potyo Elküldve Január19, 2013 Elküldve Január19, 2013 E isjo megoldas. de en gyenge fagyok excelbol, hogy osszehoakegy ilyet:) Nem kell. freeze fórumtárs jóvoltából már van ilyen készen, letölthető, csak használni kell. Az aláírásában megtalálod: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=225&st=26740#entry915446 Én is csak azért csináltam másikat, mert ez csak egyféle üzemanyagot tud vezetni, én meg akartam az benzint és a gázt is írni.
tgabika76 Elküldve Január19, 2013 Elküldve Január19, 2013 1 fejjel odébb G astra 2eft tankol... annak mi értelme van Fel akarja szedni a kutas csajt és kell valami alibi hogy gyakran visszajárhasson? :D
Mc-elek Elküldve Január19, 2013 Elküldve Január19, 2013 Fel akarja szedni a kutas csajt és kell valami alibi hogy gyakran visszajárhasson? :D erre nem gondoltam :) nem rossz a kasszás lány ;)
bocs Elküldve Január19, 2013 Elküldve Január19, 2013 Ez a spritmonitor jo oldalnak tunik, magyar nyelvu, ehez hasonlo oldal nincs? Szia! Van magyar nyelvű is: http://www.fogyasztasmonitor.hu/
kobraCode Elküldve Január19, 2013 Elküldve Január19, 2013 Én nem találtam még. A fórumon sokan ezt használják. Amúgy meg készítettem egy excel táblát ami még grafikont is rajzol. :) Abban is vezetem. Ott ir össz km-t, litert, Ft-ot, ft/km-t, átlagot. :) És grafikonon jelzi az össz átlagfogyasztáshoz képesti tankolási átlagokat. :) Ügyes :icon13: Holnap én is csinálok egy ilyet magamnak, köszi az ötletet!
_Robi_ Elküldve Január19, 2013 Elküldve Január19, 2013 Gyári hiba. Ilyen is van.... És a fogyasztást a szintjelzőhöz számolni lehetetlen. Fölösleges. Féltankkal számolni is literekkel tér el. Lehet nem is fogyaszt sokat, csak rosszúl számolsz??? Nekem van hogy 70-80 km-ig nem is mozdul a műszer, aztán szemmel látom, hogy megy le. Tankold kattanásig, ellenőrizd, hogy a km számlálód tényleg annyit mutat-e mint amennyit mész. Utána ha "üres" a tank akkor megint kattanásig. Akkor már kb megkapod a valóst. De ez is csak sok mérés után lesz pontos. Addig sok a csalás a mérésben. A téli gumi ami rajta van csak egy nagyon picit nagyott. 195/65 R15. A gyári érték az 195/60 lenne. GPS el nézve nem sok az eltérés. Nincsen 50 nél 5 km/h. Azért mondtam ezt a fél tankot mert éppen akkor ott járt. Amit tudok hogy ha városba használom(gyakorlatilag az év 90% ba ez van) nem tudok elmenni két kattanásig telitankolt tankkal 450-460 km-t amikor már kivilágít. Olyankor belemegy 46-47 L üzemanyag. Tehát 10 fölötti. Most lehet hogy még korai következtetni a fogyasztásra. De majd ha kivilágít megírom mennyi lett. De szerintem nem jön ki 10-11 alá. Ezt a 10-11 hozza folyamatosan. Amire volt szerelő aki azt mondta jó volt aki sokallja. Nem megy túl rövidet. Mert 10km-t oda ugyanennyit vissza. Igaz sok kereszteződéssel és lámpával de egy indítással tehát nem állok meg. Üzemi hőfokát kb 3 km után simán eléri. Termosztát 2 éve cserélve wahler típusra. Azért furcsa meg ha hosszút megyek akkor 7 liter alá simán lemegy. Tehát ezért nem értem.
retfirD Elküldve Január19, 2013 Elküldve Január19, 2013 Szia! Van magyar nyelvű is: http://www.fogyasztasmonitor.hu/ Ezzel csak az a baj, hogy nagyon kevesen használják aktívan (bár én ott is írogatom). Magyarok közül még a http://szervizkonyv.vezess.hu/ oldalt ajánlanám, de legtöbb adat a spritmonitoron van.
tgabika76 Elküldve Január20, 2013 Elküldve Január20, 2013 A téli gumi ami rajta van csak egy nagyon picit nagyott. 195/65 R15. A gyári érték az 195/60 lenne. GPS el nézve nem sok az eltérés. Nincsen 50 nél 5 km/h. Azért mondtam ezt a fél tankot mert éppen akkor ott járt. Amit tudok hogy ha városba használom(gyakorlatilag az év 90% ba ez van) nem tudok elmenni két kattanásig telitankolt tankkal 450-460 km-t amikor már kivilágít. Olyankor belemegy 46-47 L üzemanyag. Tehát 10 fölötti. Most lehet hogy még korai következtetni a fogyasztásra. De majd ha kivilágít megírom mennyi lett. De szerintem nem jön ki 10-11 alá. Ezt a 10-11 hozza folyamatosan. Amire volt szerelő aki azt mondta jó volt aki sokallja. Nem megy túl rövidet. Mert 10km-t oda ugyanennyit vissza. Igaz sok kereszteződéssel és lámpával de egy indítással tehát nem állok meg. Üzemi hőfokát kb 3 km után simán eléri. Termosztát 2 éve cserélve wahler típusra. Azért furcsa meg ha hosszút megyek akkor 7 liter alá simán lemegy. Tehát ezért nem értem. Sztem az alapján ahogy használod (90% város, rövid távok sok lámpával +most a tél) egyáltalán nem sok ez a fogyasztás, amit az is mutat hogy magad is elismerted hogy hosszú távon lemegy 7 liter alá. Írhatnám azt is hogy ez nem szar, ez ilyen, de egyrészt feltehetőleg nem vigasztalna, másrészt meg ne hidd hogy a többi jobb, hasonló körülmények között bármilyen benzines autónak nagyjából ekkora arányban növekedne a fogyasztása. Csak egy példa: telente egy Z10XE Corsát használok, csak városban 500-550km-t tudok elmenni egy tankkal, városon kívül simán 700km felett, akár 750-et is. Pedig Veszprém nem nagy város, nincs túl sok lámpa és a dugó is ismeretlen fogalom a reggeli és a délutáni csúcsot leszámítva.
camaron Elküldve Január20, 2013 Elküldve Január20, 2013 Sztem az alapján ahogy használod (90% város, rövid távok sok lámpával +most a tél) egyáltalán nem sok ez a fogyasztás, amit az is mutat hogy magad is elismerted hogy hosszú távon lemegy 7 liter alá. Írhatnám azt is hogy ez nem szar, ez ilyen, de egyrészt feltehetőleg nem vigasztalna, másrészt meg ne hidd hogy a többi jobb, hasonló körülmények között bármilyen benzines autónak nagyjából ekkora arányban növekedne a fogyasztása. Csak egy példa: telente egy Z10XE Corsát használok, csak városban 500-550km-t tudok elmenni egy tankkal, városon kívül simán 700km felett, akár 750-et is. Pedig Veszprém nem nagy város, nincs túl sok lámpa és a dugó is ismeretlen fogalom a reggeli és a délutáni csúcsot leszámítva. Plusz ismeretlen tényező a fórumtárs vezetési stílusa. Hosszú távon kevés a fék+gáz kombináció. De városban elég gyakori. És lehet benne van az is, h padlógáz aztán meg satufék. Nem mindig az autóban kell keresni a hibát. Annó a B Zafiránk esetében, amit apámmal használtunk közösen, ő 60 éves fejjel elment 7,5 literes átlaggal. Én a huszon éves fejjel 8-9 között.
Geri1987 Elküldve Január20, 2013 Elküldve Január20, 2013 Sziasztok! Segítség kellene! Van egy 1998-as 1.6 16v g-astra-m! Ami már 4-éve a tulajdonomba van az lenne a problémám hogy drasztikusan sokat fogyaszt! Mit értek drasztikus alatt 100km-en 3-4-literrel eszik többet! És elég furcsa hangja van olyan hangja van mint egy traktornak! A gyertyák jók a gyújtó trafó ujj és az üzemanyag szűrő ujj! Az első hengerben lévő gyertya mindig be szennyeződik olajos lesz az a henger megy csak néha ki hagy! Az egr szelepem rossz volt de mivel nem volt 50-ezer forintom ujjat venni ezért lezárattam és már fél éve hibátlanul működik a kocsi lezárt egr-el vagyis működött! tudnátok segíteni hogy mi lehet a baja vagy hogy hova vigyem és mit nézessek meg rajta??? Előre is köszönöm a segítségeteket!
gedikart Elküldve Január24, 2013 Elküldve Január24, 2013 Kevés budapesti lámpa, de leginkább hosszútáv (nem autópálya, 100-110 km/h között), rekordfogyasztást hozott 5.8 L / 100 km. Lukoil kúton tankoltam. Előző fogyasztás ugyanazon a kútfejen 5.9-re jött ki. (2004 Z14XE)
Dom Elküldve Január25, 2013 Elküldve Január25, 2013 Kevés budapesti lámpa, de leginkább hosszútáv (nem autópálya, 100-110 km/h között), rekordfogyasztást hozott 5.8 L / 100 km. Lukoil kúton tankoltam. Előző fogyasztás ugyanazon a kútfejen 5.9-re jött ki. (2004 Z14XE) Grat. Az 1,4-es motoroknak az a legideálisabb sebesség, felette már el kezd enni.
Tibtsy Elküldve Január25, 2013 Elküldve Január25, 2013 Sziasztok, Mi okozhatja azt, hogy városban 20km-en 3 lámpa, 8.2-9.2 a fogyasztásom, viszont 130km autópályán is beveszi a 12 litert. A motor egy Z16XEP Nem nyomom neki és ahol biztosított a folyamatos haladás, ott 5-ikben pörög kb 1000 és 1500 között valahol.
rozsav Elküldve Január25, 2013 Elküldve Január25, 2013 Sziasztok, Mi okozhatja azt, hogy városban 20km-en 3 lámpa, 8.2-9.2 a fogyasztásom, viszont 130km autópályán is beveszi a 12 litert. A motor egy Z16XEP Nem nyomom neki és ahol biztosított a folyamatos haladás, ott 5-ikben pörög kb 1000 és 1500 között valahol. 1000?...az már majdhogynem alapjárat...
imy Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 1000?...az már majdhogynem alapjárat... Motorgyilkos. Így gyorsan kinyírja....
Yuri Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 F astrába tankoltam anno 1:3 arányban, de időnként csörgött vele a motor, ezért inkább leálltam vele. G Astra mennyire szereti az etanolt?
imy Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 F astrába tankoltam anno 1:3 arányban, de időnként csörgött vele a motor, ezért inkább leálltam vele. G Astra mennyire szereti az etanolt? Nem érdemes, nem nyersz vele semmit sem. 50%-nál már üzemanyag korrekciós hibát ír ki. 40% fölé ne menj vele. 20-30%-nál nem úgrik meg jelentősen a fogyasztás (5% körül)
imy Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 Ez a Bp drága hely. :) Benzint tgnap 403.9 -8Ft-ért tankoltam (nálunk 429.9 -8Ft) AGIP És az LPG 255Ft/l (nálunk 286Ft -10Ft) Azt hiszem ha tehetem (benzinből tutira) csak Bp-en fogok tankolni.
Tibtsy Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 Na megnéztem ma, 5-ben 1350 körül forog. Mi a legjobb fordulat a Z16XEP-nek, kerestem, de nem találtam sehol motor karakterisztikákat, esetleg tud valaki valahol?
Yuri Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 Nem érdemes, nem nyersz vele semmit sem. 50%-nál már üzemanyag korrekciós hibát ír ki. 40% fölé ne menj vele. 20-30%-nál nem úgrik meg jelentősen a fogyasztás (5% körül) Hagyom inkább ,köszi :)
Yuri Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 Na megnéztem ma, 5-ben 1350 körül forog. Mi a legjobb fordulat a Z16XEP-nek, kerestem, de nem találtam sehol motor karakterisztikákat, esetleg tud valaki valahol? Én lakott területen belül nem nagyon szoktam 5-be rakni.
rozsav Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 Ez a Bp drága hely. :) Benzint tgnap 403.9 -8Ft-ért tankoltam (nálunk 429.9 -8Ft) AGIP És az LPG 255Ft/l (nálunk 286Ft -10Ft) Azt hiszem ha tehetem (benzinből tutira) csak Bp-en fogok tankolni. meg gázt is..vagy határon túl.. :icon1:
gedikart Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 Na megnéztem ma, 5-ben 1350 körül forog. Mi a legjobb fordulat a Z16XEP-nek, kerestem, de nem találtam sehol motor karakterisztikákat, esetleg tud valaki valahol? http://i155.photobucket.com/albums/s314/astraownersclub/Engines/graph_16i16v.gif
rozsav Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 Na megnéztem ma, 5-ben 1350 körül forog. Mi a legjobb fordulat a Z16XEP-nek, kerestem, de nem találtam sehol motor karakterisztikákat, esetleg tud valaki valahol? szerintem ha már üzemmeleg a motor, 2000-ig is csak emelkedő és gyorsítás nélkül engedd vissza...sokan városban még negyediket se kapcsolnak, s állítják, nem ugrik meg a fogyasztásuk jelentősen a pörgősebb stílus miatt. de hogy a motornak jót tesz, az tuti, s így közép-, pláne hosszútávon visszadja annak a pár deci benyának az árát. azt elhiszem (tapasztalat), hogy nehéz a berögzött vezetési stíluson változtatni, de ha eleinte tudatosan, figyelve rá pörgeted picit, később már Te fogod piszkálni az asszonyt: "kapcsolj vissza, megfojtod a motort." ;) szóval a mutatód inkább 3000-től jobbra legyen, mint balra... a fagyizás áldásos hatásairól meg olvashatsz itt, keress vissza :D
Tibtsy Elküldve Január27, 2013 Elküldve Január27, 2013 szerintem ha már üzemmeleg a motor, 2000-ig is csak emelkedő és gyorsítás nélkül engedd vissza...sokan városban még negyediket se kapcsolnak, s állítják, nem ugrik meg a fogyasztásuk jelentősen a pörgősebb stílus miatt. de hogy a motornak jót tesz, az tuti, s így közép-, pláne hosszútávon visszadja annak a pár deci benyának az árát. azt elhiszem (tapasztalat), hogy nehéz a berögzött vezetési stíluson változtatni, de ha eleinte tudatosan, figyelve rá pörgeted picit, később már Te fogod piszkálni az asszonyt: "kapcsolj vissza, megfojtod a motort." ;) szóval a mutatód inkább 3000-től jobbra legyen, mint balra... a fagyizás áldásos hatásairól meg olvashatsz itt, keress vissza :D Na ezt nem igazán értem, akkor milyen tartományban érdems hsználni? :) Mi van a 2000el? mit csináljak? Tényleg nem értem. :)
Recommended Posts