Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  Stofl írta:
Kb. még egy hónap és az idő engedi, hogy újra biciklivel járjak dolgozni. Nyaranként úgy szoktam. Napi 26km. Jót is tesz a mozgás, gép előtt ülök egész nap....

:D

fogyasztás melegben: 5-7 dl víz + 1 szendvics / 26km

:lol: :D

Elküldve
  Stofl írta:
Kb. még egy hónap és az idő engedi, hogy újra biciklivel járjak dolgozni. Nyaranként úgy szoktam.

Végre kolléééga. Csak én a nagy faluban nyomom télen-nyáron. Átlag 3 év alatt hajtok sz@rrá egy bringát, úgyhogy tizenezerforintosakat taposok. Annyi idő alatt eszi meg a só+hideg kombó. Vicces, hogy kb egy-kéthavi BKV-bérlet ára egy viszonylag normális bringa használtan, amit 3 évig taposhatok... De lassan jön a bringás idő... szó szerint lassan :D

Elküldve

Na én kipróbáltam valami jófajta benzint, hogy tényleg csökken e a fogyasztás, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Kijártam 2 tank evo-t, de ugyanannyit kajált, mint a 95-ből. De hát hova is akartam csökkenteni a 6.5-ös fogyit? Na mindegy, most ismét 95-t kapott!

Elküldve
  dsteel írta:
Végre kolléééga. Csak én a nagy faluban nyomom télen-nyáron. Átlag 3 év alatt hajtok sz@rrá egy bringát, úgyhogy tizenezerforintosakat taposok. Annyi idő alatt eszi meg a só+hideg kombó. Vicces, hogy kb egy-kéthavi BKV-bérlet ára egy viszonylag normális bringa használtan, amit 3 évig taposhatok... De lassan jön a bringás idő... szó szerint lassan :D

:lol: Bizony. Nekem a busz havi 12e Ft. Autóval megjárom 14e-ből kb. Biciklivel ingyen van. Csak az a baj, hogy elég nagy a táv, így esőben, villámlásban, nagy hidegben nem tudok elindulni.

Utolsó nyáron 2200km-t mentem a bringával. 42e Ft-ot spóroltam meg.

Elküldve
  Stofl írta:
:lol: Bizony. Nekem a busz havi 12e Ft. Autóval megjárom 14e-ből kb. Biciklivel ingyen van. Csak az a baj, hogy elég nagy a táv, így esőben, villámlásban, nagy hidegben nem tudok elindulni.

Utolsó nyáron 2200km-t mentem a bringával. 42e Ft-ot spóroltam meg.

Én és munkatársam 15.-ére tervezzük az első bicikli túrát. Jó dolog bicóval melóba járni. Sajnos ez nekem nem működik, mert az asszonnyal együtt járunk melóba. És ő nem nagyon akar kerekezni, így marad a kocsi, talán egyszer-kétszer megoldom a bicóval járást de rendszeresen nem fog menni. :D

Elküldve
  Stofl írta:
Kb. még egy hónap és az idő engedi, hogy újra biciklivel járjak dolgozni. Nyaranként úgy szoktam. Napi 26km. Jót is tesz a mozgás, gép előtt ülök egész nap....

:lol:

fogyasztás melegben: 5-7 dl víz + 1 szendvics / 26km

Ez igen! Egy, a kresz szerint felszerelt bicikli.:D

Elküldve
  palicska írta:
Ez igen! Egy, a kresz szerint felszerelt bicikli.:D

:lol: Igen, csengőm is van, és a hátsó lámpám megállás után is világít több percig, tehát kereszteződésben állva a kedves autós kollegák nem trafálnak telibe remélhetőleg. Eddig nem tették, de napi szinten tapasztalom, hogy a buszosok és a parasztok vadásznak a biciklisekre.

De bocsánat az off-olásért ez volt az utolsó!

Elküldve
  Stofl írta:
:D Igen, csengőm is van, és a hátsó lámpám megállás után is világít több percig, tehát kereszteződésben állva a kedves autós kollegák nem trafálnak telibe remélhetőleg. Eddig nem tették, de napi szinten tapasztalom, hogy a buszosok és a parasztok vadásznak a biciklisekre.

De bocsánat az off-olásért ez volt az utolsó!

Sajnos vannak olyanok akik semmibe sem néznek bennünket kerekeseket. Volt olyan esetem, hogy tekerek szépen nyugodtan majd egy kanyar ívhez közeledve jött két kocsi. A második meg szépen elkezdett előzni. Hárman voltunk egy vonalban. Kellemes érzés nem kívánom senkinek sem.

Elküldve
  Mc-elek írta:
hát srácok...

nem jó az evo neo.... nem is merem írni menni lett...

reggel kapott omv 100 ast...érdekes hogy jobb ...

A solti molnál állandóan rá akarnak beszélni az evo-ra. ezekután majd meg is mondom a kutasnak, hogy nem jó.

Mennyi lett?

Elküldve
  Stofl írta:
A solti molnál állandóan rá akarnak beszélni az evo-ra. ezekután majd meg is mondom a kutasnak, hogy nem jó.

Mennyi lett?

plusz 1 liter.... (8.3)

csak város ...

Elküldve
  Mc-elek írta:
plusz 1 liter.... (8.3)

csak város ...

Nem vitte senki, aztán bepenészedett a tartályba, és mint köztudott, a fonalas gombák jelenléte növeli a fogyasztást... :lol: :D

Elküldve
  uhuhu írta:
Zafira:

410 km után hajszállal a fél fölött áll.

( Az jó? másnak is ezt így csinálja? )

A tied is az a moci mint az enyém,akkor jó,kb én is annyit megyek vele,mondjuk most félig van,és asszem valahol 500 környékén van,de van hosszúzás is.

Elküldve
  uhuhu írta:
Zafira:

410 km után hajszállal a fél fölött áll.

( Az jó? másnak is ezt így csinálja? )

Nekem az 1.4-es G-nél ha 400km belemegy fél jelzésig akkor a fogyasztás 6,4-6,5 lesz kb. Nem tudom mekkora a Zafira tankja.

Elküldve
  Stofl írta:
Nekem az 1.4-es G-nél ha 400km belemegy fél jelzésig akkor a fogyasztás 6,4-6,5 lesz kb. Nem tudom mekkora a Zafira tankja.

58 literes,a G-ben 52,tudtommal,de ettől függetlenül ezek jó értékek.

Bár fél tanktól lefelé már gyorsabban mocorog az a fránya mutató :D

Elküldve
  Stofl írta:

2007/Z14XEP ha felével 400km-t megyek el, akkor nekem 5.9-6l-re jön ki.

Akkor lehet a müszerek sem egyformák. :D

Elküldve
  imy írta:
2007/Z14XEP ha felével 400km-t megyek el, akkor nekem 5.9-6l-re jön ki.

Akkor lehet a müszerek sem egyformák. :D

Teljesen különbözőek, ugyanis nekem már 350 km-nél eléri a felét... Igaz, hogy a tankolásnál első kattanásig töltöm csak....

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.