Alex75 Elküldve December30, 2015 Megoszt Elküldve December30, 2015 19 hours ago, tgabika76 írta: Igazából nem lepődöm meg. A három nagy (OMV, Shell, MOL) közül nekem is az MOL 100-as benzinjével eszik a legkevesebbet, és az OMV premium üzemanyagával a legerősebb. Az sokkal jobban érdekel hogy miért töltesz a Z12XE-be 100-as benzint? Nagyon egyszerű a válasz. Mivel Mónim csak Veszprémen belül használja használja, gyakran a hőfokmutató még meg sem mozdul, és már le is van állítva. Ez pedig semminek sem jó, az olaj szép lassan elhígul, a motor elkokszosodik, egy merő olaj-víz szuszpenzió az egész szelepfedél, ilyesmi. Ezért néha egy hosszabb útra ezzel megyünk, és ilyenkor megkapja a prémium benyát, fagyizással egybekötve. Most a MOL100-ra esett a választás, és szerette... :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December30, 2015 Megoszt Elküldve December30, 2015 6 hours ago, Alex75 írta: Nagyon egyszerű a válasz. Mivel Mónim csak Veszprémen belül használja használja, gyakran a hőfokmutató még meg sem mozdul, és már le is van állítva. Ez pedig semminek sem jó, az olaj szép lassan elhígul, a motor elkokszosodik, egy merő olaj-víz szuszpenzió az egész szelepfedél, ilyesmi. Ezért néha egy hosszabb útra ezzel megyünk, és ilyenkor megkapja a prémium benyát, fagyizással egybekötve. Most a MOL100-ra esett a választás, és szerette... :D Adalék. ;) Én a helyedben tennék bele abból amit éppen te "szabadalmaztattál" itt a fórumon, persze a 100-as benzin mellé. Nekem sokat segített, csak kár hogy elfelejtettem a receptet, mert még most is tennék bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve December31, 2015 Megoszt Elküldve December31, 2015 14 hours ago, tgabika76 írta: Adalék. ;) Én a helyedben tennék bele abból amit éppen te "szabadalmaztattál" itt a fórumon, persze a 100-as benzin mellé. Nekem sokat segített, csak kár hogy elfelejtettem a receptet, mert még most is tennék bele. Nem felejtettem el, ha gondolod összeállítom neked. Nekem már nincs kedvem pepecselni vele, ezekre az autókra már nagyon kevés időt áldozok az életemből... Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve December31, 2015 Megoszt Elküldve December31, 2015 Én úgy tudom, adalékos benzin mellé nem célszerű még külön adalékot tenni, mert ismeretlen a hatása, és akár a gumi alkatrészek is bánhatják a motorban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Január3, 2016 Megoszt Elküldve Január3, 2016 Szevasztok! A decemberi hónap jól sikerült. Pest - Zala - Csongrád, Csongrád - Pest - Zala ez volt a havi 3000-es menü. 90%-ban autópálya, legtöbbször 4, de két alkalommal 5 fővel, jól megrakva. Tempó: óra szerint 120-ra szögelve, előzéskor 140-145. Pálya + kevés város: 5.5 - 5.7 L Tisztán pálya: 5.8 L A petró minőségéről van-e tapasztalata valakinek? Apósom szerint elég jó a Mol-os Premium Petró. 5 éve Maxxmotiont használok folyamatosan, így nincs összehasonlítási alapom. Kösz előre is. Üdv.: Konkesz 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bubuszoft Elküldve Január6, 2016 Megoszt Elküldve Január6, 2016 Sziasztok. Én is így jártam ahogy Amusing barátunk. Nekem egy 2007-es g aztrám van, szalonból hoztam. Twinport, z16xep. Amikor kihoztam a kicsike igen csak vedelte a benzint, 13-14litert is ivott, vissza a szalonba, ahol megnézték, minden jó mondták, bejáratás miatt fogyaszt ennyit. egy éves volt, kilométer benne, amikor a fogyasztás 11 literre csökkent, vissza a szervizbe. természetesen engem is meg akartak etetni a sportos vezetési dumával. Amikor mondtam, hogy rendbe, hatósággal kivizsgáltatom a kocsit, mindent ráverek a cégre érdekes megnézték. kicserélték az egész Twinportot. Majd autó tesztel. 9 literre le tudták szorítani. Ezután egy nyaralás folyamán kimentem Ausztriába ott egy autószalonba bementem körbenézni, az ottani kolléga nagyon kedves volt és elmondta, hogy ingyen átvizsgálják az autómat, volt-e valami gond eddig. elmondtam, a kolléga hanyatvágódott, Ur Isten magának nem cseréltek szoftvert mondta, néztem rá. A régi hibás szoftver túlfogyasztást okoz, mondta. Rárakták a szoftvert, és láss csodát, a gép 7-7.2L fogyaszt. Arról nem is beszélve, hogy a motorvezérlőre már tempomatot is lehet kötni, amit Magyarországon egyáltalán nem, mert itt rossz verziójú szoftvert alkalmaznak. Tehát ha arra jársz érdemes egy firmware-t kérni a gépre. De egyébként lehet termosztát hiba, vagy lampdaszonda is én olcsón megúsztam Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Január6, 2016 Megoszt Elküldve Január6, 2016 6 hours ago, Bubuszoft írta: Sziasztok. Én is így jártam ahogy Amusing barátunk. Nekem egy 2007-es g aztrám van, szalonból hoztam. Twinport, z16xep. Amikor kihoztam a kicsike igen csak vedelte a benzint, 13-14litert is ivott... Uh, nagyon komoly, hazai szakértelem (márkaszervíz). Nem csodálkozom. Ma tettem egy gyors kiruccanást Nyíregyházára. Debrecen - Nyíregyháza (belváros + pár kilométer mászkálás) majd Nyíregyháza - Debrecen kb. 105 km A fogyasztás indulás után ~ 7,0-7,5l/100km volt majd üzemmeleg motorral ~ 5,4-6,0l/100km volt Odafelé ~90-es tempó 5ösben, visszafelé fél úton 90-100-110 es tempó 4-esben MOL neo+-os benzinnel (100+) Összesen 7,1l fogyott a számítógép szerint. Amit észrevettem, hogy érezhetően jobban húzott a gép, ha odaléptem neki. Lehet hogy csak bebeszélem magamnak, mert amúgy is jó a gép teljesítménye. De érzek különbséget a sima 95 és a 100+os között Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január6, 2016 Megoszt Elküldve Január6, 2016 4 hours ago, PorcioNorbi írta: A fogyasztás indulás után ~ 7,0-7,5l/100km volt majd üzemmeleg motorral ~ 5,4-6,0l/100km volt Odafelé ~90-es tempó 5ösben, visszafelé fél úton 90-100-110 es tempó 4-esben MOL neo+-os benzinnel (100+) Összesen 7,1l fogyott a számítógép szerint. Amit észrevettem, hogy érezhetően jobban húzott a gép, ha odaléptem neki. Lehet hogy csak bebeszélem magamnak, mert amúgy is jó a gép teljesítménye. De érzek különbséget a sima 95 és a 100+os között Nagyon gazdaságosan vezethetsz akkor, mert nekem inkább 7-8l szokott lenni ilyen tempónál a fogyasztás, ugyanúgy Z18XE Coupé. Mondjuk az is igaz hogy a "90-es tempó 5ösben" kifejezést én nem nagyon tudom értelmezni, félnék hogy elalszik a fordulatszámmérő :D (Ilyen tempónál kb. harmadikban szoktam még menni...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Január6, 2016 Megoszt Elküldve Január6, 2016 1 hour ago, tgabika76 írta: Nagyon gazdaságosan vezethetsz akkor, mert nekem inkább 7-8l szokott lenni ilyen tempónál a fogyasztás, ugyanúgy Z18XE Coupé. Mondjuk az is igaz hogy a "90-es tempó 5ösben" kifejezést én nem nagyon tudom értelmezni, félnék hogy elalszik a fordulatszámmérő :D (Ilyen tempónál kb. harmadikban szoktam még menni...) Hát van még maradék berögződésem az előző családi Astrából amit nem nagyon lehetett hajtani. Már javulok azért szépen :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bmájki Elküldve Február10, 2016 Megoszt Elküldve Február10, 2016 (edited) Meg van az első mért fogyasztásom. 532km-re 45liter benzin(8.46L/100km) + 2 liter olaj. Tisztán Bp. A benzines résszel elégedett vagyok. Z16XEP Lukoil 95-ből Módosítva Február10, 2016 : Bmájki Link to comment Megosztás: More sharing options...
bluemirage Elküldve Február11, 2016 Megoszt Elküldve Február11, 2016 (edited) On 2016. 02. 10. at 10:06, Bmájki írta: Meg van az első mért fogyasztásom. 532km-re 45liter benzin(8.46L/100km) + 2 liter olaj. A 2 liter olaj biztos?. Nem lehet, hogy a minimum volt már az elején és a maxra töltötted fel a végére. Persze így is sok, de a 2 liter már a nehezen hihető kategória. Ha igaz lenne, akkor évi 10.000 km futással számolva 40 liter fogyna el + olajcsere. ?! Nekem Z14XEP van, 2 olajcsere közt 10-12 ekm-t megyek és nem kell utána töltenem... addigra éri el a minimumot. Bár még csak 37 ekm van a kocsiban, de ha az enyém szokatlanul kevés is egyesek szerint, akkor a Tied viszont szokatlanul nagy! Módosítva Február11, 2016 : bluemirage Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Február11, 2016 Megoszt Elküldve Február11, 2016 Szelepszár szimeringek cseréje után letapadt gyűrűkkel nekem is evett ~180 km alatt 1 litert. (C14SE) Szóval annyira nem valószínűtlen Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február11, 2016 Megoszt Elküldve Február11, 2016 3 órája, bluemirage írta: A 2 liter olaj biztos?. Nem lehet, hogy a minimum volt már az elején és a maxra töltötted fel a végére. Persze így is sok, de a 2 liter már a nehezen hihető kategória. Ha igaz lenne, akkor évi 10.000 km futással számolva 40 liter fogyna el + olajcsere. ?! Nekem Z14XEP van, 2 olajcsere közt 10-12 ekm-t megyek és nem kell utána töltenem... addigra éri el a minimumot. Bár még csak 37 ekm van a kocsiban, de ha az enyém szokatlanul kevés is egyesek szerint, akkor a Tied viszont szokatlanul nagy! Nem az 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bmájki Elküldve Február11, 2016 Megoszt Elküldve Február11, 2016 6 órája, bluemirage írta: A 2 liter olaj biztos?. Nem lehet, hogy a minimum volt már az elején és a maxra töltötted fel a végére. Persze így is sok, de a 2 liter már a nehezen hihető kategória. Ha igaz lenne, akkor évi 10.000 km futással számolva 40 liter fogyna el + olajcsere. ?! Nekem Z14XEP van, 2 olajcsere közt 10-12 ekm-t megyek és nem kell utána töltenem... addigra éri el a minimumot. Bár még csak 37 ekm van a kocsiban, de ha az enyém szokatlanul kevés is egyesek szerint, akkor a Tied viszont szokatlanul nagy! Sajna biztos. Azóta mentem 300 km-t és megint alig ért bele a pálca az olajba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bmájki Elküldve Február12, 2016 Megoszt Elküldve Február12, 2016 18 órája, Stevy írta: Szelepszár szimeringek cseréje után letapadt gyűrűkkel nekem is evett ~180 km alatt 1 litert. (C14SE) Szóval annyira nem valószínűtlen És a szimering csere előtt mennyit evett. (bocs, lehet, hogy ezt az olajoknál kellene folytatni?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Február12, 2016 Megoszt Elküldve Február12, 2016 Nekem is Z14XEP van, előtte C14SE, mindkettőnél az olajcserék közötti intervallumban (~15 ezer km) nem ment le a minimumig (rátöltés nélkül), előbbiben 150 ezer km, a régiben 200 ezer km volt eladáskor. A gyári érték (ha jól tudom 0,6 l / 10.000 km) tartható. Egyébként "baj" van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Február12, 2016 Megoszt Elküldve Február12, 2016 5 órája, flali írta: Nekem is Z14XEP van, előtte C14SE, mindkettőnél az olajcserék közötti intervallumban (~15 ezer km) nem ment le a minimumig (rátöltés nélkül), előbbiben 150 ezer km, a régiben 200 ezer km volt eladáskor. A gyári érték (ha jól tudom 0,6 l / 10.000 km) tartható. Egyébként "baj" van. 0,6l / 1000 km...de szerintem már ekkor is "baj" van Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Február12, 2016 Megoszt Elküldve Február12, 2016 10 órája, Bmájki írta: És a szimering csere előtt mennyit evett. (bocs, lehet, hogy ezt az olajoknál kellene folytatni?) Akkor egy kicsit kevesebbet, de olyan 6-8 decit beszippantott. Mióta a gyűrű is cserélve lett azóta rá se kell tölteni a 10 ezres csereperiódusban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Február17, 2016 Megoszt Elküldve Február17, 2016 (edited) Na. Összevetettem én is a Mol Neo-t és a Maxxmotion 100-at. Eredmények: Maxxmotion 100 10.14.-11.26.: 1323 km (873 km országút, 450 km város) 8,46 L/100km (szerk.: ebben van 20L Maxxmotion 95 is) 11.26.-01.06.: 1128 km (568 km országút, 560 km város) 8,46 L/100km MOL Neo 100 01.07.-02.16.: 1120 km (552 km országút, 568 km város) 9,11 L/100km Azt tudni kell, hogy a város az nálam 90% rövidtáv, hidegüzem, belegedésig... Aztán leállít, és este ugyanez haza... Az második OMV-s periódusnál azért voltak bőven hidegek (-10), a MOL-os időszakban jóval kevesebbszer... Az összetétel kb km-re ugyanaz... Az OMV-vel szerintem szebben járt a motor, meg jobban is megy. Most megint visszaálltam arra, meglátom most hasonlóan jobb időben mi lesz... Módosítva Február17, 2016 : outsider Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Február18, 2016 Megoszt Elküldve Február18, 2016 Evo Neo az csak 99+, bár nem hiszem hogy ez sokat befolyásolná a tényleges minőséget. ( Én nem szoktam evo-t tankolni, pedig dolgoztam mol-nál ) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 Sziasztok! Szerintetek mennyire elfogadható 5 ajtós Astra G, Z14XEP esetén a 6,9l/100km fogyasztás Spurival adalékolva, 90% -ban autópályán 130-140km/h tempóval + a maradék városban, 3 személlyel + némi csomaggal (térfogatra sok volt a cucc de tömegre nem annyira)? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 Szerintem jó! Igaz nekem Z14XE van. Az 100-110 fölött már elkezd zabálni. 7 alatt 130-al szuper a fogyasztás! Én 110-el szoktam menni a pálya szakaszokon is, hogy elkerüljem a 7,5-öt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 3 órája, nzozz írta: Sziasztok! Szerintetek mennyire elfogadható 5 ajtós Astra G, Z14XEP esetén a 6,9l/100km fogyasztás Spurival adalékolva, 90% -ban autópályán 130-140km/h tempóval + a maradék városban, 3 személlyel + némi csomaggal (térfogatra sok volt a cucc de tömegre nem annyira)? Köszönöm Nekem 130 átlaggal pályán 6,5-6,7 SHell V-Power Nitro 95el. M6-on. AMi azért dimbesdombos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 (edited) Hétvégén nézek én is egy fogyasztást oda vissza Bp. auótpályán és most kipróbálom az OMV-s maxx üzemanyagot Érdekességből kérdezem a z18xe tulajoktól, hogy nektek mennyi a fogyasztásotok? városban (ha tuning-os akkor előtte mennyi volt)? Nekem most 10,5 ebben a 0-5 fokos időben a tiszta városi reggel 7km munka este 7km haza távokon. Módosítva Február23, 2016 : PorcioNorbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hosszug Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 20 perce, PorcioNorbi írta: Mostanában eléHétvégén nézek én is egy fogyasztást oda vissza Bp. auótpályán és most kipróbálom az OMV-s maxx üzemanyagot Érdekességből kérdezem a z18xe tulajoktól, hogy nektek mennyi a fogyasztásotok? városban (ha tuning-os akkor előtte mennyi volt)? Nekem most 10,5 ebben a 0-5 fokos időben a tiszta városi reggel 7km munka este 7km haza távokon. Vegyes használat mellett 8.8-at mutat a fogyasztásmérő, automata váltó van alatta szóval 1 litert levonhatunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts