ki: kb. 27 liter Mol evo neo 99 okt. számú üzemanyag (kb. 320 Ft) keveverve 16 l E85 etannollal (kb. 220 Ft). Ezzel majd' 95-ös oktánszámot érek el átlagban, valamint kb. 2000 Ft megtakarítást tankolásonkként. Viszont félek tőle egy picit... Mi a véleményetek? + valaki próbált már hasonlót, hasonló motorral? + twinport ethanol átalakítással kapcsolatban valakinek van tapasztalata? köszönöm előre is, J. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve November23, 2009 Megoszt Elküldve November23, 2009 Az E85-ben nem az oktánszámot jelenti a 85, hanem az etanol százalékát. 85% etanol és 15% benzin alkotja. Az oktánszáma 105 körül van. http://etanol.blog.hu/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 érdekel valakit honda fogyasztás??? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 érdekel valakit honda fogyasztás??? :huh: mondjad ne kimélj :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 akkor egy pár kép tőlem is... a napi számláló mutatja (felső) a megtett kilométerre vetitett átlagfogyasztást :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 nem rossz :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 nincs még egy lefoglalt apartmanod horvátba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Sokan sokféle autónál panaszkodtak, hogy a fed.comp. hazudik mind az átlagfogyi, mind a megtehető távolság tekintetében. Uhuhu! Nálad mi a helyzet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
JKL Janos Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Az E85-ben nem az oktánszámot jelenti a 85, hanem az etanol százalékát. 85% etanol és 15% benzin alkotja. Az oktánszáma 105 körül van. http://etanol.blog.hu/ Köszönöm! valóban, utánanéztem és tényleg megvan az oktánszám. Akkor maradok a 95-nél... olvastam olyanról, hogy a twinport nem szereti az etanolt és olyat is, hogy valaki használja és semmi baja vele :huh: no mindegy, azt hiszem kipróbálom és elmondom a tanulságokat számszerűsítve Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 nincs még egy lefoglalt apartmanod horvátba? :lol: szerintem nincs :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts