szkszaby Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Próbáld ki a Luk 98-t! :D Jah nekem is bejött!! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Jah nekem is bejött!! B) Múltkoriban sikerült egy tankot kiautóznom vele a sebességhatárokat betartva, öreguras stílusban... 6,2... Igaz, ebben városi nem sok volt, de azért így sem rossz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Shell Euro 95-tel 6,8 l / 100 km vegyes használatban, sok rövid úttal. Okés. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Z16 XEP caravan, fiatalos láb B), általában shell vpower: vegyes: 7.3 hosszútáv: 6.3 mérés: ~30.000 km alatt Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Próbáld ki a Luk 98-t! B) Nincs a közelben... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Emeljék-e a dízel adóját? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Emeljék-e a dízel adóját? Szerintem igen! De úgy hogy továbbra is a teherfuvarozók olcsóbban kapják majd! a diesel jobban károsítja a környezetet + azok úgyis kevesebbet fogyasztanak szal nem árt végre hogy közelebb kerüljön a benzinessel megtett 1 km re eső ár a dízel-el szemben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Emeljék-e a dízel adóját? Mi az anyjukér emelnék!! csökkentsék inkább a benzinét!! Sohasem értettem miért kell ennyire emelni az üzemanyag árakat! Mondjuk, ha olcsóbban adnák, kisebb haszonnal/adóval akkor talán többet tankolnának az emberek és nem nyavajognának az illetékesek, hogy xszázezek literrel kevesebb üzemanyag fogy... Talán mindenki boldogabb lenne meg az állambácsinak is meglenne a kishaszna... Mivel drága benzin kevesebb fogyás = "olcsóbb" benya több fogyás Vagy lehet, hogy túl naív vagyok?? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Április11, 2011 Megoszt Elküldve Április11, 2011 Szerintem igen! De úgy hogy továbbra is a teherfuvarozók olcsóbban kapják majd! a diesel jobban károsítja a környezetet + azok úgyis kevesebbet fogyasztanak szal nem árt végre hogy közelebb kerüljön a benzinessel megtett 1 km re eső ár a dízel-el szemben. ezzel sokan nem értünk egyet... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Április11, 2011 Megoszt Elküldve Április11, 2011 Szerintem igen! De úgy hogy továbbra is a teherfuvarozók olcsóbban kapják majd! a diesel jobban károsítja a környezetet + azok úgyis kevesebbet fogyasztanak szal nem árt végre hogy közelebb kerüljön a benzinessel megtett 1 km re eső ár a dízel-el szemben. "ezzel sokan nem értünk egyet" ------------------------------- ...és nem csak a dizelesek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ktibor Elküldve Április11, 2011 Megoszt Elküldve Április11, 2011 "ezzel sokan nem értünk egyet" ------------------------------- ...és nem csak a dizelesek... Emeljék a kerozin adóját www.flightradar24.com Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Április11, 2011 Megoszt Elküldve Április11, 2011 Emeljék a kerozin adóját www.flightradar24.com Így van azt ki nem xarja le közölünk! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április11, 2011 Megoszt Elküldve Április11, 2011 Így van azt ki nem xarja le közölünk! B) Majd ha a fejedre esik egy,mert pont Gyula fölött fogy ki belőle a drága üzemanyag! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Sziasztok! Tankoltam ma is. 5,82 lett az utolsó fogyasztás. Ez 90% országút volt 80km/h-val. (AGIP) Az utolsó 5 tankolásom átlaga pedig 6,43. Ez január óta, tehát a hidegek is benne vannak. Még egy tankot végig megyek 80-al és utána jön a 90-es tesztelés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Sziasztok! Tankoltam ma is. 5,82 lett az utolsó fogyasztás. Ez 90% országút volt 80km/h-val. (AGIP) Az utolsó 5 tankolásom átlaga pedig 6,43. Ez január óta, tehát a hidegek is benne vannak. Még egy tankot végig megyek 80-al és utána jön a 90-es tesztelés. 70nel próbáltad? haverom vivaroval így spórol a többiekhez képest 5litert egy tankon magának céges kocsival Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 70nel próbáltad? haverom vivaroval így spórol a többiekhez képest 5litert egy tankon magának céges kocsival B) 70 az durva lenne. Emberek többsége szerint a 80-al is beteg vagyok. Arra figyelek, hogy a forgalmat sose tartsam föl. Teherautók előtt pl. sosem megyek 90-nél lassabban és így tovább... 1.4 benzinnek pedig a 70 már döcögős. A 60-70 az pont ahol az AGR miatt is berángat többször. Van aki szerint 90-el kevesebbet fogyaszt, mert könnyebben viszi a kasztnit a benzines. Én ezt nem hiszem, de 2-3 hónapon belül tudok mondani viszonylag pontos adatokat. Lényeg az, hogy 80-al hosszú távon 6 alá megy a fogyasztás. Ami rontja az eredmények pontosságát, hogy nem mindig ugyan ott tankoltam sajnos. Volt már AGIP, OMV, és most MOL. :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 70nel próbáltad? haverom vivaroval így spórol a többiekhez képest 5litert egy tankon magának céges kocsival WOW, akkor neki 57 literes a tankja? Érted, a logikai bökkenőt :D :) :) B) merugye egy tank alatt vagy km-t lehet növelni, vagy bizonyos km alatt lehet x litert spórolni. De egy tank alatt nem lehet 5 litert spórolni. Az egy tank, az egy tank :) no csak kötekedés képen :(:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Sziasztok! Tankoltam ma is. 5,82 lett az utolsó fogyasztás. Ez 90% országút volt 80km/h-val. (AGIP) Az utolsó 5 tankolásom átlaga pedig 6,43. Ez január óta, tehát a hidegek is benne vannak. Még egy tankot végig megyek 80-al és utána jön a 90-es tesztelés. Nekem 6.5 az átlag, de ha 9 lenne sem döcögnék 80-al! 100-nál még nem villan a trafi (talán). Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Nekem 6.5 az átlag, de ha 9 lenne sem döcögnék 80-al! 100-nál még nem villan a trafi (talán). 100-nál kb 93-al mész valójában próbáld ki masszív százas tempónál nyomd meg hosszan az óránál a két gombot egyszerre. Ha kitartó vagy az ECU megmondja a pontos sebességet. 140-nél pl pont 130 nekem Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 100-nál kb 93-al mész valójában próbáld ki masszív százas tempónál nyomd meg hosszan az óránál a két gombot egyszerre. Ha kitartó vagy az ECU megmondja a pontos sebességet. 140-nél pl pont 130 nekem Na ezt az információt még nem sikerült előcsalnom a gépből, pedig már próbáltam. Biztos nem jól nyomok! :D Egyébként ezt a kis csalást rászámolom, meg a trafi tűrését. Inkább felülről 100 az. Igyekszem maximálisan kihasználni a lehetőségeket. Ui.: fizettem is tavaly 30e-t! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Na ezt az információt még nem sikerült előcsalnom a gépből, pedig már próbáltam. Biztos nem jól nyomok! :D Egyébként ezt a kis csalást rászámolom, meg a trafi tűrését. Inkább felülről 100 az. Igyekszem maximálisan kihasználni a lehetőségeket. Ui.: fizettem is tavaly 30e-t! B) Pedig elvileg a Z14XEP tudja ezt a fícsört Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 100-nál kb 93-al mész valójában próbáld ki masszív százas tempónál nyomd meg hosszan az óránál a két gombot egyszerre. Ha kitartó vagy az ECU megmondja a pontos sebességet. 140-nél pl pont 130 nekem !!!!! Nem minden autónál, erre ne alapozzatok mert fizetés lesz belőle! Az én órám hajszál pontosan mér, nem csal semennyit! Szüleim Classic-ja hozza a 140-nél 130-at! És nem mindegyikben működik a két gomb megnyomása. A Classicban igen, az enyémben nem..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Pedig elvileg a Z14XEP tudja ezt a fícsört Valóban tudja, csak én nem tudtam normálisan megnyomni a két gombot vezetés közben. Megnyomattam haverral délután.Mindössze 19-el mentem, úgyhogy nem tudom mennyit csal,de volt még utána valami 17, meg a végén egy B! Azok vajon mik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Kijelző szoftver verziószám+ kódindex. Km órás témához. Én nem a kijelzőt szoktam sasolni, pedig OBD kábellel is hozzá tudnák férni az adatokhoz ráadásul bármennyi ideig nem csak addig amíg a self test tart. Én inkább a GPS hez mérem. Az az elmozdulásból méri a sebességet az teljesen objektív. Nekem 100 ig kb 4-5 km/h-t csal és kb nálam is 130 nál kb 122 öt mutat. Ez a kerékről levett sebesség sokminden függvénye. Főleg MO-n ahol sokan tuning/gazdasági/tudatlansági/és még mit tudni milyen okból rak fel nem éppen a kocsira való gumikat. Innentől a műszerfalon található km óra tényleg csak közelítőleg mondja meg mennyi is az aktuális sebesség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 ...arról nem is beszélve hogy a legtöbb mai autó (márkától függetlenül) sebességmérője a gyári szerelésű (és méretű) gumikkal is siet valamennyit, méghozzá szándékosan, éspedig biztonsági okokból. Tudniillik bebizonyosodott, hogy a sebességmérő által mutatott értéknek pszichológiai hatása van, azaz az emberek legnagyobb része önkéntelenül is visszavesz a tempóból, ha azt látja hogy túl nagy értéken áll a sebességmérő mutatója. Ebből kiindulva találták ki az autógyárak a gyorshajtás meglehetősen primitív (de hatásos) ellenszerét, azaz a százalékos arányban szándékosan csaló sebességmérőt, mert így automatikusan leveszed a lábad a gázról ha azt látod hogy a mutató százon áll, holott akkor még csak épphogy 90-nel mész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts