Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Coupé, 508km város/országút vegyesen, nem nagyon hajtva, 40.72 benyából, az 8.02l/100km-es átlag.

Chipelt Z18XE-hez meg az én vezetési stílusomhoz képest nem rossz, én teljesen elégedett vagyok

Elküldve
  tgabika76 írta:
Coupé, 508km város/országút vegyesen, nem nagyon hajtva, 40.72 benyából, az 8.02l/100km-es átlag.

Chipelt Z18XE-hez meg az én vezetési stílusomhoz képest nem rossz, én teljesen elégedett vagyok

Az is teljesen jó...

Én gondolkozok virágos autón.....

Elküldve
  Mc-elek írta:
Az is teljesen jó...

Én gondolkozok virágos autón.....

Hát, az még ingyen van, bár néha nehéz. Ám bokorról virágra váltani ... :)

Elküldve
  tgabika76 írta:

Nekem is csontra 8,02 lett az utolsó fogyim hasonló autóban :) :)

Elküldve

Van infó róla, hogy a világító / villogó üres tank jelzővel mennyit bír a gép?

Reggel 130-135-tel 34 km-t világító és 22 km-t villogó lámpával mentem. Villogva még bírt volna menni, de jobbnak láttam rátölteni.

Egyébként 681 km 48,23 l 90% pálya (130-135) 6 % országút (90) maradék város.

7,08 l/100km z14xep

Elküldve

Számításaim szerint olyan 6-7 liter van amikor el kezd világítani.

törvényenkívüli írta:

Reggel 130-135-tel 34 km-t világító és 22 km-t villogó lámpával mentem. Villogva még bírt volna menni, de jobbnak láttam rátölteni.

7,08 l/100km z14xep

Elküldve
  törvényenkívüli írta:

7,08 l/100km z14xep

Nekem már kitapasztalva, amikor alsó sávba és mutató és elkezd világítani mérő, akkor még kerek 12L benya van benne, szóval a 130-150KM biztos belefér.

Villogás meg ~50km környékén.

Nekem is z14xep.

Elküldve

No akkor meg jobb a helyzet

starchild83 írta:
Nekem már kitapasztalva, amikor alsó sávba és mutató és elkezd világítani mérő, akkor még kerek 12L benya van benne, szóval a 130-150KM biztos belefér.

Nekem is z14xep.

Elküldve
  starchild83 írta:

Nekem is z14xep.

Ahhoz képest világítva csak 34 km-t mentem, szal a 130 nem reális.

Elküldve
  törvényenkívüli írta:

7,08 l/100km z14xep

Város - országút vegyesen 670 km 43l = 6.4 l fogyi

625 km-nél kezdett égni a sárga, 670 km-nél a két piros vonal között volt a mutató, de nem villogott a sárga.

625-nél kezdett égni, + 45 km tankolásig (kb. 3 liter fogyott még addig), ezek szerint amikor elkezdett égni a sárga még 12 l volt benne, ami legalább 150 km. (Ugyanis ha jól tudom az utolsó 2 l-t nem engedi elhasználni?)

Elküldve
  törvényenkívüli írta:

Ez sztem erősen motortípus és talpfüggő. Én pl. a Z18XE-vel villogó tankjelzővel nem merek elindulni a 15km-re levő telekre, mert félek hogy nem érnék vissza... :)

Eddig amit biztonsággal mondhatom hogy be mertem vállalni, az kb. 40km világító lámpával, és nagyjából 20 ha már villogott is.

Elküldve

Ezt gondolom arra alapozod, hogy mennyit tankoltál bele teletenkolással ugye?

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az első kattintásra sokszor nem megy tele a tank!

woody1 írta:
Város - országút vegyesen 670 km 43l = 6.4 l fogyi

625 km-nél kezdett égni a sárga, 670 km-nél a két piros vonal között volt a mutató, de nem villogott a sárga.

625-nél kezdett égni, + 45 km tankolásig (kb. 3 liter fogyott még addig), ezek szerint amikor elkezdett égni a sárga még 12 l volt benne, ami legalább 150 km. (Ugyanis ha jól tudom az utolsó 2 l-t nem engedi elhasználni?)

Elküldve
  tgabika76 írta:
Ez sztem erősen motortípus és talpfüggő. Én pl. a Z18XE-vel villogó tankjelzővel nem merek elindulni a 15km-re levő telekre, mert félek hogy nem érnék vissza... :)

Eddig amit biztonsággal mondhatom hogy be mertem vállalni, az kb. 40km világító lámpával, és nagyjából 20 ha már villogott is.

Tovább árnyalja a képet, hogy ahogyan itt látom, két egyforma pontosságú szintjelző sincs... Úgyhogy mindenkinek ki kell tapasztalni a saját motor-láb-szintjelző egymásra hatását.

Nálam a legutolsó figyelmeztetés a villogás kezdete utáni kb. 30 km. Tovább még nem mertem kísérteni a szerencsémet... Általában ha elkezd villogni, lefojtom egy kis benzinnel.

Elküldve
  freeze írta:
Ezt gondolom arra alapozod, hogy mennyit tankoltál bele teletenkolással ugye?

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az első kattintásra sokszor nem megy tele a tank!

Igen teletank, és valóban arra nem gondoltam, hogy a katt után még azért fér bele....

Elküldve
  woody1 írta:
Igen teletank, és valóban arra nem gondoltam, hogy a katt után még azért fér bele....

Nekem a katt után 1-1,5 L belemegy de nem erőletetem, mert nem akarok problémákat.

Elküldve
  _Robi_ írta:
Nekem a katt után 1-1,5 L belemegy de nem erőletetem, mert nem akarok problémákat.

hát igen ha túl van tankolva a tankszellőzés nem igazán valósul meg....

Elküldve
  freeze írta:
Nekem már volt olyan, hogy még 4-5 liter is belement katt után.

Ez kútfüggő is.

Arra a kútra nem biztos, hogy járnék tankolni. Pörög az óra, de nem mety bele a cucc... :)

Elküldve
  speter írta:
Arra a kútra nem biztos, hogy járnék tankolni. Pörög az óra, de nem mety bele a cucc... :)

Hát igen lehet csak a gőze megy bele :) Komolyabbra forditva a kérdést, biza vannak olyan kútfejek amelyikek megszagolják a benzint és már le is csettennek még vannak olyanok is amelyikek már szinte kicsordul az anyag akkor kattanik le. Elvileg lehet rázogatni a kasznit meg kijjeb húzni a csövet de 1,5-2L nél több nem igazán megy bele. De nem is érdemes próbálkozni mert az aktívszén szűrő széjjel megy aztán akkor jön a sárga villogás :S Meg a horror áru csere.

Elküldve

IMG_7028.jpg

Annyira megtettszett az uhuhu Hondájában a virág,hogy elhatároztam ,én is nevelek az Astrában.

A motort átkereszteltem(hening-nem hening hanem Mc-elek- ötlete alapján) Ecotec-ről ÖKOTEC-re,150 km-t mentem

kizárólag repce és búzaföldek mellett földúton,amit csak lovak és tehenek húzta járművek

használnak 90 éve,igazi szőlőből készült bort ittam a kísérlet alatt,szilvapálinkával és

csak zöldségeket ettem.

Ennek hatására a fogyasztása drasztikusan csökkent a kocsinak és

a virágszirmok és a levelek is hiánytalanul megjelentek a műszerfalon,íme:

meleg_t__002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve
  corsIKa írta:
Annyira megtettszett az uhuhu Hondájában a virág,hogy elhatároztam ,én is nevelek az Astrában.

A motort átkereszteltem(hening ötlete alapján) Ecotec-ről ÖKOTEC-re,150 km-t mentem

kizárólag repce és búzaföldek mellett földúton,amit csak lovak és tehenek húzta járművek

használnak 90 éve,igazi szőlőből készült bort ittam a kísérlet alatt,szilvapálinkával és

csak zöldségeket ettem.

:)

Látom nagyon ráérsz. :)

Elküldve
  corsIKa írta:

A motort átkereszteltem(hening ötlete alapján) Ecotec-ről ÖKOTEC-re,150 km-t mentem

csak zöldségeket ettem.

Nagyon ügyes vagy...

Ez az ÖKO ,biztos hogy hening ötlete volt? :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.