Geopake Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 sziasztok,Veresegyház-Vác kb 20 km reggel oda dután vissza 1,6 16v nem twinport motoros kb,mennyiben állna meg télen illetve nyáron,szeretnék egy ilyen kombit nemsokára venni esetleg jár naponta ilyen távot valaki ?megírhatnátok nekem 40 km-en szerintem megeszi a 3-3.5 litert.Nekem is Z16XE caravanom van,de igazából sosem mértem a fogyasztását.Mikor kifogy tele tankolom azt jónapot:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 sziasztok,Veresegyház-Vác kb 20 km reggel oda dután vissza 1,6 16v nem twinport motoros kb,mennyiben állna meg télen illetve nyáron,szeretnék egy ilyen kombit nemsokára venni esetleg jár naponta ilyen távot valaki ?megírhatnátok nekem Én is Veresre járok, napi 2x20 km. Egyelőre úgy fest, hogy 8-8,5 liter környékén alakul a fogyasztásom (nem tudom, extrém hidegben lesz-e több?!), de ez 1.8 és automata, az 1.6 kézinek illene kevesebbet ennie... Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve November25, 2013 Megoszt Elküldve November25, 2013 Én is Veresre járok, napi 2x20 km. Egyelőre úgy fest, hogy 8-8,5 liter környékén alakul a fogyasztásom (nem tudom, extrém hidegben lesz-e több?!), de ez 1.8 és automata, az 1.6 kézinek illene kevesebbet ennie... az 1,6 se eszik kevesebbet!!városba rövidtávon2-5km 10,5-11l is bekajálja Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 az 1,6 se eszik kevesebbet!!városba rövidtávon2-5km 10,5-11l is bekajálja ezt én is megerősítem,sajnos <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 ezt én is megerősítem,sajnos <_< Nekem is belemegy városban a 10-10.5, országút 7-7.5. Eddig sokalltam a városit de látom ez ennyi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Nekem is belemegy városban a 10-10.5, országút 7-7.5. Eddig sokalltam a városit de látom ez ennyi... Z16XE és ötajtós, ez kimaradt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 ezt én is megerősítem,sajnos <_< A városi fogyasztás szinte bármennyi lehet... Ha nagyon rövid utakon dugóban még 20l-t is meg lehet vele etetni.... Nem érdemes a várost alapul venni, mert az változó mindig. Országutat vagy autópályát kell összehasonlítani. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November28, 2013 Megoszt Elküldve November28, 2013 üdv a 10+ osok klubjában :D 11.8 állok most , és biza elrúgom neki amikor már meleg csak város 10km utakon ennyi... csodák nincsenek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November29, 2013 Megoszt Elküldve November29, 2013 üdv a 10+ osok klubjában :D 11.8 állok most , és biza elrúgom neki amikor már meleg csak város 10km utakon ennyi... csodák nincsenek :) A Z28NET-et ne hasonlítsuk már össze egy egyhatos szívóval! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
medve75 Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 én azért,szomorú vagyok hogy ilyen fogyasztási értékek jönnek ki,a vectrához képest ez csalódás nekem.van skoda fabia kombi a családban 1,4 75 ló,toyota corolla 1.4 mocival 6 ban megállnak normál gázpedál használat mellett .ha most veszek egy 1.4-1.6 motoros kombit (már 1 ideje nézegetem)és 8-at fog enni ,pedig ennek nem így kéne lenni az enyém 71 lovas 1050kg ra,a mostani90-101ló 1180-1250 re,nem kéne hogy többet egyenek sztem,vagy tényleg nem a köbcentit kell nézni Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 én azért,szomorú vagyok hogy ilyen fogyasztási értékek jönnek ki,a vectrához képest ez csalódás nekem.van skoda fabia kombi a családban 1,4 75 ló,toyota corolla 1.4 mocival 6 ban megállnak normál gázpedál használat mellett .ha most veszek egy 1.4-1.6 motoros kombit (már 1 ideje nézegetem)és 8-at fog enni ,pedig ennek nem így kéne lenni az enyém 71 lovas 1050kg ra,a mostani90-101ló 1180-1250 re,nem kéne hogy többet egyenek sztem,vagy tényleg nem a köbcentit kell nézni 8l megehet, ha olyan körülmények között használod. Ha XEP motorral veszed, akkor kevesebbet is fog enni, mint az XE..... Nekem az 5 ajtós annó benzinből volt amikor megállt 5.2l-ből, de 6l alatt kijött.... De az 5.6-5.8 simán hozható vele hosszabb távon országúton.... Kombi sem ehet annyival többet.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 én azért,szomorú vagyok hogy ilyen fogyasztási értékek jönnek ki,a vectrához képest ez csalódás nekem.van skoda fabia kombi a családban 1,4 75 ló,toyota corolla 1.4 mocival 6 ban megállnak normál gázpedál használat mellett .ha most veszek egy 1.4-1.6 motoros kombit (már 1 ideje nézegetem)és 8-at fog enni ,pedig ennek nem így kéne lenni az enyém 71 lovas 1050kg ra,a mostani90-101ló 1180-1250 re,nem kéne hogy többet egyenek sztem,vagy tényleg nem a köbcentit kell nézni azért nálam már elég jó a kg/le arány :) elég sokat számít vagy a nyomaték csúcsom 1800nál megvan már egészen kb 4000ig szóval nem igazán lehet összehasonlítani :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
NW1 Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Nekem most jött össze az eddigi legjobb városi fogyasztás: 7,49 l. (Új téligumi, meg egy kis odafigyelés, egyébként 8-8,5 körül alakul.) Nyáron 2 személlyel, csomagokkal, 35-38 fokban, állandó klímával, sok autópályával 6,5-6,6 l volt. Számomra abszolút korrekt értékek (off Golf 1 on után főleg :icon1: ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Nálam anno az 1,4es twinportos 90LE-s Astra kombi télen 7,2-7,4-et evett csak városban. Ezekben hétköznap jórészt munkába járás volt 3km-es távon, esetenként délutáni bevásárló körút. Nyáron, hosszabb távon 6,7 körül volt az átlaga 90es tempóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Nálam anno az 1,4es twinportos 90LE-s Astra kombi télen 7,2-7,4-et evett csak városban. Ezekben hétköznap jórészt munkába járás volt 3km-es távon, esetenként délutáni bevásárló körút. Nyáron, hosszabb távon 6,7 körül volt az átlaga 90es tempóval. Hogyan evett olyan sokat? Akkor csak én, meg a zex munkatársam tud kevéssel járni? Ő munkába jár vele, kb 25km-es távon használta 3-4 személlyel 5.6-5.5-al járt vele. És tessék az én régi benzines fogyasztásom. Tegyük hozzá, hogy azok 12km-es munkábajárásos szakaszok voltak az esetek 80%-ában. A téli fogyasztás a hideg miatt volt magas.... Ha ennyi lenne most a benzin, akkor boldogság lenne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Hogyan evett olyan sokat? Akkor csak én, meg a zex munkatársam tud kevéssel járni? Ő munkába jár vele, kb 25km-es távon használta 3-4 személlyel 5.6-5.5-al járt vele. És tessék az én régi benzines fogyasztásom. Tegyük hozzá, hogy azok 12km-es munkábajárásos szakaszok voltak az esetek 80%-ában. A téli fogyasztás a hideg miatt volt magas.... Ott valami számolási probléma van akkor. A 800 kilós 1.3-as Off Swift is vegyesben eszik 5,5-litert, és az jónak számít. Városban 5,5 liter 1200 kilós kasznival benzinmotorral számomra nem elképzelhető. Senki nem venne dieselt akkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Ott valami számolási probléma van akkor. A 800 kilós 1.3-as Off Swift is vegyesben eszik 5,5-litert, és az jónak számít. Városban 5,5 liter 1200 kilós kasznival benzinmotorral számomra nem elképzelhető. Senki nem venne dieselt akkor. Akkor számold ki Te is, ha a táblázatban nem hiszel....nem hiába szúrtam be... A kis 1.4 nem eszik sokat, de egy lomha állat.... 1.6 alatt nem is szabadott volna megvennem. :) Akinek 1.2 van, azt meg el nem hiszem, hogy jó, mert ezzel is szenvedés ha megy a klíma... Amúgy nyáron is több minimum 0.5l-el, ha megy folyamatosan a klíma.... 6l alatt lazán el lehet járni a Z14XEP-vel hosszabb távon, igaz nem versenytempóban, de okosan...klíma nélkül.... Várost ne nézd, mert az nem releváns adat! Lehet hogy félórát ücsörög valaki a dugóban, s megy 10m-t.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
medve75 Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 szóval ha olyan 7 ben megállna a szíjas 1.4-1,6 bármelyik motorverzióval ,2x20 km/nap Vác- Veresegyház távon tehát nem városban,akkor okés a kocsivásárlás Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 szóval ha olyan 7 ben megállna a szíjas 1.4-1,6 bármelyik motorverzióval ,2x20 km/nap Vác- Veresegyház távon tehát nem városban,akkor okés a kocsivásárlás miért ragaszkodsz a szíjashoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
medve75 Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 mert 800 pénzem van rá,magára az autóra.és hát vagy G astra esetleg valami japó amitől félek mert még nekem nem volt,opelom viszont 3 is Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 mert 800 pénzem van rá,magára az autóra.és hát vagy G astra esetleg valami japó amitől félek mert még nekem nem volt,opelom viszont 3 is Nekem volt a három Opel mellett, és nem esküszöm meg rá, hogy a köv. autóm nem japán lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 mert 800 pénzem van rá,magára az autóra.és hát vagy G astra esetleg valami japó amitől félek mert még nekem nem volt,opelom viszont 3 is ezt nem értem...az enyém láncos (Z14XEP), de attól még G Astra...vagy 800ezerért nem kapsz classic2-t? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Én lényegében 80-90%-ban városban használom. 7,7l/100km a fogyasztásom. Kombi, 1.6 (101le), szíjas... Anno nézegettem láncos Classic II-t is, de az ebben az ársávban nagyon az alja volt állapotra, továbbá valahogy a láncos hangja annyira nem nyert meg magának. A szíjas halkabb/simább véleményem szerint... De kinek mi jön be. Az tény, hogy -elvileg- a láncos kevésbé macerás konstrukció vezérlés kapcsán... Azonban ha mégis hozzá kell nyúlni, akkor lényegesen költségesebb és komplexebb a mutatvány. Link to comment Megosztás: More sharing options...
medve75 Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 köszi mindenki válaszát.akkor mehet a keresgélés,nézegetés Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 Szia! Az enyém így néz ki (Z14XE): A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu köszi mindenki válaszát.akkor mehet a keresgélés,nézegetés Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts