gyuri1985 Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 igen szerintem ez is a normális :lol: régebben volt szó hogy amikor le esett a hó tiszta latyakos havas az út lépésben haladva -10 - 15 fokban volt olyan cartárs akinek akkor is 6 liternél megállt :( :D mókás!!! :lol:
jaygab Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 7 - 8 lityiről volt szó de teljesen mind1 hát nem mindegy ,mert nem 7-8 , hanem 8-9 literről volt szó :lol: http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=608517 Én full városban mínusz 2- mínusz 15 fokban eljárok vele 7,3L-ből (eddig 4 telitankolás erdménye ez az adat), nyáron még nem tom mennyi lesz :lol: És azért gyakran váltok 3000 körül is :(
speter Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 Az hogyan lehet, hogy ugyanolyan körülmények között 8dl-el eszik többet, mint máskor? Tök sztochasztikusan jelenik meg ilyen fogyasztási csúcs. A mérések kb 600 km-es átlagfogyik. Gyertya, benzinszűrő miatt lehet ilyen?
gyuri1985 Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 Emberek!!! Nem vagyok szaki! De még én is tudom, hogy ilyen 1-2!! liternyi eltérések lehetnek. Egy márka tipusán belül, mert más és más motorok vannak bennük. és mint tudjuk 2 motor nem lehet teljesen ugyan olyan! mert az eggyik már kopott, a másik frissen szervizelve, ilyen adalék, olyan adalék, meg nem mindegy a benzin minősége sem ugye... én legalábbis ezen a vélmenyén vagyok és még gondolom sok-sok más tényezője is lehet ezeknek az eltőrő adatoknak. persze, ami meglepően hangzik, az az is!
jaygab Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 Az hogyan lehet, hogy ugyanolyan körülmények között 8dl-el eszik többet, mint máskor? Tök sztochasztikusan jelenik meg ilyen fogyasztási csúcs. A mérések kb 600 km-es átlagfogyik. Gyertya, benzinszűrő miatt lehet ilyen? nem hiszem, hogy az miatt... A körülmények nem lehetnek mindig ugyanolyanok, meg a lábad sem biztos, hogy mindig egyformán nehéz :lol:
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 tudjátok mi? :lol: mindenkinek annyit eszik amennyit :lol:
Zachi Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 tudjátok mi? :lol: mindenkinek annyit eszik amennyit :( Á! Még az üzemanyag termelők meg sem szólaltak. :lol: Értem én, hogy miért morogsz. Röhögj rajt egyet és lépj tovább!
speter Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 nem hiszem, hogy az miatt... A körülmények nem lehetnek mindig ugyanolyanok, meg a lábad sem biztos, hogy mindig egyformán nehéz :lol: Komolyan mondom nem értem. Megnéztem a fogyasztási adatokat. -15 fokban 120-al végig pályán eszik 5,8-at, utána kímélve -4 fokokban 90 körül 7-et, utána 5,5-t. Még azt sem mondom, hogy na most durván toltam neki oszt azé annyi. Lamda jelet hogyan lehet egyszerűen nézni, amíg a régi volt benne sosem csinált ilyen ugrándozást. 6-ot evett pályán 130 + klíma esetében 6,3, amikor meg nem kínáltam 110 fölé, akkor 5,5 alatt evett. Vagy ennyit kopott volna a motor, ezt sem hiszem.
Zachi Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 Komolyan mondom nem értem. Megnéztem a fogyasztási adatokat. -15 fokban 120-al végig pályán eszik 5,8-at, utána kímélve -4 fokokban 90 körül 7-et, utána 5,5-t. Még azt sem mondom, hogy na most durván toltam neki oszt azé annyi. Lamda jelet hogyan lehet egyszerűen nézni, amíg a régi volt benne sosem csinált ilyen ugrándozást. 6-ot evett pályán 130 + klíma esetében 6,3, amikor meg nem kínáltam 110 fölé, akkor 5,5 alatt evett. Vagy ennyit kopott volna a motor, ezt sem hiszem. Univerzális Lambda-szondát tettél bele? Az nem jó ide! Accem oszcilloszkóp kell a kiméréséhez. Nem minden háztartás rendelkezik vele. :lol: Wessznél biztos van.
speter Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 Univerzális Lambda-szondát tettél bele? Az nem jó ide! Accem oszcilloszkóp kell a kiméréséhez. Nem minden háztartás rendelkezik vele. :lol: Wessznél biztos van. nem, nem. Bosch utángyári. A GM-el (szerkezetileg, kivitelileg) 100%-ban megegyező, cikkszámra mindenre, csak akkor nem volt 60.000-em lambdára. De lassan odafizetem benzinre, ha tényleg amiatt van.
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 Á! Még az üzemanyag termelők meg sem szólaltak. :lol: Értem én, hogy miért morogsz. Röhögj rajt egyet és lépj tovább! azt csinálom :lol:
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 Üzemanyagot? :lol: :lol: bár tudnék :( konkrétan a röhögésre gondoltam :D ha annyiba kerülne a benzin mint Dubai-ban ahol átszámolva 50 HUF/Liter én még azt is magasról le sza...nám ha 20 lityit enne :D:D
jaygab Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 bár tudnék :lol: konkrétan a röhögésre gondoltam :lol: ha annyiba kerülne a benzin mint Dubai-ban ahol átszámolva 50 HUF/Liter én még azt is magasról le sza...nám ha 20 lityit enne :(:D az meg azért nem lenne jó, mert 200km-ként mehetnél tankolni :D
gyuri1985 Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 az meg azért nem lenne jó, mert 200km-ként mehetnél tankolni :lol: még akkor is balcsi 2000huf ért megérné!!! (oda-vissza)
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 az meg azért nem lenne jó, mert 200km-ként mehetnél tankolni :D annyira lesza.....nám :lol: kibírnám azt a 5 percet :lol: külföldre meg úgy sem mennék :( lenne tengerpart sőt még síelni is tudnék a sivatag közepén :D
jaygab Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 még akkor is balcsi 2000huf ért megérné!!! (oda-vissza) ha választhatnék , akkor 7literes fogyi és 50ft/l benzin :lol: na jó ehetne 8-at is egye fene :lol:
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Elküldve Február10, 2010 ha választhatnék , akkor 7literes fogyi és 50ft/l benzin :lol: na jó ehetne 8-at is egye fene :lol: sza....r rágó :( :D
woody1 Elküldve Február11, 2010 Elküldve Február11, 2010 7 - 8 lityiről volt szó de teljesen mind1 de gyerekek legyen úgy ahogy mondjátok :lol: ha télen városban GH nektek hozza a 6-6,5 litert akkor soha ne add el! és továbbá sokalljátok a 7 litert akkor őszinte részvétem :lol: szerintem 2 féle g astrát gyártottak az egyik szegmens ami szinte nem is fogyaszt, mert téli zömében városi hozza a 6,5-7 litert akkor nyáron pályán mennyit eszik 3-4-et? :( :D a másik szegmens jelentős cartársaimal együtt használt autók amik nyáron több pályán haladásnál esznek annyit mint nektek télen vároban :D :D :D Adjon az isten szebb jövőt! :lol: amúgy woody a teli tank az hány liter nálad? mert mondjuk én max 40-43 litert tudok tankolni ha villog. nah már most számoljunk akkor kerek számokkal mondjuk 45 literrel ha most negyed alatt van és a km óra 550-et mutat, akkor hogy a 6,5 fogyi kijöjjön még kell menned 250 km, így 700km egy tank. majd írd a fejleményeket Freeze szaktárs táblázatát használom, és én 52 l-es tankkal számolok. Az utóbbi 4-5 teletankolás alapján az átlagom 6.5. Egyszer tankoltam úgy, hogy villogott, akkor 41-42 ment bele. Nincs régóta meg a gép. Eddigi legjobb átlagfogyasztásom 5.9 l volt kb. 500 km-re viszonyítva. 6.3, 6.4 -el általában elmegyek. Ezért írtam, hogy a 7 l-t kissé sokallom. DE! scak a korábbi fogyasztásokhoz képest. Egyébként kifejezetten örültem annak, hogy a nagy hidegben sem megy feljebb 7 l. fölé. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam....... Nem kis élt érzek a nyári 3-4 literes kérdésedben.... Nem is értem, hogy miért akadtál ennyire ki a hozzászólásomon.... :D
Lacika85 Elküldve Február11, 2010 Elküldve Február11, 2010 Freeze szaktárs táblázatát használom, és én 52 l-es tankkal számolok. Az utóbbi 4-5 teletankolás alapján az átlagom 6.5. Egyszer tankoltam úgy, hogy villogott, akkor 41-42 ment bele. Nincs régóta meg a gép. Eddigi legjobb átlagfogyasztásom 5.9 l volt kb. 500 km-re viszonyítva. 6.3, 6.4 -el általában elmegyek. Ezért írtam, hogy a 7 l-t kissé sokallom. DE! scak a korábbi fogyasztásokhoz képest. Egyébként kifejezetten örültem annak, hogy a nagy hidegben sem megy feljebb 7 l. fölé. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam....... Nem kis élt érzek a nyári 3-4 literes kérdésedben.... Nem is értem, hogy miért akadtál ennyire ki a hozzászólásomon.... :D nem konkrétan rajtad akadtam ki nyugi :lol: csak sok cartársamhoz képest furcsa sok említett fogyasztás :lol: de semmi sem lehetetlen. Tehát ha 52 litert tankoltál akkor jött ki mondjuk a 6,5L? akkor 800Km tettél meg? 500 km levetítve fogyasztás alatt mi értesz? mert ha ez a 41-42 literhez viszonyítod akkor 8,4L :(
Zachi Elküldve Február11, 2010 Elküldve Február11, 2010 Freeze szaktárs táblázatát használom, és én 52 l-es tankkal számolok. Az utóbbi 4-5 teletankolás alapján az átlagom 6.5. Egyszer tankoltam úgy, hogy villogott, akkor 41-42 ment bele. Nincs régóta meg a gép E.ddigi legjobb átlagfogyasztásom 5.9 l volt kb. 500 km-re viszonyítva. 6.3, 6.4 -el általában elmegyek. Ezért írtam, hogy a 7 l-t kissé sokallom. DE! scak a korábbi fogyasztásokhoz képest. Egyébként kifejezetten örültem annak, hogy a nagy hidegben sem megy feljebb 7 l. fölé. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam....... Nem kis élt érzek a nyári 3-4 literes kérdésedben.... Nem is értem, hogy miért akadtál ennyire ki a hozzászólásomon.... :lol: De hogy ezt nem 100% várossal hoztad (még csak nem is 50-50%-kal 5.9 l/100km) arra mérget mernék venni. :lol: Téli városi fogyi volt a téma.
woody1 Elküldve Február11, 2010 Elküldve Február11, 2010 nem konkrétan rajtad akadtam ki nyugi :( csak sok cartársamhoz képest furcsa sok említett fogyasztás :lol: de semmi sem lehetetlen. Tehát ha 52 litert tankoltál akkor jött ki mondjuk a 6,5L? akkor 800Km tettél meg? 500 km levetítve fogyasztás alatt mi értesz? mert ha ez a 41-42 literhez viszonyítod akkor 8,4L :D Nem akkor tankoltam 41-42 l-t, mikor 500-at mentem, hanem akkor, mikor sárga lámpa égett. Sosem tankoltam még 52 l-t, nem is lehet, mert marad mindig benne.... Általában 1/4- környékén öntöm tele, és a táblázat alapján számolom az átlagot. ....és igen, az 5.9 országúton volt - Bp-Nagyvárad-Bp :lol:
Lacika85 Elküldve Február11, 2010 Elküldve Február11, 2010 Nem akkor tankoltam 41-42 l-t, mikor 500-at mentem, hanem akkor, mikor sárga lámpa égett. Sosem tankoltam még 52 l-t, nem is lehet, mert marad mindig benne.... Általában 1/4- környékén öntöm tele, és a táblázat alapján számolom az átlagot. ....és igen, az 5.9 országúton volt - Bp-Nagyvárad-Bp :lol: aham akkor ha sárga lámpa világít tankolsz 41-42 liter körül. azzal mennyit mész el? mert ha 500-at az 8,4 :lol:
woody1 Elküldve Február11, 2010 Elküldve Február11, 2010 aham akkor ha sárga lámpa világít tankolsz 41-42 liter körül. azzal mennyit mész el? mert ha 500-at az 8,4 :D :D :D :D :( :lol: :lol: :D :lol:
Recommended Posts