Dom Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 Zachi írta: A Guba Sándor úti (volt Toponári út) Mobil Petrol kutat próbáltad már? Én csak oda járok gázolajért és a benyára sem hallottam panaszt. Mindig a nagynevű kutak alatt van az ár és a fogyasztás is jó (város 5.9-6.2 l/100km, városon kívül 5.1-5.25 l/100km). Bocsi rossz helyre ment.
adorjant Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 imy írta: Hogyan érted, jobban "katakol"? teccik ez a szó ;) igazi twinportos kifejezés :rolleyes: igen jobban katakol.
imy Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 adorjant írta: teccik ez a szó ;) igazi twinportos kifejezés ;) igen jobban katakol. Igen, az :lol: Olyan mint egy diesel, ez a twinsport :lol: olyan katakolos. :rolleyes:
adorjant Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 imy írta: Igen, az :lol: Olyan mint egy diesel, ez a twinsport ;) olyan katakolos. :rolleyes: alacony fordulaton,vagy lámpánál elinduláskor valóban :lol: de hasonlóan keveset fogyaszt,mint egy dízel ;)
szepi Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 Régebben írtam , hogy véletlenül Forma 1-es benyát löktem a trakiba a Shell kúton.Rohadt rosszul esett kifizetni a 30ft-tal drágább benzint, de meglepő volt a fogyasztáscsökkenés.Utólag kiderült, hogy legalább fél literrel kevesebb fogyott ebből a fajta nedűből, mint "olcsóbb" társából.Ettől függetlenül nem tankolom ezt a fajtát, mert menetteljesítményben viszont átlagos használat mellett semmi különbséget nem tapasztaltam, viszont a kisebb fogyasztás magasabb árral társulva eben guba.
Boldizsar Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 szepi írta: Régebben írtam , hogy véletlenül Forma 1-es benyát löktem a trakiba a Shell kúton.Rohadt rosszul esett kifizetni a 30ft-tal drágább benzint, de meglepő volt a fogyasztáscsökkenés.Utólag kiderült, hogy legalább fél literrel kevesebb fogyott ebből a fajta nedűből, mint "olcsóbb" társából.Ettől függetlenül nem tankolom ezt a fajtát, mert menetteljesítményben viszont átlagos használat mellett semmi különbséget nem tapasztaltam, viszont a kisebb fogyasztás magasabb árral társulva eben guba. Én anno kiszámoltam, kb ugyanannyira jössz ki mint a normállal....
gabesz76 Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 Most hétvégén volt egy hosszabb túra. Tiszakécske-Pécs-Tiszakécske. 100-110 óra szerint, 5.81L/100Km-re jött ki a fogyasztásom. 1.4 XEP Caravan. Klíma+hifi végig ment. Meg vagyok elégedve vele.
Hersir Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 sziasztok, "mazsola" vagyok a fórumon, de segítségeteket kérném: az elkövető egy 2002-es 1.4es G Astra baby. Tavaly november óta a bő 6 literes fogyasztásunk felkúszott egészen 9 literre :rolleyes: (függetlenül attól, hogy mikor, hol és sima 95-öst vagy drága nedűt tankoltam bele). A fordulatszám hideg motornál felmegy 1300-1400-re, de onnan nem ugrik vissza rövid időn belül, hanem ott táncol még néhány km-en ill. 3-5 percen át. A kipufogó vége kormosabb a kelleténél. Votam már vele ismerős és kevésbé ismerős szervizekben ill. a fehérvári meg a tatabányai opeléknél is a szervizben. 3x futtatták rá a hibakeresőt eredmény nélkül és egyszer szoftverfrissítést is kértem a CPU-ra, de semmi nem használt és opelék se tudtak semmit nem mondani, hogy mitől lehet. Egy ismerősöm tanácsára még a jeladókat is bemérettem, de minden tökéletesen klappol a rendszer szerint. Amúgy nem hajtom agyon... Tudnátok vmi tanácsot adni? köszi, ha van vkinek vmi tippje
imy Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 Hersir írta: sziasztok, "mazsola" vagyok a fórumon, de segítségeteket kérném: az elkövető egy 2002-es 1.4es G Astra baby. Tavaly november óta a bő 6 literes fogyasztásunk felkúszott egészen 9 literre :rolleyes: (függetlenül attól, hogy mikor, hol és sima 95-öst vagy drága nedűt tankoltam bele). A fordulatszám hideg motornál felmegy 1300-1400-re, de onnan nem ugrik vissza rövid időn belül, hanem ott táncol még néhány km-en ill. 3-5 percen át. A kipufogó vége kormosabb a kelleténél. Votam már vele ismerős és kevésbé ismerős szervizekben ill. a fehérvári meg a tatabányai opeléknél is a szervizben. 3x futtatták rá a hibakeresőt eredmény nélkül és egyszer szoftverfrissítést is kértem a CPU-ra, de semmi nem használt és opelék se tudtak semmit nem mondani, hogy mitől lehet. Egy ismerősöm tanácsára még a jeladókat is bemérettem, de minden tökéletesen klappol a rendszer szerint. Amúgy nem hajtom agyon... Tudnátok vmi tanácsot adni? köszi, ha van vkinek vmi tippje Az alapjárat Z14XEP-nél nem szokott olyan magas lenni, asszem még télen sem. ;)
Hersir Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 október-novemberben kezdődött és minden bizonnyal ezért is eszi a benzint ilyen jó étvággyal. mindegy, hogy kint -15fok volt vagy most +40 napon, akkor is 1300-1400 (néha 1500...) hosszabb ideig a fordulat. Pl. kereszteződésnél lassításkor e a motorfék kevés lenne hozzá, hogy megálljon, mert a motor a benzinzabálással csak pörgeti magát tovább és szinte úgyanúgy vinné tovább a verdát. Úgy állok ilyenkor meg, hogy nyomom a féket, de érzem, hogy menni akar - mintha kezdő gokartosként egyszrre nyomnám a gáz- és fékpedált időnként. Pedig nincs is 49-es lábméretem és nem holland fapapucsban vezetek, hogy előfordulhatna ilyesmi. :rolleyes: imy írta: Az alapjárat Z14XEP-nél nem szokott olyan magas lenni, asszem még télen sem. ;)
Zachi Elküldve Július1, 2008 Elküldve Július1, 2008 Dom írta: Bocsi rossz helyre ment. Ha a kamionra gondolsz, akkor az még meg se jött, pedig jó helyre jött volna! Bár lehet, hogy Szabyhoz vitt benyát. :rolleyes: ;)
I_S Elküldve Július6, 2008 Elküldve Július6, 2008 Hersir írta: október-novemberben kezdődött és minden bizonnyal ezért is eszi a benzint ilyen jó étvággyal. mindegy, hogy kint -15fok volt vagy most +40 napon, akkor is 1300-1400 (néha 1500...) hosszabb ideig a fordulat. Pl. kereszteződésnél lassításkor e a motorfék kevés lenne hozzá, hogy megálljon, mert a motor a benzinzabálással csak pörgeti magát tovább és szinte úgyanúgy vinné tovább a verdát. Úgy állok ilyenkor meg, hogy nyomom a féket, de érzem, hogy menni akar - mintha kezdő gokartosként egyszrre nyomnám a gáz- és fékpedált időnként. Pedig nincs is 49-es lábméretem és nem holland fapapucsban vezetek, hogy előfordulhatna ilyesmi. :rolleyes: Csak tipp, de nem lehet alapjárati motor gond?
I_S Elküldve Július6, 2008 Elküldve Július6, 2008 nekem az F astra csinált ilyet, szinte azonos tünetekkel: alapjáratit szét, féktisztítóval kipucol, óvatosan vissza, és minden megszünt és visszaállt nozmálisba. Mondom az F astra volt, ezért itt csak tippelek.
Robz Elküldve Július22, 2008 Elküldve Július22, 2008 Z14XE Caravannál 7l-es vegyes fogyasztás még javítható szerintetek, vagy ez ennyi? (némi klímával együtt volt ennyi, kb fele országút, fele város) Injektor tisztítóból milyet érdemes venni? Opel16V kolléga! A Megalene nem jó takarítani az üa rendszert? A Corsaban használtam, de az Astraba még nem tettem belőle. Vizet mennyire szedi ki a tankból, ha van benne?
telo Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 Robz írta: Z14XE Caravannál 7l-es vegyes fogyasztás még javítható szerintetek, vagy ez ennyi? (némi klímával együtt volt ennyi, kb fele országút, fele város) Ez kb ennyi. Normális fogyi. Ha teljes országút lenne kb 6.2-ig még lemenne, de fele várossal és klímával ez sztem teljesen jó.
Zachi Elküldve Július25, 2008 Elküldve Július25, 2008 telo írta: Ez kb ennyi. Normális fogyi. Ha teljes országút lenne kb 6.2-ig még lemenne, de fele várossal és klímával ez sztem teljesen jó. És ez a Caravan gázolajból is ennyit enne (6.2 l/100km). Igaz az tisztán városi+klíma lenne. :lol: Az a 7 l/100km nagyon szép egy 1.4 Caravantól. Bár gondolom nem volt dugig tömve pakkal.
Robz Elküldve Július26, 2008 Elküldve Július26, 2008 Zachi írta: És ez a Caravan gázolajból is ennyit enne (6.2 l/100km). Igaz az tisztán városi+klíma lenne. :lol: Az a 7 l/100km nagyon szép egy 1.4 Caravantól. Bár gondolom nem volt dugig tömve pakkal. Hát, pakk az volt benne, mert 2 ill 4 személlyel mentem mindig. Azóta voltunk nyaralni, oda 4 személy + csomagtaró fullon, igaz, klíma csak minimális, ez elhanyagolható, de most is ilyenre jött ki.(város sem volt több 25%-nál) Nemsokára olajcserézek, megy bele meta adalék a Mobil olajba, kíváncsi leszek, viszi-e lejjebb. (ha igaz az a belső surlódás csökkentées dolog, mennie kell lefelé, mert tudtommal a jelenlegi benzinmotorok teljesítményének elég szép százaléka megy el csak ezen) Majd kiderül, bizonyíthat a meta itt is. :lol:
uhuhu Elküldve Augusztus3, 2008 Elküldve Augusztus3, 2008 én meg megjártam dubrovnik ot boszián keresztül. 2.000 km en hegyre fel, hegyről le, összesen 120 km autópályával. klimázva 6.9 - 7.4 L/100 KM. hát ennyi. ez kevesebb nem lesz, de 215-ös gumival, tele csomival, klimázva, és nem finomkodva asszem ez annyira nem szar.
tgabika76 Elküldve Augusztus3, 2008 Elküldve Augusztus3, 2008 uhuhu írta: én meg megjártam dubrovnik ot boszián keresztül. 2.000 km en hegyre fel, hegyről le, összesen 120 km autópályával. klimázva 6.9 - 7.4 L/100 KM. hát ennyi. ez kevesebb nem lesz, de 215-ös gumival, tele csomival, klimázva, és nem finomkodva asszem ez annyira nem szar. Szvsz egyáltalán nem. Az enyém a gyári 195-ös gumikon (igaz rövid utakon használva) 7,2 ill. klímázva 8 litert is megeszik 100-on. Ez nem csak város, a rövid utakat ne így értsétek, de ritkán megyek vele 15km-nél többet egyszerre. Ja és egyedül ülök benne javarészt, és a csomagtartó is üres.
gergolabs Elküldve Augusztus4, 2008 Elküldve Augusztus4, 2008 Bocs, hogy ide írok, de itt láttam szoftverfrissítést. Én is sokallom a kocsi fogyasztását, ami mostanában a 8L-t alulról verdesi hosszú úton is, a városról már nem is beszélve. Mennyiért csinálnak frissítést és érdemes-e?
imy Elküldve Augusztus4, 2008 Elküldve Augusztus4, 2008 gergolabs írta: Bocs, hogy ide írok, de itt láttam szoftverfrissítést. Én is sokallom a kocsi fogyasztását, ami mostanában a 8L-t alulról verdesi hosszú úton is, a városról már nem is beszélve. Mennyiért csinálnak frissítést és érdemes-e? Ki írta, s mikor?
vipi Elküldve Augusztus4, 2008 Elküldve Augusztus4, 2008 tgabika76 írta: Szvsz egyáltalán nem. Az enyém a gyári 195-ös gumikon (igaz rövid utakon használva) 7,2 ill. klímázva 8 litert is megeszik 100-on. Ez nem csak város, a rövid utakat ne így értsétek, de ritkán megyek vele 15km-nél többet egyszerre. Ja és egyedül ülök benne javarészt, és a csomagtartó is üres. Nekem nagyrészt 8 km alatti a megtett út. Erre 5.8-6.2l/100km szokott lenni a fogyasztásom egy személyel terheletlenül. De ez nem kombi! És nem város! 1.4 xep moci. 195-ös gumi. Olaszországot 5.5 oda, vissza meg 6-tal jártam meg. Nem értem miért a külömbség, mert szerintem ugyanúgy közlekedtem. Klímával, 4 személlyel, és fúlra pakolva a csomagtartó. Sőt oda még súlyosabb volt a puttony. Végülis nem sokallom, csak érdekeset tudnak néha produkálni a gépek.
gergolabs Elküldve Augusztus4, 2008 Elküldve Augusztus4, 2008 Hersir írta: ... Votam már vele ismerős és kevésbé ismerős szervizekben ill. a fehérvári meg a tatabányai opeléknél is a szervizben. 3x futtatták rá a hibakeresőt eredmény nélkül és egyszer szoftverfrissítést is kértem a CPU-ra, de semmi nem használt és opelék se tudtak semmit nem mondani, hogy mitől lehet. ... Itt szerepel a szoftverfrissítés.
szaby Elküldve Augusztus7, 2008 Elküldve Augusztus7, 2008 136km ebböl 40km város. 90-100km/h sebesség. Egészen pontosan 7.25 L Szerintem ennél alább nem fogom tudni levinni. Vélemény esetleg?
Boldizsar Elküldve Augusztus7, 2008 Elküldve Augusztus7, 2008 szaby írta: 136km ebböl 40km város. 90-100km/h sebesség. Egészen pontosan 7.25 L Szerintem ennél alább nem fogom tudni levinni. Vélemény esetleg? Milyen motor van benne? Nekem 1.4 Caravan a legjobb fogyasztásom 7,02 volt. És jobb nekem sem lesz.
Recommended Posts