opel16v Elküldve Január17, 2008 Megoszt Elküldve Január17, 2008 Nem akarlak meggyőzni.....SŐT!!! Azért reagálnék egy-két gondolat erejéig.... Állítólag otthon vagy a kémiában...akkor nem értem, hogy miért hihetetlen.. A hengerekben az üzemanyag és levegő ( oxigén+stb) keveréke ég el....ez az égés messze van...nagyon messze van a tökéletes égéstől.... (ha Debrecenben jársz szólj és beviszlek a kémia-tanszékre :lol: egy profnak talán elhiszed...az elméletet..) "A kémia az egy nagyon szép és izgalmas tárgy... főleg annak aki meg is érti" Ez a "kütyü" a molekulaszerkezetet változtatja meg...ezáltal az égés tökéletesebb lesz....Nem tökéletes!!! Csak jobb, mint nélküle... A kémiai ismereteim ezen a téren kielégítőek, és nem tőled tudom azt sem, hogy nincs tökéletes égés :) Pont az említett molekulaszerkezet megváltoztatása, ami baromság. Ez csak hülyítés. Mutass nekem egy tudományos értekezést arról, hogy foszilis üzemanyagokban hogyan lehet úgy megváltoztatni a molekulaszerkezetet, hogy az stabil legyen, és az adott anyag oxidációjakor előnyösen befolyásolja ezt a lezajló folyamatot :) Mert ezt egy tankba lógatott passzív kütyüvel, ami idézem: "A készülék elektromosságot nem alkalmaz. Kémiai anyagot nem juttat az üzemanyagba" szóval ez engem nem lendít ki azon hitemből, hogy ez a kütyü is csak egy az átverések közül, amivel pár jó marketinges halálra keresi magát :D Ha valóban javítani akarsz az égés hatásfokán, akkor alkalmazz olyan üzemanyagadalékot, ami tartalmaz oxigénmegkötő komponenst, mert az valóban sokat segít :huh: A versenyüzemanyagokban is ezt használják nagy mennyiségben ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Na most lehet, hogy megköveztek, de én se kémikus, se autós szaki nem vok. Tehát ha valamivel tökéletesebbé tesszük az égést, akkor adott tömegű, adott arányú levegő-üzemanyag keverékből nagyobb energia szabadul fel, vagyis javul a hatásfok. Ez okozna csökkenést a fogyasztásban? Vagy ezt a menetdinamikán lehet észrevenni? Szerkezetileg jobban igénybeveszi a motort? Rossz a gondolatmenet? Magyarázza már el valaki! Olyan Micimackó (csacsi, öreg medve ) szinten. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 mennyire tudtok lovagolni ezen a témán :huh: én már rég lezártam. Tudjátok okos ember hülyéskedik. Hülye ember okoskodik. :lol: inkább dobjatok fel egy újabb témát :) Új témát? inkább térjünk vissza a fogyasztásra, ezzel meg át kéne fáradni a beszélgetős topikba. Ez tök jó!!! :) Ugye csak viccelsz??? Nagyon remélem... Nem akarlak meggyőzni.....SŐT!!! Azért reagálnék egy-két gondolat erejéig.... Állítólag otthon vagy a kémiában...akkor nem értem, hogy miért hihetetlen.. A hengerekben az üzemanyag és levegő ( oxigén+stb) keveréke ég el....ez az égés messze van...nagyon messze van a tökéletes égéstől.... (ha Debrecenben jársz szólj és beviszlek a kémia-tanszékre :D egy profnak talán elhiszed...az elméletet..) "A kémia az egy nagyon szép és izgalmas tárgy... főleg annak aki meg is érti" Ez a "kütyü" a molekulaszerkezetet változtatja meg...ezáltal az égés tökéletesebb lesz....Nem tökéletes!!! Csak jobb, mint nélküle... Nem csodaszer...!!!!!!!!! Nem kamu!!! Az elv már őrült régi!!! Az meg gondolom már szintén hihetetlen, hogy a kutatás célja elsősorban károsanyag-kibocsátás jelentős csökkentése volt....ugyanis a tőlünk civilizáltabb nemzetek már régen rájöttek mennyire fontos a környezetvédelem és iszonyat nbagy pénzeket ölnek ebbe...Nálunk inkább lezárják az EGR-t... ;) A szétnézel a neten akkor találsz referenciát bőven...még magyart is...és lehet, hogy egy autó-verseny sportban szereplő emberkének jobban hinnél...talán... ha most lenne rá keret kipróbálnám én is...neked is ezt ajánlom...( nem vagyok érdekelt az eladásban!...sajnos :D ) Na most az erő, amiről írnak, hogy a készülék kihasználja, és ezzel változtat a szerkezeten olyan kicsi, hogy gyakorlatilag ha a kütyü közelében meg is változik a nafta szerkezete, az a tankot elhagyva aligha marad ugyanúgy... Gabi is ezt akarja szerintem elmagyarázni, csak nem értitek meg. Ha egy stabil kötést alkotna, és így stabilizálná a nafta szerkezetét, akkor lenne benne valami. De egy meglehetősen gyenge erőről van szó, szal bukta. És itt bukik meg a kütyü. Kémiailag mondom, a nafta lehet jobb lesz a tankban a kütyü közelében, de távol már ugyanaz a szutyok marad. És a kémiában nem méteres távolságokról beszélnek... Na most seggbe rúgom magam is ezért az offért. Folytatást ha akar valaki, az az egyéb csevegős topikban tegye. ui: hasu, légyszi az idézések végéről a /quote-okat ne töröld, most kijavítottam, de nagyon zavaró, ha összefolyik 2 ember hozzászólása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Új témát? inkább térjünk vissza a fogyasztásra, ezzel meg át kéne fáradni a beszélgetős topikba. Na most az erő, amiről írnak, hogy a készülék kihasználja, és ezzel változtat a szerkezeten olyan kicsi, hogy gyakorlatilag ha a kütyü közelében meg is változik a nafta szerkezete, az a tankot elhagyva aligha marad ugyanúgy... Gabi is ezt akarja szerintem elmagyarázni, csak nem értitek meg. Ha egy stabil kötést alkotna, és így stabilizálná a nafta szerkezetét, akkor lenne benne valami. De egy meglehetősen gyenge erőről van szó, szal bukta. És itt bukik meg a kütyü. Kémiailag mondom, a nafta lehet jobb lesz a tankban a kütyü közelében, de távol már ugyanaz a szutyok marad. És a kémiában nem méteres távolságokról beszélnek... Na most seggbe rúgom magam is ezért az offért. Folytatást ha akar valaki, az az egyéb csevegős topikban tegye. ui: hasu, légyszi az idézések végéről a /quote-okat ne töröld, most kijavítottam, de nagyon zavaró, ha összefolyik 2 ember hozzászólása. Én fogysztásban gondoltam másik témára ezzel meg tényleg át kell fáradni a "merengöhőz" "elbeszélgetés" cimü alrovatba. :huh: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 X17DTL G Astra Caravanom van. Mióta elhoztam a kereskedőtől még az első teli tank van benne és mentem eddig 120km-t vele. Már villogott a lámpa amikor telitankoltam első kattanásig (42liter ment bele) Nagyjából napi 30-35km-t megyek az autóval, ebből fele város, fele autópálya. Nagyjából milyen fogyasztásra számítsak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február9, 2008 Megoszt Elküldve Február9, 2008 X17DTL G Astra Caravanom van. Mióta elhoztam a kereskedőtől még az első teli tank van benne és mentem eddig 120km-t vele. Már villogott a lámpa amikor telitankoltam első kattanásig (42liter ment bele) Nagyjából napi 30-35km-t megyek az autóval, ebből fele város, fele autópálya. Nagyjából milyen fogyasztásra számítsak? Kb: 5.2 - 6.2 között: terheléstől, várostól függően. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február9, 2008 Megoszt Elküldve Február9, 2008 terheléstől Jobblábat ért gravitációs terhelés? :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tayrol Elküldve Február9, 2008 Megoszt Elküldve Február9, 2008 Üdv. mindenkinek! Most jottunk haza sielesbol, s 4 szemely, full csomag (tetobox is fullra pakolva), sok falun at, azon kivul 100-al kozlekedve, ill. minden reggel 1500 meter magasra felhajtva -6 fokban indulva, 570 km-t menve 6.6-os fogyasztas jott ki. 1.6 G Caravan. Szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február9, 2008 Megoszt Elküldve Február9, 2008 sok falun at, azon kivul 100-al kozlekedve, De csak ezért :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február9, 2008 Megoszt Elküldve Február9, 2008 Üdv. mindenkinek! Most jottunk haza sielesbol, s 4 szemely, full csomag (tetobox is fullra pakolva), sok falun at, azon kivul 100-al kozlekedve, ill. minden reggel 1500 meter magasra felhajtva -6 fokban indulva, 570 km-t menve 6.6-os fogyasztas jott ki. 1.6 G Caravan. Szerintetek? Szerintem nem rossz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tayrol Elküldve Február10, 2008 Megoszt Elküldve Február10, 2008 De csak ezért :) Betartottam az 50-et, mert a Szlovak rendorok elegge raszalltak a magyarokra, sajna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Február10, 2008 Megoszt Elküldve Február10, 2008 Skacok! Mióta környékünkön elég rendszeresen trafiznak a rend éber őrei, azóta lement a fogyim egy pár decivel:-) Minek ide drága fogyasztáscsökkentő csoda kütyű :) Több trafit :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február10, 2008 Megoszt Elküldve Február10, 2008 Skacok! Mióta környékünkön elég rendszeresen trafiznak a rend éber őrei, azóta lement a fogyim egy pár decivel:-) Minek ide drága fogyasztáscsökkentő csoda kütyű :) Több trafit :D Nekem a fogyim nem változott, de jött hozzá egy 10.000-es csekk+3pont :) Trafi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Február10, 2008 Megoszt Elküldve Február10, 2008 Nekem a fogyim nem változott, de jött hozzá egy 10.000-es csekk+3pont :) Trafi :) Én se komolyan gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 nekünk 9-10 alá nem megy az x14xe még mindig... trafi ellen a "rendszámtáblalesés" jól véd :) amúgy a 10.000-el olcsón megúsztad :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Csak egy kis történet a trafiról: Tatabányáról jöttem hazafelé hajnali 3kor munkából. Bepakoláskor a fejemre csapódott a csomagtartó a hideg miatt és hogy nem volt már elég gáz a kis tartályokban. ( 96-os Vectra B 5ajtós GTS). 7centis vágás a fejeme, dőlt belőle a vér. MIután sikerült elállítani, rászántam magam, hogy elvezetek Pestre és ott párom megnézi (egészségügyis), aztán majd ott eldöntjük, hoyg kell e menni vele a balesetire. Végig 130-as tempót tartottam, pedig nem kicsit voltam ideges, meg a fejem is lüktetett. Kollégám velem utazott és megkértem, hogy szóljon ha a bevezetőrésznél látja az első 100-as táblát, nehogy beleszaladjak 130-al. MIelőtt kérdeznétek, nem vezethetett ő, mert jogsija sincs meg ivott is már. Vezetés közben hívott a főnököm és az volt a legfontosabb problémája, hogy a cucc kerüljön a raktárba mielőtt dokihoz megyek és ezen még jobban felhúztam magam. Természetesen ekkora elértem a bevezető szakaszt és nem vettem észre a 100-as táblát. Bumm..... 130-al bele a 100-as zónába és meglepő módon a 100-as tábla tövébe ott volt a trafi ami szépen le is kapott 130-al :) Ennyit arról, hogy nem a lehúzásra megy az egész és azt bassszák meg aki sérült fejjel becsületesen 130-al vezet végig Bp határáig és a 100-as tábla tövébe berakják a trafit :) A jó ....-va édes feljebbvalójukat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hgergo Elküldve Február13, 2008 Megoszt Elküldve Február13, 2008 Srácok, 2000-es 1.4es Astra mennyit kellene, hogy egyen? Csak városban közlekedek vele, ilyen 2-2,5 ezer fölé nem megy a fordulat, nagyon finoman nyomom neki. Viszont most félnél áll a mutato 260km-rel, ami pont 10 literre jön ki(már ha 52 literes tényleg a tankja). Ez viszont elég elszomorító egy 1,4estől, mivel a 2 hete lecserélt 19 éves 2 literes vectrám is ennyit evett akárhogy tapostam. Nem lineáris a mutató, és kijöhet a tank ürülésére egy ilyen 7-8 literes fogyasztás szerintetek? Gond lehet az autóval, vagy ezek ennyit esznek? A Totalcar népítéletben mindenki ilyen 6,5-7,5 fogyasztást irt, ezért furcsállom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Srácok, 2000-es 1.4es Astra mennyit kellene, hogy egyen? Csak városban közlekedek vele, ilyen 2-2,5 ezer fölé nem megy a fordulat, nagyon finoman nyomom neki. Viszont most félnél áll a mutato 260km-rel, ami pont 10 literre jön ki(már ha 52 literes tényleg a tankja). Ez viszont elég elszomorító egy 1,4estől, mivel a 2 hete lecserélt 19 éves 2 literes vectrám is ennyit evett akárhogy tapostam. Nem lineáris a mutató, és kijöhet a tank ürülésére egy ilyen 7-8 literes fogyasztás szerintetek? Gond lehet az autóval, vagy ezek ennyit esznek? A Totalcar népítéletben mindenki ilyen 6,5-7,5 fogyasztást irt, ezért furcsállom. Nálam sem klappol a fogyasztás a mutató szerint (X17DTL). A mutató szerint picivel 1/4 alatt van a tank és most áll 526km-en a mérő. Ez 52literes telitank esetén 7,5 - 8literes fogyasztást jelentene, ami sehogy nem akar klappolni azzal amiket mások mondtak erre a motorra (5,8-6,5)....viszont.... múlthéten mikor teletankoltam már ersősen villogott az üzemanyagszintjelző és kattanásig tankoltam a kocsiba 42litert, szóval van egy olyan sejtésem, hogy nem 52literes az a tank, legalább is ha első kattanásig van tankolva akkor nem annyi megy bele. 6,5literes fogyi esetén 800km-t kéne tudjak menni az autóval 52liter gázolajjal, de már negyed alatt van a mutató és 526km van még csak benne. Mi nem stimmel?????? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 nekem most 7,8 lett az átlagom,80% város Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 nekem most 7,8 lett az átlagom,80% város Végre egy nem"6-t fogyaszt városban, országúton pedig termeli" adat :) Nekem 8,2-8,5 90% város de az enyém karaván :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Végre egy nem"6-t fogyaszt városban, országúton pedig termeli" adat :) Nekem 8,2-8,5 90% város de az enyém karaván :) full város sem sokkal több normál esetben,de most ugye tél van,és 3-4km-t megyek vele csak :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 full város sem sokkal több normál esetben,de most ugye tél van,és 3-4km-t megyek vele csak :) Általában hány kilómétert szaladtok egy teli tankkal? Én nem számolgatok fogyasztást mert biztos felidegesíteném magam rajta..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi7711 Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Általában hány kilómétert szaladtok egy teli tankkal? Én nem számolgatok fogyasztást mert biztos felidegesíteném magam rajta..... 2005, 1.4 Twinport: 580-600km lámpa felvillanásáig (kb 42-44 liter) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 2005, 1.4 Twinport: 580-600km lámpa felvillanásáig (kb 42-44 liter) Na végre egy ember, akinek szintén hasonló a fogyasztása, mint az enyém... :) 2006, 1.6 Twinport: 550-600 lámpa bekapcsig.. Btw, nem tudja valaki, hogy nincs esetleg nagyobb tank lehetőség a G Astrához? Ez az 52 liter nem sok.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi7711 Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Na végre egy ember, akinek szintén hasonló a fogyasztása, mint az enyém... :) 2006, 1.6 Twinport: 550-600 lámpa bekapcsig.. Btw, nem tudja valaki, hogy nincs esetleg nagyobb tank lehetőség a G Astrához? Ez az 52 liter nem sok.. :) Azt nem mondtam, hogy ez rövid táv, kevés város :) (napi 20-30 km) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts