ASTRA G X16XEL Elküldve Február2, 2011 Megoszt Elküldve Február2, 2011 Lenne egy kérdésem valaki mondja meg hogy ha a világítás fel van kapcsolva pl(ködlámpa stb) miért jelent többletfogyasztást a benzinből én úgy tudttam hogy az aksiból fogyaszt azt meg az autó használatával eggyűtt termeli az áramot? :lol: Szia a generátor állítja elő az áramot,az akkumulátor tárolja az energiát,pl: hogy be tudd indítani az autót,minden fogyasztó amit bekapcsolsz,a generátort terheli,ami a motort terheli(visszafogja)ezért eszik többet.Az energia nem vész el csak átalakul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február2, 2011 Megoszt Elküldve Február2, 2011 Lenne egy kérdésem! Valaki mondja meg, hogy ha a világítás fel van kapcsolva (pl. ködlámpa, stb.), miért jelent többletfogyasztást a benzinből? Én úgy tudtam, hogy az aksiból fogyaszt, azt meg az autó használatával együtt termeli az áramot? :lol: Látom, hozod a formád, bár a javulás tagadhatatlan! :D B) A motor nem mannával, hanem üzemanyaggal működik. Nincs üzemanyag, nincs "használat". Minden plusz fogyasztó plusz energiaigénnyel lép fel. Egységnyi üzemanyagból egységnyi energia állítható elő, következésképpen, többlet energiához csak többlet üzemagyag bevitelével juthatunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Február2, 2011 Megoszt Elküldve Február2, 2011 Lenne egy kérdésem valaki mondja meg hogy ha a világítás fel van kapcsolva pl(ködlámpa stb) miért jelent többletfogyasztást a benzinből én úgy tudttam hogy az aksiból fogyaszt azt meg az autó használatával eggyűtt termeli az áramot? :lol: Szia Livi!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Február2, 2011 Megoszt Elküldve Február2, 2011 Látom, hozod a formád, bár a javulás tagadhatatlan! :D B) A motor nem mannával, hanem üzemanyaggal működik. Nincs üzemanyag, nincs "használat". Minden plusz fogyasztó plusz energiaigénnyel lép fel. Egységnyi üzemanyagból egységnyi energia állítható elő, következésképpen, többlet energiához csak többlet üzemagyag bevitelével juthatunk. Ezt nagyon szépen megfogalmaztad :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február2, 2011 Megoszt Elküldve Február2, 2011 Ezt nagyon szépen megfogalmaztad B) Én is megkönnyeztem. :D Különben mai adatom: 6,95 l/100 km. Ebből se lesz robogózás egyelőre. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február2, 2011 Megoszt Elküldve Február2, 2011 Ezt nagyon szépen megfogalmaztad :D Igyekeztem a bántó v. sértő szándék gyanúját is messze elkerülni, amikor az általános iskolai fizika tanulmányok alapjáig kellett visszanyúlni. Becsülendő, hogy Livi legalább felteszi a kérdést. Remélem nem orrolt meg rám! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február2, 2011 Megoszt Elküldve Február2, 2011 Igyekeztem a bántó v. sértő szándék gyanúját is messze elkerülni, amikor az általános iskolai fizika tanulmányok alapjáig kellett visszanyúlni. Becsülendő, hogy Livi legalább felteszi a kérdést. Remélem nem orrolt meg rám! :lol: Áá, nem hiszem, direkt bántó szándék nincs itt senkiben :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ScareCrow Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 Üdv mindenkinek! A tankolásjelző villogásának kezdetét követően szerintetek kb. hány kilométert lehet még megtenni...? (Atra G 1.2, 16V) Köszi SC Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 Üdv mindenkinek! A tankolásjelző villogásának kezdetét követően szerintetek kb. hány kilométert lehet még megtenni...? (Atra G 1.2, 16V) Köszi SC GM oktatás szerint amikor elkezd világítani kb 100 amikor villog 50 vagy annál kevesebb. sok függ a lábad méretétől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ScareCrow Elküldve Február3, 2011 Megoszt Elküldve Február3, 2011 GM oktatás szerint amikor elkezd világítani kb 100 amikor villog 50 vagy annál kevesebb. sok függ a lábad méretétől. Köszönöm a gyors választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Üdv mindenkinek! A tankolásjelző villogásának kezdetét követően szerintetek kb. hány kilométert lehet még megtenni...? (Atra G 1.2, 16V) Köszi SC Én pedig azt gondolom, hogy nem lehet hinni neki. Hazaérek, még semmi, aztán beállok az enyhén lejtős udvarra, majd ismét el szeretnék menni.....gyujtás ráad már villog. És megesik fordítva is, tehát már égett, és tereptől függően elalszik a következő gyújtás ráadásakor. Ebből csak arra következtetek, hogy igen kevés lehet ilyenkor benne. Egyik autón sem tudtam kifürkészni, nem is merek menni velük, csak a benzinkútig, mert ha leállna (levegősödik) szívnék a dízellel szépen. Én még nem mertem kipróbálni Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Én pedig azt gondolom, hogy nem lehet hinni neki. Hazaérek, még semmi, aztán beállok az enyhén lejtős udvarra, majd ismét el szeretnék menni.....gyujtás ráad már villog. És megesik fordítva is, tehát már égett, és tereptől függően elalszik a következő gyújtás ráadásakor. Ebből csak arra következtetek, hogy igen kevés lehet ilyenkor benne. Egyik autón sem tudtam kifürkészni, nem is merek menni velük, csak a benzinkútig, mert ha leállna (levegősödik) szívnék a dízellel szépen. Én még nem mertem kipróbálni Nekem 1.6 benzinesben villogás után +10-20kmrel ha tankolok akkor 45-46l szokott kattanásig belemenni. Ilyenkor mindig azt gondolom, hogy még elment volna 40-50km-t ha nagyon kell, de valószinűleg nem lenne jó, ha az aljáról koszt szívna fel. Emiatt nem is fogom bekészített kannával kipróbálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Sziasztok nekem meg 0 és negyed között volt a benzinmutató,mentem 12km leállít,10 perc,beindít és a mutató a két piros között,világít a visszajelző,na akkor kút,7km,mire odaértem visszaállt 0 és negyed közé,ha a pirosat éri a mutató,40liter megy bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Sziasztok nekem meg 0 és negyed között volt a benzinmutató,mentem 12km leállít,10 perc,beindít és a mutató a két piros között,világít a visszajelző,na akkor kút,7km,mire odaértem visszaállt 0 és negyed közé,ha a pirosat éri a mutató,40liter megy bele. Nálam,2 napja villogott,két nap alatt kb 15-20km. mentem,és 47 l tankoltam bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Szia akkor ezek szerint nyugodtan lehet menni amíg nem kezd villogni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Szia akkor ezek szerint nyugodtan lehet menni amíg nem kezd villogni. :lol: Addig nyugodtan mehetsz. Viszont ha már villog, akkor a biztonság kedvéért 20 km.-en belül tankolj. Nekem a BC olyankor 40-50 km. megtehető távolságot jelez. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 Addig nyugodtan mehetsz. Viszont ha már villog, akkor a biztonság kedvéért 20 km.-en belül tankolj. Nekem a BC olyankor 40-50 km. megtehető távolságot jelez. :lol: Akinek van BC-je ,de jó néki :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 Akinek van BC-je ,de jó néki :lol: Rakass bele ,Gabi megcsinálja pikk-pakk! Nekem amúgy nem hiányzik annyira,bár kétségtelen hogy jó dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 250km stabil 100 ill. 50km/h-val 6,2l/100km, mindez repedt leömlővel... Tényleg jobb lehet az osztrák benzin. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 sajnos tényleg jobb :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 sajnos tényleg jobb :lol: De még a szerb is jobb,tavaly tapasztaltam nyaralás alatt!A legjobban a makedón tetszett,főleg az ára miatt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 De még a szerb is jobb,tavaly tapasztaltam nyaralás alatt!A legjobban a makedón tetszett,főleg az ára miatt! És a román? Neked megérné átmenni. Vagy már ott sem olcsó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 És a román? Neked megérné átmenni. Vagy már ott sem olcsó? Benzinárak külföldön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 És a román? Neked megérné átmenni. Vagy már ott sem olcsó? Hát még mindíg van 50-70 forint különbség,úgyhogy átjárok.Főleg,hogy a román kút közelebb van hozzám,mint a magyar.Határtól 800 méterre lakom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 Hát még mindíg van 50-70 forint különbség,úgyhogy átjárok.Főleg,hogy a román kút közelebb van hozzám,mint a magyar.Határtól 800 méterre lakom! Nekem is 10-12 km lenne a határ, csak az a baj, hogy odaát messze van valami nagyobb város. Ezekbe a falvakba meg kis gatyi kutak vannak. Egyszer megtankoltam ott a zsigulimat. 50 km után azt hittem kiesik a motor, úgy csörgött. Meg nem akart leállni, diesel lett. Azóta nem mentem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts