urbanjozsi Elküldve Augusztus23, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2008 Tehát szavahihetetlenek vagyunk? Szerinted akkor Uhuhu is csalt a 7l/100km-rel? Jah és ez 1.8as mocival ha jól tudom! Mivel külömböző körülmények között autózunk, külömböző mocikkal, és külömböző karoszériával, különböző terheléssel így soha nem lehet egyforma a fogyasztásunk! A városi fogyasztást meg nem is lehet hasonlítgatni a közútival. Egyébként meg ha valaki kevesebb fogyasztást ír mint ami tényleges, az nem mást, hanem sajátmagát csapja be! Ugyanis fizetni ő fizet a kúton. Ezért nem értem én ezt a benzintermelő, szerintem sértő kifejezéseket.... A hozzászólás úgy kezdődött, hogy "80% város...8l". Én errre reagáltam. Aki városi 6,5-ről beszél(volt már ilyen)az számomra hihetetlen. Uhu meg sztem nem "városival" járta meg horvátországot.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Augusztus23, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2008 Mástól hallottam az 1.2-es Astráról: " Hát azt tudtam, hogy nem lesz egy cruiser, de hogy városban se nem fürge, se nem takarékos arra nem számítottam! Tudom a Corsa kisebb volt, de mégis többet vártam tőle." Én láttam Astra G 1.2 Caravant is, ötajtóst is használtautósnál ácsingózni, igaz 1 évig ott állt annélkül, hogy valaki rákérdezett volna. Mondjuk annak a Caravannak a használati értékét látatlanba megkérdőjelezném. Érdekelne, hogy látják ezt azok, akik ezt a mocit használják Astrában. Pont, hogy városban teljesen mindegy, hogy 1.2-es vagy nagyobb-e a motor. Mármint fürgeség szempontjából és persze ha nincs telepakolva. Emelje fel a kezét az, aki mindig kihasználja a max csomagteret és 4 utassal jár. Na ugye, hányan járunk pazarló módon egyedül autóval, max ketten. Ha meg esetleg egy kis motornál nagy terhelésre kerülne sor, akkor nem fogok agygörcsöt kapni, mert esetleg 5 másodperccel később érem el az 50-et. Nagyon telepakolva még nem próbáltam mit tud ez a motor. Nyilván caravan-ba nem való. Ahogy az emberek többsége jár autóval terhelés szempontjából, úgy városba is bőven elég az 1.2-es. Nyilván erősebb a többi motor, de egyszer sem dudáltak még le azért, mert lassú lettem volna, vagy előzgetnének. Kisebb körforgalomba menet álló helyzetből a második kijáratnál már 50-el megyek kifelé, szerintem bőven jó, sokszor nekem kell fékeznem, mert nem indul annyira a sor és nem platós IFA miatt. Városon kívül meg Istenem jobban kell pörgetni, aztán ha valakinek nem tetszik, kielőz. Másodperces különbségek vannak sebességek elérésében amik a rohadt rohanó világunkban olyan sokat érnek. Mert nem ér rá senki, úgy kell sietnie, mert fontos dolga van, vagy szül a felesége. Lényeg a lényeg, nyilván nem erőgép és lehetne fürgébb is, de amire való, amire az emberek többsége használja az autót, arra megfelel. Nyilván nem ilyen autót vennék ha nem csak személyszállítás lenne a célom. Nem versenyezni, villogni kell az utakon. Gurul ez az autó, ugyanolyan német és kényelmes 1.2-es motorral is, higgyétek el nekem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Augusztus23, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2008 Kicsit kesze-kusza lett a hozzászólás de remélem a lényeget le tudjátok szűrni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Augusztus23, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2008 A hozzászólás úgy kezdődött, hogy "80% város...8l". Én errre reagáltam. Aki városi 6,5-ről beszél(volt már ilyen)az számomra hihetetlen. Uhu meg sztem nem "városival" járta meg horvátországot.... Pedig hihető! Csak nem benzinből, hanem gázolajból! :lol: :lol: :lol: Sőt dugók nélkül az már kicsit sok is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus23, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2008 A hozzászólás úgy kezdődött, hogy "80% város...8l". Én errre reagáltam. Aki városi 6,5-ről beszél(volt már ilyen)az számomra hihetetlen. Uhu meg sztem nem "városival" járta meg horvátországot.... Nem lehetetlen, csak jó város :lol: semmi dugó, klima nélkül :lol: és diesel Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 A hozzászólás úgy kezdődött, hogy "80% város...8l". Én errre reagáltam. Aki városi 6,5-ről beszél(volt már ilyen)az számomra hihetetlen. Uhu meg sztem nem "városival" járta meg horvátországot.... Bocsi akkor félre értettem. Vagy kicsit félreérthető is volt? Szerencsére nem tudom mennyi a városi fogyasztásom, mert ritkán kell városban használnom az autót. De a 6.5 valóban kevésnek tűnik egy jókis dugó környékén. :lol: Például Olaszba Velencébe menet egyszer 120 km-en a műszer szerint negyed tanknyi üzemanyag elfogyott. Na arra kíváncsi lettem volna akkor mennyit evett a járgány. Kempingből oda 60 km 3.5 óra, vissza 60 km 4.5 óra volt az út. Tehát 120 km 8 óra alatt klímával. Na azt senkinek sem kívánom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 Pont, hogy városban teljesen mindegy, hogy 1.2-es vagy nagyobb-e a motor. Mármint fürgeség szempontjából és persze ha nincs telepakolva. Emelje fel a kezét az, aki mindig kihasználja a max csomagteret és 4 utassal jár. Na ugye, hányan járunk pazarló módon egyedül autóval, max ketten. Ha meg esetleg egy kis motornál nagy terhelésre kerülne sor, akkor nem fogok agygörcsöt kapni, mert esetleg 5 másodperccel később érem el az 50-et. Nagyon telepakolva még nem próbáltam mit tud ez a motor. Nyilván caravan-ba nem való. Ahogy az emberek többsége jár autóval terhelés szempontjából, úgy városba is bőven elég az 1.2-es. Nyilván erősebb a többi motor, de egyszer sem dudáltak még le azért, mert lassú lettem volna, vagy előzgetnének. Kisebb körforgalomba menet álló helyzetből a második kijáratnál már 50-el megyek kifelé, szerintem bőven jó, sokszor nekem kell fékeznem, mert nem indul annyira a sor és nem platós IFA miatt. Városon kívül meg Istenem jobban kell pörgetni, aztán ha valakinek nem tetszik, kielőz. Másodperces különbségek vannak sebességek elérésében amik a rohadt rohanó világunkban olyan sokat érnek. Mert nem ér rá senki, úgy kell sietnie, mert fontos dolga van, vagy szül a felesége. Lényeg a lényeg, nyilván nem erőgép és lehetne fürgébb is, de amire való, amire az emberek többsége használja az autót, arra megfelel. Nyilván nem ilyen autót vennék ha nem csak személyszállítás lenne a célom. Nem versenyezni, villogni kell az utakon. Gurul ez az autó, ugyanolyan német és kényelmes 1.2-es motorral is, higgyétek el nekem. :lol: Örülök hogy elégnek találod :lol: Én sajnos néha keveselem az 1.4-est is. Főleg ha klímával, hegymenetbe, és közbe előzni kéne egy teherautót. Szerintem ehhez a kasznihoz kellene egy 1.6-os motor legalább! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 Bocsi akkor félre értettem. Vagy kicsit félreérthető is volt? Szerencsére nem tudom mennyi a városi fogyasztásom, mert ritkán kell városban használnom az autót. De a 6.5 valóban kevésnek tűnik egy jókis dugó környékén. :lol: Például Olaszba Velencébe menet egyszer 120 km-en a műszer szerint negyed tanknyi üzemanyag elfogyott. Na arra kíváncsi lettem volna akkor mennyit evett a járgány. Kempingből oda 60 km 3.5 óra, vissza 60 km 4.5 óra volt az út. Tehát 120 km 8 óra alatt klímával. Na azt senkinek sem kívánom! Nekem 1/4 tank kb 200-220km-re elég, de az függ, hogy melyik negyedben áll a mutató, mert mintha nem korrektül mutatná..... 1/4 tank 8 óra 120km-re folyamatossan klimával, az szerintem nagyon kevés. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 függ, hogy melyik negyedben áll a mutató, mert mintha nem korrektül mutatná..... Ezt megerősítem. az enyém tuti olyan mint az időjárás. pl van, hogy megvillan a lámpa, megállok, 10 perc után megyek tovább a dolgomra, és utána kb 40 km, hogy újra felvillan. Ez az eltérés nekem bármelyik negyedben tapasztalható. szóval én saccolom a benyát, és ezért is számolok inkább havi átlagfogyit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 Nekem 1/4 tank kb 200-220km-re elég, de az függ, hogy melyik negyedben áll a mutató, mert mintha nem korrektül mutatná..... 1/4 tank 8 óra 120km-re folyamatossan klimával, az szerintem nagyon kevés. :lol: Tizenegynéhány liter kevés 120 km-re? :lol: Néha nekem is gyanús a benyamutató. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 Nekem 1/4 tank kb 200-220km-re elég, de az függ, hogy melyik negyedben áll a mutató, mert mintha nem korrektül mutatná..... 1/4 tank 8 óra 120km-re folyamatossan klimával, az szerintem nagyon kevés. :lol: Ha jól számolom akkor neked 800-880 km-re elegendő egy tank a pirosig? :lol: Nálam 700 körül besárgul. Bár akkor legalább 10 litykó van még benne. Nem is értem miért jelez ilyen hamar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 Ha jól számolom akkor neked 800-880 km-re elegendő egy tank a pirosig? :lol: Nálam 700 körül besárgul. Bár akkor legalább 10 litykó van még benne. Nem is értem miért jelez ilyen hamar. 700km után szokott a sárga lámpa kigyulladni, a piros sem az utolsó negyed végén van, hanem közepén.... Amugy ha kigyullad tényleg 10-12l van benne még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 700km után szokott a sárga lámpa kigyulladni, a piros sem az utolsó negyed végén van, hanem közepén.... Amugy ha kigyullad tényleg 10-12l van benne még. Tényleg nem ott van. :lol: Én is így tapasztaltam, hogy ilyenkor 40-42 lityi fér bele ha kigyulladt a lámpa. Nem is annyira pontatlanok ezek a műszerek, ha két autónál is enyire egyformán mérnek :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Augusztus31, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2008 Ma voltam Ausztriába, 602 km re tankoltam 46 litert: 7.5L/100 km ez nagyrészt autópálya 140, kisrészt autóút 100 körül, fél úton klimázva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Szeptember1, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2008 Ma voltam Ausztriába, 602 km re tankoltam 46 litert: 7.5L/100 km ez nagyrészt autópálya 140, kisrészt autóút 100 körül, fél úton klimázva... Az 7,6. Nekem a Blitzre, meg sok város és vidék 7,3-ra jött ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nnazgul Elküldve Szeptember2, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2008 Mástól hallottam az 1.2-es Astráról: " Hát azt tudtam, hogy nem lesz egy cruiser, de hogy városban se nem fürge, se nem takarékos arra nem számítottam! Tudom a Corsa kisebb volt, de mégis többet vártam tőle." Én láttam Astra G 1.2 Caravant is, ötajtóst is használtautósnál ácsingózni, igaz 1 évig ott állt annélkül, hogy valaki rákérdezett volna. Mondjuk annak a Caravannak a használati értékét látatlanba megkérdőjelezném. Érdekelne, hogy látják ezt azok, akik ezt a mocit használják Astrában. Tudom, hogy régi a hozzászólás, de erre azért reagálnék, mert én is 1.2 Caravant használok. Amire nekem kell, és amilyen a vezetési stílusom, nekem ez az autó kitűnő! Egy év alatt - amióta megvan (használt 2001-es évjárat) - kb. 22.000 km-t pattintottam bele, szinte mindig telepakolva, hosszú távokon. Fogyasztásom általában 6,2 l körül van (legkevesebb 5,8 volt, legtöbb 6,8) hangsúlyozom, hogy városon belül viszonylag ritkán használom - leginkább míg kijutok Bpről :lol:, ja és sok autópálya, azon a 130-at soha nem lépem túl, általában 120! Családdal, pláne gyerekkel a hátam mögött nem előzök úgy, hogy a lóerőkön múljon a siker - SOHA, inkább tötymörgök az IFA mögött. Sok cuccal nekem nagyon megfelel. Légkondi persze ohne :lol: Nagyon nem rakéta, inkább egy igásló. Eddig semmi baja nem volt, most jött ez a 0170 (lásd másik topik), de majd megoldjuk :lol: Jó gép, én szeretem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csalán Elküldve Szeptember2, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2008 Szerintetek a gyújtógyertyák között van olyan típus, ami mérhető fogyasztáscsökkenést eredményez az eredeti GM-hez képest? Érdemes ezzel foglalkozni? Cserélni mikor szoktátok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Szeptember2, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2008 Én szervízkönyv alapján fogom majd cserélni, de sztem nincs ilyen gyertya mint amit írtál, vagy nem érezhető vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Szeptember2, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2008 Nah... Tegnam meglőttem Pestet (többek között), mentem csak Pesten városban 130 Km-et durván, össz-vissz 571 Km-et mentem, sárga lámpa világított 5-10 Km-e, 34 Lityit tankoltam, újra felvillanásig néztem. Mondjuk Pest alatt még imádkoztam, hogy hazaérjek, de amikor még kisujjnál sem volt lámpám, akkor kezdtem megnyugodni. Végül is Szoboszló előtt 4 Km-el villan fel a lámpa. Az igazsághoz tartozik, hogy 2-en mentünk, + vissza egy fénymásoló meg apróságok, de a fogyasztás javára a klímától megfosztottam magunkat. Átlagos tempó 100-110 volt. Ez durván 5,9-6L/100Km, ami Qrvajó szerintem :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember2, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2008 Szerintetek a gyújtógyertyák között van olyan típus, ami mérhető fogyasztáscsökkenést eredményez az eredeti GM-hez képest? Érdemes ezzel foglalkozni? Cserélni mikor szoktátok? Én még a motoromba HGK iridium gyertyát vettem. NGK iridium Hogy kocsiba lehet-e kapni nem tudom. Elvileg kisebb fogyasztás, kevesebb káros gázképződés, jobb égés, nagyobb teljesítmény. Én annyit vettem észre, hogy könyebben indul... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Szeptember2, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2008 Ha könnyebben indul, akkor az télen valóban előnyös pláne ha szabad ég alatt pihen a kocsid Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Szeptember2, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2008 Nah... Tegnam meglőttem Pestet (többek között), mentem csak Pesten városban 130 Km-et durván, össz-vissz 571 Km-et mentem, sárga lámpa világított 5-10 Km-e, 34 Lityit tankoltam, újra felvillanásig néztem. Mondjuk Pest alatt még imádkoztam, hogy hazaérjek, de amikor még kisujjnál sem volt lámpám, akkor kezdtem megnyugodni. Végül is Szoboszló előtt 4 Km-el villan fel a lámpa. Az igazsághoz tartozik, hogy 2-en mentünk, + vissza egy fénymásoló meg apróságok, de a fogyasztás javára a klímától megfosztottam magunkat. Átlagos tempó 100-110 volt. Ez durván 5,9-6L/100Km, ami Qrvajó szerintem :lol: :lol: :D Csak vigyázz nehogy a te autód is a benzintermelő listára kerüljön, amiért ilyen jól fogyaszt :D :D :D Ha az ember igyekszik egy kicsit megközelíteni a közlekedési szabályokat, akkor simán hozható ez a fogyasztás. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Szeptember3, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2008 Csak vigyázz nehogy a te autód is a benzintermelő listára kerüljön, amiért ilyen jól fogyaszt :D :lol: :lol: Ha az ember igyekszik egy kicsit megközelíteni a közlekedési szabályokat, akkor simán hozható ez a fogyasztás. :lol: Egyetértek! Tőlem a "levegővel megyek nem benzinnel" listára is kerülhet, ennek a fogyinak akkor is q*vára örülök. Pedig nem is kaptam igazán jó minőségű benyát, mert úgy jártam, mint tavaly az F-el, hogy egy bizonyos fordulatnál )ez spec 1800 körül) becsörren. Mocskos MOL. Holnap az OMV-nél tankolok, mert többen is mondták ismerősök, hogy pár napja elég ratyi a 95-ös a szoboszlói MOL-nál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 sokan nem hiszik el, hogy az öreg 1.8 as motorok, néha sokkal jobban fogyasztanak mint az 1.4 esek... én az Astra F el is (X18XE) 6-7 liter között jártam állandóan... asszem ezt a Coupé is megerősitheti, nikik is ugyanilyen van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 nemrég megjártam debrecen-pest-debrecen útvonalat pályán,odafelé 4 személy+2 csomagtartónyi cucc :huh: ,vissza már csak egyedül,stabil 130as tempó,klíma nélkül,visszafelé néha siettem,de csak pár km erejéig 160-190 <_< ,így jött ki 6,2re :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts