tgabika76 Elküldve Február16, 2011 Megoszt Elküldve Február16, 2011 Elgondolkodtam azon, hogy az ÖMV 100-ast eddig mindenhol 399.90-ért láttam. Az ÖMV 95-et és a 98-at pedig ahány kút annyi ár. Gyakorlatilag úgy tűnik, mintha a 100-asnak meg lenne szabva az ára, a többinek meg nem. Arra gondoltam (lehet, hogy nagy baromság), hogy a 100-asba mindenképpen bele kell tenniük az ahhoz szükséges adalékot, így nem játszhatnak az árral. Viszont a 95-ös és 98-asnál a kutakra van bízva (egy bizonyos keretek között), hogy az adalékból mennyit tesznek bele. Ha kevesebbet, kevesebb az ár, ha többet, akkor magasabb az ár. Vagy ha a 100-ast Ausztriából hozzák, akkor mondhatják, hogy punktum ennyi az ára (egységár)... Hülyeség? Nagyon egyszerű: mivel amúgyis az a legdrágább üzemanyag, sokkal óvatosabban nyúlnak az árához (különösen ha áremelésről van szó), mint a többi üzemanyagfajtánál. A mai árérzékeny piacon így is a legtöbben az olcsó benzint/gázolajat keresik, mit gondolsz, ha egy hagyományos szerdai áremelésnél amikor mondjuk a benzinre is meg a gázolajra is rádobnak 5-5Ft-ot, ha a prémiumbenzin árát is emelnék, ki venné meg? Amúgy az eset nem egyedi, nem csak az OMV-re jellemző, a MOL és a Shell is jóval ritkábban piszkálja a prémium üzemanyagának árait. Mondjuk sajnos így van ez árcsökkentéskor is: ahhoz hogy a prémium üzemanyagok árai csökkenjenek, nagyon sokat (szvsz több tíz Ft-ot) kéne csökkennie a hagyományos üzemanyagok árainak is... De nézzük a dolog jó oldalát: aki ilyen benzint tankol (pl. én a Coupéba a chip miatt) annak nem kell aggódnia a heti rendszeres áremelések miatt: én már tavaly tavasszal is négyszázért tankoltam, és nem görcsölök 2Ft miatt... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Február16, 2011 Megoszt Elküldve Február16, 2011 Az biztos,hogy én már láttam a helyi benzinkúton,hogy önti a tulaj az agip-os adalékot a mol-tól hozott benyába. A benzin vizezésében nem hiszek,mivel a víz sűrűsége 1 a benziné 0,75,és csak a tartály folyamatos keverése mellett lehetne a benzinnel vizet is tankolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Február16, 2011 Megoszt Elküldve Február16, 2011 Csak olyat állíts, amit bizonyítani is tudsz. Ha bizonyítani tudod, akkor ne itt állítsd! <_< Főleg, ha szándékosan történik, de ha nem, akkor is. Az árak alakulása - szerintem - úgy működik, hogy a piacra bevezetett, jó nevű cég üzemeltetésre kiadja töltőállomásai+shop egy részét vagy egészét üzemeltetésre. Meghatározhatja, hogy melyik üzemanyagot milyen áron ill. árréssel forgalmazhat. Említett esetben a márkanév/kúthálózat tulajdonosa gazdasági vagy egyéb más érdekből dönthetett úgy, hogy a 100-as mindenhol azonos áron adható, a többinél üzemeltetőnek van mozgástere. Sőt még azt is meghatározzák,hogy a prémium üa-ból mennyit kell havonta eladniuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Február16, 2011 Megoszt Elküldve Február16, 2011 Na ma teletankoltam OMV 100-assal! kerek 45liter fért bele.... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Február19, 2011 Megoszt Elküldve Február19, 2011 Mentem 200km-t a 100-assal és ma tankoltam szintén 100-ast(kiváncsi voltam és nem tudtam kivárni...), hát ugyanúgy 8,2l a fogyim <_< Tényleg jó a motornak, de nálam nem eszik kevesebbet! De az illata miatt megéri a plussz 40ft-ot :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Február19, 2011 Megoszt Elküldve Február19, 2011 Ja és még az, hogy most rendesen tele van a tank és ha kiszálok érzek némi benzinszagot, nem folyik sehol néztem, de a kocsi hátuljánál érzem! Ez normális?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Tankoltam az este. A 95-ösből 6.5-öt evett a múltkor, most az evo-ból szintén 6.5-öt, igaz most kellet utánfutózni is egy böhöm nagy szekrénnyel, ami ugye megdobja a fogyit. Megint evo-t kapott, mérek mégegyszer! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Tankoltam az este. A 95-ösből 6.5-öt evett a múltkor, most az evo-ból szintén 6.5-öt, igaz most kellet utánfutózni is egy böhöm nagy szekrénnyel, ami ugye megdobja a fogyit. Megint evo-t kapott, mérek mégegyszer! Nekem most 7.1,úgy hogy csak város.Jó ez a kis 1.6 moci <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Nekem most 7.1,úgy hogy csak város.Jó ez a kis 1.6 moci <_< Az nagyon barátságos! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Az nagyon barátságos! Jo is,pedig nem kíméletes hajtás <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Jo is,pedig nem kíméletes hajtás <_< Nem tom milyen motorod van? De az enyém (Z14XE) diszkrét használat mellet, városi használat napi 7,5 km oda meg ugyanennyi vissza ezekben a hidegekben 10 fölött MOLos léből. Pedig minden érték jó CO tökéletes. Mi a f*szért fogyaszt ennyit???????????????????????????????????????????????????????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Nem tom milyen motorod van? De az enyém (Z14XE) diszkrét használat mellet, városi használat napi 7,5 km oda meg ugyanennyi vissza ezekben a hidegekben 10 fölött MOLos léből. Pedig minden érték jó CO tökéletes. Mi a f*szért fogyaszt ennyit???????????????????????????????????????????????????????????? Z16XE Lehet azért mert 1.4,de nem tom.Én Agip-t használok,leálltam a román anyagról.Ez az 1.6 valahogy többet kért belőle. Nekem is tetszik ez a városi fogyi.És még csak most jön a melegedés.... ;)Meg lehet az,hogy bent nem használok 4.-t,2000 felett pörgetem,miután be melegedett a moci. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Z16XE Lehet azért mert 1.4,de nem tom.Én Agip-t használok,leálltam a román anyagról.Ez az 1.6 valahogy többet kért belőle. Nekem is tetszik ez a városi fogyi.És még csak most jön a melegedés.... ;)Meg lehet az,hogy bent nem használok 4.-t,2000 felett pörgetem,miután be melegedett a moci. Lehet fizu után elviszem aztán egy kicsit megfagyiztatom hátha jót tesz neki. Bár nálam egyenletes az alapjárat meg minden ok. Új vezérléssel mostmár merek fagyizni is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Nem tom milyen motorod van? De az enyém (Z14XE) diszkrét használat mellet, városi használat napi 7,5 km oda meg ugyanennyi vissza ezekben a hidegekben 10 fölött MOLos léből. Pedig minden érték jó CO tökéletes. Mi a f*szért fogyaszt ennyit???????????????????????????????????????????????????????????? Városi használatok között is bőven lehet különbség. Nem mindegy, h 500méterenként lassitasz, fordulsz, gyorsitasz, vagy szinte egyenletes tempoban jutsz el a célodig. Az üzemanyagot a gyorsitások zabálják, nem az egyenletes haladás. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Sziasztok! Második tankolásom utáni átlagok: 1.: Napi 2*14km 90km/h-val + néha város : 7,07 l/100km (608km)(Agip 95) 2.: Napi 2*14km 80km/h-val + néha város : 6,43 l/100km (622km)(Agip 95) Most pedig OMW Super 95-öt tankoltam bele, de 30 km fagyizással kezdtem. Valószínűleg ez látszódni fog az átlagon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Sziasztok! Második tankolásom utáni átlagok: 1.: Napi 2*14km 90km/h-val + néha város : 7,07 l/100km (608km)(Agip 95) 2.: Napi 2*14km 80km/h-val + néha város : 6,43 l/100km (622km)(Agip 95) Most pedig OMW Super 95-öt tankoltam bele, de 30 km fagyizással kezdtem. Valószínűleg ez látszódni fog az átlagon. Igen, kb 1 tizedben látszódni fog :D De ezt szerintem simán lehet kompenzálni vezetési stílussal <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Sziasztok! Második tankolásom utáni átlagok: 1.: Napi 2*14km 90km/h-val + néha város : 7,07 l/100km (608km)(Agip 95) 2.: Napi 2*14km 80km/h-val + néha város : 6,43 l/100km (622km)(Agip 95) Most pedig OMWV Super 95-öt tankoltam bele, de 30 km fagyizással kezdtem. Valószínűleg ez látszódni fog az átlagon. Korrekt adatok. Fagyi nemigen fog meglátszódni, sőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Nem tom milyen motorod van? De az enyém (Z14XE) diszkrét használat mellet, városi használat napi 7,5 km oda meg ugyanennyi vissza ezekben a hidegekben 10 fölött MOLos léből. Pedig minden érték jó CO tökéletes. Mi a f*szért fogyaszt ennyit???????????????????????????????????????????????????????????? Az XE motor kicsit többet is eszik mint a XEP <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Az XE motor kicsit többet is eszik mint a XEP :D És akkor finoman fogalmaztál <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 És akkor finoman fogalmaztál <_< Nálam nem ez a tapasztalat,jóban vagyok vele fogyi terén! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Jó estét! Shell V-Pover Racingról valakinek valami tapasztalat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március1, 2011 Megoszt Elküldve Március1, 2011 Jó estét! Shell V-Pover Racingról valakinek valami tapasztalat? Szeva! Én régebben próbáltam több autóban is. Érdekes, hogy a Manta érezhetően jobban ment vele, viszont a Nissan Sunny nem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Március1, 2011 Megoszt Elküldve Március1, 2011 Szeva! Én régebben próbáltam több autóban is. Érdekes, hogy a Manta érezhetően jobban ment vele, viszont a Nissan Sunny nem. :D Lehet, hogy azért, mert a Manta egy "racing" autó, a Sunny meg nem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Március1, 2011 Megoszt Elküldve Március1, 2011 Jó estét! Shell V-Pover Racingról valakinek valami tapasztalat? Én most az OMW 100ast próbáltam, de semmi komoly különbséget nem tapasztalok! Kicsit jobban ugrik :D de a fogyi változatlan 8 - 8,2l Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Március1, 2011 Megoszt Elküldve Március1, 2011 Én most az OMW 100ast próbáltam, de semmi komoly különbséget nem tapasztalok! Kicsit jobban ugrik :lol: de a fogyi változatlan 8 - 8,2l Te is úgy érzed? Azt hittem, csak képzelem, h 95-tel kicsit lomhább. :D Carrera 100-zal mintha jobban reagált volna, de fogyasztásban én sem vettem észre jelentősebb különbséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts