Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

Amusing

Recommended Posts

Nos elég érdekes ez a fogyasztás téma.

Nekem a melóhely 8 km-re van (Lágymányos-Budaörsi reptér) és finoman használva 6,5-re jön ki a fogyim.

Viszont eddig soha nem tankoltam OMV-nél, de most az utolsó két tankot Az ÚjbudaCenternél lévő OMV-nél töltöttem tele Carrera 95-el, így 8 lityit evett.

Noh ma tankoltam Shellnél (érdi Tesconál sima 95-ös) és bár a mostani fogyit még nem tudom, de a Carrerahoz képest megtáltosodott az autó. Sose hittem volna, hogy benzin és benzin között ennyi különbég van. Pláne, hogy a Tescos benya javára. :rolleyes:

Megosztás:

Biztos hogy nem egyébként menni egy g astra űzemanyagtartálya mert papiron 52 van irva de nekem ha full űres akkor 44 liter megy bele akkor hogy is van ez??

Ilyenkor már megáll alattad, vagy csak a mutató ér le nullára? Mert utóbbi esetben még simán benne van az a 7-8 liter.

Megosztás:

Bakker, ennyi visszajelzőt. Ennél már tényleg kézikönyv kell, hogy tudja az ember mi micsoda.

Megosztás:

A H Astrában is kb ennyi visszajelző van (egy jobban felszerelt példányban), legalább 2x annyi mint a G-ben.

De hát ez a technika fejlődése, több kütyü, több visszajelző.

Bakker, ennyi visszajelzőt. Ennél már tényleg kézikönyv kell, hogy tudja az ember mi micsoda.
Megosztás:

• 2 weeks later...
Most először néztem meg,hogy pontosan mennyit eszik az Astra.

Tehát így alakult:460 km./41.5 l. benzin.Ami,ha jól számoltam:9,02 l/100km.Nagyobbrészt olyan városi menet

amikor be sem tud melegedni a motor(1-2 km reggel,este),kisebbrészt faluk közötti alsóbbrendű út és néha

egy hoszabb főutas menet.Mindez automata váltóval és 1,6-os motorral,alkalmankénti klímajárattással és a

hosszabb távokon a sportfokozat használatával..

Nekem kellemes meglepetés,mert többet gondoltam.

Legújabb adatok:

750 km./59,5 l. benzin.

Az :7,93 l/100 km.

Én meg vagyok vele elégedve.Valószínű azért lett most kevesebb ,mert több volt az országúti járat.

De még van mit javítani!Nézegettem a mobile.de -n a fogy. adatokat amiket a tulajok megadnak a kocsinál

és úgy láttam,hogy 7,2és 7,6 körül adják meg az automatáknál vegyesben.Bár azok majdnem mind a 84 lovas

motorral szereltek az enyém meg a 101 pacis.

Megosztás:

Endorf és hogyan azt ird le nekem mert nekem tartalékokal együtt kb 44 liter és neked akkor hogy 54 magyarázd meg légyszíves! :rolleyes:

Nekem is eddig a legtöbb ami belement az 44 de akkor már masszivan villogott. Ha meg villog akkor én már félek vele menni.

Más: Nekem mostanában hogy elkezdtem klimázni igen csak megy felfelé a fogyasztás. Szerintem jóval 8 felett. Most asszem elgondolkodom hogy kell e nekem klímáznom. Pedig annyira szerettem volna hogy legyen klimás autóm. Most megvan de nem merem használni :S

Megosztás:

Endorf és hogyan azt ird le nekem mert nekem tartalékokal együtt kb 44 liter és neked akkor hogy 54 magyarázd meg légyszíves! :rolleyes:

Egyrészt a sedannak 52L a benzintartály térfogata, másrészt, ha valaki nem fél, h a szellőztetőnél levő aktív szén szűrő tönkremegy, akkor el lehet játszadozni még a betöltőcső térfogatával is. Bár, szerintem több okból sem éri meg...

Megosztás:

Nekem is eddig a legtöbb ami belement az 44 de akkor már masszivan villogott. Ha meg villog akkor én már félek vele menni.

Más: Nekem mostanában hogy elkezdtem klimázni igen csak megy felfelé a fogyasztás. Szerintem jóval 8 felett. Most asszem elgondolkodom hogy kell e nekem klímáznom. Pedig annyira szerettem volna hogy legyen klimás autóm. Most megvan de nem merem használni :S

Milyen motor? Nekem max 2-3 dl-t jelent... Bár, alapból sem kevés... :rolleyes:

Megosztás:

endorf és hogyan azt ird le nekem mert nekem tartalékokal együtt kb 44 liter és neked akkor hogy 54 magyarázd meg légyszíves! :rolleyes:

Szasztok!

Először is nem sedanom van,hanem öt ajtósom....(az is 52L-es tank)

Ukrajnába járok tankolni és már nagyon ismerem mennyit tudok menni villogó jelzővel....

Amikor kiérek a kútra kb 0.5-2L benzinem van....43L-ig automatán tankolom és amikor lekattan,akkor kb 10perc amíg belemegy 9-10L még csorgatva csurig.Nem félek,h a csurig töltés miatt probléma lenne,mert utána egyből megyek 60km-ert(mire hazaérek)és 4-5L már ki is megy ugyebár belőle....

Nekem amikor "kigyullad" a jelző onnantól 80km-ert tudok menni vele.

Ja és most Ukránba 247Ft-ért tankoltam(egy hónapja ugyan 211 volt,de így is megéri nekem)

Megosztás:

Ja és most Ukránba 247Ft-ért tankoltam(egy hónapja ugyan 211 volt,de így is megéri nekem)

Minőségre milyen a kinti anyag? Vkitől azt hallottam hogy szartak már be tőle autók idehaza.3

Más: 145 km városban 17,2 l rátankolva ugyanannál a kutnál. Nah nemtomén hogy most klima teszi vagy a város vagy mind2. De ez igy nagyon rossz. Hogy van ez hogy hosszúban elmegyek 6,2-6,4el 3 személyel városba meg 10 felett jóval 1 személlyel. A vicc az hogy klimázgatni is csak ékt napja. Hihetetlen. Ha rossz lenne a kocsi akkor hosszúban sem lenne jó. Mostmár tényleg nem értem :rolleyes:

Megosztás:

Szerintem nem probléma,csak sose használd ki nullára ...

Én akkor szoktam megitatni amikor elkezd világítani.

Általában kattanásig

nálunk csak villogás után egy nappal szokott inni kapni és akkoris csak mértékkel:S hiába, a recesszió... nullán hálistennek még nem jártunk:P:D kössz az infót!

Megosztás:

nálunk csak villogás után egy nappal szokott inni kapni és akkoris csak mértékkel:S hiába, a recesszió... nullán hálistennek még nem jártunk:P:D kössz az infót!

Akkor csak a nagyon muszájra használod az autót.Rohadt egy világ ez.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.