Tomka Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Én se mindig így járok vele (lásd a fenti diagrammot. de amikor rendszeresen - hetente kéthetente - nyomok egy siófok-miskolc-siófok 600km-t, akkor a pályán csakis 100km/h! Aztán néha mikor már fáradt vagyok, vagy elgurulnak a gyógyszerek, simán pörgetem én. :) állítólag (egy közeli hozzátartazóm szerint, akinek személyére nem kívánok terhelően nyilatkozni) 180-al is simán megy a twinport, csak ott már hangos... Szóval: Néha meg kell pörgetni az igaz, de amikor hosszú útra megyek, ott már odafigyelek a fogyasztásra, elvégre saját zsebből állom a tankolást (évi 20.000km-hez). GPS-el mérve? Óra szerint mennek azok többet is. :D Mondjuk ott már kell egy kis idő, amíg továbbgyorsul.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Én se mindig így járok vele (lásd a fenti diagrammot. de amikor rendszeresen - hetente kéthetente - nyomok egy siófok-miskolc-siófok 600km-t, akkor a pályán csakis 100km/h! Hát nyugodt egy emberke vagy :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
cett Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 GPS-el mérve? Óra szerint mennek azok többet is. :) Mondjuk ott már kell egy kis idő, amíg továbbgyorsul.. igen, iGo-val. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cett Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Hát nyugodt egy emberke vagy :) nézd, pont most számoltam ki: február 10.-én volt fél éves a kocsi, ekkor lett meg a 10.000 km is. akkor az évente: 20.000km. ha 100km/L-es fogyasztásban 130-nál 7.5-et, 100-nál 6-ot eszik, akkor a megtakarítás éves szinten: 200*1,5(L/100km)*300HUF=90.000HUF mivel ez saját zsebből megy, megéri nekem... ráadásul minimális az időkülönbség: 130-140-el is 3-3.5 óra a táv, meg 100-al is. (mindig CSAK az dönt, pesten mennyi idő alatt megyek át.) unalmas? az. kegyetlen unalmas, viszont sokkal nyugodtabb vagyok, ha 100-al megyek, ráadásul nem is fáraszt annyira, mivel nem kell olyan ütemben nézelődnöm ide-oda. hidd el, 29 évesen én se szeretek túl sokat így autózni, de a pályán a 300km-es távokat CSAK így nyomom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 nézd, pont most számoltam ki: február 10.-én volt fél éves a kocsi, ekkor lett meg a 10.000 km is. akkor az évente: 20.000km. ha 100km/L-es fogyasztásban 130-nál 7.5-et, 100-nál 6-ot eszik, akkor a megtakarítás éves szinten: 200*1,5(L/100km)*300HUF=90.000HUF mivel ez saját zsebből megy, megéri nekem... ráadásul minimális az időkülönbség: 130-140-el is 3-3.5 óra a táv, meg 100-al is. (mindig CSAK az dönt, pesten mennyi idő alatt megyek át.) unalmas? az. kegyetlen unalmas, viszont sokkal nyugodtabb vagyok, ha 100-al megyek, ráadásul nem is fáraszt annyira, mivel nem kell olyan ütemben nézelődnöm ide-oda. hidd el, 29 évesen én se szeretek túl sokat így autózni, de a pályán a 300km-es távokat CSAK így nyomom. Oké,oké nem akartam ezzel neked szemrehányást tenni :D Mindenki saját maga kalibrálja az autóját,pénztárcáját :D Ha céges fuvarba vagyok akkor padlóközeli állapot van hiszen "kifizetődő" :) Családias kiruccanásoknál a megengedett lagnagyobb sebességekkel autózom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Műszaki emberek nem hit alapján döntenek...kőkemény eredményt kell felmutatni.... Na van már valami előrelépés ezzel a supertech csodával kapcsolatban? :) Várom azóta is a meggyőzést a zk teszttel és a tapasztalatokkal :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Én az Ökonet-es TurboBooster mágnesgyűrűt használom. Fent volt a Vectra B-n is de nem hinném, hogy sokat számított volna, átlag 9,5-10litert evett. Most ha már van felraktam az 1.7DTL-es Astrára is, baja nem lesz tőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Én az Ökonet-es TurboBooster mágnesgyűrűt használom. Fent volt a Vectra B-n is de nem hinném, hogy sokat számított volna, átlag 9,5-10litert evett. Most ha már van felraktam az 1.7DTL-es Astrára is, baja nem lesz tőle. Véleményem szerint hasonló vakítás mindkettő :D Persze nyitott ember vagyok, és ezzel a supertech-el nagyon győzködtek wessz és hasu kartársak, kíváncsi vagyok a további meggyőzésre, merthogy eddig még nem volt számomra meggyőzően alátámasztva :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Bár off: mert nem Opel azért leírom Olaszban voltunk sielni 1 kölcsön Citröen C5-össel (2.0 HDI), tetőbox-al 4en. 2200 km-eren: 6.5 literre jött ki a fogyasztás, nem kicsit lepődtem meg, hisz állandóan a megengedett határon és a kis német autópályás részen kapott a gépsas rendesen. A kaszni magában nehéz + még legalább fél tonna súly... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Ja, ezek a francia HDI-k bezony ilyen kis étvágyúak :) De pl egy Vectra 1.9CDTI-vel sem lettetek volna 7 felett :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Véleményem szerint hasonló vakítás mindkettő :D Persze nyitott ember vagyok, és ezzel a supertech-el nagyon győzködtek wessz és hasu kartársak, kíváncsi vagyok a további meggyőzésre, merthogy eddig még nem volt számomra meggyőzően alátámasztva :) Még nem szaladtál el venni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Bár off: mert nem Opel azért leírom Olaszban voltunk sielni 1 kölcsön Citröen C5-össel (2.0 HDI), tetőbox-al 4en. 2200 km-eren: 6.5 literre jött ki a fogyasztás, nem kicsit lepődtem meg, hisz állandóan a megengedett határon és a kis német autópályás részen kapott a gépsas rendesen. A kaszni magában nehéz + még legalább fél tonna súly... Csak majd ha a HDI kezd meghalni, akkor ráköltheti a gazdája, amit megspórolt egy benzineshez képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Véleményem szerint hasonló vakítás mindkettő :D Persze nyitott ember vagyok, és ezzel a supertech-el nagyon győzködtek wessz és hasu kartársak, kíváncsi vagyok a további meggyőzésre, merthogy eddig még nem volt számomra meggyőzően alátámasztva :) Támadt egy ötletem kiveszem a supertech-et és kölcsönbe odaadom bárkinek tapasztalat szerzés céljából hátha észre vesz valami különbséget...aztán másnak is...ha igy nektek jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dankola Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Végre egy nem"6-t fogyaszt városban, országúton pedig termeli" adat :D Nekem 8,2-8,5 90% város de az enyém karaván :) Üdv mindenkinek. Olvasom itt a fogyasztási adatokat, de az én 1.4-es karavánom messze elmarad ezektől a "csodafogyasztás"-októl. Városban 9-10 liter ( lámpa gyulladásakor még 500 km sincs, 100% város) , országúton 7 körül, autópályán 7,5. Nem vagyok egy száguldozós típus, úgyhogy nálam is játszik a sok motorfék, 5. fokozat amikor csak lehet, és 2500-nál már váltás. Olvasom, hogy van akinek a pörgetés vált be. Próbáltam azt is, akkor 0,5 literrel több lett a fogyasztás. Viszont ami feltűnt, hogy külföldi utak során az osztrák vagy olasz benzinből kevesebbet evett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Üdv mindenkinek. Olvasom itt a fogyasztási adatokat, de az én 1.4-es karavánom messze elmarad ezektől a "csodafogyasztás"-októl. Városban 9-10 liter ( lámpa gyulladásakor még 500 km sincs, 100% város) , országúton 7 körül, autópályán 7,5. Nem vagyok egy száguldozós típus, úgyhogy nálam is játszik a sok motorfék, 5. fokozat amikor csak lehet, és 2500-nál már váltás. Olvasom, hogy van akinek a pörgetés vált be. Próbáltam azt is, akkor 0,5 literrel több lett a fogyasztás. Viszont ami feltűnt, hogy külföldi utak során az osztrák vagy olasz benzinből kevesebbet evett. Szerintem ezek teljesen normális értékek.... Én 7-8 liter között járok szintén 1.4-es benzinessel... Általában Tahitótfalu-Budapest-Tahitótfalu útvonalon, vagy vidékre jelentős "túlsúllyal" (zenekar+cuccok). Mondjuk én adok neki rendesen....(Sportos stílus) :) Nem fogok elvenni a vezetés élményéből azért hogy pár decivel kevesebbet fogyasszon.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Általában mennyi üzemanyag van még a tankban a szintjelző felvillanásánál? Legutóbb már villogott amikor kattanásig tankoltam bele 42-43litert. Most elmenttem vele 600km-t és a felvillanás után nem sokkal tankoltam kattanásig. Logikusan azt vártam, hogy kevesebb fog belemenni 42liternél mivel legutóbb már villogott a szintjelző amikor tankolni mentem, most meg éppen hogy felvillant, de nem így történt. 44liter ment bele. Hát akárhogy nézem de ez 7,5literes fogyasztás egy X17DTL autónál amit én sokallok. :) Most lett generálozva pár dolog (összes szűrő, teljes vezérlés, olajcsere, izzítógyertyacsere), kiváncsi leszek, hogy most ez milyen hatással lesz a fogyasztásra. Lehetséges, hogy két különböző benzinkút nem ugyan addig tankolja kattanásig az autót? (Jet, OMV) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Általában mennyi üzemanyag van még a tankban a szintjelző felvillanásánál? Legutóbb már villogott amikor kattanásig tankoltam bele 42-43litert. Most elmenttem vele 600km-t és a felvillanás után nem sokkal tankoltam kattanásig. Logikusan azt vártam, hogy kevesebb fog belemenni 42liternél mivel legutóbb már villogott a szintjelző amikor tankolni mentem, most meg éppen hogy felvillant, de nem így történt. 44liter ment bele. Hát akárhogy nézem de ez 7,5literes fogyasztás egy X17DTL autónál amit én sokallok. :) Most lett generálozva pár dolog (összes szűrő, teljes vezérlés, olajcsere, izzítógyertyacsere), kiváncsi leszek, hogy most ez milyen hatással lesz a fogyasztásra. Lehetséges, hogy két különböző benzinkút nem ugyan addig tankolja kattanásig az autót? (Jet, OMV) Mennyi a város és az országút? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Véleményem szerint hasonló vakítás mindkettő :D Persze nyitott ember vagyok, és ezzel a supertech-el nagyon győzködtek wessz és hasu kartársak, kíváncsi vagyok a további meggyőzésre, merthogy eddig még nem volt számomra meggyőzően alátámasztva :D Jajajj! Nem is olyan régen volt már ebből "anyázásközeli állapot". Ha lehet ne kezdjük újra ! :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Nem fogok elvenni a vezetés élményéből azért hogy pár decivel kevesebbet fogyasszon.... JEAHHH! Osztom véleményed Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 , és 2500-nál már váltás. itten van a baj... ott pont nincs erő,. és csak ömlik be a benzin,és szenved.... kicsit lendületesebben kell ezekkel járni... nem padlón , hanem megtalálni az ideálist :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Nem fogok elvenni a vezetés élményéből azért hogy pár decivel kevesebbet fogyasszon.... no én ezé vettem egynyócast :) megy, jó, jujjdejóóó, és annyit fogyaszt mint egy egynégyes lendületes vezetéssel :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 JEAHHH! Osztom véleményed Honnan ez a sok jó hangulatjel? Én ilyeneket nem találtam az oldalon..... :) Honnan linkelted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Mikor van kevesebb üzemanyag a tankban: ha villog a tankolás lámpája, vagy ha folyamatosan ég? Van egyáltalán ilyen átmenet, vagy tipúsfüggő a jelzés módja, én még csak a villogást tapasztaltam.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 elöször folyamatosan ég, aztán villog akkor gyorsan tankolás...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Nekem most ugye C Corsa van, ott csak villogás volt még, folyamatos jelzés nem. Itt fordítva lenne a sorrend, vagy csak villogással jelez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts