Norbedlee Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Whiskyből :D :rolleyes: az akkor megnyugtatóbb ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Szóval akkor úggyaannyi a fogyasztás hát elég gyanús de hát köszönöm a válaszotokat! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Nekem is jobban bejön a sedan, hisz az is van :D X16XEL és nekem is dicsérgetik (10,5éves) :D . Mondjuk hűtőt én sem nap mint nap hordok magamnál :D Amúgy az én fogyasztásom 9,5-9,8L/100 Km. Ez "nagyátlag" legtöbbször (80 %) inkább város, városközpont. 8,4L/100Km volt a legkevesebb amit eddig mértem vegyes használat során. Volt egy remek téli hónapom (január) ott 11,5L/100Km :rolleyes: Ettől függetlenül szeretem a kis vasparibám ;) Szintén hasonló körülmények között használva nekem is ilyesmit produkál. Én 6km-t megyek vele város egyik végéből a másikba. Most ebben az időben 1-1,5km után már majdnem üzemmeleg legalábbis a viz :D Azért idegesítő egy kicsit mert azért ez a 6 km nem szütyörgősen megy hanem nagyjából egyenletesen haladva. Talán 2 max 3 lámpa fog meg,szal az út 60 % át egyenletes folyamatos tempóba teszem meg. Ez a 9-10,5 L /100 as fogyasztást ehez sokallom. Mert ahogy irod Te városközpontba mérsz ennyit, én meg várost átszelve. Ha hosszú útra viszem akkor 7,5-8,5 a fogyasztás. Volt már gépen is, sőt mentünk vele úgy hogy autóvillamosságis haver ölében ott volt a laptop kirakva az élőképek és ő is mindent rendbe talált. Szal többen is mondták hogy ez ilyen :S Nehezen tudom elfogadni emellett az üzemanyag árak mellet. Főleg hogy a bejárásomat nem fizetik máshogy odajutni a város szélére nagyon nehéz(napi 2 órám elmenne az amúgy is pocsék beosztást ez csak még tovább fokozná szal mindenképpen muszáj kocsival járni). Ezekre meg még mindre rájön az, hogy a fizetésemet is nagyon alacsonyan húzták meg, ami szerintem itt a legfőbb probléma!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 @Robi: Hiába tűnik úgy hogy hamar bemelegszik az autó, igazából csak a hűtővized éri el nagyjából az üzemi hőmérsékletet, és biztos vagyok benne hogy a vezérlőelektronika az egész út alatt több üzemanyagot fecskendez be a szokásosnál (amikor tényleg hosszú útra mész). Az a helyzet hogy a 6km még mindig nagyon rövid táv, úgyhogy ez nem az autó hibája, szvsz más autó is így fogyasztana hasonló körülmények között. Bejárásra: vegyél egy biciklit, a 6km azzal 10perc alatt letudható, és annak 0 a fogyasztása. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 @Robi: Bejárásra: vegyél egy biciklit, a 6km azzal 10perc alatt letudható, és annak 0 a fogyasztása. :D És az edzés is letudva + nincs környezetszennyezés.... Én így csinálom, csak nálam 5 km a melóhely. Számoljunk csak... : ez legalább 3 légy egy csapásra. Nálam a kocsi hosszú táv + feleség + 2 kölök. Egy főre vetítve így a legjobb a fogyi :rolleyes: Mondjuk könnyen beszélek, mert imádok bringázni + zuglóban élek, itt is dolgozom, kertek alatt bringázom. + hál istennek nem utazó ügynök vagyok, csak 1 helyben üllő ;) DTP-s Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 sziasztok nekem volt hogy 8 l el beérte városban,de ha klímázok,vagy dugó van akkor 9.jó ideje magasabb fordulaton használom a gépet,4 be 1700-1800 körül,és mintha megállt volna az olajfogyasztás,többször ránéztem és nem változott az olajszint,remélem így is marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Olajfogyasztás ????Hát nekem egy csep sem fogy lehet hogy gyenge mínőségű olajat használsz? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Szintén hasonló körülmények között használva nekem is ilyesmit produkál. Én 6km-t megyek vele város egyik végéből a másikba. Most ebben az időben 1-1,5km után már majdnem üzemmeleg legalábbis a viz :D Azért idegesítő egy kicsit mert azért ez a 6 km nem szütyörgősen megy hanem nagyjából egyenletesen haladva. Talán 2 max 3 lámpa fog meg,szal az út 60 % át egyenletes folyamatos tempóba teszem meg. Ez a 9-10,5 L /100 as fogyasztást ehez sokallom. Mert ahogy irod Te városközpontba mérsz ennyit, én meg várost átszelve. Ha hosszú útra viszem akkor 7,5-8,5 a fogyasztás. Volt már gépen is, sőt mentünk vele úgy hogy autóvillamosságis haver ölében ott volt a laptop kirakva az élőképek és ő is mindent rendbe talált. Szal többen is mondták hogy ez ilyen :S Nehezen tudom elfogadni emellett az üzemanyag árak mellet. Főleg hogy a bejárásomat nem fizetik máshogy odajutni a város szélére nagyon nehéz(napi 2 órám elmenne az amúgy is pocsék beosztást ez csak még tovább fokozná szal mindenképpen muszáj kocsival járni). Ezekre meg még mindre rájön az, hogy a fizetésemet is nagyon alacsonyan húzták meg, ami szerintem itt a legfőbb probléma!!!! Sok embert megkérdeztem és az ilyen használat mellett nem találta senki sem kimagaslóan rossznak (csak én :rolleyes: ) inkább átlagos, úgyhogy ebbe hamar beletörődtem. Viszont cserébe ha rálépek a jobb oldali kis pedálra akkor melegség tölti el a kis belsőmet és nem ér csalódás. Olajból meg nekem se eszik szinte semmit (illetve 2-3 dl kb. 4500km alatt, ami tesztidőnek volt mondható ;)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Szintén hasonló körülmények között használva nekem is ilyesmit produkál. Én 6km-t megyek vele város egyik végéből a másikba. Most ebben az időben 1-1,5km után már majdnem üzemmeleg legalábbis a viz ;) Azért idegesítő egy kicsit mert azért ez a 6 km nem szütyörgősen megy hanem nagyjából egyenletesen haladva. Talán 2 max 3 lámpa fog meg,szal az út 60 % át egyenletes folyamatos tempóba teszem meg. Ez a 9-10,5 L /100 as fogyasztást ehez sokallom. Mert ahogy irod Te városközpontba mérsz ennyit, én meg várost átszelve. Ha hosszú útra viszem akkor 7,5-8,5 a fogyasztás. Volt már gépen is, sőt mentünk vele úgy hogy autóvillamosságis haver ölében ott volt a laptop kirakva az élőképek és ő is mindent rendbe talált. Szal többen is mondták hogy ez ilyen :S Nehezen tudom elfogadni emellett az üzemanyag árak mellet. Főleg hogy a bejárásomat nem fizetik máshogy odajutni a város szélére nagyon nehéz(napi 2 órám elmenne az amúgy is pocsék beosztást ez csak még tovább fokozná szal mindenképpen muszáj kocsival járni). Ezekre meg még mindre rájön az, hogy a fizetésemet is nagyon alacsonyan húzták meg, ami szerintem itt a legfőbb probléma!!!! Ja! egyébként a bicikli sem rossz dolog, csak reggel szakadó esőben két gyerekkel a hónom alatt rohanni, hogy beérjek melózni elég sz@r dolog. Egy évig így jártam, csak még canga sem volt, hanem a két lábam. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Ja! egyébként a bicikli sem rossz dolog, csak reggel szakadó esőben két gyerekkel a hónom alatt rohanni, hogy beérjek melózni elég sz@r dolog. Egy évig így jártam, csak még canga sem volt, hanem a két lábam. :rolleyes: Nah igen! Nálam ugyan még gyerkőc nincsen, de szakadó eső plusz az isten háta mögötti melóhely az van. Biciklivel életveszélyes az az útszakasz, ahoz hogy ne legyen az úgy meg a táv majd 3 km vel hosszabb plusz eléggé dizsindzsás erdős rész. Ugyanis én kinnt dolgozok a város szélén már a Győr táblát is elhagyva kb 2 km el. Szóval nagyon megvok lőve ezzel a hellyel, ezt sosem vállaltam volna el mert anyagilag nagyon szar! Mióta dolgozok sosem éltem ennyire kevés lóvéból. A kocsimat már csak erre használom hogy oda meg vissza járjak mert ez is jóformán egy tank benzin egy hónapba ami 15000 ft. Meg persze ha akad maszek, mert emellet a beosztás mellet az is eléggé esélytelen! Lehet azért lettem mostanában ennyire fogyasztás érzékeny mert mikor megvettem akkor a fizum jóval elkerülte a 100 ezret mostanra meg el sem éri :S:S:S Meg ami még gondolkodásra késztet e témában az az hogy itt sokaknak megáll 7-8 körül városba használva, akkor joggal kérdezi az ember hogy ugyanaz a motor nálam miért fogyaszt jó 20% al többet, mikor nem vagyok egy állat módra vezető emberke! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Nah igen! Nálam ugyan még gyerkőc nincsen, de szakadó eső plusz az isten háta mögötti melóhely az van. Biciklivel életveszélyes az az útszakasz, ahoz hogy ne legyen az úgy meg a táv majd 3 km vel hosszabb plusz eléggé dizsindzsás erdős rész. Ugyanis én kinnt dolgozok a város szélén már a Győr táblát is elhagyva kb 2 km el. Szóval nagyon megvok lőve ezzel a hellyel, ezt sosem vállaltam volna el mert anyagilag nagyon szar! Mióta dolgozok sosem éltem ennyire kevés lóvéból. A kocsimat már csak erre használom hogy oda meg vissza járjak mert ez is jóformán egy tank benzin egy hónapba ami 15000 ft. Meg persze ha akad maszek, mert emellet a beosztás mellet az is eléggé esélytelen! Lehet azért lettem mostanában ennyire fogyasztás érzékeny mert mikor megvettem akkor a fizum jóval elkerülte a 100 ezret mostanra meg el sem éri :S:S:S Meg ami még gondolkodásra késztet e témában az az hogy itt sokaknak megáll 7-8 körül városba használva, akkor joggal kérdezi az ember hogy ugyanaz a motor nálam miért fogyaszt jó 20% al többet, mikor nem vagyok egy állat módra vezető emberke! Robi vegyél egy 4ütemű robogót olcsón... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 A fogyasztás egyébként nagyon kicsi hosszabb távakon 100 km/h sebbességel haladva 80 km-ren 5 liter Kb G ASTRA 1.4! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arti Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 A fogyasztás egyébként nagyon kicsi hosszabb távakon 100 km/h sebbességel haladva 80 km-ren 5 liter Kb G ASTRA 1.4! ;) Az az 5 liter már jobban hangzik. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 A fogyasztás egyébként nagyon kicsi hosszabb távakon 100 km/h sebbességel haladva 80 km-ren 5 liter Kb G ASTRA 1.4! :rolleyes: Lívi milyen kocsi ez? Mi a motorkódod? Z14XE vagy XEP? Jellemzően hogy gyorsulsz fel 100ra? Mekkora az a hosszútáv? Azért ez a sok kérdés mert nekem még 5 öt sosem evett, a legjobb eddigi az 6,5-6,7 között volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Robi vegyél egy 4ütemű robogót olcsón... Igen ezen gondolkodtam én is! Csak egy a baj hogy egy valamirevaló gépezet legalább 80-100 ezer. Ha meg volna annyi lóvém akkor tutti hogy a kocsiba vennék ezt azt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arti Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Lívi milyen kocsi ez? Mi a motorkódod? Z14XE vagy XEP? Jellemzően hogy gyorsulsz fel 100ra? Mekkora az a hosszútáv? Azért ez a sok kérdés mert nekem még 5 öt sosem evett, a legjobb eddigi az 6,5-6,7 között volt. Én úgy számolom, hogy Lívinek 6,25 liter / 100 km a fogyasztása. Az az 5 liter 80 km-re vonatkozott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 A motorbicikli is beázik :D és biztonsági öv sincs rajta ;) uram isten! MIket beszélek ....1 éve még gyalog mentem 2 karton tejért is a boltba most meg seggemre nőt a kocsi :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Nah igen! Nálam ugyan még gyerkőc nincsen, de szakadó eső plusz az isten háta mögötti melóhely az van. Biciklivel életveszélyes az az útszakasz, ahoz hogy ne legyen az úgy meg a táv majd 3 km vel hosszabb plusz eléggé dizsindzsás erdős rész. Ugyanis én kinnt dolgozok a város szélén már a Győr táblát is elhagyva kb 2 km el. Szóval nagyon megvok lőve ezzel a hellyel, ezt sosem vállaltam volna el mert anyagilag nagyon szar! Mióta dolgozok sosem éltem ennyire kevés lóvéból. A kocsimat már csak erre használom hogy oda meg vissza járjak mert ez is jóformán egy tank benzin egy hónapba ami 15000 ft. Meg persze ha akad maszek, mert emellet a beosztás mellet az is eléggé esélytelen! Lehet azért lettem mostanában ennyire fogyasztás érzékeny mert mikor megvettem akkor a fizum jóval elkerülte a 100 ezret mostanra meg el sem éri :S:S:S Meg ami még gondolkodásra késztet e témában az az hogy itt sokaknak megáll 7-8 körül városba használva, akkor joggal kérdezi az ember hogy ugyanaz a motor nálam miért fogyaszt jó 20% al többet, mikor nem vagyok egy állat módra vezető emberke! Hosszabb országúti vagy autópályás menetben mennyit nyel? Egyébként a "rossz" városi fogyasztásod annak is betudható, hogy éppen közben melegszik fel a motor is. Más üzemmeleg motorral városozni és más "hideggel". És ezeket is figyelembe véve nem feltétlenül irreális a fogyasztásod, sajnos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 A motorbicikli is beázik :D és biztonsági öv sincs rajta ;) uram isten! MIket beszélek ....1 éve még gyalog mentem 2 karton tejért is a boltba most meg seggemre nőt a kocsi :rolleyes: ÖNURALOM emberek :D nekem itt az imádott kombi, szintúgy imádok vezetni, de télleg csak 7végén használom, vagy esőben (akkor is csak azért, mert a gyerekülést a bringán csak nem használnám esőben). Pölö holnap tuti kocsi lesz, mert esőt mondanak egész napra, de 1ébként bringa lenne. Az 5 km-en összvissz 1 sört fogyaszt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 A motorbicikli is beázik :D és biztonsági öv sincs rajta ;) uram isten! MIket beszélek ....1 éve még gyalog mentem 2 karton tejért is a boltba most meg seggemre nőt a kocsi :rolleyes: Én nem mertem írni,hogy elvagyunk kényelmesedve. Mert ha más megtudja oldani autó nélkül...... Másrészt az autó az egy szükséges rossz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 ÖNURALOM emberek :D nekem itt az imádott kombi, szintúgy imádok vezetni, de télleg csak 7végén használom, vagy esőben (akkor is csak azért, mert a gyerekülést a bringán csak nem használnám esőben). Pölö holnap tuti kocsi lesz, mert esőt mondanak egész napra, de 1ébként bringa lenne. Az 5 km-en összvissz 1 sört fogyaszt :D Az egyik haverom fogyózik. ma kb. 60km tekert. 60/5km= 12 üveg sör. milyen részeg lenne :rolleyes: ;) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Hosszabb országúti vagy autópályás menetben mennyit nyel? Egyébként a "rossz" városi fogyasztásod annak is betudható, hogy éppen közben melegszik fel a motor is. Más üzemmeleg motorral városozni és más "hideggel". És ezeket is figyelembe véve nem feltétlenül irreális a fogyasztásod, sajnos... Hosszú országúti túrára nem mentem mostanában, de legutóbb mikor Zalakarosra mentem akkor 6,5-6,7 volt. Ezzel a bemelegedős történettel lehet beletrafáltál itt volt elöttem de látod ezt eddig nem vettem figyelembe. Innentől persze hogy jók az értékek a villamosságisnál hisz ott már meleg a blokk. Hát akkor be kell érjem ezzel. Arra lennék kiváncsi hogy akinek jól fogyaszt városba annak hogyan melegszik és hogy használja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Én nem mertem írni,hogy elvagyunk kényelmesedve. Mert ha más megtudja oldani autó nélkül...... Másrészt az autó az egy szükséges rossz ;) és mikor nem volt mobiltelefon? meg net. most meg szinte nem tudunk meglenni nélkülük. (már aki :D ) hiába a XXI. század "civilizációs betegségeit" okozó rosszak. Jaja! ez kezd átmenni szókratészba..... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 Az egyik haverom fogyózik. ma kb. 60km tekert. 60/5km= 12 üveg sör. milyen részeg lenne :rolleyes: ;) :D :D 3 sör nekem a max bringán, bár tudom, az is tilos. 1x a ligetben már léptem meg zsernyákok elől a susnyásba, nem vagyok rá büszke, de télen-nyáron kocsmázni is bringával a legjobb: kocsiba nem ülök még konyakosmeggyel se, a taxi drága, bkv-val meg éccaka 2 óra, ami bringával 20 perc. Titeket meg majd kikerüllek, ne ti üssetek el :D. Amúgy télleg józanul, okosan csinálom, nem mint áálllat... Amúgy 60 km nem rossz, nekem 115 a max majdnem együltő helyben. Na jó, kicsit haladtam is az Őrségben :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május30, 2010 Megoszt Elküldve Május30, 2010 és mikor nem volt mobiltelefon? meg net. most meg szinte nem tudunk meglenni nélkülük. (már aki :D ) hiába a XXI. század "civilizációs betegségeit" okozó rosszak. Jaja! ez kezd átmenni szókratészba..... :D 3 sör nekem a max bringán, bár tudom, az is tilos. 1x a ligetben már léptem meg zsernyákok elől a susnyásba, nem vagyok rá büszke, de télen-nyáron kocsmázni is bringával a legjobb: kocsiba nem ülök még konyakosmeggyel se, a taxi drága, bkv-val meg éccaka 2 óra, ami bringával 20 perc. Titeket meg majd kikerüllek, ne ti üssetek el ;) . Amúgy télleg józanul, okosan csinálom, nem mint áálllat... Amúgy 60 km nem rossz, nekem 115 a max majdnem együltő helyben. Na jó, kicsit haladtam is az Őrségben :D Jó lesz ezt a csevejt abbahagyni, és az autók fogyasztásáról írni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts