dsteel Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 De végülis lehet, csak én nem nagyon tudok alacsony fogyasztáshoz ideális körülményeket produkálni, felesben etanolozok, szinte csak város rövidtávok, 2-5-10 kilóméterek, meg pörgetem is a kocsit. Az igazmondást nem is vitatom, de úgy vettem észre hogy(nem csak a fórumon) általában hajlamosak a gazdik lefele szépíteni a fogyin. Ebben igazad lehet... Hát ilyen használat mellett neked gondolom 8L körül mocorog. Vagy feljebb, ha ólomzoknit húztál :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Ebben igazad lehet... Hát ilyen használat mellett neked gondolom 8L körül mocorog. Vagy feljebb, ha ólomzoknit húztál :) Hát valahol ott, nyáron talán 7-7.5. Link to comment Megosztás: More sharing options...
G á b o r Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 2 személlyel, klíma nem volt, pont olyan idő volt, h az ablakok is mind fel voltak húzva, csak a levegőrostélyon jött be levegő, bp-kolozsvár pálya nélkül, konstans 90 (már amennyire emléxem). Ez 2002-ben volt. Amúgy én jól fogyasztok mindig :) 1.1-es fiestával bp-gdansk 4,6L. Amúgy vegyesben 6,5 L volt az F-fel, persze nem télen. De most már kicsit jobban pörgetem a dízelt (is), mióta tudok erről az eltaknyosodós dologról. Szal én hiszek neki, sztem elvileg lehetséges és 1ébként is miért kamuzna? Itt mi mindannyian tök jó fejek vagyunk :) és igazmondók, nemde?! Nem endorf kamuzik, hanem a haverja aki ezt állította. Vagy rossz gumija volt és emiatt csalt a km óra. :D Nekem sincs nehéz lábam, mégis csak 5,7 volt a legjobb eddig. Igaz, ez nyáron téli gumival. :D Szerk: most nézem, hogy az enyémnek más a motorkódja. Akkó' nem szó'tam, me' így aztat má' nem tom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Nekem a legjobb még az elején tanulóvezető koromban nagypapis stílusban volt 6.3L/100Km 1.4-el. Azért hihetetlenek ezek a kicsi számok, mert nem sokan laknak pálya mellett, hogy felhajt, megy 2 órát meg lehajt. Ha már város van dugó, kapcsolgatás az már dob a fogyin. Így van. Konstans autópálya tempónál 6 körüli benzines fogyasztásokat lehetne kihozni. Persze nálunk nehéz azt megcsinálni, hogy fellépsz a pályára és 500 km múlva leesel róla... Olasz, svájci túráinkon több száz kilométereket tudtunk gurulni lassítás-gyorsítás nélkül. Itthon persze a legtöbben városi-elővárosi jövés-menésre használjuk a gépeket, ami teljesen más tészta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 van EDC kártyám amire az AGIP kúton kedvezményt adnak - 10 ft./litert. Biztos ez a 10Ft? EDC honlapon 5-öt írnak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Lépj be a club-ba! :) pü.ment! Köszi! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Hát valahol ott, nyáron talán 7-7.5. Nekem a Ferdehátú megállt 6L környékén, igaz többnyire városon kívül, nyugisan... Egy darabig írtam is. A c14se caravan ugyanígy használva 6.8-7.1L feles etanollal, amióta kijött a jó idő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Z16xEP Caravan hosszútávon ~6.2 vegyes ~7.3 autópályás hosszútáv ~7.3 város ~8.5 hideg rövid távok ~9.6 15.000 km alatt mért adatok Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Szerintem kamuzik. :) 5,47-re jön ki a fogyasztás, amit nehezen hiszek el, ha 100-zal megy átlagban. Valami itt nem stimmel. :) Én is mindig mondtam neki,h kamuzik.....eljött velem Ukránba tankolni beletankolt 51l-t,lenullázta a napi számlálót,ment vele 950km-ert úgy,h nem fogyott ki,hanem kimentünk együtt megint Ukránba tankolni és 52L ment bele(én tankoltam csutkára mindkét alkalommal neki) Szal....nem kamuzik bárki-bármit mond és akármennyire hihetetlen(még nekem is)Nekem a Z14XE 7.5-8.5L/100km 17-es gurigákkal.100-al haladva amugy lehet 6L alá menni ez már nekem is sikerült egy Mátészalka-Tatabánya oda visszán 5.9L jött ki 4 személlyel+150kg csomaggal. Visszatérve a vezetési stílusára havernak:dinamikusan vezet napi 20km-eket 30% város a többi Mátészalka-Nagydobos útvonal főúton 90-130 között,gyári méretű gumival 195/60 R15-ös aluval).Kilométer órája sem csal,mert egyszer teszteltük egy útvonalat táblától-tábláig és neki is nekem is 7.9km jött ki. Szal...lehet irigyelni!! Még valami reggeli első indításnál neki 30másodperc alatt visszaáll az RPM-je 750-800-ra,nekem a Z14Xe 3 perc nektek is ilyesmi??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április13, 2010 Megoszt Elküldve Április13, 2010 Biztos ez a 10Ft? EDC honlapon 5-öt írnak... Igen tényleg -5 ft.Valamiért 10-re emlékeztem,de vissza és rákerestem a kedvezményre és itt is 5-öt írtak.Bocs. :) Én végig azzal voltam,hogy tízzel kevesebb( először tankoltam a kártyával) és nem igazán számoltam utána a számlán,hogy tényleg annyi-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Igen tényleg -5 ft.Valamiért 10-re emlékeztem,de vissza és rákerestem a kedvezményre és itt is 5-öt írtak.Bocs. :) Én végig azzal voltam,hogy tízzel kevesebb( először tankoltam a kártyával) és nem igazán számoltam utána a számlán,hogy tényleg annyi-e. Pedig már kezdtem örülni hogy régi a honlapjuk vagy mittomén :) De azért ez is valami.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Én is mindig mondtam neki,h kamuzik.....eljött velem Ukránba tankolni beletankolt 51l-t,lenullázta a napi számlálót,ment vele 950km-ert úgy,h nem fogyott ki,hanem kimentünk együtt megint Ukránba tankolni és 52L ment bele(én tankoltam csutkára mindkét alkalommal neki) Az is lehet, h kicsit többet forog az óra odaát, mint kéne :) Igaz, ez akár bármelyik hazai kúton is előfordulhat, az átlagember ugye nem tudja leellenőrizni, ha 1-2 litert elcsal a műszer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Az is lehet, h kicsit többet forog az óra odaát, mint kéne :) Igaz, ez akár bármelyik hazai kúton is előfordulhat, az átlagember ugye nem tudja leellenőrizni, ha 1-2 litert elcsal a műszer... Dehát,akkor az azt jelentené,hogy még kevesebb ment a tankba.Akkor még kisebb lenne a valódi fogyasztása,nem? Megnéztem most a B Vectrásoknál is a fogyitopikot és ott pl. 6,2-es átlag (is) van,tehát egyre inkább hihetőnek tűnik az itt említett 6 l. alatti fogyasztás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Dehát,akkor az azt jelentené,hogy még kevesebb ment a tankba.Akkor még kisebb lenne a valódi fogyasztása,nem? Teljesen igazad van, marhaságot beszéltem, előbb írtam, aztán (sem) gondolkodtam. Nem szóltam :) Akkor vmelyik előző hozzászólásom maradt: hiszek neki, mert nálam is volt az Fnél ily kevés... Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Újjabb negatív rekord! 235 km és több mint a fél tank kifogyott. Ha 52 nek a felét nézzük az 26 akkor a fogyi 11,06 L /100 !!! És ráadásul alatta is van egy jó mutatóval. Nem tudom mi a fene van ezzel. De hihetetlen. Szerintetek? Lambda? Gyújtó TR? GYertya?? Vagy mi a fene??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Biztos jól mér ez? Kúton rátankolva belemegy ennyi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Biztos jól mér ez? Kúton rátankolva belemegy ennyi? 1,5 éve van nálam kb ennyi szokott belemenni ha félúton áll. Arra gondolsz hogy talán betojt a mutatóm és a tankba magasabb a szint? Hát látod erre nem is gondoltam. De holnap nyomok is egy telit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 1,5 éve van nálam kb ennyi szokott belemenni ha félúton áll. Arra gondolsz hogy talán betojt a mutatóm és a tankba magasabb a szint? Hát látod erre nem is gondoltam. De holnap nyomok is egy telit. Nekem MOL benzinkúton való tankolás után fogyasztott ilyen gyalázatosan, azóta csak AGIP. Link to comment Megosztás: More sharing options...
G á b o r Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 1,5 éve van nálam kb ennyi szokott belemenni ha félúton áll. Arra gondolsz hogy talán betojt a mutatóm és a tankba magasabb a szint? Hát látod erre nem is gondoltam. De holnap nyomok is egy telit. Na mi lett az eredmény? Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 Na mi lett az eredmény? Még nincs vége a napnak, ne siess :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Tegnap tankoltam 46.5 litert, ugy hogy mar tankolást jelző villogás után leért a mutató a két csikból az alsóra. Féltem, hogy megáll. Ha jól sejtem , akkor még volt benne kb 6 liter? Nekem a mutató úgy csal, hogy lassan indul el a teli állástól, ill. a félig állapot alatt gyorsabb fogyást mutat. Még nem próbáltam teljesen kifogyasztani, lehet nem is jó ötlet, mert felszívja a koszt? Nekem soha nem fogyasztott nagyon keveset, egyszer jött ki 6l télen hosszabb úton, amikor sok falu miatt sok 60-as 80-as tempó. Átlag 8-at eszik nyáron, most télen városban 10, de volt több is. OMV-t tankolok bele egy kúton, de asszem próbaképp váltok. Lehet, valami nem stimmel vele, mert azért sokallom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Ami a kutakat illeti, régebben egy közeli kagylósnál tankoltam mindig. Érdekes módon akkor sokat megcsörgött a motor 2-esben gyorsítva. Valahogy amióta kutat váltottam nem csinálja. Másik kagylós kút benzinnel sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Tegnap tankoltam 46.5 litert, ugy hogy mar tankolást jelző villogás után leért a mutató a két csikból az alsóra. Féltem, hogy megáll. Ha jól sejtem , akkor még volt benne kb 6 liter? Nekem a mutató úgy csal, hogy lassan indul el a teli állástól, ill. a félig állapot alatt gyorsabb fogyást mutat. Még nem próbáltam teljesen kifogyasztani, lehet nem is jó ötlet, mert felszívja a koszt? Nekem soha nem fogyasztott nagyon keveset, egyszer jött ki 6l télen hosszabb úton, amikor sok falu miatt sok 60-as 80-as tempó. Átlag 8-at eszik nyáron, most télen városban 10, de volt több is. OMV-t tankolok bele egy kúton, de asszem próbaképp váltok. Lehet, valami nem stimmel vele, mert azért sokallom. Mondjuk úgy, hogy az a tankjelző az nem precíziós műszer. De meg lehet tanulni, hogy amikor valamit mutat, akkor az gyakorlatban mit jelent :) Mondjuk ha kifogy, akkor sem szív szerintem semmi koszt be, mert eleve a tartály aljáról szívja az anyagot, meg a visszafolyó cső miatt keveredik is a tartályban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
G á b o r Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Érdekes módon akkor sokat megcsörgött a motor 2-esben gyorsítva. Ez mit jelent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
G á b o r Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Még nincs vége a napnak, ne siess :) Mindig elsietem... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts