Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

Amusing

Recommended Posts

Eddig 6,5l/100km-en all a fedkomp. :D

Lehet, h van valami a szupernyalban... V ovatosabban nyomtam neki. :D

Na, ebben is lehet valami.

Ismerősöm dicsekedett, hogy Omv Carrera 95 tankolása után mennyivel jobban megy a gép. Amikor a következő tankolásnál eltette a blokkot és dobta ki a régit, akkor jött rá, hogy múltkor is a szokásos Omv Super 95-öt tankolta! <_< -0,2 l/100km fogyasztáscsökkenést hozott a placebo hatás a városi 7,7-7,8 l/100km-hez képest.

Megosztás:

Elgondolkodtam azon, hogy az ÖMV 100-ast eddig mindenhol 399.90-ért láttam. Az ÖMV 95-et és a 98-at pedig ahány kút annyi ár. Gyakorlatilag úgy tűnik, mintha a 100-asnak meg lenne szabva az ára, a többinek meg nem.

Arra gondoltam (lehet, hogy nagy baromság), hogy a 100-asba mindenképpen bele kell tenniük az ahhoz szükséges adalékot, így nem játszhatnak az árral. Viszont a 95-ös és 98-asnál a kutakra van bízva (egy bizonyos keretek között), hogy az adalékból mennyit tesznek bele. Ha kevesebbet, kevesebb az ár, ha többet, akkor magasabb az ár.

Vagy ha a 100-ast Ausztriából hozzák, akkor mondhatják, hogy punktum ennyi az ára (egységár)...

Hülyeség?

Megosztás:

Elgondolkodtam azon, hogy az ÖMV 100-ast eddig mindenhol 399.90-ért láttam. Az ÖMV 95-et és a 98-at pedig ahány kút annyi ár. Gyakorlatilag úgy tűnik, mintha a 100-asnak meg lenne szabva az ára, a többinek meg nem.

Arra gondoltam (lehet, hogy nagy baromság), hogy a 100-asba mindenképpen bele kell tenniük az ahhoz szükséges adalékot, így nem játszhatnak az árral. Viszont a 95-ös és 98-asnál a kutakra van bízva (egy bizonyos keretek között), hogy az adalékból mennyit tesznek bele. Ha kevesebbet, kevesebb az ár, ha többet, akkor magasabb az ár.

Vagy ha a 100-ast Ausztriából hozzák, akkor mondhatják, hogy punktum ennyi az ára (egységár)...

Hülyeség?

Nem az üzemanyagkutakon adalékolnak!

Megosztás:

...aha...az üzemanyagkutakon ezek szerint "csak" vizeznek.... <_<

Csak olyat állíts, amit bizonyítani is tudsz. Ha bizonyítani tudod, akkor ne itt állítsd! :D Főleg, ha szándékosan történik, de ha nem, akkor is.

Az árak alakulása - szerintem - úgy működik, hogy a piacra bevezetett, jó nevű cég üzemeltetésre kiadja töltőállomásai+shop egy részét vagy egészét üzemeltetésre. Meghatározhatja, hogy melyik üzemanyagot milyen áron ill. árréssel forgalmazhat. Említett esetben a márkanév/kúthálózat tulajdonosa gazdasági vagy egyéb más érdekből dönthetett úgy, hogy a 100-as mindenhol azonos áron adható, a többinél üzemeltetőnek van mozgástere.

Megosztás:

Csak olyat állíts, amit bizonyítani is tudsz. Ha bizonyítani tudod, akkor ne itt állítsd! <_< Főleg, ha szándékosan történik, de ha nem, akkor is.

Az árak alakulása - szerintem - úgy működik, hogy a piacra bevezetett, jó nevű cég üzemeltetésre kiadja töltőállomásai+shop egy részét vagy egészét üzemeltetésre. Meghatározhatja, hogy melyik üzemanyagot milyen áron ill. árréssel forgalmazhat. Említett esetben a márkanév/kúthálózat tulajdonosa gazdasági vagy egyéb más érdekből dönthetett úgy, hogy a 100-as mindenhol azonos áron adható, a többinél üzemeltetőnek van mozgástere.

Persze... Természetesen ezt igazából kérdésnek szántam, hiszen bizonyítani nem tudom... :D - Javítottam.

Megosztás:

Csak olyat állíts, amit bizonyítani is tudsz. Ha bizonyítani tudod, akkor ne itt állítsd! <_< Főleg, ha szándékosan történik, de ha nem, akkor is.

Persze ez is csak kérdőjellel. :D

http://homar.blog.hu/2010/03/11/vizezik_a_benzint_az_omv_nel

Megosztás:

Mégis ódákat zengenek az OMV üzemanyagokról. <_<

Fene se tudja, ez az egész prémium üzemanyagosdi, lehet, hogy csak parasztvakítás. Ne feledjük, ez óriási üzlet, nagy pénzekkel, általában akik ebben forognak, nem báliruhás kislánykák...

Pl. Ezek, meg ezek kispályás trükkök, de nagyban is érdekes dolgok lehetnek, csak ott már fehérgallérba bújva megy. Persze bizonyítani nem tudom, de axiómát ugye nem bizonyítunk... :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.