Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

45,6 liter, 550 km... 8,3 liter/100 km

Ebből 200 km autópálya 4 személy, telepakolva csomagokkal, 140 (+,-)10 km/h-s tartományban. Még egy kis Budapest, a többi külvárosos-dinamikus-munkábajárós.

Elküldve

Sziasztok.Megvolt az első teli tankos fogyasztás mérés országút 807km 46 literrel,nekem nagyon tetszik,napi 2x17 km.Most pedig a gázos fogyasztását fogom mérni.Amit úgy akarok kivitelezni hogy,kihasználtam a gázt a tartályból mikor vettem az autómat,mikor már csak dadogva,rángatva ment gázzal,erre töltöttem 5000-ért gázt 19,x litert és szintén rángatásig megyek vele,némi benzint levonva a kapott km számából.

Elküldve

Megközelitő fogyi adat:

Szfvár-Enying-Szabadka oda-vissza,4 személy,csomagok,klima nélkül,90-100km/h-val 430km+120km város

Így 550km 35l benya(OMV maxmotion 95 meg Shell full Saver,folyamatos spuri használat) 6,36l/100km,de ez nem pontos kb.6-6,5l között lehet :icon1:

Ezt idáig bármelyik benzinnel hozta a 3 év alatt(diszkont kutak,Auchan,Metro,stb))úgyhogy maradok az OMV supernél :icon1:

Elküldve (edited)

Főleg városi használattal nekem 7,27 l/100 km-re jött ki gyári Dunloppal gumival, 7,16 l Conti télivel, és 6,5 l új Hankookkal.

Tavaly nyáron, pályán 6,6-ot evett gyári gumival (2 személy, sok csomag, 35 fok, klíma). Kíváncsi vagyok, az újjal mit tudna. :icon1:

Módosítva : NW1
  • 4 weeks later...
Elküldve

100% város eddig, a BC szerint (a mutató is kb igazolja) 12,2 liter. De mikor műszakira mentünk akkor full dugóban 18 liter volt :omg:

• 2 weeks later...
Elküldve

Z14XE, 2000-es gyártás.

Város: kb 10L/100km

Ez szinte 100%-ban, 2x3,5 km-es út, totál hidegjárat, kb az út végére bemelegszik a jószág.

Hosszabb városi használat mellett is kíváncsi lennék rá, van-e változás.

Országút: kb 6,0-6,5L/100km (közlekedési szabályok betartása mellett, 90-es tempó)

Utóbbi baráti, előbbi kevésbé.

Ezek MaxxMotion95-el vannak.

Megnézem majd sima super95-el, illetve shell 95-el is.

Kíváncsi leszek.

Ez reális szerintetek?

Vezetés tekintetében egyébként még szokom a gépet, nem igazán érzem, gyorsítás, előzés kisebb sebességnél eléggé bajos.

Álló helyzetből már rájöttem, hogy érdemes gyorsítani :D

Jól kipörgetem, 3000-3500-ig, és akkor tudok rendesen gyorsítani (és még nincs forma1-es hanghatás).

Így is, ha kicsit alulváltok, tehát hamar teszem neki a következő fokozatot, hajlamos megtorpanni.

Aztán 2500 körül már húz.

De ha kb 30-al megyek és onnan kell (gyorsan) kikerülni valamit (főleg ha többen is ülnek a kocsiban), az szenvedés...

Azt még nem érzem.

Városban egyébként eddig 50-el 3-asban mentem, az olyan 2500-as fordulat.

A kevésbé kormolódás jegyében.

Mostanában inkább megyek 55-60 körül és teszek neki egy 4-est, a kisebb fogyasztás érdekében.

Ilyenkor még 2000-2100 körül forog a motor. Városban igyekszem 2000 fölött tartani...

Gyorsításkor 2-est kb 40-45-ig, 3-ast 60-65-ig, 4-est 80-ighasználom ilyenkor. (fülre így tűnik jónak).

Azt (én is) észrevettem, hogy 5. fokozatban, 90-nél még kicsit lomha, kihúzattam 110-120-ig, ott már inkább elkezdett élni.

Tanácsot elfogadok...

Elküldve

Muter sedan 2004-es astra-ja hasonlóan fogyaszt. 9-10 a top rövidtávon városban. Szerintem ez normális, egyedül a shell 99/100assal evett egy literrel kevesebbet városban.

Ha nagyon küzdeni akarsz, tempomatot tedd bele/használd.

Elküldve

Most még fogy kifele belőle a vége.

Számolgatok még, most úgy tűnik kevésbé fogy városban.

Az elejében még lehet benne van 70-100km szerviz előtti állapot.

Meglátjuk.

Elküldve

Egy kis fogyasztási adat:

OMV MaxMotion 95

714 km-re 44,15l --> 6,18l/100km

734 km-re 44,24l --> 6,02l/100km

Sajnos most Agip-nál kellett tankoljak, de kíváncsi lettem volna a harmadik tankolás eredményére. Mivel jó idő van mostanság ezek az adatok klímázás mellett voltak.

Elküldve

Most még fogy kifele belőle a vége.

Számolgatok még, most úgy tűnik kevésbé fogy városban.

Az elejében még lehet benne van 70-100km szerviz előtti állapot.

Meglátjuk.

Vegyesben kb 8-8,3 lett a vége.

Ebben kb 180km országút van, meg 130 km városi rövidtáv.

Elküldve (edited)

Vegyesben kb 8-8,3 lett a vége.

Ebben kb 180km országút van, meg 130 km városi rövidtáv.

Nálam is nagyjából ez az átlag jön ki vegyes-fogyasztásban... Kb 4500km-re vetítve (totál, tehát sok város/rövidtáv ill. tél-nyár) 8-8,1-8,2l/100km.

(A legjobb átlagom 6,6l/100km volt, ekkor Székesfehérvár és Szekszárd közt futottam az "etapokat", 3x250km-re jött ki, országút, 90-100km/h ahol lehetett. A legrosszabb: tél+fűtés+világítás+ablaktörlés+város 9l/100km...)

Módosítva : Janó32
Elküldve

Nálam is nagyjából ez az átlag jön ki vegyes-fogyasztásban... Kb 4500km-re vetítve (totál, tehát sok város/rövidtáv ill. tél-nyár) 8-8,1-8,2l/100km.

(A legjobb átlagom 6,6l/100km volt, ekkor Székesfehérvár és Szekszárd közt futottam az "etapokat", 3x250km-re jött ki, országút, 90-100km/h ahol lehetett. A legrosszabb: tél+fűtés+világítás+ablaktörlés+város 9l/100km...)

De neked 1.6 nem 1.4 ugye?

Elküldve

Sziasztok!

Nekem Z14XE, csapottseggű a verda.

Az első hosszabb útján (2 éve, pont a megvétel után) 185-ös kopott téli gumival (Barum Polaris 2) a Mátra lankáin, 2-en, lájtosan rakott csomagtartóval, lendületesen autózva evett 6,03 litert. :blink:

Aztán lett 195-ös nyári Conti PremiumContact 2 cipellő, azzal már 6,7-7,3l között fogyaszt, amit nem bírok lejjebb tornászni (vidéken, de vegyesben rövid és hosszabb távon). Az új 185-ös téli Conti WinterContacttal meg !!!kicsit kevesebbet eszik!!!, mint a nyárival. (Szóval a télivel télen kevesebbet eszik, mint a nyárival nyáron. :icon11: ) Noooormális az ilyen???

Uff

Elküldve

Sziasztok!

Nekem Z14XE, csapottseggű a verda.

Az első hosszabb útján (2 éve, pont a megvétel után) 185-ös kopott téli gumival (Barum Polaris 2) a Mátra lankáin, 2-en, lájtosan rakott csomagtartóval, lendületesen autózva evett 6,03 litert. :blink:

Aztán lett 195-ös nyári Conti PremiumContact 2 cipellő, azzal már 6,7-7,3l között fogyaszt, amit nem bírok lejjebb tornászni (vidéken, de vegyesben rövid és hosszabb távon). Az új 185-ös téli Conti WinterContacttal meg !!!kicsit kevesebbet eszik!!!, mint a nyárival. (Szóval a télivel télen kevesebbet eszik, mint a nyárival nyáron. :icon11: ) Noooormális az ilyen???

Uff

A gumi ahogy írod sokat számít.

Én majd Michelin Energy Savert veszek, ha ez a gyári lekopna már.

Mekkora guminyomással jársz? Én mindent 2.5-re fújok. Ha már 2-3 tizeddel kevesebb van, akkor az pár deci fogyasztás pluszot jelent, 0.5-el meg minimum 0.5l. (az utóbbi tapasztalat, egyszer nem tudtam mivan, s rájöttem, hogy a gumikat néha fújni kellene, én 4-5 hetente ellenőrzöm, s fúlyom, mert annyi idő alatt 0,1-0,2-vel csökken a nyomása)

Elküldve

A gumi ahogy írod sokat számít.

Én majd Michelin Energy Savert veszek, ha ez a gyári lekopna már.

Mekkora guminyomással jársz? Én mindent 2.5-re fújok. Ha már 2-3 tizeddel kevesebb van, akkor az pár deci fogyasztás pluszot jelent, 0.5-el meg minimum 0.5l. (az utóbbi tapasztalat, egyszer nem tudtam mivan, s rájöttem, hogy a gumikat néha fújni kellene, én 4-5 hetente ellenőrzöm, s fúlyom, mert annyi idő alatt 0,1-0,2-vel csökken a nyomása)

Azt tudom, h sokat számít, nade ennyit??? :blink: A télivel kevesebbet eszik télen, mint a nyárival nyáron??? Egyébként minden kerékben 2.2-2.4 van, télen-nyáron.

Egyébként most így visszaemlékezve, mikor megvettem/tük az autót, akkor csodálkoztam is, h mennyire elpattog minden kanyarban, itthon aztán megnéztük, az előző tulaj 3,1 bart nyomott minden kerékbe. :blink: :omg: Akkor valószínűleg azért evett olyan keveset, mert nem tapadt. :D

De ez a téli-nyári anomália akkor is furcsa...

Elküldve

Egy kb fogyasztási adat a közelmúltból:
~49l - 900km -> 400km öreguras országút 90-100al, a maradék Százhalombatta - Kelenföld P+R útviszonyoknak megfelelően.

Az autó egy Z14XEP Sedan, az említett Michelin Energy Saver gumikkal, kb 1.9 barra fújva. (ezen lehet növelek az itt elhangzottak fényében)

Elküldve

Az itt olvasottak után én is fújtam mindet 2,3-ra. (Good Year Efficient Compact 195) Eddig a gyári ajánlást használtam. Elől 2,2 hátul 1,9. Így az új értékekkel 10L kb 170 km (ebből kb 38 km város: 5,9L

A vegyes pedig szintén jobban alakul: 47L, 600 km (és még van benne egy falatnyi)

7,8L

kb fele város, fele országút

Elküldve

Hali!

Segítségeteket szeretném kérni! Van egy Astra G-m 1.4 16V .Hosszabb távon használom az autót van benne 250 km autópálya + a városi forgalom így hetente megyek kb. 700 km-t. Számolgatom a fogyasztást de sehogyan nem jövök ki 8-8.8L/100km alatt.Szerintem ez rohadt sok!!! Az öcsémnek is ugyan ilyen Astra-ja van és az megáll 6,5L/100km ből ezen a távon! 16 os gyári alufelni 205-ös gumikkal lehet probléma?Tudtok segíteni??? Megköszönném! :)

Elküldve

Hali!

Segítségeteket szeretném kérni! Van egy Astra G-m 1.4 16V .Hosszabb távon használom az autót van benne 250 km autópálya + a városi forgalom így hetente megyek kb. 700 km-t. Számolgatom a fogyasztást de sehogyan nem jövök ki 8-8.8L/100km alatt.Szerintem ez rohadt sok!!! Az öcsémnek is ugyan ilyen Astra-ja van és az megáll 6,5L/100km ből ezen a távon! 16 os gyári alufelni 205-ös gumikkal lehet probléma?Tudtok segíteni??? Megköszönném! :)

Az attól függ, mennyire sietősek ezek az utak. Normál használattal is városban ha sok az araszolás, elindulás-megállás, akkor 9-10 liter simán lemegy, pályán nekem ~8 litert evett, ha a megengedett sebességgel haladtam. Ja és persze nem írtad, hogy milyen 1.4-es, mert attól is nagyban függ. Nekem Z14XE volt, és például a twinport motoros Z14XEP átlag 1 literrel kevesebbet kér.

Elküldve

Sziasztok, 1.6 16V-s G Astra-m kb. 200 km vegyes, majd 400 km pályán töltött utazás alatt megevett egy teljes tank benzint. 17-es sport gumik vannak fent rajta, ami tudom nem használ a fogyasztásnak, de kissé sokallom az étvágyát. A tempóm az 120-130 km/h volt, nem is nyomtam neki, annyi hogy a klíma nah az ment ész nélkül..............

Elküldve (edited)

Sziasztok, 1.6 16V-s G Astra-m kb. 200 km vegyes, majd 400 km pályán töltött utazás alatt megevett egy teljes tank benzint. 17-es sport gumik vannak fent rajta, ami tudom nem használ a fogyasztásnak, de kissé sokallom az étvágyát. A tempóm az 120-130 km/h volt, nem is nyomtam neki, annyi hogy a klíma nah az ment ész nélkül..............

A 8,3-8,5(9?)l/100km nem nagy fogyasztás szerintem, pláne klímával.

Módosítva : Janó32
Elküldve

Hát én összetenném a két kezemet ha 600km-t meg tudnék tenni egy tank benzinnel az 1.8 Coupéval, pedig én se nyomom neki... de inkább olyan 520-540km szokott sikerülni, igaz nekem is 215/40 R17 gumik vannak rajta, ráadásul 100-as benzinnel járok...

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.