Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

Amusing

Recommended Posts

Sziasztok!

Másokdik hete van nálunk a 99es G Astra Caravanunk, 1.4 16V.

És az lenne a kérdésem, hogy soknak számít-e a fogyasztás, ha tele tankoltam, és mentem 250km-t és most félig jelez az óra??

Bár sztem még vagy 5liter ment volna a tankba.

Csak itt városban járok vele.

Ez a norma vagy vkinek eszik kevesebbet is?

Ha sokat eszik szerintetek akkor mi lehet a bibi?

Aki tudja az írja már meg, vagy itt vagy privátban!Előre is nagyon köszönöm!

Ja klímáztam is rendesen

Megosztás:

Sziasztok!

Második hete van nálunk a 99es G Astra Caravanunk, 1.4 16V.

És az lenne a kérdésem, hogy soknak számít-e a fogyasztás, ha tele tankoltam, és mentem 250km-t és most félig jelez az óra??

Megosztás:

Sziasztok!

Második hete van nálunk a 99es G Astra Caravanunk, 1.4 16V.

Hát, a benzinszintjelzőhöz nem lehet atomórát igazítani. Szóval, az adja a legnagyobb pontosságot, ha teletankolod a gépet, jössz-mész, kifogyasztod, mad újra csurig öntöd. Ekkor fogod látni, hogy mennyit evett adott km-re, aztán feldobod ide az adatod, és megvéleményezzük. <_< Az biztos, hogy a városi rövid utak még ilyen melegben is megemelik a fogyasztást, ez önmagában még nem feltétlenül hiba.

Megosztás:

Hát, a benzinszintjelzőhöz nem lehet atomórát igazítani. Szóval, az adja a legnagyobb pontosságot, ha teletankolod a gépet, jössz-mész, kifogyasztod, mad újra csurig öntöd. Ekkor fogod látni, hogy mennyit evett adott km-re, aztán feldobod ide az adatod, és megvéleményezzük. :) Az biztos, hogy a városi rövid utak még ilyen melegben is megemelik a fogyasztást, ez önmagában még nem feltétlenül hiba.

jaja értem!

Köszönöm az infót!

Na majd ha kifogyik belőle a cufla akkor telnyomom és majd meglátom <_<

sztem városban 7-8körül eszik.

Megosztás:

jaja értem!

Köszönöm az infót!

Na majd ha kifogyik belőle a cufla akkor telnyomom és majd meglátom <_<

sztem városban 7-8körül eszik.

Lesz az bizony 9,5 is, de ne csodálkozz, ennyi az 5 ajtós gyári normája városban, a tiedé elvileg több. Én örülök, ha tudom ezt tartani klíma és állófűtés nélkül. Bár vannak, akik termelik a benzint.

Megosztás:

Lesz az bizony 9,5 is, de ne csodálkozz, ennyi az 5 ajtós gyári normája városban, a tiedé elvileg több. Én örülök, ha tudom ezt tartani klíma és állófűtés nélkül. Bár vannak, akik termelik a benzint.

Akkor értelemszerűen pályán yooval kevesebb <_<

Remélem egy olyan 6-7be ki tok vele békülni.

Megosztás:

állófűtés??? Milyen és honnan van??

Megosztás:

• 2 weeks later...

:( :)

Én épp a mult héten figyeltem fel rá, hogy az utóbbi 2 tankolásom (5-5 eFt) viszonylag hamar kifogyott (mondjuk elég sokat klímáztam városban is meg országúton is). kb 60-40 a város javára a használat és nem értettem a dolgot. Gyorsan meglestem a füzetemet, hogy mi is a köv esemény karbantartás végett, hát látom hogy megcsúsztam légszűrő takarítás ügfyben kb 3000 Km-et. gyorsan kitisztítottam és máris elkezdett normális lenni, tehát a vegyes 8-9 lityiről visszaáll a megszokott 7-7,5-re (klíma nélkül). Én ezzel meg vagyok elégedve.

Megosztás:

:( :)

Én épp a mult héten figyeltem fel rá, hogy az utóbbi 2 tankolásom (5-5 eFt) viszonylag hamar kifogyott (mondjuk elég sokat klímáztam városban is meg országúton is). kb 60-40 a város javára a használat és nem értettem a dolgot. Gyorsan meglestem a füzetemet, hogy mi is a köv esemény karbantartás végett, hát látom hogy megcsúsztam légszűrő takarítás ügfyben kb 3000 Km-et. gyorsan kitisztítottam és máris elkezdett normális lenni, tehát a vegyes 8-9 lityiről visszaáll a megszokott 7-7,5-re (klíma nélkül). Én ezzel meg vagyok elégedve.

Én is a hétvégén takarítottam ki a szűrőket.

Még yoo állapotban vannak, de lassan csere.

Mondjuk ebben a melegben nem érdekel az a plusz fél liter, klimázok rendesen, nem fogok főni a kocsiban ha már van klima is

Megosztás:

:P :)

mennyi km-rt mentél már vele? :(

Megosztás:

mennyi km-rt mentél már vele? :)

Mióta megvettem? 26000. Munkaeszköz sajnos, de nagyon szeretem, cseppet sem bántam meg, hogy "hagytam magam rábeszélni". Hála Istennek semmi komolyabb baja nem jött elő eddig, remélem így is marad. Vigyázok rá nagyon, mindig figyelek mikor milyen karbantartás következik a kötelezőkből, és ha valami nesz van, akkor azonnal utánajárás és orvoslás. Szerencsére néhány csapágyon kívül (gen, fesz görgő) eddig csak a futóműnek volt "komolyabb" baja, az is kimerült a telók cseréjében. Most a vezérlés csere közeledik (meg előtte 2000-el olaj), már teszem félre a zsét, hogy nagyon ne szúrjon szíven az ára, mert ahogy számolgatok lesz vagy 70.

Megosztás:

Amugy megéri letölteni freeze kolega által készitett táblázatot,nagyon hasznos,nem kell számolgatni,meg figyelgetni,szól ha valaminek eljön az ideje,és pontosan lehet vele fogyasztást mérni,szerintem egy jó dolog.

Én is letöltöttem pár hónapja és nagyon tetszik!

Csak ajánlani tudom!

utolsó tankolásom: 711,8km város-hosszútáv 6,07l/100km

Amúgy 6,4 az átlagom, ez most igy jött ki! :-D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.