I_S Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Nem igazán!Most 9L a fogyasztásom(tavaly ilyenkor 7-8L volt ugy,h hajtottam rendesen) ugy,h napi 2km-t megyek munkába oda-vissza és hétvégén 10km oda-vissza.Minden indításkor 5-6percet várok,h bemelegedjen(bár 5-6 perc után a mutató meg sem mozdul amugy,de már meleget azt fúj) és a 3000fölé sosem mentem vele(ezt nehezen bírom ki ;) )17-es kerekekkel így lett 9liter.A kerék gondolom rádob 1 litert(akkor 8l/100km)így már tűrhetőbb,de csak 3000 alatt hajtom.Eddig a folytószelepházat takarítottam ki.(egyszerre csak 1 dolgot tesztelek)Jövő héten tele tank+injektor tisztító.Utána EGR tisztítás(mondjuk ez nem igazán befolyásolja szerintem a fogyit),utána termosztát kivétel és nyitási hőmérséklet tesztelése,stb.... Autósboltba egy haver javasolta,h vegyem ki a lambda-t és tisztítsam meg....szerintetek?? És még valami.....:Alapjáraton álló helyzetben,ha kövérebb gázt adok,akkor olyan hang jön,mintha fars levegőt szívna a fordulat felvétete előtt(mintha egy direktszűrő lenne benne)Havernak is ilyen az új FocusII-je és az én ezelőtti B Corsam is amugy. Hát az EGR szerintem sem sokat befolyásol a fogyasztásban, pláne ha nincs kontrolllámpa. a lambda esélyes lehet, de szvsz ennyire nem biztos, akkor már dobná szvsz a hibát, de egy próbát megér. Katalizátorod hogy áll? nincs megrogyva véletlen? többi dob belseje? ezek is produkálhatnak fogyasztásnövekedést, méghozzá olyan gyorsan, ahogy összeszakad a belső rész. a nagy kerék szerintem ennyit az életben nem változtat a fogyin, pláne hogy váltóméret, + a gyári szélességtől nem sokkal szélesebb. ennek max 2 dl-t tudhatsz be, többet nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Hát az EGR szerintem sem sokat befolyásol a fogyasztásban, pláne ha nincs kontrolllámpa. a lambda esélyes lehet, de szvsz ennyire nem biztos, akkor már dobná szvsz a hibát, de egy próbát megér. Katalizátorod hogy áll? nincs megrogyva véletlen? többi dob belseje? ezek is produkálhatnak fogyasztásnövekedést, méghozzá olyan gyorsan, ahogy összeszakad a belső rész. a nagy kerék szerintem ennyit az életben nem változtat a fogyin, pláne hogy váltóméret, + a gyári szélességtől nem sokkal szélesebb. ennek max 2 dl-t tudhatsz be, többet nem. Katalizátorom és dobok is rendbe vannak... Ma kicsit kimozdultam a városból és láss csodát! Mentem 20%város sokszor 3-4000fordulaton és 80%országút 2500-3000 között(80-90Km/h) és így 6.8L-t fogyasztott.Kezdek megörülni és már a fejemből is kiverem,h eladom a kocsit.... ;) Haver ma említette,h cserélni akar termosztátot(Z14XE szintén)és nem kell házzal együtt venni,elég a termosztátot magába megvenni(kb 4000Ft)és ki lehet cserélni.Létezik??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 én még nem láttam ilyet, de ettől függetlenül létezhet... ezekszerint a folytószelep, + kis lyuk pucolás segitett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Katalizátorom és dobok is rendbe vannak... Kezdek megörülni és már a fejemből is kiverem,h eladom a kocsit.... ;) Jó kis ótó az, el ne add teeeee :lol: :lol: én még nem láttam ilyet, de ettől függetlenül létezhet... ezekszerint a folytószelep, + kis lyuk pucolás segitett? vagy a városból kimozdulás, vagy mindkettő, de tuti egyik sem rontott rajta. Mikor én is leszedtem a fojtószelep házat, hát azt hittem sokkot kapok. hát nem sokat ért volna ha rajta fújom be féktisztítóval az tuti, mert a féktisztító megállta a pillangószelepnél, úgy le volt koszosodva, hogy nem tudott lefolyni :lol: kb 1 órába tellett, mire mindenét kitakarítottam, főleg a szelep tengelyszéleinél volt necces, de megérte :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Katalizátorom és dobok is rendbe vannak... Ma kicsit kimozdultam a városból és láss csodát! Mentem 20%város sokszor 3-4000fordulaton és 80%országút 2500-3000 között(80-90Km/h) és így 6.8L-t fogyasztott.Kezdek megörülni és már a fejemből is kiverem,h eladom a kocsit.... ;) Haver ma említette,h cserélni akar termosztátot(Z14XE szintén)és nem kell házzal együtt venni,elég a termosztátot magába megvenni(kb 4000Ft)és ki lehet cserélni.Létezik??? Lehet, hogy normális a városban a 9-10. Nekem városban 10-11 országúton 6,2-7 között úgy hogy ebben gyakran van sok 130-as autópálya is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Engem kiakaszt a járgány, ugyanolyan stílusban, ugyanolyan terheléssel, ugyanolyan terepen egyszer 6,2 egyszer meg 5,3. Agyam eldobom mostmár. Minden tankolásnál más és más, attól függ milyen kedve van. Van benne 38.000. Lehet koszosodás? Hol van ez a folytószelep ház? Mostmár nem tudom mitől lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Engem kiakaszt a járgány, ugyanolyan stílusban, ugyanolyan terheléssel, ugyanolyan terepen egyszer 6,2 egyszer meg 5,3. Agyam eldobom mostmár. Minden tankolásnál más és más, attól függ milyen kedve van. Van benne 38.000. Lehet koszosodás? Hol van ez a folytószelep ház? Mostmár nem tudom mitől lehet. Ilyen adatoknál azért én nem pánikolnék. ;) Ilyen felmelegő időben a hideg üzem is kevesebb lesz, mint mondjuk akár csak 2 héttel ezelőtt. A hőmérséklet befolyásolhatja a betölthető benzinmennyiséget is, nem beszélve arról, hogy 2 különböző kúton sem tudsz pont ugyanannyit tankolni, hiába hitelesített a számláló... Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Ilyen adatoknál azért én nem pánikolnék. ;) Ilyen felmelegő időben a hideg üzem is kevesebb lesz, mint mondjuk akár csak 2 héttel ezelőtt. A hőmérséklet befolyásolhatja a betölthető benzinmennyiséget is, nem beszélve arról, hogy 2 különböző kúton sem tudsz pont ugyanannyit tankolni, hiába hitelesített a számláló... egyetértek, főleg hogy ilyen adatoknál ne pánikolj. Nézd meg Endorf cartárs adatait, mégis kezd megnyugodni.... jobban is teszi :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 egyetértek, főleg hogy ilyen adatoknál ne pánikolj. Nézd meg Endorf cartárs adatait, mégis kezd megnyugodni.... jobban is teszi ;) :lol: Szerintem a kutak közt is van olyan különbség hogy van amelyikböl többet eszik és van amelyikböl kevesebbet........(már mint benzinre gondolok) gondolom az adalék miatt..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Szerintem a kutak közt is van olyan különbség hogy van amelyikböl többet eszik és van amelyikböl kevesebbet........(már mint benzinre gondolok) gondolom az adalék miatt..... Egyébként ugyanaz a kút, sőt ugyanaz a kútfej. A hidegbe volt 5,3 a mostani 10 fokokba meg 6,2. Szóval totál sztochasztikus. DE mostmár megvárom a tartós melegeket, mielőbb beborítom az árokba ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Szasztok! Nem hinném,h a folytószelepház takarításától ment lentébb a fogyim(6.8L/100km)(bár...ártani nem ártottam az biztos),hanem a melegebb idő miatt nincs annyi hidegindítás és a városon kívüli menet(ami hosszabb táv) az a legbiztosabb.Városba,ha napi 2km-es távokat megyek(és ez is mind hideg mocival) akkor 9L kell neki még most is.Ma vettem észre,h ki van szakadva a folytószelepházra amit rászorítok bilinccsel cső,ami a levegőszűrőtől jön.Kb..3-4cm hosszan.Innen is szívhat rendesen fars levegőt ám! Amit írtam,h a termosztátot lehet cserélni ház nélkül akkor az létezik???(így akkor 4000Ft-ból is meg lehet úszni egy termosztátcserét) Ezek után azért még kap egy-két adag injektortisztítót,termosztátot bemérem,(EGR-t nem piszkálom inkább),stb... Ja...és a kocsi megmarad!(amugy is szeretem nagyon)Asszonynak mikor megemlítettem,h el kéne adni---lehidalt... :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Szasztok! Ja...és a kocsi megmarad!(amugy is szeretem nagyon)Asszonynak mikor megemlítettem,h el kéne adni---lehidalt... :lol: :lol: :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 Szasztok! Nem hinném,h a folytószelepház takarításától ment lentébb a fogyim(6.8L/100km)(bár...ártani nem ártottam az biztos),hanem a melegebb idő miatt nincs annyi hidegindítás és a városon kívüli menet(ami hosszabb táv) az a legbiztosabb.Városba,ha napi 2km-es távokat megyek(és ez is mind hideg mocival) akkor 9L kell neki még most is.Ma vettem észre,h ki van szakadva a folytószelepházra amit rászorítok bilinccsel cső,ami a levegőszűrőtől jön.Kb..3-4cm hosszan.Innen is szívhat rendesen fars levegőt ám! Amit írtam,h a termosztátot lehet cserélni ház nélkül akkor az létezik???(így akkor 4000Ft-ból is meg lehet úszni egy termosztátcserét) Ezek után azért még kap egy-két adag injektortisztítót,termosztátot bemérem,(EGR-t nem piszkálom inkább),stb... Ja...és a kocsi megmarad!(amugy is szeretem nagyon)Asszonynak mikor megemlítettem,h el kéne adni---lehidalt... :lol: ;) Ügyes vagy ! Csak így tovább ! :lol: Ha belevágod az injektor tisztítót, akkor azzal érdemesebb lenne hosszabb útra menned, ahol tartósan tudod tartani a 3000-3500 fordulatot ( 100-125km/h ), hogy a hengerfejed is tudjon egy kicsit kitisztulni, mert a városi forgalom miatt kicsit eltelt. Talán még tudsz kb. 3-4decit lefaragni... ...aztán lehet, hogy az asszonykának is vehetsz majd egy jó 1.4-est ! :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április7, 2009 Megoszt Elküldve Április7, 2009 Amit írtam,h a termosztátot lehet cserélni ház nélkül akkor az létezik???(így akkor 4000Ft-ból is meg lehet úszni egy termosztátcserét) Erre még mindíg nem reagált senki..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április7, 2009 Megoszt Elküldve Április7, 2009 Erre még mindíg nem reagált senki..... Egy motorkód sokat segítene. Bár lehet, hogy korábban már írtad, de én nem tartom fejben kinek, milyen autója van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április8, 2009 Megoszt Elküldve Április8, 2009 Speter endorfnak z14XE-je van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Április8, 2009 Megoszt Elküldve Április8, 2009 Aláírásban írjátok oda a motorkódot ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április8, 2009 Megoszt Elküldve Április8, 2009 Speter endorfnak z14XE-je van. Ezt csak a kiömlő csonkkal együtt (mondjuk ezt is háznak hívják) tudod megvenni, gyári 11 + Áfa, utángyári 5,3 + áfa Mülleréknél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április8, 2009 Megoszt Elküldve Április8, 2009 Ezt csak a kiömlő csonkkal együtt (mondjuk ezt is háznak hívják) tudod megvenni, gyári 11 + Áfa, utángyári 5,3 + áfa Mülleréknél. kösz a segítséget!(igen,Z14XE) Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április13, 2009 Megoszt Elküldve Április13, 2009 Üdv! Z14XE-n hol van az ECU hőfok jeladója?Mennyi ebből egy új,gyári? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 X17DTI Astra Caravan-om van. Most hogy már éjjel is 10fok felett van a hőmérséklet, látványosan javult a fogyasztás is. Télen egy teli tankkal (41-43liter) 700km-t tudtam max elmenni, ez most 750-770 ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 X17DTI Astra Caravan-om van. Most hogy már éjjel is 10fok felett van a hőmérséklet, látványosan javult a fogyasztás is. Télen egy teli tankkal (41-43liter) 700km-t tudtam max elmenni, ez most 750-770 ;) nálam y17dt 880km a max de még várom hogy villogás mikor jön el onnantól még 30 km van benne tutira most próba tovább .csak nem fogy ki teljesen Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 nálam y17dt 880km a max de még várom hogy villogás mikor jön el onnantól még 30 km van benne tutira most próba tovább .csak nem fogy ki teljesen csordultig tankból úgy hogy nem volt a tankban levegő 56-8 liter eddig 920km és még nem villog csak világít menet közben egyenes úton Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 Sziasztok. Az természetes,ha a Z14XE motorkódú G-m hideg indításnál(14fok garázsba)az alapjárati fordulat 1250 és 5-6 perc kell amíg álló helyzetbe 750-re beáll??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április18, 2009 Megoszt Elküldve Április18, 2009 csordultig tankból úgy hogy nem volt a tankban levegő 56-8 liter eddig 920km és még nem villog csak világít menet közben egyenes úton Egyébként azt mondtuk már, hogy nem egészséges annyira megtankolni, mint múltkor tetted? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts