ENDYKA Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Gnél elöbb világít, majd villog. Ez így van: ha világít kb 10 liter van még benne, ha már villog kb 5 liter, legalább is nállam! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Ez így van: ha világít kb 10 liter megy bele, ha már villog kb 5 liter, legalább is nállam! :D Ez nyilván csak elírás. Még kb. 10 liter van benne. Így egyetértek Endykával. / Z 17 DTL - ről, vagyis 1.7 CDTI- ről beszélünk/ + még annyi, hogy városi közlekedésben a lámpa nehezen dönti el, hogy mit is csináljon. Menet közben kigyullad, majd a következő indulásnál nem. De ez csak a sok, rövidtávú használatnál jelentkezik. Kb. 3-4 alkalommal eljátsza, aztán folyamatosan a fejéhez tartja a pisztolyt a kútoszlop. A villogásnál nem gatyázik, ha egyszer elkezdi csak a tankolás gyógyítja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Ez így van: ha világít kb 10 liter megy bele, ha már villog kb 5 liter, legalább is nállam! :D A villogást egyszer sem vártam még ki az Astranal, csak a világítást. Corsanal már egyszer jártam ugy, hogy villogot, majd világított, akkor már paráztam, és irány az első kút. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 A villogást egyszer sem vártam még ki az Astranal, csak a világítást. Corsanal már egyszer jártam ugy, hogy villogot, majd világított, akkor már paráztam, és irány az első kút. :D Sikerült megdöntenem a fogyasztási rekordomat, a melegebb időnek, és a hoszabb távoknak köszönhetem szerintem.5,54l/100km :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 Én sehogy nem tudom az X17DTL Astám fogyawsztását 6,5liter alá levinni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 Nah, vannak megközelítőleg pontos adatok :D V-powerrel 7,1 a fogyi 80%városi forgalom mellett.(20% országút.)Úgy számolgatom, ez megközelítőleg 0,5-1 literrel jobban jön ki, mint síma 95-tel.Tehát anyagilag ugyanott vagyok, csak lassabban kúszik lefelé a mutató egy picit. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 Én sehogy nem tudom az X17DTL Astám fogyawsztását 6,5liter alá levinni :D Majd amelegebb idő besegít! :D Ma tankoltam, mert tegnap égni kezdett a lámpa a műszerfalon + mentem még 65 km-t városban. 46.42 litert sikerült belegyömni. Átlagfogyasztás 95% városi használat és 4 személy mellett: 6.24 l/100km. Ez kb. 0.5 l/100km csökkenés a decemberi - januári fogyasztáshoz képest. /Z 17 DTL Caravan/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
celebrin Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 Én nem szoktam teletankolni a verdát, holott tankolok annyit egy hónapban, hogy símán tele lenne... nem tudom miért... talán a tankolás öröme miatt. :D De ha telerakjátok, akkor nem nagyobb a fogyasztás? Elvégre csak nagyobb súlyt cipel! :D Persze nem rozsdásodik a tank, vagy ez már amúgy sem szokott rozsdásodni? Na most remélem elindítottam egy jó kis vitát... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 Én sehogy nem tudom az X17DTL Astám fogyawsztását 6,5liter alá levinni :D gyenge motor, nagy kaszni, szervoval, meg klimával/ha van/ , és asszem futott egy pár kilométert már, meg ilyenek.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 Én nem szoktam teletankolni a verdát, holott tankolok annyit egy hónapban, hogy símán tele lenne... nem tudom miért... talán a tankolás öröme miatt. :D De ha telerakjátok, akkor nem nagyobb a fogyasztás? Elvégre csak nagyobb súlyt cipel! :D Persze nem rozsdásodik a tank, vagy ez már amúgy sem szokott rozsdásodni? Na most remélem elindítottam egy jó kis vitát... :D müanyag tank van benne asszem... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 müanyag tank van benne asszem... :D Asszem azt megrágják a műanyagfaló bogarak :D :D Vagy olyanok nincsenek is? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 Én nem szoktam teletankolni a verdát, holott tankolok annyit egy hónapban, hogy símán tele lenne... nem tudom miért... talán a tankolás öröme miatt. :D De ha telerakjátok, akkor nem nagyobb a fogyasztás? Elvégre csak nagyobb súlyt cipel! :D Persze nem rozsdásodik a tank, vagy ez már amúgy sem szokott rozsdásodni? Na most remélem elindítottam egy jó kis vitát... :D Akkor ha ennyire a minimális súlyra törekedsz, akkor minden felesleges cuccot ki kell venni az autóbol. Természetessen a plusz súly + fogyasztás, de szerintem annyira azért nem, hogy 20-30kg (üzemenyag súlya) annyira befolyásolná. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 Akkor ha ennyire a minimális súlyra törekedsz, akkor minden felesleges cuccot ki kell venni az autóbol. Természetessen a plusz súly + fogyasztás, de szerintem annyira azért nem, hogy 20-30kg (üzemenyag súlya) annyira befolyásolná. A fogyasztás megadásánál (gépkönyv) személyek száma+súlyadatok (feltöltési adatok) kalibrálva vannak. A tank nem valószínű hogy rozsdásodna, mivel műanyag :D Nyilván, ha csökkented a súlyt, könyebb tömeget mozgat a motor (ezt nem igen szokták csökkenteni, bár létezik ilyen), akár dinamikusabb is lehet az autód.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 314Ft/literes gázolaj ár????? :D :D Azt hiszem most jött el a pillanat, hogy a főnökömmel megemeltetem az üzemanyagpénzemet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 314Ft/literes gázolaj ár????? :D :D Azt hiszem most jött el a pillanat, hogy a főnökömmel megemeltetem az üzemanyagpénzemet. Ne pénzbe, literbe kérd a gasoilhoz a hozzájárulást! Biztos van 1 álltalány, amit 1 hónapra vetítve használod a gépet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 Ne pénzbe, literbe kérd a gasoilhoz a hozzájárulást! Biztos van 1 álltalány, amit 1 hónapra vetítve használod a gépet! Nem így működik nálunk. Egyszerűen hozzá van csapva egy melóhoz X Ft ami az üzemanyagköltséget fedezné elvileg. A bibi csak az, hogy ez az összeg két éve nem változott és már nem fedi le azt amire adják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 42-44liter gázolajjal 640-660km-t megy el az X17DTL Astrám. Nem értem :D Az Istennek sem akar nagyon 7liter alá menni a fogyi pedig ennek a kocsinak már bőven 6alatt kéne ennie, pláne mióta 10fokok vannak éjjel is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 én ma megjártam ausztriát a Z14XE vel, 4 személlyel, félig töltött csomial. Autpálya győrig 130-140, sopronin 80-120, ausztia, onnan bécs autopályán 120-140, Bécs dugó kurvanagy, aztán budapestr autópályán 120-140 7,4L/100 km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
profile Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 én ma megjártam ausztriát a Z14XE vel, 4 személlyel, félig töltött csomial. Autpálya győrig 130-140, sopronin 80-120, ausztia, onnan bécs autopályán 120-140, Bécs dugó kurvanagy, aztán budapestr autópályán 120-140 7,4L/100 km. nekem dettó ugyanez 2 személlyel, végig szakadó esőben, csomi félig 7,6L/100km :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
smajda Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 sziasztok, beirtam mar a mote-reszbe is, de most latom, van itt speci tema erre. G astra, 1.6 16Vs Xes motor, kombi, 130e futott (ebbol 85e-t nalam). minden rendben van vele alapvetoen. ami ide tartozik, hogy varosban 9.45l eszik (max 5 km-es utak), autopalyan (130-140 kozott) 10.45l. nem sok ez? ha igen, mit kell tenni? elore is koszonom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 Valami tuti nem jó, városban kéne többet ennie szerintem. Szűrők mikor voltak cserélve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 Hy! Ma 258km-t mentünk 13l-rel(Y17DTL) :D =5l/100km jóó,nagyoon jóóó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ató Elküldve Április7, 2008 Megoszt Elküldve Április7, 2008 az autó pont annyi üzemanyagot fogyaszt el, mint amennyi a tankba bele van töltve Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április7, 2008 Megoszt Elküldve Április7, 2008 az autó pont annyi üzemanyagot fogyaszt el, mint amennyi a tankba bele van töltve Mester, taníícccs! :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Április7, 2008 Megoszt Elküldve Április7, 2008 az autó pont annyi üzemanyagot fogyaszt el, mint amennyi a tankba bele van töltve Az enyém azért még mindíg hagy a tank alján egy keveset, hogy biztos elérjek a kútig... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts