Jim Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Hali! Budapest - Ózd - Aggtelek - Ózd - Budapest útvonalon 6,3-at evett a gép a 16"-os 205 széles kerekekkel B). Autópályán 115-125 km/h-ás, aloktt területen kívül 85-100 km/h-ás sebességekkel. Szerintem nagyon lightosan evett :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Április11, 2006 Megoszt Elküldve Április11, 2006 hello mindenkinek! Érdeklődnék, hogy az én 1,4-es 16v 99-es astram 117.000 km-rel reggel a munkahelyig 500m, után 500m a szülőkhöz és vissza 500m, azaz totál város max 2-3 km hatósugárban, 10-12 literes átlag fogyi volt a télen, az most jó vagy lehetne kevesebb??? igaz 2500-3000ig pörgetve! 1-2 havonta olyan 40 km-es hosszab ut oda-vissza! most szerintetek a városi nem sok, vagy van e valami baja a gépnek! most ha jönn a jó idő esetleg kevesebb lesz e?? Vagy sok rpm-ig van pörgetve! Ez teljesen normális! Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április13, 2006 Megoszt Elküldve Április13, 2006 most szerintetek a városi nem sok, vagy van e valami baja a gépnek! most ha jönn a jó idő esetleg kevesebb lesz e?? Vagy sok rpm-ig van pörgetve! Ahogy a többiek is mondták nincs baja. De ha tényleg 500m akkor inkább sétálj :blink: Sztem nem jó ez a sok rövid táv neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Április13, 2006 Megoszt Elküldve Április13, 2006 De ha tényleg 500m akkor inkább sétálj :blink: Sztem nem jó ez a sok rövid táv neki. Egyetértek! Vigyázz rá, ha nem is sétálsz, legalább 10 perccel tovább kellenen autóznod... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 Hi mindenkinek. Hétvégén meg volt az első fogyasztás mérésem a kocsival, bejáratós a kicsike ugye. Szóval első 440km, főként autópálya, meg vidék, 50-120-as tempó, néha klímával, 3 személlyel, csomagokkal, 6.4 l / 100km. Nekem jó. :blink: Tomka u.i.: viszont a váltója ránézésre nem hosszabb áttételű, mint az 1.4eseké, 120nál 3500at forog. Kár.. Legalább jobban gyorsul majd. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 u.i.: viszont a váltója ránézésre nem hosszabb áttételű, mint az 1.4eseké, 120nál 3500at forog. Kár.. Legalább jobban gyorsul majd. B) Az 1.4 120-nál 3600-at forog. Ennyi a különbség. Nagyon nüansznyi... Néha azért sztem is jól jönne egy hosszú 6-os... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 Az 1.4 120-nál 3600-at forog. Ennyi a különbség. Nagyon nüansznyi... Néha azért sztem is jól jönne egy hosszú 6-os... :blink: ezt én is így látom... nekem ugyanis - óra szerint - 215km/h-nál elfogy az 5-dik! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 ezt én is így látom... nekem ugyanis - óra szerint - 215km/h-nál elfogy az 5-dik! :blink: Szörnyűűű. B) Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 Lehetne kérnem, hogy újra a Fogyasztás legyen a beszélgetés tárgya? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 Lehetne kérnem, hogy újra a Fogyasztás legyen a beszélgetés tárgya? B)ezt én is így látom... nekem ugyanis - óra szerint - 215km/h-nál elfogy az 5-dik! :blink: ... és ha itt lökhetnék egy 6-dikat, lehet, hogy nem 18 liter/100km lenne a pillanatnyi fogyi, hanem mondjuk 16! :D De kétségtelen, hogy talán tényleg gazdaságosabb lenne úgy már akár a 160-170es tempo is. (nyilván végre nem bírna nagyon többet a gép) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május2, 2006 Megoszt Elküldve Május2, 2006 ma megint tankoltam a Coupéba: 7,9 L /100 km Link to comment Megosztás: More sharing options...
agressor26 Elküldve Május2, 2006 Megoszt Elküldve Május2, 2006 Én is tankoltam..... 7,7L/100 Km. Nagyon finoman menősbe.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Május2, 2006 Megoszt Elküldve Május2, 2006 ezt én is így látom... nekem ugyanis - óra szerint - 215km/h-nál elfogy az 5-dik! :) Ezt már én is mondtam, hogy kell az a 6., de a nyomaték miatt van így szerintem. Nálam 220-nál még ment volna. Coupe mérte, hogy 242-nél tilt a computer. :( Jó autó ez! Onnan már csak egy lépés a 320! 6.-ban meg is lenne! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Valaki tud valamit az OIL benzinkútakról? Állításuk szerint osztrák és német üzemagyagot forgalmaznak csak! hm. vajon igaz lehet??? Ott tankoltam legutóbb... nem tűnik rossznak a benya... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Valaki tud valamit az OIL benzinkútakról? Állításuk szerint osztrák és német üzemagyagot forgalmaznak csak! hm. vajon igaz lehet??? Ott tankoltam legutóbb... nem tűnik rossznak a benya... Hi! Én a jelenlegi kocsimba nem, csak az OFF: 1.4 - 100le Polo-mba ON: tankoltam ott. Abban nem muzsikált valami szépen, igaz ez az OIL kút Egerben van. Fogyasztásra nem volt semmi extra változás, de gyengébbnek érződött tőle. Igaz az a motor elég érzékeny volt az üzemanyagra, lévén, hogy 98asra volt beállítva, én meg 95össel járattam túlnyomórészt. :) Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Hi! Én a jelenlegi kocsimba nem, csak az OFF: 1.4 - 100le Polo-mba ON: tankoltam ott. Abban nem muzsikált valami szépen, igaz ez az OIL kút Egerben van. Fogyasztásra nem volt semmi extra változás, de gyengébbnek érződött tőle. Igaz az a motor elég érzékeny volt az üzemanyagra, lévén, hogy 98asra volt beállítva, én meg 95össel járattam túlnyomórészt. :) TomkaEz nem túl bíztató... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Ez nem túl bíztató... :) Te merre tankoltál? Lehet az jobb. Vagy az Opel motor másabb. Abba a motorba, röhögni fogsz, a Klub Petrol volt a legjobb 95ösből. :) Ami a legolcsóbb. :( Pedig végigpróbáltam szinte mindegyik kutat. Az Agip egy katasztrófa, +1 l fogyasztás jelentkezett. A Tescos fél litert dobott rajta kb. A Molnál semmi extra. Az ÖMV az egy jó átlagos volt, nem ment rosszul, nem is fogyasztott sokat. Shell: háát, kipróbáltam a csodalöttyeiket is, de nem érte meg. Eddig a Klub Petrol nyert nálam. De majd most a jó kis 1.6 Twinport. Bár, ebbe is már 3.szor tankolok Klub Petrolt. ;) Nehéz leszokni, ha egyszer majdnem 20 Ftal olcsóbb, mint itt Egerben bármelyik. :P Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Kecskeméten is van egy OIL kút, én ott tankoltam. A Tesco-s kutakról azt mondják, hogy elkezd tőle zörögni a motor... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Május13, 2006 Megoszt Elküldve Május13, 2006 Kecskeméten is van egy OIL kút, én ott tankoltam. A Tesco-s kutakról azt mondják, hogy elkezd tőle zörögni a motor... :) Ajaj! :P Pedig én mindíg ott tankolok. ;) Mondjuk már egy éve, de még sohasem zörgött. :) Persze csak azért, mert három utcára van tőlünk egy és mindíg az utsó pillanatban kell menni. :D Legutóbb is atom ment tőle, még a6-ot is lenyomtam, pedig volt rajta hangos dob, meg minden. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május13, 2006 Megoszt Elküldve Május13, 2006 A Tesco-s kutakról azt mondják, hogy elkezd tőle zörögni a motor tudomásom szerint A tacskó kutak Ausztriából, hajón hozzák az üzemanyagot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május13, 2006 Megoszt Elküldve Május13, 2006 hm. Tééényleg? Én úgy tudom, hogy nem osztrák, hanem ukrán (vagy orosz) anyagot adnak. Egyik ismi mesélte, hogy egy időben azt tankolt rendszeresen és fura hangja lett a mocinak (picit zörgött, meg rendes szelephang) aztán elment egy szerelőhöz, és amikor mondta, hogy Tecsónál tankol, akkor mondta a szerelő, hogy felejtse el. Néhány tankolás után (máshol) elmúlt a fura hangja a mocinak. (mindegy egy suzukaj volt) Link to comment Megosztás: More sharing options...
benzingoz Elküldve Május13, 2006 Megoszt Elküldve Május13, 2006 tudomásom szerint A tacskó kutak Ausztriából, hajón hozzák az üzemanyagot... Ők is 90%-ban a moltól vásárolnak lotyit.Az ÖMV is a többségét itt veszi,nagyon megdrágítja a szállítás. A határ közeli kutak kapnak idönként Ausztriából ill. Szlovákiából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 Rendszeres Tesco járat után azért nem árt néha vizteleniteni szerintem.. Unokabátyám rendszeres élvezője volt az olcsó és gazdaságos naftának...megbánta.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május21, 2006 Megoszt Elküldve Május21, 2006 A hétvégén beletoltam a Coupéba olyan 1000 km-t. érdekes fogyasztás jött ki: Budapesten tankoltam a hét közpeén az ESSO kuton. Semmi különös, nincs érezhető változás az autón. Szombaton autópályán Bécsbe ki, tempomat, 140-nel. Kint elfogyott a nyál. tankoltam. fogyasztás: 9,2 L/100 km Dühöngtem. az a dolgozó lány Astra F közel 2 Literrel fogyasztott kevesebbet egy ilyen tura során.... Kint Parndorfi Shell kuton telenyomta. különbség nincs. Haza kocsika, 140 nel, tempomattal. Vasárnap városba kocsikáztam, majd 4 fővel Eger felé vettük az irányt. Dark, Orsi, Anya és én. Jó nagy kerülővel Gyöngyös - Recsk - egész mátrát bejárva eljutottunk Egerbe. Ott megint kevés volt a benya, beálltam tankólni. végeredmény: 8,2 L/100 km. a kinti benzinből 1 literrel kevesebbet fogyasztott az autó..... a mostani gondolatom az Anyázás magasfokonba való... magyarországon élünk.... :) :) :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Május21, 2006 Megoszt Elküldve Május21, 2006 Helló! Én is tankolgattam hétvégén. Mentük haza szülőkhöz, Eger - Bük. Gyöngyösön tankoltam a szokásos kútnál, mert már világított rendesen.. :) Szóval Gyöngyös - M3 - Bp kis dugóval a körúton - M1 - Bük, meg ugyanez visszafele is, ismét tankolás Gyöngyösön, autópálya: 120as tempó, sima utakon is lendületesen + faluk ugye. Néha klíma, mert meleg volt, 6.4 l/100. Hát, a lassúságnak is meg van az előnye. :) Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts