freeze Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 De én nem a racingot mondom, csak a simát. A racing szerintem nálunk is akörül lehet Szia freeze. Monoron tudod mennyi a vpower racing? :lol: 382 :lol: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Monoron tudod mennyi a vpower racing? :lol: 382 :( :D Akkor óccsó. Itt minálunk 384,9. :lol: De tartok tőle hogy nyárra felmegy 400 fölé... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rele Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Tudom, elég sok tényezőtől függ, de kb milyen fogyasztás növekedéssel lehet számolni egy átlagos gyári 15"-os vagy 16"-os felni felszerelése után? Most lemezfelnik vannak az astramon (caravan) 1,4-es így 7-7,5 körül fogyaszt vegyes használat mellett. Csak érdekesség képen érdekel, hogy van-e egyáltalán különbség, ha csak a felni változik... Előre is köszi a válaszokat, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Tudom, elég sok tényezőtől függ, de kb milyen fogyasztás növekedéssel lehet számolni egy átlagos gyári 15"-os vagy 16"-os felni felszerelése után? Most lemezfelnik vannak az astramon (caravan) 1,4-es így 7-7,5 körül fogyaszt vegyes használat mellett. Csak érdekesség képen érdekel, hogy van-e egyáltalán különbség, ha csak a felni változik... Előre is köszi a válaszokat, Nem számottevő. Te sokkal nagyobb hatással bírsz a fogyasztásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Tudom, elég sok tényezőtől függ, de kb milyen fogyasztás növekedéssel lehet számolni egy átlagos gyári 15"-os vagy 16"-os felni felszerelése után? Most lemezfelnik vannak az astramon (caravan) 1,4-es így 7-7,5 körül fogyaszt vegyes használat mellett. Csak érdekesség képen érdekel, hogy van-e egyáltalán különbség, ha csak a felni változik... Előre is köszi a válaszokat, Inkább a felnire szerelt gumitól fog függeni, mint magától a felnitől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Kérdés! A téli gumim mérete 195/65/15 a nyári 185/60 15 ez okozhatja a többlet fogyasztást a hideggel együtt? Szóval akkor lambdát ne piszkáljam? Hosszú távon Győr - Zalakaros kb cca 180 km -7 fokos időben 6,5 volt az átlagom. Technikailag így ok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Kérdés! A téli gumim mérete 195/65/15 a nyári 185/60 15 ez okozhatja a többlet fogyasztást a hideggel együtt? Szóval akkor lambdát ne piszkáljam? Hosszú távon Győr - Zalakaros kb cca 180 km -7 fokos időben 6,5 volt az átlagom. Technikailag így ok? Célszerűbb a keskenyebb abroncs téli használata, de abból is 185/65 R15. Ennek váltómérete 195/60 R15. Így az órád közel pontosan méri a sebességet és a megtett távolságot is. Fogyasztásodból gondolom (mert máshonnét nem derül ki) benzines autód van (1.4?). Nem lesz rossz az a fogyasztás, főleg helyes méretű abroncsokon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balageaxe Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Kérdés! A téli gumim mérete 195/65/15 a nyári 185/60 15 ez okozhatja a többlet fogyasztást a hideggel együtt? Szóval akkor lambdát ne piszkáljam? Hosszú távon Győr - Zalakaros kb cca 180 km -7 fokos időben 6,5 volt az átlagom. Technikailag így ok? Szerintem ez teljesen korrekt fogyasztás. Ami a két féle méretű gumit illeti... A télid 3%-kal nagyobb, a nyárid meg 2%-kal kisebb, mint a gyári 195/60R15 lenne. Szerintem ez is beleszól a fogyasztás mérésébe, mert a kettő közötti 5% difi már nem elhanyagolható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Kérdés! A téli gumim mérete 195/65/15 a nyári 185/60 15 ez okozhatja a többlet fogyasztást a hideggel együtt? Szóval akkor lambdát ne piszkáljam? Hosszú távon Győr - Zalakaros kb cca 180 km -7 fokos időben 6,5 volt az átlagom. Technikailag így ok? egyik sem a gyári méret. A 60 és a 65 pont fordítva kellene legyen. 185/65 195/60 így helyes!!! +-2,5% -nál nagyobb eltérés az átmérőben nem ajánlott!neked ez 3%-os (19mm) eltérést jelent, ami mondjuk nem a világ, de az ajánlott tűrésen kívűl esik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balageaxe Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 egyik sem a gyári méret. A 60 és a 65 pont fordítva kellene legyen. 185/65 195/60 így helyes!!! +-2,5% -nál nagyobb eltérés az átmérőben nem ajánlott!neked ez 3%-os (19mm) eltérést jelent, ami mondjuk nem a világ, de az ajánlott tűrésen kívűl esik. Nekem is 195/65R15 a téli, és nem csinál galibát :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 egyik sem a gyári méret. A 60 és a 65 pont fordítva kellene legyen. 185/65 195/60 így helyes!!! Igen ,ez szerintem is így helyes és a téli gumma legyen keskenyebb! A rallyban is tudtommal a havas-jeges pályákon keskenyebbet raknak fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Nekem is 195/65R15 a téli, és nem csinál galibát :lol: galibát nem, de gondolom nem pontos a kilométer óra és ezáltal a megtett távolság sem, illetve a fogyasztás is eltér a kiszámolttól.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Nekem is 195/65R15 a téli, és nem csinál galibát :lol: Amiről nem tudsz az nincs? A futóműgeometriád biztos nem hozná az előírt értéket. (no, nem egetverő eltérésre gondolok) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balageaxe Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 galibát nem, de gondolom nem pontos a kilométer óra és ezáltal a megtett távolság sem, illetve a fogyasztás is eltér a kiszámolttól.... Igen, erre próbáltam célozni az első HSZ-emben. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Igen ,ez szerintem is így helyes és a téli gumma legyen keskenyebb! A rallyban is tudtommal a havas-jeges pályákon keskenyebbet raknak fel. pontosan! a keskenyebb abroncs esetén az autó tömege kisebb felületen koncentrálódik, így a súly is segíti a gumit abban, hogy a hóban kapaszkodni tudjon. Mindenki látta már, hogy havas úton a buszok és kamionok mennyivel gyorsabban tudnak haladni a súlyuk miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balageaxe Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Amiről nem tudsz az nincs? A futóműgeometriád biztos nem hozná az előírt értéket. (no, nem egetverő eltérésre gondolok) Tudom, hogy valamennyire eltér, de nem annyira, mint egy nagyobb felni felrakása (akár váltóméretben). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 pontosan! a keskenyebb abroncs esetén az autó tömege kisebb felületen koncentrálódik, így a súly is segíti a gumit abban, hogy a hóban kapaszkodni tudjon. Mindenki látta már, hogy havas úton a buszok és kamionok mennyivel gyorsabban tudnak haladni a súlyuk miatt. Kivéve,ha kipörög a kereke,mert akkor már csak oldalazva,kilinccsel előre! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 pontosan! a keskenyebb abroncs esetén az autó tömege kisebb felületen koncentrálódik, így a súly is segíti a gumit abban, hogy a hóban kapaszkodni tudjon. Mindenki látta már, hogy havas úton a buszok és kamionok mennyivel gyorsabban tudnak haladni a súlyuk miatt. Eddig azt hittem azért haladnak jobban, mert a súlyuk miatt nem tudnak megállni a csúszós úton. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Eddig azt hittem azért haladnak jobban, mert a súlyuk miatt nem tudnak megállni a csúszós úton. :lol: Az is benne van, hogy nem mazsolák vezetik ezeket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 full város 7.9 és elég nagy 47-es láb :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 :lol: Az is benne van, hogy nem mazsolák vezetik ezeket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stanx Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 sziasztok, egy ideje böngészgetek a fórumon de sokat nem szóltam még hozzá a dolgokhkoz, gondoltam megosztom: X14XE motorjelű gépem most így télen, kicsi gumikkal stabil 7.1et fogyaszt, 80% országút 20% városon, országúton intenzíven előzgetve. Ahogy így olvasgatom egykét extrém értéket leszámítva ez teljesen normális fogyasztásnak tűnik :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Azt nem értem hogy miért kell ilyen extra hosszút menni ahoz hogy normális legyen a fogyasztás? Másnak itt városozgatva sincsen 7,5 - 8 Nekem meg ezekbe a hidegekbe leeszi a hajam pedig sok itt a jóval jobban fogyasztó Z14XE!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Szvsz azért van mert ez erőteljesen sofőr/vezetési stílus függő, nameg város és város között is elég nagy különbség tud lenni. A cégnél ahol melózom például ugyanaz az autó, ugyanazon az útvonalon 1literrel többet fogyaszt 100km-en a kollegámnál mint nálam. Jah és mindezt úgy hogy ráadásul én érek célt általában előbb, szóval még azt sem mondhatom hogy gyorsabban megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bavaria44 Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Sziasztok! Tegnap / ma / éjjel sikeresen megtettem a Győr-Miskolc-Győr távot és tényleg, hosszú útra van az a Z16XE kitalálva. Eddig 550 km-nél már régóta villogott a csórójelző,igaz városban, most meg végig pályán még csak a pirosba sem ért 590 re. Ha a még benne lévőt számolom hozzá ,akkor az egy finom kis fogyasztás lett.. :lol: Sziasztok Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts