J0hnny Elküldve Május28, 2006 Megoszt Elküldve Május28, 2006 Teljesen másképpen kell a dizel autót vezetni,pont azért fogyaszt nálad többet speed mert benzineshez vagy szokva és gondolom folyamatosan pörgeted,pedig a dízel motor kis fordulaton az igazi.Én se tudok a céges autóval ami szintén dizel kevés gázolajjal eljárni. Ott a pont öreg! :) Coupe szerintem rátapintott a lényegre! De huzzunk már át valami másik topicba offolni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május28, 2006 Megoszt Elküldve Május28, 2006 Ezektől függetlenül azért igaza van a Speednek, biztos hogy nem 5 litert fog enni az a gép. Viszont másfél tonnához és 150 pacihoz képest szerintem korrekt az a 9 liter, ami átlagos használat közben azért lejjebb is mehet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május28, 2006 Megoszt Elküldve Május28, 2006 Folytassuk ITT! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május28, 2006 Megoszt Elküldve Május28, 2006 Folytassuk ITT!folytassátok! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június5, 2006 Megoszt Elküldve Június5, 2006 Most értünk haza a mai kis kirándulásunkról. Kecskemét - Salgótarján, kis séta és keringés a környéken. Az eredmény, 348km, 24,3liter üzemanyag --> 6,99l/100km-es fogyasztás! :lol: Ez királyság, nem? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Június5, 2006 Megoszt Elküldve Június5, 2006 Most értünk haza a mai kis kirándulásunkról. Kecskemét - Salgótarján, kis séta és keringés a környéken. Az eredmény, 348km, 24,3liter üzemanyag --> 6,99l/100km-es fogyasztás! :lol: Ez királyság, nem? :huh: Lassan úgy iszik, mint egy diesel! Mennyi volt az átlag tempó? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június6, 2006 Megoszt Elküldve Június6, 2006 Lassan úgy iszik, mint egy diesel! Mennyi volt az átlag tempó? :huh:Kétségtelen, hogy nem téptem a bajszát! Úgy 100-120 között gurultunk többnyire. Volt benne egy kicsit hegyi tekergés, na meg valamennyi lakott terület. (nem autópályán mentünk, hanem közúton) (Kecskemét - Cegléd - Jászberény - Hatvan - Salgótarján) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június28, 2006 Megoszt Elküldve Június28, 2006 Ma... Kecskemét - Budapest (Csepel) - Kecskemét 4 férfi ember (átlag 75kg/fő), klíma, autópálya 145-150 km/h, M0-s (Csepelig), majd ugyanígy vissza. --> 7,9l/100-as átlag! Szerintem ez egészen facca! Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június28, 2006 Megoszt Elküldve Június28, 2006 Én most mentem 800km-t a Fertő tó körül erre-arra. Legtöbbször nyitott tető, de volt benne 200km klíma is. Átlag sebesség 100 körül volt, de volt benne 180 is nyitott tetővel és fixen fejen lévő baseball sapival. :lol: Ez mindíg kell hogy le ne égjen apró kopasz búrám. :huh: Szóval rajta bírt maradni a sapesz. Kipróbáltam. Két személlyel voltunk és így 7,1 volt a fogyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Június29, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Június29, 2006 nekem efgy Bp-Balaton, vissza, 110-120-al majd folyamatos dugó belvárosba klímávalösszesen 600Km és 7.0 fogyi. Kiválló :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Augusztus6, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2006 Tacskóba tankoltam 5000ért 16,7 lityi benyát és 260km-et mentem Zamárdiba az opel talira meg vissza budapestre és 6,4 volt a fogyim. Végig a 7-esen mentem és 100 fölé nem nagyon. Odafelé csukott tetővel, visszafelé nyitottal. Pont elég lett a benya. Úgy tankoltam, hogy villogott már a lámpa és most visszaérve csak világít, de még nem villog. Egész jó fogyi, szerintem. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Augusztus9, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2006 Én most jöttem haza (vasárnap) Horvátországból. Az úton ca. 7,5 liter/100km-et evett a gép - 135-140-es tempoval, 4 személlyel + dugig tömve csomagokkal. Volt egy ca. 150-200 km-es helyi - hegyre föl, hegyről le (városban és országúton) nagyon-sokat-fogyasztós... menet is... a nagy átlag 7,84 liter/100km lett! :unsure: Nekem tetszik! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve Augusztus10, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2006 nekem az 1.6-os Astrával 7.1-re jött ki a fogyi: -sok hegyes emelkedő -városos araszolás -többször klíma (a pára miatt....>>) -néha 140-es tempó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Augusztus10, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2006 NEkem a hegyi szakaszok azok Brac szigetén voltak... egy autónyi széles, gyakran ca. 20%-os emelkedőkön, a sziget 10-15%-os emelkedésű közútjain, stb. szóval ott azért szépen kért a gép... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Augusztus11, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2006 Ez egy elég jó érték... nem? :unsure: Mármint egy Z18XE-től! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Zotya_ Elküldve Augusztus12, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2006 Sziasztok! Nemrég jöttünk haza nyaralásból. Bp. - Orfű - Pécs - Siófok - Bp. Oda is meg vissza is M7 Siófokig, odafelé végig klíma, országúton is, visszafelé nem kellett. Vissza pályán volt 200 is, de 160 utazó. Orfűről Pécsre hegyi szerpentinen amit bírt. Mindez 5 személlyel agyig pakolva 6.5-ös átlaggal. :) Így megpakolva nem gyorsul úgy, mint üresen, de az autópályás részen kikormolta magát és azóta könnyebben megy. :unsure: Z Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Sziasztok! Nemrég jöttünk haza nyaralásból. Bp. - Orfű - Pécs - Siófok - Bp. Oda is meg vissza is M7 Siófokig, odafelé végig klíma, országúton is, visszafelé nem kellett. Vissza pályán volt 200 is, de 160 utazó. Orfűről Pécsre hegyi szerpentinen amit bírt. Mindez 5 személlyel agyig pakolva 6.5-ös átlaggal. :D Így megpakolva nem gyorsul úgy, mint üresen, de az autópályás részen kikormolta magát és azóta könnyebben megy. :unsure: Z Hát jah, dízel, az dízel. :) A mienk kezd bejáratódni, 140-es utazó pályán, néha klíma, kevés városi dugó, 6.9l. Lejebb még nem nagyon akar menni.. Egyszer volt 6.3, de az max 120, meg óvatos pedálkezelés. :D Ja, 8800km került bele eddig.. De sajna a lábam már nem olyan finoman bánik a gázpedállal.. :lol: Viszont érdekes, hogy 140-145-ig jól fogyaszt, aztán 150 körül meg már mintha sokkal jobban nyelné a benzint.. Fura.. Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus22, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2006 Viszont érdekes, hogy 140-145-ig jól fogyaszt, aztán 150 körül meg már mintha sokkal jobban nyelné a benzint.. Fura.. Hát a légellenállás négyzetesen növekszik. :unsure: 120 felett pedig elég jelentős részben hozzájárul a magas fogyihoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Zotya_ Elküldve Augusztus24, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2006 Sziasztok! Új rekord született. Bp. - Debrecen - Bp. ~ 540 km + Budán 210 km. 5,9l gázolaj 100-on. :wub: Mindez egy 2.0 motortól. Pályán 120-130, országúton 100 körül. Z Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Augusztus25, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus25, 2006 új fogyasztási minimum van a láthatáron és nem értem miért, ugyanúgy vezetek, ugyanannyi dugó. A teli tankból már 620Km-ert mentem és még nem is ég a figyelmezetető lámpa (no nem azért mert nem jó :wub: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Szeptember6, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2006 nekem új kora óta,fura,de kellemes módon egész tankra vetítve mindig 6,5-6,6 literre jön ki az átlagom nagyjából fele-fele országút-város arányban.ebben van gyors hajtás (ott ám a szóköz :wub: ),lendületes használat,és néha spórolás is,szóval igazi vegyes fogyasztás :P részátlagokat tekintve a max eddig 7,9 liter volt városban,maxon járó klímával,3-4km-es utakon. minimum eddig 5,5 liter, 70-30% os országút-város arányban. tetszikkkkkkk :P szinte mindig omw 95öst tankolok,most shell 95 (sima) van benne,talán egy picit érzékenyebb a gázadásra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Szeptember6, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2006 Nekem most 6liter volt az átlag: 800 km-er alatt: Split-Zágráb-Budapest-Albertirsa távon klímával, tempós haladással meg némi dugóval tarkítva! :wub: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Szeptember30, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2006 én tegnap néztem... 11,3 literen van az átlagfogyim... :lol: na jó... ez tisztán város... többnyire haladósabb tempóval. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
velo Elküldve Szeptember30, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2006 ma, (vagyis már tegnap) Kisvárda-Kecskemét-Kisvárda (+autós felvonulás) 597 Km 45 litert nyelt el a Z20LET... azt akárhogy is számolom 7,5 liter/100 km :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Október2, 2006 Megoszt Elküldve Október2, 2006 :lol: Ez igen jó érték! Grat! ;) Nekem pedig ma olyan jóóól esett tankolni! Teli csaptam az autót az egyik MOL kútnál... és fizettem 11.795Ft-ot! :D (256,9 Ft/liter) :lol: Egy ugyanilyen tankolásért 2 és fél hónapja 2000-2500,- Fttal többet kellett fizetnem! :D Mennyivel jobban esik ilyenkor tankolni! ;) (hozzáteszem, hogy 11 literes átlag fogyim lett... mert csak városban csapattam) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts