Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

Amusing

Recommended Posts

Hát még mindíg van 50-70 forint különbség,úgyhogy átjárok.Főleg,hogy a román kút közelebb van hozzám,mint a magyar.Határtól 800 méterre lakom!

Hogy van 50-70 ft?

Itt a határ másik oldalán 5 lei körül van a 95-ös,így 320 körül jön ki legolcsóbban.

Megosztás:

250km stabil 100 ill. 50km/h-val 6,2l/100km, mindez repedt leömlővel... Tényleg jobb lehet az osztrák benzin. :lol:

Annó 1200-es Ladával megjártuk Svájcot, meg Olaszországot is. Még a Zsiga is szinte repült a jó anyaggal. (Kivéve az emelkedőket, ahol elfogyott az erő, a kamionok is sodortak volna le a szakadékba bennünket. :D )

Megosztás:

És most személyautóval nem kell sokat állni a határon?

Meg cimbora azt mesélte, hogy odaát szórni kell az aprót a zsaruknak, mert különben a határon szétszedik a verdát! :lol: Igaz?

Hát kb. 1 óra az út oda -vissza a határon történő várakozással egybekötve. Nagyon ritkán kell fizetni a határon kb. 200 Ft-ot vagy 1 doboz cigit kell hozni. Amúgy nem szedik szét a verdát, ilyenről nincs szó. Megéri kimenni!

Megosztás:

250km stabil 100 ill. 50km/h-val 6,2l/100km, mindez repedt leömlővel... Tényleg jobb lehet az osztrák benzin. :lol:

Igen ezt én is hallottam, hogy az osztrák határ mentén tankolva jobb a minőség, mint az ország keleti részében, ugyanis a nagyobb kutakhoz Ausztriából is hoznak benyát.

Én egyébként 95-öset nyomatok, és úgy vettem észre, hogy az AGIP-nál tankolt benzinnel fogyaszt a legjobban. Kagylósék benzine már gyengébb volt. MOL-nál ritkán töltök. Egyedül az ÖMV-t nem próbáltam még ki.

ÖMV-ről mi a véleményetek?

Megosztás:

Igen ezt én is hallottam, hogy az osztrák határ mentén tankolva jobb a minőség, mint az ország keleti részében, ugyanis a nagyobb kutakhoz Ausztriából is hoznak benyát.

Én egyébként 95-öset nyomatok, és úgy vettem észre, hogy az AGIP-nál tankolt benzinnel fogyaszt a legjobban. Kagylósék benzine már gyengébb volt. MOL-nál ritkán töltök. Egyedül az ÖMV-t nem próbáltam még ki.

Nekem anno a Twinport az OMV-t szerette,Shellnél is ugyanaz volt a fogyasztás,de másabb volt a hangja :lol:

AGIP nekem eddig még soha egyik autómnál sem volt kedvenc.

Megosztás:

Tudtommal (régebbi infó) minden itthon kutat üzemeltető társaságot a MOL lát el anyaggal, kivéve az OMV-t, aki hoz(ott) Ausztriából is.

Aztán minden márka belerakja (vagy nem) a saját adalékát, és Shell, Agip, stb. benzin lesz belőle.

Az jó kérdés, hogy mitől tudnak jobbak lenni a "kinti" üzemanyagok, vagy fordítva, nálunk mitől rosszabbak...

A kút alatti tartályok - elvileg - zárt rendszerűek, tehát - elvileg - nem lehet pancsolni, trükközni, de találékony népek vagyunk mi... Aztán a különböző adalékok... Belekeverik-e a benzinbe őket, abban az arányban, ahogy papíron előírt, vagy nem. Továbbá létezik a placebo-faktor: szinte belénk nevelődött, hogy azt gondoljuk (néha ok nélkül is): ami magyar, csak sz@r lehet, ami külföldi, az meg csak jó.

Szerintem a magyar benzin is olyan, mint a magyar autópálya, vagy sok más "hungarikum": kicsit savanykás, kehes, stb., de a mienk, és jó sokan meggazdagodnak rajta...

Megosztás:

Én a kezdetektől csak ömv-t tankolok, kétszer próbáltam shell-t, de csak pár litert vettem, amivel kihúztam a köv. ömv-ig :lol:

Különbséget nem érztem azon a pár km-en.

Megosztás:

Én a kezdetektől csak ömv-t tankolok, kétszer próbáltam shell-t, de csak pár litert vettem, amivel kihúztam a köv. ömv-ig :D

Különbséget nem érztem azon a pár km-en.

Én most gondolkodom, hogy visszatérek OMV-hez! Mostanában Lukin tankolok és van amikor többet eszik belőle!!

Milyen különbségek lehetnek 95 és 95-ös között??

Meg megfordult bennem a 100-as gondolata is.... de túl drága :lol:

Megosztás:

Én most gondolkodom, hogy visszatérek OMV-hez! Mostanában Lukin tankolok és van amikor többet eszik belőle!!

Milyen különbségek lehetnek 95 és 95-ös között??

Meg megfordult bennem a 100-as gondolata is.... de túl drága :lol:

már megint "drága a százas"

próbáld ki ,majd számolj :D

a luklé egyfostalicska

Megosztás:

már megint "drága a százas"

próbáld ki ,majd számolj :lol:

a luklé egyfostalicska

Azért azt nem mondanám.Kollégám akinek nagy ritkán beszállok belföldezni,egy 422L Scaniája van,mol anyaggal 32-36 24T-val a fogyi,egy fél éve lukinál itatjuk,28-32 a fogyi.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.