Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

Amusing

Recommended Posts

Épp nemrégiben írtam be, hogy a 4 éves Vredestein 185-ös nyári gumijaimmal 43m-en álltam meg 100km/h-ról. Más is végzett már tesztet?

Kíváncsi lennék az adatokra. De a legjobb az lesz, ha szüleim új 195-ös Fuldáival hasonlítom össze! :D Na, meg is van a program.

nekem is fulda carat progresso van 195/60 r15, elég jónak érzem, 2hetesek :D

Persze a gyári dunlop sp sport 2020 után naná, hogy jó.

De mivel a fulda ADAC tesztgyőztes így biztosan nem csak a dunlophoz viszonyítva jó :)

Megosztás:

Ki állapította meg? Csak ne érje semmi az ősödet, még egy közúti (NKH-s) ellenőrzés se mert még a gondatlan közúti veszélyeztetést simán a nyakába varrják! Már mindent figyelnek amiből könnyű bevétel lehet. Márpedig egy 11 éves DOT-számmal nem lehet vitatkozni.

Ezen a DOT számon különben,hogy lehet eligazodni,mert én néztem a saját gummáimon,és csak betűk vannak odaírva,abból honnan tudom milyen évjáratú a gumi?

Megosztás:

Ki állapította meg? Csak ne érje semmi az ősödet, még egy közúti (NKH-s) ellenőrzés se mert még a gondatlan közúti veszélyeztetést simán a nyakába varrják! Már mindent figyelnek amiből könnyű bevétel lehet. Márpedig egy 11 éves DOT-számmal nem lehet vitatkozni.

téves informácio...

normális körülmények között tárolt gumit, 12 éves korig forgalomba lehet állitani.

azaz 12 éves gumit vehetsz a gumisnál! Újat.

Megosztás:

jól van, én sem :D

de ez a szabvány rá. gumis mondta, mikor elküldtem az annyába, amikor kihozott nekem 4 db 2003 as gyártású gumit a raktárukból....

Háát az érdekes, mert max 10 évet írnak legtöbb helyen, hogy akkor már cserélni kell a gumit, mert elöregedik... Lehet csak rád akarta sózni, de nem jött be neki. :D

Megosztás:

Az jó :D

Nekem is teccik.

Pár hónapja kevesebbet eszik mint eddig bármikor.

Két dolog történt:

- ha tehetem akkor egy vidéki kúton tankolok ahol amúgy sokkal olcsóbb is mint amerre naponta járok (érdi tesco-s shell egyébként)

- és lecseréltem a GM olajat. Nem írom le, hogy milyenre, mert pont nincs neki GM minősítése és kapok a búrámra... viszont sokadszorra van benne és bevált...

Megosztás:

Nekem is teccik.

Két dolog történt:

- ha tehetem akkor egy vidéki kúton tankolok ahol amúgy sokkal olcsóbb is mint amerre naponta járok (érdi tesco-s shell egyébként)

- és lecseréltem a GM olajat. Nem írom le, hogy milyenre, mert pont nincs neki GM minősítése és kapok a búrámra... viszont sokadszorra van benne és bevált...

Pár hónapja a tél is elmúlt, nem? :D

Megosztás:

Nekem is teccik.

Két dolog történt:

És akkor meg mi a gond?

Én is használtam Castrol Magnatec C3-at, igaz most edge van benne aminek van minősítése.

Megosztás:

És akkor meg mi a gond?

Én is használtam Castrol Magnatec C3-at, igaz most edge van benne aminek van minősítése.

Semmi, én nem csinálok ebből problémát... :D biztos szeretek játszani a tűzzel :D

Már régebben leírtam hogy mi erről az egész minősítés/előírás cirkuszról a véleményem, amióta meg a korábban elavultnak elmondott Magnatec is megkapta a dexos2-t azóta teljes nyugalommal beletöltök _szerintem_ jobb olajat, mint pl az 5w-30as EDGE.

Nekem a GM valamiért nem vált be, nem tudom miért, és ettől nem is tartom rossznak mert sokan elégedetten használjátok...

Én csak azt tudom, hogy amióta ez a két dolog történt azóta érezhetően jobban járok (dinamikában is meg fogyasztásban is), ennyi.

Megosztás:

Semmi, én nem csinálok ebből problémát... :D biztos szeretek játszani a tűzzel :D

Már régebben leírtam hogy mi erről az egész minősítés/előírás cirkuszról a véleményem, amióta meg a korábban elavultnak elmondott Magnatec is megkapta a dexos2-t azóta teljes nyugalommal beletöltök _szerintem_ jobb olajat, mint pl az 5w-30as EDGE.

Nekem a GM valamiért nem vált be, nem tudom miért, és ettől nem is tartom rossznak mert sokan elégedetten használjátok...

Én csak azt tudom, hogy amióta ez a két dolog történt azóta érezhetően jobban járok (dinamikában is meg fogyasztásban is), ennyi.

Én a 0W-30-ast használom belőle, 1 év alatt 20e km-t kibír...

Megosztás:

Akkor most valami ide illő... :D

A 95-ös benzin minőségét tesztelték nem hivatalosan, hogy ez mennyit ér, mindenki döntse el maga. Az biztos, h egyedül a Luknál nem tesznek etanolt a benzinhez, legalábbis itt, Veszprémben. Tudtommal az összes többi cégnél kb. 5-10% az alkoholtartalom, ami viszont tudjuk, h fogyasztásnövelő tényező, viszont olcsóbb, mint a benzin. És akkor a csavar... A Luk mégis olcsóbban adja, mint bármely más cég. Az utóbbi időben már csak ennél a cégnél tankolok, nálam fogyasztásban tud annyit, mint a prémium benzinek. De az tény, hogy a jobb lábnak nagyobb szerepe van a fogyasztás alakulásában... :D

Megosztás:

A 95-ös benzin minőségét tesztelték nem hivatalosan, hogy ez mennyit ér, mindenki döntse el maga. Az biztos, h egyedül a Luknál nem tesznek etanolt a benzinhez, legalábbis itt, Veszprémben. Tudtommal az összes többi cégnél kb. 5-10% az alkoholtartalom, ami viszont tudjuk, h fogyasztásnövelő tényező, viszont olcsóbb, mint a benzin. És akkor a csavar... A Luk mégis olcsóbban adja, mint bármely más cég. Az utóbbi időben már csak ennél a cégnél tankolok, nálam fogyasztásban tud annyit, mint a prémium benzinek. De az tény, hogy a jobb lábnak nagyobb szerepe van a fogyasztás alakulásában... :D

Lehet hülyeség, de én pont azon gondolkodtam hogy nem lehet-e az, hogy magasabb etanol tartalom mellett csökkenjen a fogyasztás? Mert bár a fűtőértéke kevesebb, az oktánszáma jelentősen nagyobb... pl lehet hogy az amúgy alulmotorizált 1.4-es pont annyival jobban megy a trükkös benzintől (amit lehet olcsóbban adni emiatt), hogy picit kevésbé nyomod neki.

Egyébként nemrég megtudtam, hogy az Auchan kutakra is a lukoil szállít.

Megosztás:

Általában én is Lukin tankolok és észrevettem, hogy egy hangyányit kevesebbet kér belőle! :D

Megosztás:

Én úgy tudom, hogy a kutaknak kötelező biobenzint keverni az üzemanyaghoz, és az unió írja elő, hogy melyik évre hány %-ok kell elérni.

Szerk.: ezt jól benéztem..., alkohol tartalomról volt szó.... bocs

Megosztás:

Én úgy tudom, hogy a kutaknak kötelező biobenzint keverni az üzemanyaghoz, és az unió írja elő, hogy melyik évre hány %-ok kell elérni.

Szerk.: ezt jól benéztem..., alkohol tartalomról volt szó.... bocs

Biobenzin, etanol, etil-alkohol, egyre megy... :D Nem tudom, más városban hogy van, de Veszprémben állítólag a Luk nem keveri, legalábbis a kasszánál ezt a tájékoztatást kaptam. Valamint a blokkon sincs feltüntetve.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.