speter Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 Nem akarok hülyeséget írni, de én úgy tudom, hogy csak az OMW szállít külföldről (azt is csak a határmenti kutak kapják) A Shell az itthon adja hozzá a "szuperjéhez" a különböző adalékokat... Én így hallottam... A Carrera 100, vagy mi a csodaneve, azt tuti mindenhova kintről hozzák, OMV-s csicsa kamionnal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 A Carrera 100, vagy mi a csodaneve, azt tuti mindenhova kintről hozzák, OMV-s csicsa kamionnal. akkor ma is okosabb lettem:) egyébként carrera 100 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Én azt szeretném megkérdezni hogy mennyi az átlagfogyasztása a valóságban egy ASTRA G 1.4 16 szelepes személygépjárműnek a válaszotokat előre is köszönöm.Az olajfogyasztás meg hazugság mert szinte semmi nem fogyot a motorban!!! ;) :D :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Én azt szeretném megkérdezni hogy mennyi az átlagfogyasztása a valóságban egy ASTRA G 1.4 16 szelepes személygépjárműnek a válaszotokat előre is köszönöm.Az olajfogyasztás meg hazugság mert szinte semmi nem fogyot a motorban!!! ;) :D :rolleyes: Szia! Nálam télen 7.5 l/100km , nyáron 6.2-6.6l/100km. Volt már 5.9-is, de akkor max 90km/h :D Igaz ez XEP ami elméletileg kevesebbet eszik valamivel. Ja meg Alföld :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Szia! Nálam télen 7.5 l/100km , nyáron 6.2-6.6l/100km. Volt már 5.9-is, de akkor max 90km/h :rolleyes: Igaz ez XEP ami elméletileg kevesebbet eszik valamivel. Ja meg Alföld ;) Z14XE motornál full városi használat esetén rövid távokat menve akár lehet 10 l/100km szóval ha Z14XE motor van benne akkor tág a skála olyan 6,5-10ig! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arti Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Hát, nekem valami furcsa. 10 litert Bátyám 2.0 turbó benzines, két tonnás kombi Volvója eszik, ha óvatosan használja. Ősömnek 1.6-os 5 ajtós Astra G-je van. Neki 5.5 - 6 liter/100km szokott lenni a fogyasztás, vegyes használat, Alpokalja, OMV 95 super. Nálam 1.8-as Astra G Coupé Bertone Edition. 6.5 - 7.5 liter/100km szokott lenni a fogyasztás, vegyes használat, Bakony, OMV 95 carrera. A mi családunkba genetikailag bekódolták az üzemanyag-takarékos vezetést? Persze Bátyámnak nehéz dolga van. Szomjas a "kicsike", de veszettül húz. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Hát, nekem valami furcsa. 10 litert Bátyám 2.0 turbó benzines, két tonnás kombi Volvója eszik, ha óvatosan használja. Ősömnek 1.6-os 5 ajtós Astra G-je van. Neki 5.5 - 6 liter/100km szokott lenni a fogyasztás, vegyes használat, Alpokalja, OMV 95 super. Nálam 1.8-as Astra G Coupé Bertone Edition. 6.5 - 7.5 liter/100km szokott lenni a fogyasztás, vegyes használat, Bakony, OMV 95 carrera. A mi családunkba genetikailag bekódolták az üzemanyag-takarékos vezetést? Persze Bátyámnak nehéz dolga van. Szomjas a "kicsike", de veszettül húz. :rolleyes: Benzinmotornál tényleg az van, hogy sokat le lehet nyomni a torkán. Nyugodt vezetés is kinek mit jelent. Lehet nyugodtan menni 120-al és 90-el is, mégis előbbi eset akár 20-30%-os többletfogyasztást fog adni. Az sem mindegy, hogyan gyorsít az ember. Hiába nem pörgeti valaki 3000 fölé, ha előtte viszont padlóig nyomott pedállal gyorsít, akkor is simán többet nyelhet, mintha finomabb gázzal és magasabb fordulatig használná. Meg a benzin minőségén is múlik a dolog, érdemes többféle kutat is kipróbálni és folyamatosan jegyezni a fogyasztást. És akkor még nem volt szó olyasmiről, ami maga az autó függvénye. Pl. lelassult, lekormozódott lambdaszonda, korom miatt nem rendesen záró kipufogószelep, szoruló fék, puha gumi, elhasználódott gyújtógyertya, gyújtókábelek, stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Sziasztok én úgy tudom,hogy minél hamarabb el kell érni az adott sebességet,gyors felváltással,takarékosabb,mint nagypapásan 500 méteren elérni az 50 et Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Sziasztok én úgy tudom,hogy minél hamarabb el kell érni az adott sebességet,gyors felváltással,takarékosabb,mint nagypapásan 500 méteren elérni az 50 et Szép ez a kocsi nagyon! Nekem ugyanilyenem van csak az enyémben Z14XE motor duruzsol! Neked mennyit fogyaszt! Nemtom de ha nekem G astra akkor szigorúan csak sedan, az 5 ajtó nem tom miért de nem annyira jön be! Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Szép ez a kocsi nagyon! Nekem ugyanilyenem van csak az enyémben Z14XE motor duruzsol! Neked mennyit fogyaszt! Nemtom de ha nekem G astra akkor szigorúan csak sedan, az 5 ajtó nem tom miért de nem annyira jön be! Nekem is tetszik a Sedan változat formára, viszont az öt ajtós csomagtartójába sokkal kényelmesebb pakolni. Pl. egy 230 literes álló hűtőt a Sedanba nem raksz be, ötajtósba meg simán, még a csomagtartót is le lehet csukni :rolleyes: (Jó, tudom, nem egy mindennapi példa, meg van karavan változat is, ha pakolni akarok...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Május28, 2010 Megoszt Elküldve Május28, 2010 Szia köszi mondták sokan hogy nagyon jó a kocsi,a legjobb az volt hogy 4-5 évesnek mondták,pedig már 12,az 5 ajtósban csak az a jó hogy felnyilik a szélvédő is könnyebb berakni a cuccot,de kinézetre,csomagtartóméretre jobb a sedan,nekem 8-9 között van a fogyasztás csak város Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Z14XE, vegyesben, sok melegüzemű vidéki várossal: 7,04 l/100 km :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Hello az a kérdésem lenne hogy melyiknél fogyaszt kevesebbet a G Astra 1.4 ha 50 sebességnél 5. sebességben gyorsúlok 100-ra vagy ha szépen 50-ről felváltogatok ,valakinek valamilyen tapasztalat??????? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Hello az a kérdésem lenne hogy melyiknél fogyaszt kevesebbet a G Astra 1.4 ha 50 sebességnél 5. sebességben gyorsúlok 100-ra vagy ha szépen 50-ről felváltogatok ,valakinek valamilyen tapasztalat??????? :rolleyes: Ne kinozd már 50-nél 5-ben! Én 60-as táblánál szoktam feltenni 5-be ha nincs emelkedő, de még majdnem az is kínzás... 2000-es fordulat alatt nem lehet valami jó a motornak. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Városba szereti a 3.-at de legvégső esetben is 4-es maximum, különben előjön az EGR-szörny :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 DE FOGYASZTÁS TEKINTETÉBE 60-nál FELVÁLTANI UGYANOLYAN MINT 50-nél MAJDNEM DE A FOGYASZTÁSRA VAGYOK KIVÁNCSI MELYIKNÉL FOGYASZT KEVESSEBBET?????????????????? :rolleyes: ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 DE FOGYASZTÁS TEKINTETÉBE 60-nál FELVÁLTANI UGYANOLYAN MINT 50-nél MAJDNEM DE A FOGYASZTÁSRA VAGYOK KIVÁNCSI MELYIKNÉL FOGYASZT KEVESSEBBET?????????????????? :rolleyes: ;) :D Ne kiabálj! Nem otthon vagy. Vagy csevegj normálisan, vagy menj isten hírével. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 DE FOGYASZTÁS TEKINTETÉBE 60-nál FELVÁLTANI UGYANOLYAN MINT 50-nél MAJDNEM DE A FOGYASZTÁSRA VAGYOK KIVÁNCSI MELYIKNÉL FOGYASZT KEVESSEBBET?????????????????? :rolleyes: ;) :D A kezelési út mutató azt írja : optimális fogyasztás 2000től 3000ig. Tehát 60-nál 3. kb 3000e fordul . Én próbáltam 3. 50-et és 5. 50-et .nincs különbség fogyasztásban. De erő se 5. 50nél. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Ez attól is függ mennyire nyomod a pedált, ha padlóig, akkor nyilván többet, de ha csak komótosan, akkor kevesebbet (függetlenül a sebességfokozattól) Hello az a kérdésem lenne hogy melyiknél fogyaszt kevesebbet a G Astra 1.4 ha 50 sebességnél 5. sebességben gyorsúlok 100-ra vagy ha szépen 50-ről felváltogatok ,valakinek valamilyen tapasztalat??????? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 DE FOGYASZTÁS TEKINTETÉBE 60-nál FELVÁLTANI UGYANOLYAN MINT 50-nél MAJDNEM DE A FOGYASZTÁSRA VAGYOK KIVÁNCSI MELYIKNÉL FOGYASZT KEVESSEBBET?????????????????? :rolleyes: ;) :D Mennyél vele egy-egy tanknyit, és kiderül. :D Szerintem itt senki nem próbálta... Caps Lock minek? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Nekem is tetszik a Sedan változat formára, viszont az öt ajtós csomagtartójába sokkal kényelmesebb pakolni. Pl. egy 230 literes álló hűtőt a Sedanba nem raksz be, ötajtósba meg simán, még a csomagtartót is le lehet csukni :rolleyes: (Jó, tudom, nem egy mindennapi példa, meg van karavan változat is, ha pakolni akarok...) Nekem is jobban bejön a sedan, hisz az is van :D X16XEL és nekem is dicsérgetik (10,5éves) :D . Mondjuk hűtőt én sem nap mint nap hordok magamnál :D Amúgy az én fogyasztásom 9,5-9,8L/100 Km. Ez "nagyátlag" legtöbbször (80 %) inkább város, városközpont. 8,4L/100Km volt a legkevesebb amit eddig mértem vegyes használat során. Volt egy remek téli hónapom (január) ott 11,5L/100Km ;) Ettől függetlenül szeretem a kis vasparibám :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 no, megörökitettem az újabb éhségsztrájkos kocsinkat.... (nem sértődöm meg ha szóltok hogy elég a hondákból...! ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 én fogyasztásom 9,5-9,8L/100 Km. Olajból fogy ennyi? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Olajból fogy ennyi? ;) Whiskyből :D :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 no, megörökitettem az újabb éhségsztrájkos kocsinkat.... (nem sértődöm meg ha szóltok hogy elég a hondákból...! ) Miért teszed ezt velünk :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts