grofbandi Elküldve November11, 2013 Megoszt Elküldve November11, 2013 Ezt nem igazán értem?! Ez olyan régi trabis beidegződés lehet. Lehet. Volt Trabim. :omg: Attól függetlenül nem érdemes túlságosan kifogyasztani a tankot, mert ha levegőt szív (pl. emelkedőn v. lejtőn való megállásnál), akkor igen nehezen indul el. Ez G Astrás tapasztalat ,nem Trabantos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinke Elküldve November11, 2013 Megoszt Elküldve November11, 2013 Vácon, 418Ft pillanatnyilag. Göd nincs olyan messze. Azt én is láttam kiírva. Lehet én vagyok vak, de a kútra begurulva a kútoszlopoknál nem láttam :D Ott csak sima 95, maxxmotion 95, diesel és maxxmotion diesel van. Ráadásul a kútoszlopoknál a a kis ártáblán a 100ashoz már 0ft kitéve. Nekem ott mondták, hogy nem is árulják :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Azt én is láttam kiírva. Lehet én vagyok vak, de a kútra begurulva a kútoszlopoknál nem láttam :D Ott csak sima 95, maxxmotion 95, diesel és maxxmotion diesel van. Ráadásul a kútoszlopoknál a a kis ártáblán a 100ashoz már 0ft kitéve. Nekem ott mondták, hogy nem is árulják :o Most vasárnap délután ott tankoltam. Ez egy félreeső kútfő a telek épülettel átellenes sarkán, a telekhatár főúttal kapcsolatos részén. Jobban nem tudom elmagyarázni. Kizárt, hogy vasárnap óta megszünt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Most vasárnap délután ott tankoltam. Ez egy félreeső kútfő a telek épülettel átellenes sarkán, a telekhatár főúttal kapcsolatos részén. Jobban nem tudom elmagyarázni. Kizárt, hogy vasárnap óta megszünt... Itt a kép, mondd el neki azon :) https://maps.google.com/maps?q=OMV+Hung%C3%A1ria+Kft.,+V%C3%A1c,+G%C3%B6d%C3%B6ll%C5%91i+%C3%BAt,+Magyarorsz%C3%A1g&hl=hu&ie=UTF8&ll=47.764352,19.140922&spn=0.001201,0.00284&sll=37.0625,-95.677068&sspn=46.092115,93.076172&oq=v%C3%A1c+omv&t=h&hq=OMV+Hung%C3%A1ria+Kft.,&hnear=V%C3%A1c,+G%C3%B6d%C3%B6ll%C5%91i+%C3%BAt,+Magyarorsz%C3%A1g&z=19&layer=c&cbll=47.764297,19.141029&panoid=cBhMRIiyoRp2mssJuMbxcg&cbp=12,205.07,,1,5.71 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinke Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Most vasárnap délután ott tankoltam. Ez egy félreeső kútfő a telek épülettel átellenes sarkán, a telekhatár főúttal kapcsolatos részén. Jobban nem tudom elmagyarázni. Kizárt, hogy vasárnap óta megszünt... Köszi, megtaláltam. Mostmár tuti el kell mennem a szemészetre :D De akor a kutas is nagyon toppon lehetett, vagy csak nem értette mit keresek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Ez valszeg elő is fordul. Velem konkrétan két LUK kútnál fordult elő (Érd-Diósd határán, ill. Budakeszin, ami az Auchanhoz közelebb van), hogy 98-t tankolva, sárgalámpázott és ledadogott az autóm. Konkrétan ilyen akkor fordult elő, ha a benzinhez kb. 8-10% etanolt öntök. (A szoftver módosítása óta nem bírja az etanolt, részterhelésen túl szegény lesz neki a keverék...) Nem állítom, hogy ezeknél a kutaknál etanollal húzzák fel a 98-t, de azért kicsit gyanús a hasonlóság... :huh: Sőt az etanol-benzin-víz az terner elegy. Három komponens adott arányban tökéletesen elkeveredik. Nagyjából 4-5% víz tökéletesen eltűnik benne. Tehát ha kikevertük az E15 elegyünket ,akkor nyugodtan belerakhatjuk a slagot és a 10köbös tartályba engedhetünk fél köbméter vizet. Na az lesz a tiszta haszon. :D Otthon üvegbe kipróbáltam már ezt a terner elegyet és hogy ne vesszen kárba beleöntöttem a fűnyíróba,ami zokszó nélkül megette. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Sőt az etanol-benzin-víz az terner elegy. Három komponens adott arányban tökéletesen elkeveredik. Nagyjából 4-5% víz tökéletesen eltűnik benne. Tehát ha kikevertük az E15 elegyünket ,akkor nyugodtan belerakhatjuk a slagot és a 10köbös tartályba engedhetünk fél köbméter vizet. Na az lesz a tiszta haszon. :D Otthon üvegbe kipróbáltam már ezt a terner elegyet és hogy ne vesszen kárba beleöntöttem a fűnyíróba,ami zokszó nélkül megette. :D like :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Sőt az etanol-benzin-víz az terner elegy. Három komponens adott arányban tökéletesen elkeveredik. Nagyjából 4-5% víz tökéletesen eltűnik benne. Tehát ha kikevertük az E15 elegyünket ,akkor nyugodtan belerakhatjuk a slagot és a 10köbös tartályba engedhetünk fél köbméter vizet. Na az lesz a tiszta haszon. :D Otthon üvegbe kipróbáltam már ezt a terner elegyet és hogy ne vesszen kárba beleöntöttem a fűnyíróba,ami zokszó nélkül megette. Ezen már én is gondolkodtam, a vízbefecskendezés egy lehetséges alternatívájaként, de aztán letettem róla... Nem tudja valaki, az E85Power kit képes az előgyújtást szabályozni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November14, 2013 Megoszt Elküldve November14, 2013 Kérdezd Opel16V-t itt a fórumon, van némi köze az E85 Power Kit-hez. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve November19, 2013 Megoszt Elküldve November19, 2013 szevasztok a "Gépkocsi üzembentartási táblarendszer"-ben is szereplő, meg egyébként is, miként is kell számolni az üzemanyag jelző százalékokat? hol lesz 5 - 10 %? nagyobb vonalak a 25-50-75-100% azt értem majd az első kettő? 5% majd 10% majd jön a 25% és nincs 0? vagy 0-5-25-50-75-100? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November19, 2013 Megoszt Elküldve November19, 2013 szevasztok a "Gépkocsi üzembentartási táblarendszer"-ben is szereplő, meg egyébként is, miként is kell számolni az üzemanyag jelző százalékokat? hol lesz 5 - 10 %? nagyobb vonalak a 25-50-75-100% azt értem majd az első kettő? 5% majd 10% majd jön a 25% és nincs 0? vagy 0-5-25-50-75-100? Ha világít akkor kevés benne a benzin, ha villog akkor nagyon kevés.... Én még a villogásig sosem engedtem el... De amikor világított akkor mindig mentem tankolni, de inkább 1/4-nél. Most mindig 3/4 felett van. :D Szerintem ne centizgetsd, mert több lesz a kár, mint a haszon. Amúgy a mutató nem pontos, úgyhogy a %-os megközelítésnek nem látom sok értelmét. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wodka Elküldve November19, 2013 Megoszt Elküldve November19, 2013 szevasztok a "Gépkocsi üzembentartási táblarendszer"-ben is szereplő, meg egyébként is, miként is kell számolni az üzemanyag jelző százalékokat? hol lesz 5 - 10 %? nagyobb vonalak a 25-50-75-100% azt értem majd az első kettő? 5% majd 10% majd jön a 25% és nincs 0? vagy 0-5-25-50-75-100? Nem líneáris, ezért nem is pontos, mivel a tank nem szimmetrikus. Csak közelítő értékeket mutat. Ha világít, akkor tankolj. ne centizgesd. Nekem is csak néha megy le odáig, hogy elkezdjen világítani, villogni még ritkábban szokott. ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve November19, 2013 Megoszt Elküldve November19, 2013 szevasztok a "Gépkocsi üzembentartási táblarendszer"-ben is szereplő, meg egyébként is, miként is kell számolni az üzemanyag jelző százalékokat? hol lesz 5 - 10 %? nagyobb vonalak a 25-50-75-100% azt értem majd az első kettő? 5% majd 10% majd jön a 25% és nincs 0? vagy 0-5-25-50-75-100? Villogóval mentem már 30 km-t, de volt hátul a kannában benya. :) De volt amikor elkezdett villogni, mentem a kútra és tankoltam 49,5 l-t. Tehát nem érdemes kicentizni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 köszi srácok spritmonitor-ban tud valaki segíteni hogyan töltsem ki? olvastam valahol hogy legelőször semmi mást nem kell beírni csak a km állást aztán? főleg az odometer, trip odometert nem értem tankolaskor kitöltöm amit kell, árat, litert, milyen stílus stb... majd az aktuális km-t? és akkor minek az utazási? trip... nem tudja kiszámolni? http://www.kephost.com/images4/2013/11/20/a1_2013_11_20_mcglhj265o.jpg szerk: látom a tripet ő tölti ki, de akkor először kell valami olyat csinálni amit fentebb irtam hogy csak km állást irok semmi mást? na de akkor a következő bejegyzésnél mi lesz? tankolás és ugyanaz a km állás? szerk2: kicsit sokallja a km állásomat :P "'282210' must be between '0' and '30000'" http://www.kephost.com/images4/2013/11/20/a1_2013_11_20_vau218yjkh.jpg szerk3: kitöröltem a trip sort és rögzíteni tudtam, majd tankoláskor meglássuk mennyit fogyaszt és amit nem értek, honnan tudja hogy kifogyott, elfogyott e amit korábban beletankoltam? lehet félig tele és rátankolok aztán majdnem kifogyasztom majd tankolás majd teli, majd alig ment le megint tankolok.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Villogóval mentem már 30 km-t, de volt hátul a kannában benya. :) De volt amikor elkezdett villogni, mentem a kútra és tankoltam 49,5 l-t. Tehát nem érdemes kicentizni. Egyetértek, amikor villog már erősen a tank aljáról szív benzint, meg még ki tudja mit, nem is húz nekem olyankor rendesen. Világít : 7-8 liter, villog : 3-4 liter. Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 köszi srácok spritmonitor-ban tud valaki segíteni hogyan töltsem ki? olvastam valahol hogy legelőször semmi mást nem kell beírni csak a km állást aztán? főleg az odometer, trip odometert nem értem tankolaskor kitöltöm amit kell, árat, litert, milyen stílus stb... majd az aktuális km-t? és akkor minek az utazási? trip... nem tudja kiszámolni? http://www.kephost.com/images4/2013/11/20/a1_2013_11_20_mcglhj265o.jpg szerk: látom a tripet ő tölti ki, de akkor először kell valami olyat csinálni amit fentebb irtam hogy csak km állást irok semmi mást? na de akkor a következő bejegyzésnél mi lesz? tankolás és ugyanaz a km állás? szerk2: kicsit sokallja a km állásomat :P "'282210' must be between '0' and '30000'" http://www.kephost.com/images4/2013/11/20/a1_2013_11_20_vau218yjkh.jpg szerk3: kitöröltem a trip sort és rögzíteni tudtam, majd tankoláskor meglássuk mennyit fogyaszt és amit nem értek, honnan tudja hogy kifogyott, elfogyott e amit korábban beletankoltam? lehet félig tele és rátankolok aztán majdnem kifogyasztom majd tankolás majd teli, majd alig ment le megint tankolok.... Az odometer az az össz kilóméterszámláló állása. A trip odometer az a km, amit egy tankkal mész. Ezt csak akkor tudja számolni, ha már min. 2 tankolás fel van víve. Mert akkor számolja a különbséget az odometerbe beírt értékek között és akkor tölti ki automatikusan a trip odometert. A 2. képeden azért írja automatikusan be a 282210-et mert előtte nem volt még semmi felvéve, ezért 0nak veszi. De átírod kézzel hogy mentél teszem azt 680km-t a tripbe és máris jó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Egyetértek, amikor villog már erősen a tank aljáról szív benzint, meg még ki tudja mit, nem is húz nekem olyankor rendesen. Világít : 7-8 liter, villog : 3-4 liter. Csak szólnék, hogy a pumpa mindig a tartály aljáról szív... Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Csak szólnék, hogy a pumpa mindig a tartály aljáról szív... Oké, de akkor miért indul be piszok nehezen meg alig megy amikor alig van benne benzin.(villogás - 10km) Többször is volt ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Oké, de akkor miért indul be piszok nehezen meg alig megy amikor alig van benne benzin.(villogás - 10km) Többször is volt ilyen. Azt nem tudom, de pl. a benzin tetején is úszhat valami kevésbé gyúlékony kicsapódás, amit így viszont beszív a pumpa. Bár nem tudom, mi lehet ez, de elképzelhető. Na meg amikor már nagyon kevés van, akkor pl. levegőt is kaphat a pumpa, így nem tudja tartani a nyomást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
a_kos Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Tegnap vizsgázott az autó, ráadásul első magyarországi forgalombahelyezés volt, úgyhogy a vizsgára a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál került sor. Az autó trélerrel lett a helyszínre szállítva és már a trélerről történő leszedéskor villogott az üzemanyagszintjelző ikon. Egy kicsit paráztam, főleg, hogy üzemmelegre is kellett melegítenem a dízelmotort a környezetvédelmi vizsgálathoz, de szerencsére kitartott a gázolaj. Ráadásul többször is a leszabályozásig (4380 fordulat/perc) nyomta a gázpedált a vizsgáztató, rossz volt hallgatni... Kíváncsi vagyok mennyi lehetett a pillanatnyi fogyasztása akkor. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 köszi srácok spritmonitor-ban tud valaki segíteni hogyan töltsem ki? olvastam valahol hogy legelőször semmi mást nem kell beírni csak a km állást aztán? főleg az odometer, trip odometert nem értem tankolaskor kitöltöm amit kell, árat, litert, milyen stílus stb... majd az aktuális km-t? és akkor minek az utazási? trip... nem tudja kiszámolni? http://www.kephost.com/images4/2013/11/20/a1_2013_11_20_mcglhj265o.jpg szerk: látom a tripet ő tölti ki, de akkor először kell valami olyat csinálni amit fentebb irtam hogy csak km állást irok semmi mást? na de akkor a következő bejegyzésnél mi lesz? tankolás és ugyanaz a km állás? szerk2: kicsit sokallja a km állásomat :P "'282210' must be between '0' and '30000'" http://www.kephost.com/images4/2013/11/20/a1_2013_11_20_vau218yjkh.jpg szerk3: kitöröltem a trip sort és rögzíteni tudtam, majd tankoláskor meglássuk mennyit fogyaszt és amit nem értek, honnan tudja hogy kifogyott, elfogyott e amit korábban beletankoltam? lehet félig tele és rátankolok aztán majdnem kifogyasztom majd tankolás majd teli, majd alig ment le megint tankolok.... A tankolásokat csak tankoláskor kell kitölteni. 1. tankoláskor tele kell tankolni, és ki kell választani a 'Type'-nál, hogy 'First fueling'-et (első tankolás), és akkor nincs gond a kilométerekkel. Később, ha nem tankolod tele, akkor válaszd a 'Partly full'-t (részleges tankolás), ha tele tankolod, akkor pedig a "Full"-t. Amíg nem mondod meg neki, hogy mennyi anyag van a tankban (nem tudhatod amíg nincs tele, és nem is mondhatod meg neki :icon1:), addig nem fogja tudni. Viszont ha egyszer tele tankolod, akkor onnantól már követi a fogyasztást, azonban csak a következő teli tanknál lesz meg a következő pontos fogyasztás érték. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 világított, bár meglepő módon rövid ideig, majd villogni kezdett, mindez 30 km-en belül, mutató szerint első kéť piros csík között de inkabb már az első, majd TELItankolás (közel 31 évem alatt az első :D ) és belement 47.44 liter ;) átlagomat meg én 5.9 - 6.6 nak számolom Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 világított, bár meglepő módon rövid ideig, majd villogni kezdett, mindez 30 km-en belül, mutató szerint első kéť piros csík között de inkabb már az első, majd TELItankolás (közel 31 évem alatt az első :D ) és belement 47.44 liter ;) átlagomat meg én 5.9 - 6.6 nak számolom Valamit rosszul írhattál be, mert két első tankolásod van (az elsőt ki kellene törölni), illetve első tankolásnak azt kellene beírni, amikor tele tankoltad, úgy lesz pontos a mérés. Azt sem értem, hogy jött ki 5.9-6.6 fogyasztás, ha 395 kilométert mentél, és több mint 47 litert tankoltál. Még valami. A Price sorban az EUR-t állítsd át HUF-ra. Mondjuk még abban is soknak tűnik, nem hogy euróban. Milyen gázolajat tankolsz literenként 486 euróért? :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Valamit rosszul írhattál be, mert két első tankolásod van (az elsőt ki kellene törölni), illetve első tankolásnak azt kellene beírni, amikor tele tankoltad, úgy lesz pontos a mérés. Azt sem értem, hogy jött ki 5.9-6.6 fogyasztás, ha 395 kilométert mentél, és több mint 47 litert tankoltál. Még valami. A Price sorban az EUR-t állítsd át HUF-ra. Mondjuk még abban is soknak tűnik, nem hogy euróban. Milyen gázolajat tankolsz literenként 486 euróért? :D :D tankoltam 23 litert egy hónapja és 395 km-t mentem vele mire megint kb ott van a mutató é most nyomattam tele és 47 liter ment bele és most fogyasztok nem értem miért a 47el számolta a 395öt Link to comment Megosztás: More sharing options...
medve75 Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 sziasztok,Veresegyház-Vác kb 20 km reggel oda dután vissza 1,6 16v nem twinport motoros kb,mennyiben állna meg télen illetve nyáron,szeretnék egy ilyen kombit nemsokára venni esetleg jár naponta ilyen távot valaki ?megírhatnátok nekem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts