Zachi Elküldve Június4, 2009 Elküldve Június4, 2009 Most hallottam a második, szinte szóról- szóra megegyező panaszt - ezúttal apámtól -, ami óva int a Lukoilnál történő tankolástól. Elmondása szerint a Renault Thalia II 1.4 16V amúgy sem nagy dinamizmusa érezhetően lehervadt az üzemanyaguktól, valamint a fed.komp. is 1 literrel többre hozta ki a fogyasztást a szokott útvonalon. Másnak tapasztalata?
bagibetyar Elküldve Június4, 2009 Elküldve Június4, 2009 Most hallottam a második, szinte szóról- szóra megegyező panaszt - ezúttal apámtól -, ami óva int a Lukoilnál történő tankolástól. Elmondása szerint a Renault Thalia II 1.4 16V amúgy sem nagy dinamizmusa érezhetően lehervadt az üzemanyaguktól, valamint a fed.komp. is 1 literrel többre hozta ki a fogyasztást a szokott útvonalon. Másnak tapasztalata? A gázolajra kíváncsi lennék. Néha előfordul, én ott tankolok, de ezt nem tapasztaltam. BC sajna nincs a kocsimban. Ugyan öregurasnak nem nevezném a vezetésemet, de őrült nagy száguldásokat sem teszek. Osztrák párti vagyok, ha lehet ilyet mondani.
Zachi Elküldve Június4, 2009 Elküldve Június4, 2009 nem, az nem alapjárati fogyasztás, hanem: 377 km re számolt átlagfogyasztás... megnyertem a Honda Ecotour diesel kategoriáját, illetve az összesítettben a nem hybridek között a 3. lettem. az első kettő az 1.4i Jazz volt 4.25 és 4.30 cal... amugy a fedélzeti csalt 3 decit, és 4.61L/100 km ert fogyasztott a távon. de abba volt sík út, város, lámpával, dugóval, pécs környéki hegy, ( hegyi versenyt szoktak ott rendezni) tele tankkal indultam, és 377 km után majdnem 3/4 ig volt :lol: na jó, ilyet többet nem fog fogyasztani az biztos... az átlagsebességem 62km volt... És itt van ez "megénekelve" az örökkévalóság és a köznép számára! :D
speter Elküldve Június5, 2009 Elküldve Június5, 2009 És itt van ez "megénekelve" az örökkévalóság és a köznép számára! :lol: Azért az az Acura 5,44 l/100 km-el nem kicsit sporolósnak tűnik.
pumukli Elküldve Június5, 2009 Elküldve Június5, 2009 Sziasztok! Még új vagyok és tanácsot szeretnék kérni. Nagyjából figyelmesen végigolvastam amit lehet... Van egy 2004-es Z14XE motorkódú Astra G-m Sok a fogyasztásom és azt tanácsolták,h cseréljek motorhőfok jeladót,mert rossz adatokat küld az ECU-nak és emiatt sokáig dúsít......és azt szeretném megtudni,h a motorhőfok jeladó ami a termosztát házba van lehet-e külön cserélni??? Még annyit,h reggel hidegindításnál kb 2-3perc kell neki amíg eléri az üzemi alapjáratot ami nekem 750-770RPM(1250RPM amikor beindítom hidegen) Szal....amire kíváncsi vagyok,h ha 2-3 perc alatt beáll az alapjárat 750-re akkor is dúsíthat többet?????Vagy ha már elérte a 750-et az azt jelenti,h megszűnt a dúsítás???Számomra ez az elgondolkodtató.... A motor amugy 3-4 perc alatt(3-5km)üzemmeleg Előre is köszönöm a tanácsokat és észrevételeket. Még annyit,h érdemes-e gyárit bele vennem vagy elég ha csak utángyártottat veszek??(árba mire számoljak???) Erre valaki plíz segítsen...
Opelaner Elküldve Június5, 2009 Elküldve Június5, 2009 Sziasztok! Még új vagyok és tanácsot szeretnék kérni. Nagyjából figyelmesen végigolvastam amit lehet... Van egy 2004-es Z14XE motorkódú Astra G-m Sok a fogyasztásom és azt tanácsolták,h cseréljek motorhőfok jeladót,mert rossz adatokat küld az ECU-nak és emiatt sokáig dúsít......és azt szeretném megtudni,h a motorhőfok jeladó ami a termosztát házba van lehet-e külön cserélni??? Még annyit,h reggel hidegindításnál kb 2-3perc kell neki amíg eléri az üzemi alapjáratot ami nekem 750-770RPM(1250RPM amikor beindítom hidegen) Szal....amire kíváncsi vagyok,h ha 2-3 perc alatt beáll az alapjárat 750-re akkor is dúsíthat többet?????Vagy ha már elérte a 750-et az azt jelenti,h megszűnt a dúsítás???Számomra ez az elgondolkodtató.... A motor amugy 3-4 perc alatt(3-5km)üzemmeleg Előre is köszönöm a tanácsokat és észrevételeket. Még annyit,h érdemes-e gyárit bele vennem vagy elég ha csak utángyártottat veszek??(árba mire számoljak???) Kolléga! Amit kérsz, az több mint lehetetlen... :D Sok a fogyasztásom- mégis mennyi?Mert a " sok " , mint mértékegység, mérnöki értelemben nem kézzelfogható szám ! elérte a 750-et az azt jelenti,h megszűnt a dúsítás?- általában azt jelenti, ha nem állna be, akkor kéne inkább aggódnod ! A motor amugy 3-4 perc alatt(3-5km)üzemmeleg - tehát minden OK. Előre is köszönöm a tanácsokat és észrevételeket. - hol használod a kocsidat? Megfelelően elvégzed az előírt karbantartásokat ?( Szűrők- benzin, levegő, olaj ), olaj, gyertyák cseréje ? ) Még annyit,h érdemes-e gyárit bele vennem vagy elég ha csak utángyártottat veszek??(árba mire számoljak???) Venni csak akkor vegyél bármit is, ha hiba okát sikerült diagnosztizálni ! Ha a kérdésekre válaszolsz, akkor folytathatjuk a " szaktanácsadást ", ami ingyenes ! :lol:
knight Elküldve Június6, 2009 Elküldve Június6, 2009 Hát városban a 7.6 tényleg álomszerű lenne :lol: - ez azért mint mondtam vegyes használat volt, amiben a város mellett volt országút meg m0 is szépen. Szerintem a 8.1 nagy átlagban egy teljesen jó fogyi, valszeg nekem is akörül fog alakulni ha kiindulok az átlag város/dugó/országút arányból amikben járni szoktam. Ez teljesen jó (a 7.6 városban meg teljesen álomszerű), nekem a nagy átlag most 8.1-nél tart, ahogy az aláírásomban is látszik.
Zachi Elküldve Június6, 2009 Elküldve Június6, 2009 Azért az az Acura 5,44 l/100 km-el nem kicsit sporolósnak tűnik. Tudom, hogy gázolajos autó fogyasztásával nem illik dicsekedni, de 5.44 l/100km fogyasztást produkált a szekerem spórolás nélkül. Ebben volt autózás jégesőben, túúúúl tempós :lol: vezetés, toporgás félpályás hídzár miatt és kátyú-tócsa kerülgetés a szombati, pünkösd vasárnapi "jó időben" fővárosunk és országunk osztályon felüli útjain Uhuhu-land versenyére (Óbuda-kupa). Szóval míg Uhuhuék itt kolbászoltak Kaposváron és környékén, addig én Budakalászig mentem a Dunaföldvár-Solt-Kiskunlacháza-Dabas-Bp. és vissza útvonalon. Aki ismeri az 51-es és a 61-es, meg a K.lacháza-Bugyi-Dabas utat, az tudja mire gondoltam.
starchild83 Elküldve Június7, 2009 Elküldve Június7, 2009 Most hallottam a második, szinte szóról- szóra megegyező panaszt - ezúttal apámtól -, ami óva int a Lukoilnál történő tankolástól. Elmondása szerint a Renault Thalia II 1.4 16V amúgy sem nagy dinamizmusa érezhetően lehervadt az üzemanyaguktól, valamint a fed.komp. is 1 literrel többre hozta ki a fogyasztást a szokott útvonalon. Másnak tapasztalata? Én gyakran tankolok a kelenföldi Lukoil kútnál, előtte az Jet kút volt de megszűnt, a környéken a legolcsóbb. Érdekelne tényleg ratyi-e a benyájuk, lehet váltok. Majd most megfigyelem, úgy is tölteni kéne anyagot, lefogyasztom csutkára és kap vmi mást, OMV vagy Shell, meglátjuk aztán megnézzük van-e változás.
ifjkiss Elküldve Június20, 2009 Elküldve Június20, 2009 hello! 99-es Astra G, 1.4 16v x14xe motorral 960 km-en 62 Liter benzin! Azaz 6,45 Literes átlagfogyi! Mátészalka - Pécs Útvonal! 3 fő + csomag, kb fele úton klíma, pesten keresztül, hegyre fel hegyre le Pécs környékén, + 30 peres dugó az M3-ason, azaz araszolás! Ja és 110-től - 160 Km/h-ig volt tapossva! Ez nagyon tuti szerintem! Igaz a klímaproject után kapott az Astra egy legujabb Softot Opeléktől! Azóta megy mint a disznó, és a fogyi is jobbnak tűnik mint eddig!
paja Elküldve Június21, 2009 Elküldve Június21, 2009 Tudom, hogy gázolajos autó fogyasztásával nem illik dicsekedni, de 5.44 l/100km fogyasztást produkált a szekerem spórolás nélkül. Ebben volt autózás jégesőben, túúúúl tempós :) vezetés, toporgás félpályás hídzár miatt és kátyú-tócsa kerülgetés a szombati, pünkösd vasárnapi "jó időben" fővárosunk és országunk osztályon felüli útjain Uhuhu-land versenyére (Óbuda-kupa). Szóval míg Uhuhuék itt kolbászoltak Kaposváron és környékén, addig én Budakalászig mentem a Dunaföldvár-Solt-Kiskunlacháza-Dabas-Bp. és vissza útvonalon. Aki ismeri az 51-es és a 61-es, meg a K.lacháza-Bugyi-Dabas utat, az tudja mire gondoltam. Én sem akarok dicsekedni, (dehogynem...) :) 640 km 33 lityiből...az 5,15 L/100 km. :lol: :lol: :lol: Volt 120 tempomat, meg 70-80 hegymenet a Mátrában.... <_<
Zachi Elküldve Június22, 2009 Elküldve Június22, 2009 Én sem akarok dicsekedni, (dehogynem...) :) 640 km 33 lityiből...az 5,15 L/100 km. :) :lol: :lol: Volt 120 tempomat, meg 70-80 hegymenet a Mátrában.... <_< És az új kipu (by Endyka) fent van már?
paja Elküldve Június24, 2009 Elküldve Június24, 2009 Sajna nem megy, a vonóhorog miatt.... <_< Más tipusú horognál talán elférne.... De szerintem a kipuffos is hamar feladta. Nem küzdök vele, ha érdekel valakit továbbadom.
barics Elküldve Június24, 2009 Elküldve Június24, 2009 Sziasztok! Nekem Lukoil bejött 7.8L lett vele a fogyasztás, OMV-vel 8.5L, átlagom 8L/100km. 2001-es 1.6 16V
julien Elküldve Június24, 2009 Elküldve Június24, 2009 Sziasztok! Nekem Lukoil bejött 7.8L lett vele a fogyasztás, OMV-vel 8.5L, átlagom 8L/100km. 2001-es 1.6 16V Shell 95 ---> 6.2, Agip 95 ---> 6.8
barics Elküldve Június24, 2009 Elküldve Június24, 2009 Shell-el is 7.8, AGIP-ot még nem tankoltam. Egyszer volt 6.9 csak tudnám hol tankoltam.
endorf Elküldve Június25, 2009 Elküldve Június25, 2009 Szasztok! 7.6 lett most az átlagom vegyes használatba Ukránoknál tankolt benzinnel(160Ft/l) <_< 686km/52L benyával....
imy Elküldve Június25, 2009 Elküldve Június25, 2009 Valaki nem jár Szlovéniába, vagy horváth országba, érdekelne, hogy ott mennyi most a benzin. A Horváth határhoz gyakran járok, de még nem tankoltam kint, ha olcsóbb lehet megprobálnám. <_<
julien Elküldve Június25, 2009 Elküldve Június25, 2009 Szasztok! 7.6 lett most az átlagom vegyes használatba Ukránoknál tankolt benzinnel(160Ft/l) <_< 686km/52L benyával.... Csak óvatosan az ukrán benzinnel....
endorf Elküldve Június26, 2009 Elküldve Június26, 2009 Csak óvatosan az ukrán benzinnel.... Mindig én megyek ki Ukránba tankolni. Itteni dílerektől nem veszek!Van asszem 75-ös mosóbenzin és előszeretettel kutyulják a 92 vagy 95-ös benzinnel...... Szal...meg vagyok elégedve az Ukrán benyával,mert a Mol-ossal is annyit fogyaszt.
tgabika76 Elküldve Június26, 2009 Elküldve Június26, 2009 Valaki nem jár Szlovéniába, vagy horváth országba, érdekelne, hogy ott mennyi most a benzin. A Horváth határhoz gyakran járok, de még nem tankoltam kint, ha olcsóbb lehet megprobálnám. <_< Itt meg tudod nézni.
Tibi(1) Elküldve Június26, 2009 Elküldve Június26, 2009 Erröl a BIOETANOL dologrol van valakinek tapasztalata? Azt mondják felesben lehet tankolni a benzinnel...... Ára sem olyan rossz........ Bár fogalmam sincs ha jo ez a motornak????????
uhuhu Elküldve Június26, 2009 Elküldve Június26, 2009 Valaki nem jár Szlovéniába, vagy horváth országba, érdekelne, hogy ott mennyi most a benzin. A Horváth határhoz gyakran járok, de még nem tankoltam kint, ha olcsóbb lehet megprobálnám. <_< drágább... nem tudom hogy mennyi, de drágább.
imy Elküldve Június28, 2009 Elküldve Június28, 2009 Itt meg tudod nézni. Köszi szépen! Akkor a horváthoknál sem olcsóbb a benzin, sőt. <_<
Recommended Posts