Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

A Caravanom alatti 15 colos felniket, amin 185/65 R15 gumik vannak, lecserélném 17 colos felnikre, amiken 205/45 R17 gumik lesznek.

Mennyi fogyasztásnövekedésre lehet számítanom?

X16XEL-ről van szó, most 7 liter körül szív be vegyesben, aminek kb. 70%-a országút.

Elküldve

Sziasztok!

A Caravanom alatti 15 colos felniket, amin 185/65 R15 gumik vannak, lecserélném 17 colos felnikre, amiken 205/45 R17 gumik lesznek.

Mennyi fogyasztásnövekedésre lehet számítanom?

X16XEL-ről van szó, most 7 liter körül szív be vegyesben, aminek kb. 70%-a országút.

Szerintem ne foglalkozz vele, csak rakd fel. A nagy kerék nem azért van hogy takarékos legyen, de drasztikus fogyasztás-növekedéstől nem kell tartanod.

Elküldve

Km is alig van a kocsiban! ;)

Mivel hét közben céges autóval járok, így a Coupé csak hétvégén és kizárólag tavasztól őszig van használva, ez nem is csoda. 6 év alatt amióta nálam van, alig 19e km-t mentem vele...

Elküldve

Mentem a kocsival 492,2 Km és tankoltam 29.70L-t.

Ez a nem semmi!!!Diesel ugyanmár!!! :D

Az 6,03l, hát azért ez Z14XEP-től nem rekod. ;)

5.5l alatt országúton, klíma nélkül meg áll az. Autópályán is megálltam én 6.2-6.4-ből. (igaz 110-120 között)

Elküldve

Nekem idáig 6.5 volt.Mindegy hogy -15 vagy +40 fok van akkor is 6.5 volt.Most 76000Km -nél érezhetően jobban megy megy hát ezek szerint kevesebbet eszik a kocsi.

Elküldve

Most nem tudom mi lelte a kocsit. Kivettük a beszívott levegő jeladót most adja a jelet jól. Jobban is megy meg hát simán megáll városban 8,5 literben vegyes 7.6. Úgy látszik a meleg nyári gumi és a jeladó javítottak menetén és a fogyasztásán. Hát kb ezt vártam egy 1.4estől, nem a 11-13 litereket. Nemsokára klímás korszak nem tudom úgy mennyi lesz de remélem nem lesz drasztikus. Kár hogy ez nem 3 évvel ezelött jutott eszünkbe, meg hogy a mocsok ECU nem reklamált a beszívott levegő fals értékeire.

Elküldve

Sziasztok,

egy kis érdekesség. Ugyan olyan vezetési stílussal megyek általában. Tankoltam múltkor egy Agip kúton 41,01l 671km-re, azaz 6,11l/100km Meglepődtem hogy csak ennyi? Shell-nél ma tankoltam 37,94l 603km-re 6,3l/100km.

Akkor hogy is van ez? Általában mindig Shellnél tankolok 6,3 szokott kijönni.

Ennyivel jobb üzemanyaga lenne az Agip nak?

Elküldve

Sziasztok,

egy kis érdekesség. Ugyan olyan vezetési stílussal megyek általában. Tankoltam múltkor egy Agip kúton 41,01l 671km-re, azaz 6,11l/100km Meglepődtem hogy csak ennyi? Shell-nél ma tankoltam 37,94l 603km-re 6,3l/100km.

Akkor hogy is van ez? Általában mindig Shellnél tankolok 6,3 szokott kijönni.

Ennyivel jobb üzemanyaga lenne az Agip nak?

A sima meg a prémium 95 benzin közt is kb. ugyan ennyi a különbség egyazon kútnál. Úgyhogy számít a minőség, igen.
  • Like 1
Elküldve

most én is lemértem, reggeli tankolás után:

41.63L 651Km = 6.39L/100Km

csak város, napi 20km összesen.

csakis OMV Maxxmotion 95

csak teletank, 1 személy 90%, és a délutáni dugóba haza (Hungária-Flórián tér)

klíma, már 1 hete délutánonként.

Elküldve

most én is lemértem, reggeli tankolás után:

41.63L 651Km = 6.39L/100Km

csak város, napi 20km összesen.

csakis OMV Maxxmotion 95

csak teletank, 1 személy 90%, és a délutáni dugóba haza (Hungária-Flórián tér)

klíma, már 1 hete délutánonként.

Csak városban ez nagyon rendben van! Én is ezt a benzint tankolom, és néha a 100-ast, meg vagyok elégedve.

Elküldve

Csak városban ez nagyon rendben van! Én is ezt a benzint tankolom, és néha a 100-ast, meg vagyok elégedve.

Mennyivel drágább a maxmotion a super 95-nél megéri a felárat?

Elküldve

Én meg az Auchan kúton tankolok és feljebb írtam hogy baromi jó a kocsi fogyasztása.Sima 95-el megyek.

Ha ez az autó tudná azt a teljesítményt amit 120-nál, akkor sosem fordulna meg a fejemben hogy eladom.

Mert azért 50-nél előzni nem egy frankó dolog ezzel a kocsival.Viszont amikor megyek olyan 120-130-al, akkor úgy gyorsulok mint a fene ha odalépek neki.

Elküldve

Nem szoktam mérlegelni hogy megéri-e. Az árakat sem nagyon nézem, tankolni úgyis kell, de olyan 6ft. körül lehet a különbség. Főként azért tankolom, mert szebben jár a motor tőle.
Elküldve (edited)

Nekem max-al annyival kevesebbet fogyaszt százon, amennyivel többe kerül, tehát nagyjából ugyanannyira hozom ki. Inkább ezt tankolom, jobban adalékolt. Módosítva : beghyn
Elküldve

Én meg az Auchan kúton tankolok és feljebb írtam hogy baromi jó a kocsi fogyasztása.Sima 95-el megyek.

Ha ez az autó tudná azt a teljesítményt amit 120-nál, akkor sosem fordulna meg a fejemben hogy eladom.

Mert azért 50-nél előzni nem egy frankó dolog ezzel a kocsival.Viszont amikor megyek olyan 120-130-al, akkor úgy gyorsulok mint a fene ha odalépek neki.

Ezt nem ertem. Pont hogy kisebb sebessegnel jobb. Es temponal fogy el a kis motor.

50-az hatar kornyeken van. 40-tol meg mehet a 2-es. 60-tol 100-ig meg a 3-as.

Milyen fokozatban akarsz gyorsitani?

Elküldve

Amikor 120-130-al megyek akkor jön meg a kocsinak az ereje.Akkor a csak egy kicsit is megmozdítom a gázpedált már úgy megindul a kocsi hogy csak azt veszem észre hogy már 150 nél járok.Ilyenkor az előzés sem gond.Gondolom más z14xep tulaj is alá tudja ezt támasztani.

Elküldve

Amikor 120-130-al megyek akkor jön meg a kocsinak az ereje.Akkor a csak egy kicsit is megmozdítom a gázpedált már úgy megindul a kocsi hogy csak azt veszem észre hogy már 150 nél járok.Ilyenkor az előzés sem gond.Gondolom más z14xep tulaj is alá tudja ezt támasztani.

Pontosítok, tényleg 5-ben 110-120 felett meglódul, de ez messze nem nagy gyorsulás. :) Ültél már motoron? Az gyorsul. :) Ez meg csak gyorsulgat.

A Z14XEP úgy mondom 4e felett kezd élni, ha úgy váltasz, hogy 6e-nél teszed neki a következőt, akkor nagyon megy, persze ez relatív....

Elküldve

igyekszem is értelmesen, fordulaton tartva váltani, motorfék is néha.

10-ast még nem tankoltam, de gondolom annak is kell 1-2 teletank, hogy csak az legyen a tankban,

és ne keveredjen a régi 95-el.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.