Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

Amusing

Recommended Posts

...arról nem is beszélve hogy a legtöbb mai autó (márkától függetlenül) sebességmérője a gyári szerelésű (és méretű) gumikkal is siet valamennyit, méghozzá szándékosan, éspedig biztonsági okokból. Tudniillik bebizonyosodott, hogy a sebességmérő által mutatott értéknek pszichológiai hatása van, azaz az emberek legnagyobb része önkéntelenül is visszavesz a tempóból, ha azt látja hogy túl nagy értéken áll a sebességmérő mutatója. Ebből kiindulva találták ki az autógyárak a gyorshajtás meglehetősen primitív (de hatásos) ellenszerét, azaz a százalékos arányban szándékosan csaló sebességmérőt, mert így automatikusan leveszed a lábad a gázról ha azt látod hogy a mutató százon áll, holott akkor még csak épphogy 90-nel mész.

Hát akkor innentől a pontos sebesség valamire való GPS el állapítható meg a legolcsóbban amihez a hétköznapi polgár hozzáfér.

Megosztás:

ugyan már...

kérdeztem ma.. csak a neve új :D (régi carrera )

Az ÚJ, megaz ÁKCIÓS dolgok mókusvakítási-faktora mindig magasabb - egy darabig, utána megint jön egy ÚJABB, meg ÁKCIÓSABB... és így tovább, közben meg SEMMI nem változik... B)

Megosztás:

Z14XE, 740km,szinte végig autópálya,sima 95ös benzin,három személy, kereken7.5L

Ez jó vagy rossz? Az autó futásteljesítményének 90%-as 3-5km városi táv B)

Érdekes, nekem ha 700 fölé megy a km akkor már 6 liter alatt van. Még nem autópályáztam hosszú távot.

Amit próbáltam, hogy 80-al mentem ki egy tankot főúton (+10% város), és akkor 5,8 lett a fogyasztás.

Megosztás:

Érdekes, nekem ha 700 fölé megy a km akkor már 6 liter alatt van. Még nem autópályáztam hosszú távot.

Amit próbáltam, hogy 80-al mentem ki egy tankot főúton (+10% város), és akkor 5,8 lett a fogyasztás.

Ez csak úgy jöhetett ki, hogy közben 2x tankolt, mert 52 literrel számolva is max 7,02 l/100 km lenne a fogyija.

Megosztás:

Z14XE, 740km,szinte végig autópálya,sima 95ös benzin,három személy, kereken7.5L

Ez jó vagy rossz? Az autó futásteljesítményének 90%-as 3-5km városi táv :D

A 7,5 nem feltétlenül rossz, de nem írtad, hogy mennyi volt az átlagsebességed kb B) Mert nem mindegy, hogy 110-zel vagy 170-nel mész.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Y17T motor 290.000km van benne

10.000Ft tankolás 26,6l, és 560 km 26,6/5,6=4,75

klímát nem kapcsolom be és nem megyek 2000 fordulat fölött, felkapcsolok, városban 5-el megyek ha lehet.

ez ok igy

csak ha igy járok folyamatosan szétkormolódik az EGR szelepem ezért sajnos néha pörgetni kell a gépet

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.