Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

Amusing

Recommended Posts

Lenne egy kérdésem valaki mondja meg hogy ha a világítás fel van kapcsolva pl(ködlámpa stb) miért jelent többletfogyasztást a benzinből én úgy tudttam hogy az aksiból fogyaszt azt meg az autó használatával eggyűtt termeli az áramot? :lol:
Szia a generátor állítja elő az áramot,az akkumulátor tárolja az energiát,pl: hogy be tudd indítani az autót,minden fogyasztó amit bekapcsolsz,a generátort terheli,ami a motort terheli(visszafogja)ezért eszik többet.Az energia nem vész el csak átalakul.
Megosztás:

Lenne egy kérdésem! Valaki mondja meg, hogy ha a világítás fel van kapcsolva (pl. ködlámpa, stb.), miért jelent többletfogyasztást a benzinből? Én úgy tudtam, hogy az aksiból fogyaszt, azt meg az autó használatával együtt termeli az áramot? :lol:

Látom, hozod a formád, bár a javulás tagadhatatlan! :D B)

A motor nem mannával, hanem üzemanyaggal működik. Nincs üzemanyag, nincs "használat". Minden plusz fogyasztó plusz energiaigénnyel lép fel. Egységnyi üzemanyagból egységnyi energia állítható elő, következésképpen, többlet energiához csak többlet üzemagyag bevitelével juthatunk.

Megosztás:

Látom, hozod a formád, bár a javulás tagadhatatlan! :D B)

A motor nem mannával, hanem üzemanyaggal működik. Nincs üzemanyag, nincs "használat". Minden plusz fogyasztó plusz energiaigénnyel lép fel. Egységnyi üzemanyagból egységnyi energia állítható elő, következésképpen, többlet energiához csak többlet üzemagyag bevitelével juthatunk.

Ezt nagyon szépen megfogalmaztad :lol:

Megosztás:

Ezt nagyon szépen megfogalmaztad :D

Igyekeztem a bántó v. sértő szándék gyanúját is messze elkerülni, amikor az általános iskolai fizika tanulmányok alapjáig kellett visszanyúlni.

Becsülendő, hogy Livi legalább felteszi a kérdést. Remélem nem orrolt meg rám! :lol:

Megosztás:

Igyekeztem a bántó v. sértő szándék gyanúját is messze elkerülni, amikor az általános iskolai fizika tanulmányok alapjáig kellett visszanyúlni.

Becsülendő, hogy Livi legalább felteszi a kérdést. Remélem nem orrolt meg rám! :lol:

Áá, nem hiszem, direkt bántó szándék nincs itt senkiben :D

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

A tankolásjelző villogásának kezdetét követően szerintetek kb. hány kilométert lehet még megtenni...? (Atra G 1.2, 16V)

Köszi

SC

Én pedig azt gondolom, hogy nem lehet hinni neki. Hazaérek, még semmi, aztán beállok az enyhén lejtős udvarra, majd ismét el szeretnék menni.....gyujtás ráad már villog. És megesik fordítva is, tehát már égett, és tereptől függően elalszik a következő gyújtás ráadásakor. Ebből csak arra következtetek, hogy igen kevés lehet ilyenkor benne.

Egyik autón sem tudtam kifürkészni, nem is merek menni velük, csak a benzinkútig, mert ha leállna (levegősödik) szívnék a dízellel szépen.

Én még nem mertem kipróbálni

Megosztás:

Én pedig azt gondolom, hogy nem lehet hinni neki. Hazaérek, még semmi, aztán beállok az enyhén lejtős udvarra, majd ismét el szeretnék menni.....gyujtás ráad már villog. És megesik fordítva is, tehát már égett, és tereptől függően elalszik a következő gyújtás ráadásakor. Ebből csak arra következtetek, hogy igen kevés lehet ilyenkor benne.

Egyik autón sem tudtam kifürkészni, nem is merek menni velük, csak a benzinkútig, mert ha leállna (levegősödik) szívnék a dízellel szépen.

Én még nem mertem kipróbálni

Nekem 1.6 benzinesben villogás után +10-20kmrel ha tankolok akkor 45-46l szokott kattanásig belemenni. Ilyenkor mindig azt gondolom, hogy még elment volna 40-50km-t ha nagyon kell, de valószinűleg nem lenne jó, ha az aljáról koszt szívna fel.

Emiatt nem is fogom bekészített kannával kipróbálni.

Megosztás:

Sziasztok nekem meg 0 és negyed között volt a benzinmutató,mentem 12km leállít,10 perc,beindít és a mutató a két piros között,világít a visszajelző,na akkor kút,7km,mire odaértem visszaállt 0 és negyed közé,ha a pirosat éri a mutató,40liter megy bele.

Nálam,2 napja villogott,két nap alatt kb 15-20km. mentem,és 47 l tankoltam bele.

Megosztás:

Hát még mindíg van 50-70 forint különbség,úgyhogy átjárok.Főleg,hogy a román kút közelebb van hozzám,mint a magyar.Határtól 800 méterre lakom!

Nekem is 10-12 km lenne a határ, csak az a baj, hogy odaát messze van valami nagyobb város. Ezekbe a falvakba meg kis gatyi kutak vannak. Egyszer megtankoltam ott a zsigulimat. 50 km után azt hittem kiesik a motor, úgy csörgött. Meg nem akart leállni, diesel lett. Azóta nem mentem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.