Dom Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 A Guba Sándor úti (volt Toponári út) Mobil Petrol kutat próbáltad már? Én csak oda járok gázolajért és a benyára sem hallottam panaszt. Mindig a nagynevű kutak alatt van az ár és a fogyasztás is jó (város 5.9-6.2 l/100km, városon kívül 5.1-5.25 l/100km). Bocsi rossz helyre ment. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 Hogyan érted, jobban "katakol"? teccik ez a szó ;) igazi twinportos kifejezés :rolleyes: igen jobban katakol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 teccik ez a szó ;) igazi twinportos kifejezés ;) igen jobban katakol. Igen, az :lol: Olyan mint egy diesel, ez a twinsport :lol: olyan katakolos. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 Igen, az :lol: Olyan mint egy diesel, ez a twinsport ;) olyan katakolos. :rolleyes: alacony fordulaton,vagy lámpánál elinduláskor valóban :lol: de hasonlóan keveset fogyaszt,mint egy dízel ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 Régebben írtam , hogy véletlenül Forma 1-es benyát löktem a trakiba a Shell kúton.Rohadt rosszul esett kifizetni a 30ft-tal drágább benzint, de meglepő volt a fogyasztáscsökkenés.Utólag kiderült, hogy legalább fél literrel kevesebb fogyott ebből a fajta nedűből, mint "olcsóbb" társából.Ettől függetlenül nem tankolom ezt a fajtát, mert menetteljesítményben viszont átlagos használat mellett semmi különbséget nem tapasztaltam, viszont a kisebb fogyasztás magasabb árral társulva eben guba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 Régebben írtam , hogy véletlenül Forma 1-es benyát löktem a trakiba a Shell kúton.Rohadt rosszul esett kifizetni a 30ft-tal drágább benzint, de meglepő volt a fogyasztáscsökkenés.Utólag kiderült, hogy legalább fél literrel kevesebb fogyott ebből a fajta nedűből, mint "olcsóbb" társából.Ettől függetlenül nem tankolom ezt a fajtát, mert menetteljesítményben viszont átlagos használat mellett semmi különbséget nem tapasztaltam, viszont a kisebb fogyasztás magasabb árral társulva eben guba. Én anno kiszámoltam, kb ugyanannyira jössz ki mint a normállal.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 Most hétvégén volt egy hosszabb túra. Tiszakécske-Pécs-Tiszakécske. 100-110 óra szerint, 5.81L/100Km-re jött ki a fogyasztásom. 1.4 XEP Caravan. Klíma+hifi végig ment. Meg vagyok elégedve vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hersir Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 sziasztok, "mazsola" vagyok a fórumon, de segítségeteket kérném: az elkövető egy 2002-es 1.4es G Astra baby. Tavaly november óta a bő 6 literes fogyasztásunk felkúszott egészen 9 literre :rolleyes: (függetlenül attól, hogy mikor, hol és sima 95-öst vagy drága nedűt tankoltam bele). A fordulatszám hideg motornál felmegy 1300-1400-re, de onnan nem ugrik vissza rövid időn belül, hanem ott táncol még néhány km-en ill. 3-5 percen át. A kipufogó vége kormosabb a kelleténél. Votam már vele ismerős és kevésbé ismerős szervizekben ill. a fehérvári meg a tatabányai opeléknél is a szervizben. 3x futtatták rá a hibakeresőt eredmény nélkül és egyszer szoftverfrissítést is kértem a CPU-ra, de semmi nem használt és opelék se tudtak semmit nem mondani, hogy mitől lehet. Egy ismerősöm tanácsára még a jeladókat is bemérettem, de minden tökéletesen klappol a rendszer szerint. Amúgy nem hajtom agyon... Tudnátok vmi tanácsot adni? köszi, ha van vkinek vmi tippje Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 sziasztok, "mazsola" vagyok a fórumon, de segítségeteket kérném: az elkövető egy 2002-es 1.4es G Astra baby. Tavaly november óta a bő 6 literes fogyasztásunk felkúszott egészen 9 literre :rolleyes: (függetlenül attól, hogy mikor, hol és sima 95-öst vagy drága nedűt tankoltam bele). A fordulatszám hideg motornál felmegy 1300-1400-re, de onnan nem ugrik vissza rövid időn belül, hanem ott táncol még néhány km-en ill. 3-5 percen át. A kipufogó vége kormosabb a kelleténél. Votam már vele ismerős és kevésbé ismerős szervizekben ill. a fehérvári meg a tatabányai opeléknél is a szervizben. 3x futtatták rá a hibakeresőt eredmény nélkül és egyszer szoftverfrissítést is kértem a CPU-ra, de semmi nem használt és opelék se tudtak semmit nem mondani, hogy mitől lehet. Egy ismerősöm tanácsára még a jeladókat is bemérettem, de minden tökéletesen klappol a rendszer szerint. Amúgy nem hajtom agyon... Tudnátok vmi tanácsot adni? köszi, ha van vkinek vmi tippje Az alapjárat Z14XEP-nél nem szokott olyan magas lenni, asszem még télen sem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hersir Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 október-novemberben kezdődött és minden bizonnyal ezért is eszi a benzint ilyen jó étvággyal. mindegy, hogy kint -15fok volt vagy most +40 napon, akkor is 1300-1400 (néha 1500...) hosszabb ideig a fordulat. Pl. kereszteződésnél lassításkor e a motorfék kevés lenne hozzá, hogy megálljon, mert a motor a benzinzabálással csak pörgeti magát tovább és szinte úgyanúgy vinné tovább a verdát. Úgy állok ilyenkor meg, hogy nyomom a féket, de érzem, hogy menni akar - mintha kezdő gokartosként egyszrre nyomnám a gáz- és fékpedált időnként. Pedig nincs is 49-es lábméretem és nem holland fapapucsban vezetek, hogy előfordulhatna ilyesmi. :rolleyes: Az alapjárat Z14XEP-nél nem szokott olyan magas lenni, asszem még télen sem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 Bocsi rossz helyre ment. Ha a kamionra gondolsz, akkor az még meg se jött, pedig jó helyre jött volna! Bár lehet, hogy Szabyhoz vitt benyát. :rolleyes: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július6, 2008 Megoszt Elküldve Július6, 2008 október-novemberben kezdődött és minden bizonnyal ezért is eszi a benzint ilyen jó étvággyal. mindegy, hogy kint -15fok volt vagy most +40 napon, akkor is 1300-1400 (néha 1500...) hosszabb ideig a fordulat. Pl. kereszteződésnél lassításkor e a motorfék kevés lenne hozzá, hogy megálljon, mert a motor a benzinzabálással csak pörgeti magát tovább és szinte úgyanúgy vinné tovább a verdát. Úgy állok ilyenkor meg, hogy nyomom a féket, de érzem, hogy menni akar - mintha kezdő gokartosként egyszrre nyomnám a gáz- és fékpedált időnként. Pedig nincs is 49-es lábméretem és nem holland fapapucsban vezetek, hogy előfordulhatna ilyesmi. :rolleyes: Csak tipp, de nem lehet alapjárati motor gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július6, 2008 Megoszt Elküldve Július6, 2008 nekem az F astra csinált ilyet, szinte azonos tünetekkel: alapjáratit szét, féktisztítóval kipucol, óvatosan vissza, és minden megszünt és visszaállt nozmálisba. Mondom az F astra volt, ezért itt csak tippelek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Július22, 2008 Megoszt Elküldve Július22, 2008 Z14XE Caravannál 7l-es vegyes fogyasztás még javítható szerintetek, vagy ez ennyi? (némi klímával együtt volt ennyi, kb fele országút, fele város) Injektor tisztítóból milyet érdemes venni? Opel16V kolléga! A Megalene nem jó takarítani az üa rendszert? A Corsaban használtam, de az Astraba még nem tettem belőle. Vizet mennyire szedi ki a tankból, ha van benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Július24, 2008 Megoszt Elküldve Július24, 2008 Z14XE Caravannál 7l-es vegyes fogyasztás még javítható szerintetek, vagy ez ennyi? (némi klímával együtt volt ennyi, kb fele országút, fele város) Ez kb ennyi. Normális fogyi. Ha teljes országút lenne kb 6.2-ig még lemenne, de fele várossal és klímával ez sztem teljesen jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Július25, 2008 Megoszt Elküldve Július25, 2008 Ez kb ennyi. Normális fogyi. Ha teljes országút lenne kb 6.2-ig még lemenne, de fele várossal és klímával ez sztem teljesen jó. És ez a Caravan gázolajból is ennyit enne (6.2 l/100km). Igaz az tisztán városi+klíma lenne. :lol: Az a 7 l/100km nagyon szép egy 1.4 Caravantól. Bár gondolom nem volt dugig tömve pakkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 És ez a Caravan gázolajból is ennyit enne (6.2 l/100km). Igaz az tisztán városi+klíma lenne. :lol: Az a 7 l/100km nagyon szép egy 1.4 Caravantól. Bár gondolom nem volt dugig tömve pakkal. Hát, pakk az volt benne, mert 2 ill 4 személlyel mentem mindig. Azóta voltunk nyaralni, oda 4 személy + csomagtaró fullon, igaz, klíma csak minimális, ez elhanyagolható, de most is ilyenre jött ki.(város sem volt több 25%-nál) Nemsokára olajcserézek, megy bele meta adalék a Mobil olajba, kíváncsi leszek, viszi-e lejjebb. (ha igaz az a belső surlódás csökkentées dolog, mennie kell lefelé, mert tudtommal a jelenlegi benzinmotorok teljesítményének elég szép százaléka megy el csak ezen) Majd kiderül, bizonyíthat a meta itt is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 én meg megjártam dubrovnik ot boszián keresztül. 2.000 km en hegyre fel, hegyről le, összesen 120 km autópályával. klimázva 6.9 - 7.4 L/100 KM. hát ennyi. ez kevesebb nem lesz, de 215-ös gumival, tele csomival, klimázva, és nem finomkodva asszem ez annyira nem szar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 én meg megjártam dubrovnik ot boszián keresztül. 2.000 km en hegyre fel, hegyről le, összesen 120 km autópályával. klimázva 6.9 - 7.4 L/100 KM. hát ennyi. ez kevesebb nem lesz, de 215-ös gumival, tele csomival, klimázva, és nem finomkodva asszem ez annyira nem szar. Szvsz egyáltalán nem. Az enyém a gyári 195-ös gumikon (igaz rövid utakon használva) 7,2 ill. klímázva 8 litert is megeszik 100-on. Ez nem csak város, a rövid utakat ne így értsétek, de ritkán megyek vele 15km-nél többet egyszerre. Ja és egyedül ülök benne javarészt, és a csomagtartó is üres. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Bocs, hogy ide írok, de itt láttam szoftverfrissítést. Én is sokallom a kocsi fogyasztását, ami mostanában a 8L-t alulról verdesi hosszú úton is, a városról már nem is beszélve. Mennyiért csinálnak frissítést és érdemes-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Bocs, hogy ide írok, de itt láttam szoftverfrissítést. Én is sokallom a kocsi fogyasztását, ami mostanában a 8L-t alulról verdesi hosszú úton is, a városról már nem is beszélve. Mennyiért csinálnak frissítést és érdemes-e? Ki írta, s mikor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Szvsz egyáltalán nem. Az enyém a gyári 195-ös gumikon (igaz rövid utakon használva) 7,2 ill. klímázva 8 litert is megeszik 100-on. Ez nem csak város, a rövid utakat ne így értsétek, de ritkán megyek vele 15km-nél többet egyszerre. Ja és egyedül ülök benne javarészt, és a csomagtartó is üres. Nekem nagyrészt 8 km alatti a megtett út. Erre 5.8-6.2l/100km szokott lenni a fogyasztásom egy személyel terheletlenül. De ez nem kombi! És nem város! 1.4 xep moci. 195-ös gumi. Olaszországot 5.5 oda, vissza meg 6-tal jártam meg. Nem értem miért a külömbség, mert szerintem ugyanúgy közlekedtem. Klímával, 4 személlyel, és fúlra pakolva a csomagtartó. Sőt oda még súlyosabb volt a puttony. Végülis nem sokallom, csak érdekeset tudnak néha produkálni a gépek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 ... Votam már vele ismerős és kevésbé ismerős szervizekben ill. a fehérvári meg a tatabányai opeléknél is a szervizben. 3x futtatták rá a hibakeresőt eredmény nélkül és egyszer szoftverfrissítést is kértem a CPU-ra, de semmi nem használt és opelék se tudtak semmit nem mondani, hogy mitől lehet. ... Itt szerepel a szoftverfrissítés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Augusztus7, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2008 136km ebböl 40km város. 90-100km/h sebesség. Egészen pontosan 7.25 L Szerintem ennél alább nem fogom tudni levinni. Vélemény esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Augusztus7, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2008 136km ebböl 40km város. 90-100km/h sebesség. Egészen pontosan 7.25 L Szerintem ennél alább nem fogom tudni levinni. Vélemény esetleg? Milyen motor van benne? Nekem 1.4 Caravan a legjobb fogyasztásom 7,02 volt. És jobb nekem sem lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts