spear Elküldve Július6, 2011 Megoszt Elküldve Július6, 2011 Már LPG. :D Amúgy általában OMV, vagy Shell volt. :icon4: A metrós benzinkúton milyen a benzin tapasztalatotok szerint? Nállunk Debrecenben most ott a legolcsóbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 A metrós benzinkúton milyen a benzin tapasztalatotok szerint? Nállunk Debrecenben most ott a legolcsóbb. Sohasem tankoltam én ott.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 Sziasztok! Azt is ideírhatnátok, hogy mit tankoltok és hol. 95 Luki Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 Vespa? Ja nem, már látom, Punto. Bocs. :D Ferrari... de tőlem Lambo is lehet :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 És a Dallas kúton tankoltatok már? Vélemény? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 És a Dallas kúton tankoltatok már? Vélemény? neked valamelyik útba esik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 neked valamelyik útba esik? Igen a Zay utcai Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 Igen a Zay utcai valamiért úgy emlékszek hogy Te miskolci vagy ... vagy nem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 valamiért úgy emlékszek hogy Te miskolci vagy ... vagy nem :icon4: jól emlékszel, igen de már csak hétvégén..., de most néztem meg az árakat. Magasak. Úgyhogy törölve. Még jó hogy olcsó üzemanyag kúthálózatnak hirdetik magukat.. :D :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 Full város 38 L üzemanyag 413 km alatt elfogyott ami 9,02L/100Km. Közbe ment a klíma többször meg rengeteg ökölődés. Sajna ez ilyen, hasonló kocsik ismiknél max 8-8,5 és akkor nem klímázott vagy nincs is benne. Van egy olyan gyanúm hogy ez az Opel motor effajta körülmények között ennyit tud. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július7, 2011 Megoszt Elküldve Július7, 2011 Full város 38 L üzemanyag 413 km alatt elfogyott ami 9,02L/100Km. Közbe ment a klíma többször meg rengeteg ökölődés. Sajna ez ilyen, hasonló kocsik ismiknél max 8-8,5 és akkor nem klímázott vagy nincs is benne. Van egy olyan gyanúm hogy ez az Opel motor effajta körülmények között ennyit tud. igen,az egyém kb 10 körül eszik vegyesben klimával,mondjuk 2000turbó:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Július8, 2011 Megoszt Elküldve Július8, 2011 95 Luki D Luki. Legutóbb Eurodiesel INA :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július8, 2011 Megoszt Elküldve Július8, 2011 Full város 38 L üzemanyag 413 km alatt elfogyott ami 9,02L/100Km. Közbe ment a klíma többször meg rengeteg ökölődés. Sajna ez ilyen, hasonló kocsik ismiknél max 8-8,5 és akkor nem klímázott vagy nincs is benne. Van egy olyan gyanúm hogy ez az Opel motor effajta körülmények között ennyit tud. Hát nemtudom, nekem talán 1-2x volt 7l fölött a fogyasztásom, de az is télen rövid távokon. Még LPG-ből sem eszik annyit, mint neked benzinből. :D Nincs kitöltve hogy milyen a motorod, de ha Z14XE-d van igaz az alapból kb +1l-el többet kér, mint a Z14XEP. A városozás meg relatív, mivel lehet egész nap dugóban ülsz, és úgy eszik annyit (akkor reális), vagy folyamatosan haladsz (akkor meg sokat eszik).... Egy autópályás, vagy országúti adat többet mond mint a város.... :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július8, 2011 Megoszt Elküldve Július8, 2011 Ott van az aláírásában hogy Z14XE-je van, és azt a fogyasztást sok városi tökölődéssel (az én értelmezésemben ez dugó) +klímázva érte el. Sztem ilyen körülmények között ez nem sok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július9, 2011 Megoszt Elküldve Július9, 2011 Ott van az aláírásában hogy Z14XE-je van, és azt a fogyasztást sok városi tökölődéssel (az én értelmezésemben ez dugó) +klímázva érte el. Sztem ilyen körülmények között ez nem sok. szerintem sem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
falabu Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 Debrecen-Zamárdi-Debrecen 700km, ebböl kb 650 pálya 56liter lötyi 8L átlag.... Odafele 120-130, visszafele stabil 140-el. 3 személy, nem túl nehéz tatyókkal. Csak én érzem k*rva soknak? Kezd elegem lenni a kocsibol, 8 liter alá nemnagyon sikerül levinni soha a fogyasztást... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 Debrecen-Zamárdi-Debrecen 700km, ebböl kb 650 pálya 56liter lötyi 8L átlag.... Odafele 120-130, visszafele stabil 140-el. 3 személy, nem túl nehéz tatyókkal. Csak én érzem k*rva soknak? Kezd elegem lenni a kocsibol, 8 liter alá nemnagyon sikerül levinni soha a fogyasztást... 8 az valóban nem tűnik kedvezőnek ilyen hosszú távon Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 a 8 liter nem sok. 1200 kg os autó 90 ponilóval 4000 feletti fordulattal. ez sok? mennyé 90 nel 5. ben és akkor majd eszik kevesebbet. ( a zafira ennél a sebességnél 10 litert eszik. az 1400 kg, és busz. ennyi ) és a klima használatról ne is beszéljünk..... kellett volna venni egy 1.8 ast, az is ennyit eszik, de az legalább megy is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 Debrecen-Zamárdi-Debrecen 700km, ebböl kb 650 pálya 56liter lötyi 8L átlag.... Odafele 120-130, visszafele stabil 140-el. 3 személy, nem túl nehéz tatyókkal. Csak én érzem k*rva soknak? Kezd elegem lenni a kocsibol, 8 liter alá nemnagyon sikerül levinni soha a fogyasztást... Én ezt a 8 litert nem érzem annyira k.va soknak. Az enyémben 1.6-os motor van (X16XEL), és az a tapasztalatom, hogy legjobban akkor fogyaszt, ha hosszú távon tartósan 90-100 km/h körül haladok, ekkor olyan 6,5 l/100km. Autópályán 130-140 km/h haladásnál már emelkedik, kb 7l/100km. De ez 1.6-os motor, autópályás tempónál nem erőlködik annyit, szerintem a tied 8l-es fogyasztása ha nem is a legjobb, még belefér. Viszont hogy soha nem megy 8l alá, az tényleg kicsit soknak tűnik, de ez nagyban függ a használat körülményeitől is. Úgy tudom, hogy ezeknek a motoroknak általában is elég nagy a szórása fogyasztás terén a körülmények függvényében, az enyém is 6 és 10l között mozog attól függően, hogy hol, mennyit, és milyen tempóban megyek. Viszont legújabb tapasztalataim alapján szinte teljesen mindegy a vezetési stílus, én direkt próbálgattam mostanában az egészen "sportostól" az "öregurasig", fogyasztásban gyakorlatilag nem jött ki semmi különbség azonos körülmények között, mindig ugyan azt hozza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 a 8 liter nem sok. 1200 kg os autó 90 ponilóval 4000 feletti fordulattal. ez sok? ennyi különbség lenne a twp javára.. ?? ugyanez nálam benzinből 6.5 ,gázból 7.5 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 kellett volna venni egy 1.8 ast, az is ennyit eszik, de az legalább megy is... Hasonló körülmények között sztem az megenne 10-et is... Én is nehezen tudom leküzdeni 8 liter alá az 1.8-at, pedig 90-el megyek és tempomattal, igaz végig klímázva. Amúgy pályán stabil 130-nál 8 liter egyáltalán nem sok egy 1.4-estől sztem sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Hasonló körülmények között sztem az megenne 10-et is... Én is nehezen tudom leküzdeni 8 liter alá az 1.8-at, pedig 90-el megyek és tempomattal, igaz végig klímázva. Amúgy pályán stabil 130-nál 8 liter egyáltalán nem sok egy 1.4-estől sztem sem. hát az én coupéimmal bécs oda-visszát általában 7,5 - 8 literrel jártam meg mindig. Horvátországot - Bosznia felé ( csak országút ) meg stabilan 7 literrel.... amikor nekem coupém az asszonynak Z14XE je volt akkor azért mentünk mindig a coupéval, mert az kevesebbet evett mint az egynégy.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Debrecen-Zamárdi-Debrecen 700km, ebböl kb 650 pálya 56liter lötyi 8L átlag.... Odafele 120-130, visszafele stabil 140-el. 3 személy, nem túl nehéz tatyókkal. Csak én érzem k*rva soknak? Kezd elegem lenni a kocsibol, 8 liter alá nemnagyon sikerül levinni soha a fogyasztást... Nekem volt z14xe. Ugyanez a turné (Debrecen-Balatonszemes-Debrecen) hasonló paraméterekkel ugyanígy 8 lityiből jött ki. Ugyanez a projekt a twinporttal már meg volt 7 literből. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Én most járok 650km-nél és kb:630-nál villant fel a sárga benzinkút-ikon, de még nem villog... Volt egy velencei -tó oda vissza M0-M6-7-es út olyan 80-100Km/h között 4.-5.-ben, ez kb:110km, a többi budapest kertváros sok lámpával, de mégsem belvárosi dugó. Tehát zömében városi használat, de nevezzük vegyesnek: 6,4- 6,6 körül lesz várhatóan. 1,4 Twinport !!! Lendületes vezetéssel 2,500 alá nem engedem a fordulatot, nem ritkán 2-esben 4-5-6ezerig húzatva, amikor olyanom van, persze aztán hamar felváltva. Most melózok, este hazafelé tankolok, ha hazaértem megírom pontosan :D Én nem panaszkodom :icon4: update: kicsit több lett, valószinüleg màr közel lehetett a sàrga villogàshoz, ùgyhogy 6,9 lett a vège. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Debrecen-Zamárdi-Debrecen 700km, ebböl kb 650 pálya 56liter lötyi 8L átlag.... Odafele 120-130, visszafele stabil 140-el. 3 személy, nem túl nehéz tatyókkal. Csak én érzem k*rva soknak? Kezd elegem lenni a kocsibol, 8 liter alá nemnagyon sikerül levinni soha a fogyasztást... Kiugróan soknak nem mondanám, de nekem még 8 fölé nemigen sikerült feltornászni, esetleg téli rövid, hideg utakon megy 7,5 fölé. Pedig az enyém se twp... Hosszú úton, egyenletes tempónál mérséklődnie kellene a fogyasztásnak is, kb. az országúti 90-100 városi menetekkel szintjére. Szerintem... (Azért ne gyújtsd fel a géped. :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts