Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

Amusing

Recommended Posts

Újonc

Csoport: Fórumlakó

Fórumozik: 2007-09-06

Innen: Mátészalka

Azonosító: 4,857

Sziasztok!

Mégegyszer felteszem a problémám,hátha valaki rájön a megoldásra vagy netán így járt mostanába...

Van egy 2004-es 1.4 16v Ecotec-es Astra G-m(Z14XE,nem láncos)A problémám a következő:10L/100km tavaly augusztus óta,előtte 6.5-7l/100km volt és ez városban.A motort nem hajtom!Van egy Opel szevízes villamosságis ismerősöm és hibakódolvasóra rádugva semmilyen hiba nincs(műszerfal sem jelez semmilyen hibát)először lambdára gyanakodtam,de nem mert a mért adatok jók.Egy ismerős ajánlotta,h cseréljek gyertyát és motorolajat....megvolt(gyári gyertya bele) és castrol magnatec 10W-40 és azóta is maradt a 10l/100km...Én EGR-re gyanakodok ezek után!Bár a fórumot olvasva nem láttam,h valakinek EGR miatt nőtt volna a fogyasztása,szal...már akkor ez is kilőve!Kifufogógáz nem büdös,nem füstöl Mol,Shell,Caerher,stb...benzinnel járok.Motor indul mindíg tökéletesen és megy is rendesen.Nincs Egr-re utaló hiba sem.Pl:nincs alacsony fordulaton lévő rángatás sem a motor szépen működik minden tartományban és sebességben.Segítsetek valami ötlettel,h mit csináljak,mert kezd kiborítani a 10-es fogyasztás.

(napi 10km-et használom munkábajáráshoz+ide-oda városban.Plusz súlyt nem cipelek és ugrásszerűen megnőtt a fogyasztás.Néha pörgetem,de nem gyorsulóbajnok vagyok,szal..max4-5000-ig nyomom.A sebességhatárt betartom max10% eltéréssel:)Gyári kipufogó van rajta és a a levegőszűrőt cserélem olajcserekor+amikor eszembe jut ki is tisztítom.Guminyomásom 2.1bar. 215/40 R17-el járok tavaly április óta és ezekkel evett 7l/100km-en ugy,h Pl:Hajdúszomoszló-Mátészalka távon nyáron klímával és 5 személlyel 6.9l fogyasztott..Augusztus környékén vettem észre,h 10l/100km és azóta ennyit is eszik.Téli gumim:185/65 R15 és ezekkel is 10l...Ugy tudom,h 10W-40 kell neki.Ezek után én inkább injektor hibára gyanakodom! Idézek innen. "Sziasztok.Nekem 1.6 16V X16XEL-em van,és mikor megvettem az autót,akkor elég sokat rohangáltam vele városba.Dugóból dugóba,klímával.És 7.8 volt a fogyasztás.Most meg 11-12 liter.Hát sokkot kaptam.Elvittem az injektort ultrahangos tisztításra,igaz hogy olyan retkes volt hogy 3szor mosták át.És láss csodát 6.9-7.4 között van.Nem beszélve arról hogy az autó jobban is húz,mint eddig" Szerintetek????? )

Megosztás:

Mennyit? Város/országút?

városnak minősítem 6 kilométer naponta hideg motorral + érintőlegesen belváros , pest 16 ker lámpák 2 kilóméteres egyenesek 500km

sztráda M0 110-160 km / óraig keleti szektor, dombok völgyek - csak padlógáz nagyfék 100km

országút 200km

Megosztás:

városnak minősítem 6 kilométer naponta hideg motorral + érintőlegesen belváros , pest 16 ker lámpák 2 kilóméteres egyenesek 500km

sztráda M0 110-160 km / óraig keleti szektor, dombok völgyek - csak padlógáz nagyfék 100km

országút 200km

Már csak két dolog:

- hiába guvasztom a szemem, sehol nem látom az öngyújtósod típusát

- és a tankolt mennyiséget, csak urbanjozsi tippjét.

Megosztás:

országút 200km

Pest 16.ker az simán város, Főleg reggelente a Veres Péteren befele vagy most felújításnál a Csömörin. Nekem 5-8 km-eken 1,6 benzin 10-10,5-t kajál a kerületben. :S

Megosztás:

1,6 Benzinesben nem tudja valaki, hogy mikor kezd villogni majd világítani a visszajelző (kb hány liternél). Hónap vége van, nincsen zseton és kb saccra belőném, hogy még mennyi van a verdában. A mutató szerintem csal, legalábbis remélem, mert 1/4-t mutat és tele tankról 350-t mentem eddig 70km M0, a többi városban 5-10km-es távokban sok lámpával.

Megosztás:

1,6 Benzinesben nem tudja valaki, hogy mikor kezd villogni majd világítani a visszajelző (kb hány liternél). Hónap vége van, nincsen zseton és kb saccra belőném, hogy még mennyi van a verdában. A mutató szerintem csal, legalábbis remélem, mert 1/4-t mutat és tele tankról 350-t mentem eddig 70km M0, a többi városban 5-10km-es távokban sok lámpával.

Húúúúú.... Én meg majdnem besz..tam! :lol: Új a gép és nem vettem észre, hogy mikor kezdett el villogni a kijelző. Nem tudtam, hogy először villog és utána világít folyamatosan, vagy fordítva, úgyhogy húztam tankolni. Hála neked, most már tudom. ;)

Megosztás:

Húúúúú.... Én meg majdnem besz..tam! :lol: Új a gép és nem vettem észre, hogy mikor kezdett el villogni a kijelző. Nem tudtam, hogy először villog és utána világít folyamatosan, vagy fordítva, úgyhogy húztam tankolni. Hála neked, most már tudom. ;)

Jól tetted, hogy elmentél, mert tegnap este már én is hülyeségeket beszéltem! :lol: Előbb világít, aztán villog. Bár számomra a konstans világítás lenne az erősebb jel, persze az is igaz, hogy a villogást meg jobban észre veszi az ember...

Egyébként tényleg érdekelne, hogy ez a jelző hogy van kalibrálva... hány liternél, mit csinál valamint sajnos ahogy látom ez a benzinszint jelzőről veszi az értékét, így gondolom ez is pont annyit csal...

Tényleg nem tud UHU vagy valaki liter értéket a kis lámpára?

Megosztás:

Jól tetted, hogy elmentél, mert tegnap este már én is hülyeségeket beszéltem! ;) Előbb világít, aztán villog. Bár számomra a konstans világítás lenne az erősebb jel, persze az is igaz, hogy a villogást meg jobban észre veszi az ember...

Egyébként tényleg érdekelne, hogy ez a jelző hogy van kalibrálva... hány liternél, mit csinál valamint sajnos ahogy látom ez a benzinszint jelzőről veszi az értékét, így gondolom ez is pont annyit csal...

Tényleg nem tud UHU vagy valaki liter értéket a kis lámpára?

Hát, valóban nagyon pontatlan ez a szintjelző, szinte autóról-autóra másként csal, úgyhogy általános, egzakt értéket nemigen lehet rá megállapítani, sőt, még attól is függ, hogy éppen mennyire lejtős helyen álltál meg --> ilyenkor „idő előtt” is bevillan, majd a következő leállás után megint mutat valamilyen fals szintet. Én a villogás beállta után max. 20-30 km-t megyek, utána kb. 47 litert tudok belenyomni (mondjuk ez is mindig változó). Szerintem a villogás után nem árt Tankstelle-t keresni... Szóval, szintjelző ügyben csak egy dolog biztos: a bizonytalanság... :lol:

Megosztás:

Hát, valóban nagyon pontatlan ez a szintjelző, szinte autóról-autóra másként csal, úgyhogy általános, egzakt értéket nemigen lehet rá megállapítani, sőt, még attól is függ, hogy éppen mennyire lejtős helyen álltál meg --> ilyenkor „idő előtt” is bevillan, majd a következő leállás után megint mutat valamilyen fals szintet. Én a villogás beállta után max. 20-30 km-t megyek, utána kb. 47 litert tudok belenyomni (mondjuk ez is mindig változó). Szerintem a villogás után nem árt Tankstelle-t keresni... Szóval, szintjelző ügyben csak egy dolog biztos: a bizonytalanság... :lol:

Nagyon király!

E-Kadettemben a végén már ez odáig fajult, hogy tele tanknál picivel 3/4 fölött volt, 1/2-nél tanyázott 100km-t, majd rohamos esésbe kezdett. Amikor pirosban volt még lehetett gurulni vele 100-150km-t. :lol: Reméltem, hogy az Astra-val ez megszűnik, de sajnos ezek szerint nem. Én meg nem találtam a használt piacon számomra megfelelő trip computeres példányt, akkor így maradt a bizonytalanság! ;)

Megosztás:

A kezelési könyvet senki nem olvassa el? ;)

Endorf pedig úgy látszik nem olvassa,amit írtam neki...mindegy,akkor kínlódjon tovább! :lol:

Köszi a jókivánságokat!!

Visszakeresve ezt találtam a hozzám főzött kommentek közül:"Lambdát kellene szkóppal méretni,jobb kipufogós cégeknél megcsinálják.

Termosztátod jó? "

Mint ahogy írtam,Opel szervízben kábelre dugták és minden érték jó volt(ebbe a lamda és a termosztát is beletartozik tudtommal,mert ezek hibáját is kimutatja....)

Ennyi.......

Megosztás:

Köszi a jókivánságokat!!

Visszakeresve ezt találtam a hozzám főzött kommentek közül:"Lambdát kellene szkóppal méretni,jobb kipufogós cégeknél megcsinálják.

Termosztátod jó? "

Mint ahogy írtam,Opel szervízben kábelre dugták és minden érték jó volt(ebbe a lamda és a termosztát is beletartozik tudtommal,mert ezek hibáját is kimutatja....)

Ennyi.......

Kiváncsi lennék a termosztátot hogy nézi meg a TECH2,hogy jó-e...

Megosztás:

Kiváncsi lennék a termosztátot hogy nézi meg a TECH2,hogy jó-e...

szvsz ha nyit, akkor jónak látja. az más kérdés, hogy akkor nyit e, amikor kell, szóval jobb lenne termosztát ügyben nem a tech2-re hagyatkozni kizárólag, meg egyébként is láttuk már nem egy cartársnál, hogy míg a tech nem jelzett hibát, mégis volt, csak nem drasztikus (tech szerint), viszont elég ahhoz, hogy a kocsi menettulajdonságai megváltozzanak.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.