woody1 Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 Ennél a verziónál a tankolásaid száma szerint változik. Még egy változat van, de ott meg mindig fehér a benzinkút ikon, lásd az én aláírásomat. Köszi az infót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Sziasztok! Mi a véleményetek a bioetanolról? Merjek ilyet tankolni?A kocsim 1,4 Twinport . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Sziasztok! Mi a véleményetek a bioetanolról? Merjek ilyet tankolni?A kocsim 1,4 Twinport . ha mersz akkor max feles arányban. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Utána olvastam a dolgoknak, és hát szerintem nem igazán éri meg.Kell egy kütyü is ami 45000ft, mert különben károsodni fog egy csomó alkatrész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Utána olvastam a dolgoknak, és hát szerintem nem igazán éri meg.Kell egy kütyü is ami 45000ft, mert különben károsodni fog egy csomó alkatrész. Ha csak max de tényleg max félig teszed etanollal akkor még nem kell átalakító. Mondjuk akkor meg nincs számottevő megtakarítás.Legfeljebb annyi,hogy nyugodtabban alszol, mivel nem fogyasztottad annyit az apadóban lévő kőolajvagyont! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Ha csak max de tényleg max félig teszed etanollal akkor még nem kell átalakító. Bár elsőre megértené ezt mindenki... Faterommal küzdök már jóideje az etanol miatt, meg van győződve róla hogy ő jobban jár ha a Z10XE(!) Corsába azt tankolja fele-fele arányban. Levezettem neki a fogyasztási adatokból meg az üzemanyagárakból, hogy így alig 1Ft-ot spórol km-ként, mert ugye az átalakítót azt nem veszi meg mert drága. Ráadásul a fele-fele dolgot is eléggé félvállról veszi, közelebb van az a 60-40%-hoz az etanol javára, amitől a lambda-szondája már be is mondta az unalmast... :angry: Mivel a kilométerek száma amit egy évben fut az alig 5000 (nyugdíjas, ingyen tömegközlekedik), egy gyári lambda-szonda meg bő 30e, ki lehet számolni hogy nagyjából 6 év kell neki ahhoz hogy egyáltalán nullán legyen az után a kár után amit okozott, addig erősen bukó a dolog... <_< Tök megérte, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imiderecske Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Ma Agipnál fele-fele arányban tankoltam tele a kocsit... 25liter 95ös, 25liter E85 ... Majd kiderül milyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Ma Agipnál fele-fele arányban tankoltam tele a kocsit... 25liter 95ös, 25liter E85 ... Majd kiderül milyen. Csodát ne várj... Én már leszoktam ezekről a "csodaszerekről" Link to comment Megosztás: More sharing options...
imiderecske Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Csodát ne várj... Én már leszoktam ezekről a "csodaszerekről" Nem is várok, kíváncsi vagyok mit ,,produkál'' Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Bár elsőre megértené ezt mindenki... Faterommal küzdök már jóideje az etanol miatt, meg van győződve róla hogy ő jobban jár ha a Z10XE(!) Corsába azt tankolja fele-fele arányban. Levezettem neki a fogyasztási adatokból meg az üzemanyagárakból, hogy így alig 1Ft-ot spórol km-ként, mert ugye az átalakítót azt nem veszi meg mert drága. Ráadásul a fele-fele dolgot is eléggé félvállról veszi, közelebb van az a 60-40%-hoz az etanol javára, amitől a lambda-szondája már be is mondta az unalmast... :angry: Mivel a kilométerek száma amit egy évben fut az alig 5000 (nyugdíjas, ingyen tömegközlekedik), egy gyári lambda-szonda meg bő 30e, ki lehet számolni hogy nagyjából 6 év kell neki ahhoz hogy egyáltalán nullán legyen az után a kár után amit okozott, addig erősen bukó a dolog... <_< Tök megérte, nem? A lambda szonda hogyan menne tönkre az etanoltól? Nem csak a gázösszetételt vizsgálja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 A lambda szonda hogyan menne tönkre az etanoltól? Nem csak a gázösszetételt vizsgálja? Lehet a szeszgőztől beájult <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Lehet a szeszgőztől beájult <_< Nem hiszem. :angry: Olyan 30%-os keverék az ideális, ma 45%-ossal mentem Bp-re, háát most sokat kajált... olyan 7l körül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Mai tankolás:34,97 L. benzin/430 km======8,1 l/100 km. <_< Elfogadható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Mai tankolás:34,97 L. benzin/430 km======8,1 l/100 km. <_< Elfogadható. Astrával vagy a Chryslerrel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Zafira A egyhat. 400 km elővárosi + városi forgalomban 300 km 4 fővel, teli csomagtartóval, surány - szentendre, esztergom- soron útvonalon, sopron elött tankolva 7,0 L / 100km re jött ki. ez nem szar ugye? amugy a telitank óta elmentem még 410 km-t, és pont félig van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Zafira A egyhat. 400 km elővárosi + városi forgalomban 300 km 4 fővel, teli csomagtartóval, surány - szentendre, esztergom- soron útvonalon, sopron elött tankolva 7,0 L / 100km re jött ki. ez nem szar ugye? amugy a telitank óta elmentem még 410 km-t, és pont félig van.... LPG-re leszek kíváncsi, hogy majd hogyan alakul neked Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 44l 615km-en 98as Lukoil-ból 7,1l/100km, én meg vagyok elégedve B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 LPG-re leszek kíváncsi, hogy majd hogyan alakul neked beirtam za LPG topikba B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 beirtam za LPG topikba :D Tudom, ott már kitárgyaltuk. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 A köv. tankoláskor lehet kipróbálom,hogy átmegyek tankolni az ún. Romániába . Ott kb. 350 ft.a benzin abból rakok vagy 35-40 litert ,a többit meg Etanollal töltöm és megnézem,hogy alakul így a fogyasztás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 A köv. tankoláskor lehet kipróbálom,hogy átmegyek tankolni az ún. Romániába . Ott kb. 350 ft.a benzin abból rakok vagy 35-40 litert ,a többit meg Etanollal töltöm és megnézem,hogy alakul így a fogyasztás. 342,ma voltam a suzival... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 342,ma voltam a suzival... Kártyával,Petrom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Kártyával,Petrom? kápé,jaja Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Kifogyott a tankból az OMV 100-as. Elég nagy csalódás volt. Többet evett az autó kb. fél literrel, és semmivel se ment jobban. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Kifogyott a tankból az OMV 100-as. Elég nagy csalódás volt. Többet evett az autó kb. fél literrel, és semmivel se ment jobban. B) Próbáld ki a Luk 98-t! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts